e-tron 26.10.04, 09:12 Pomóży im w zbieraniu środków na implant. Nie muszą to być olbrzymie pieniadze, każdy grosz się liczy. Wiecej informacji na stronach: www.agatkahelp.net www.pomocamelce.olsztyn.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalmag Re: POMÓŻMY... 26.10.04, 12:46 Zaskoczyłeś mnie Adam.....bardzo Ci dziękuję. )) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magracka Re: POMÓŻMY... 13.11.04, 19:38 Skoro Jurek Owsiak zajął się na taką skalę programem badania słuchu noworodków, to może warto do niego postukać , aby jego orkiestra zagrała dla dzieci , które potrzebują implantów? Może warto też zwrócić mu uwagę, że niestety wraz z wykrywalnością wad sluchu u dzieci nie idzie za tym odpowiednia rehabilitacja. W moim ośrodku termin oczekiwania do otolaryngologa wynosi około 3 miesięcy, trochę lepiej jest z zajęciami logopedy. Wynika to z większej ilości dzieci zwłaszcza małych, które p[otrzebują specjalisty, natomiast limit przyjęć nie został zwiększony! pozdrawiam Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
e-tron Re: POMÓŻMY... 15.11.04, 08:12 Orkiestra nie pomaga określonym osobym, a jedynie instytucjom itp. podobnym podmiotom. Co do programu jaki orkiestra zafundowała (badania przesiewowe słuchu)szpitalom - jest wspaniały, natomiast cała reszta do bani. Już kilkakrotnie w wielu miejscach pisałem jakie jest moje zdanie, ale sie powtórzęjeszcze raz. Otóz brak jest w Polsce jakiejkolwiek informacji i pomocy dla osób (głównie dzieci i ich rodzin) u których została stwierdzona wada słuchu. Jeśli ktoś miał szczęście i mieszka w większym ośrodku, a najlepiej w wawie jest w miare szybko rehabilitowany czy leczony. A pozostali czekaja nie wiadomo na co bez pomocy i wsparcia odsyłani przez tzw. "specjalistów" na kolejne badania. Po ponad rocznym doświadczeniu mogę podać kilka, kilkanaście przykładów tak potraktowanych ludzi. Co do logopedów to muszę przyznać, że ośrodki rehabilitacji słuchu przy PZG działają dobrze(przynajmniej w Białymstoku) i przyjmuja od ręki wszystkich potrzebujących. Dlatego nie wiem ską ten okres oczekiwania o którym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś