hanka2004 31.05.05, 09:36 Wiem, że tam byłaś w zeszłym roku. Mogłabyś napisać jak było? Jadę z maluszkiem. Jak pokoje, cały ośrodek, brodzik, czy są kolonie, itp. Czy warto? ansan@uni.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-tron Re: do mab5 - Hutmen w Dąbkach 31.05.05, 10:15 Pozwolę sobie sie wtrącić, bo też tam byłem w zeszłym roku, w tym samym terminie co Magda. Pokoje są niewielke, chyba, że sie ma tzw. apartament wtedy do dyspozycji są 2 pokoje z łazienką, telewizorem i lodówką. Umeblowanie pamieta pewnie czasy późnego Gierka. Do dyspozycji ma sie szereg zabiegów za które trzeba zresztą płacić, nic dla dzieci z niedosłuchem. W jednym z budynków jest pomieszczenie z basenem z piłkami i różnymi materacami (odpłatne), na podwórku plac zabaw i rzeczywiście coś w rodzaju brodzika, ale nie widziałem żeby się ktoś tam kąpał, ja swoim dzieciom bym na to nie pozwolił. Posiłki takie sobie, ja chodziłem raczej głodny, chyba, że przyniosłem konserwę i dzieci czegoś nie chciały jeść. Kolonii raczej tam nie organizują, osrodek nastawiony jest raczej na osoby z problemami ruchowymi, w czasie gdy my tam byliśmy była grupa rodziców z dziećmi z porazeniem mózgowym. Ogólnie było fajnie, ale nie względu na walory osrodka.Czekam na ewentualne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mab5 Re: do mab5 - Hutmen w Dąbkach 31.05.05, 12:05 Właśnie )) Dzięki Adam, ze mnie wyręczyłeś w udzieleniu odpowiedzi, bo ja dziś jestem zarobiona )) Nasze wrażenia z hutmena- bardzo podobne do Adama )) Wypocząć wypoczęliśmy, było bardzo fajnie ale byłam troche rozczarowana samym ośrodkiem.... Pomimo, ze wykupiłam zabiegi przed rozpoczęciem turnusu- a pech chciał, ze dojechaliśmy na miejsce z dwudniowym opóźnieniem- okazało się, że z części zabiegów skorzystać już nie mogę, bo nie ma już miejsc.... no i potem były jakies kombinacje, ze niby dostaliśmy w zamian za rezygnację z jednego zabiegu parking gratis, lodówkę gratis itp.... Jak dla mnie zabrakło tam kogoś na zasadzie wodzireja, opiekuna grupy... kogos, kto by te grupe złączył, rozkręcił... raczej tak każdy chodził sam sobie... chyba za malo takich wspólnych zajęć, przez dwa tygodnie było jedno ognisko na dodatek przy muzyce z magnetofonu.... Tak więc sam ośrodek może nie tyle rozczarował co - nie zachwycił i nie powalił na kolana.... ale i tak było fajnie, bo miło spędzilismy czas )) pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Re: do mab5 - Hutmen w Dąbkach 17.06.05, 20:22 Widzę że Dąbki znowu na topie ). Ja byłam tam kilka lat temu. Jednak odkąd wyszłam za mąż - nici z polskiego morza - mój mąż nie cierpi jeździć nad nie bo uważa że jest poprostu nudno... Swoją drogą koleżanka za trzy tygodnie ze swoim małym też w ramach sanatorium tam się wybiera (alergik - astmatyk)... ciekawe czy coś się zmieniło - in plus. Czekamy na wrażenia - miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś