Dodaj do ulubionych

POMÓŻMY...

26.10.04, 09:12
Pomóży im w zbieraniu środków na implant. Nie muszą to być olbrzymie
pieniadze, każdy grosz się liczy. Wiecej informacji na stronach:
www.agatkahelp.net
www.pomocamelce.olsztyn.pl
Obserwuj wątek
    • mab5 Re: POMÓŻMY... 26.10.04, 11:42
      dziękuję Adam...
      Magda
    • dalmag Re: POMÓŻMY... 26.10.04, 12:46
      Zaskoczyłeś mnie Adam.....bardzo Ci dziękuję. smile))
      Magda
    • trincia Re: POMÓŻMY... 12.11.04, 08:08
      www.deaf.pl/viewtopic.php?p=8239#8239
      • mab5 Re: POMÓŻMY... 12.11.04, 08:28
        Dziękujęsmile))
        Magda
    • magracka Re: POMÓŻMY... 13.11.04, 19:38
      Skoro Jurek Owsiak zajął się na taką skalę programem badania słuchu noworodków,
      to może warto do niego postukać , aby jego orkiestra zagrała dla dzieci , które
      potrzebują implantów? Może warto też zwrócić mu uwagę, że niestety wraz z
      wykrywalnością wad sluchu u dzieci nie idzie za tym odpowiednia rehabilitacja.
      W moim ośrodku termin oczekiwania do otolaryngologa wynosi około 3 miesięcy,
      trochę lepiej jest z zajęciami logopedy. Wynika to z większej ilości dzieci
      zwłaszcza małych, które p[otrzebują specjalisty, natomiast limit przyjęć nie
      został zwiększony! pozdrawiam Mariola
      • e-tron Re: POMÓŻMY... 15.11.04, 08:12
        Orkiestra nie pomaga określonym osobym, a jedynie instytucjom itp. podobnym
        podmiotom. Co do programu jaki orkiestra zafundowała (badania przesiewowe
        słuchu)szpitalom - jest wspaniały, natomiast cała reszta do bani. Już
        kilkakrotnie w wielu miejscach pisałem jakie jest moje zdanie, ale sie
        powtórzęjeszcze raz.
        Otóz brak jest w Polsce jakiejkolwiek informacji i pomocy dla osób (głównie
        dzieci i ich rodzin) u których została stwierdzona wada słuchu. Jeśli ktoś miał
        szczęście i mieszka w większym ośrodku, a najlepiej w wawie jest w miare szybko
        rehabilitowany czy leczony. A pozostali czekaja nie wiadomo na co bez pomocy i
        wsparcia odsyłani przez tzw. "specjalistów" na kolejne badania. Po ponad
        rocznym doświadczeniu mogę podać kilka, kilkanaście przykładów tak
        potraktowanych ludzi.
        Co do logopedów to muszę przyznać, że ośrodki rehabilitacji słuchu przy PZG
        działają dobrze(przynajmniej w Białymstoku) i przyjmuja od ręki wszystkich
        potrzebujących. Dlatego nie wiem ską ten okres oczekiwania o którym piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka