mazia14 04.08.06, 21:53 Mam pytanie:ile kosztują wkładki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
telly-savalas Re: Cena wkładek 05.08.06, 08:12 mazia14 napisała: > Mam pytanie:ile kosztują wkładki? Witam. Nie ma ustawowej ceny wkładek. W każdym punkcie protetycznym różnie to wygląda. Poza tym na cenę wkładek ma nie tylko materiał użyty do wyprodukowania wkładek ale również a przede wszystkim typ i rodzaj wkładki oraz technologia wykonania wkładki. Zasadniczo wspólna jest tylko kwota dofinansowania NFZ do wkładek. Polecam odwiedzić kilka miejsc sprzedających aparaty słuchowe i wysondowanie ile kosztują w nich wkładki, w jakiej technologii są wykonane itd. Czasem zdarza się (szczególnie w odniesieniu do dzieci), że przy zakupie aparatu wkładka jest gratis lub za niewielką odpłatnością. Przeważnie ma to miejsce przy zakupie aparatu "z górnrj półki" czyli droższego. Ale i w tym wypadku nie ma jakiejś zasady. Po prostu każda rzecz sprzedażna - a wkładki takową są - ma swoją cenę. Cenę, na którą my potencjalni klienci nie mamy żadnego wpływu. Reasumując - polecam odwiedzenie kilku punktów sprzedaży aparatów słuchowych i najzwyczajniej w świecie zasiągnięcie języka w interesującej sprawie. Kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fankinet Re: Cena wkładek 05.08.06, 09:13 Witam serdecznie. Odpowiedź majej poprzedniczki - ka jest wyczerpująca, ja mogę tylko dodać, ze place 85 zł. za sztukę, natomiast NFZ dopłaca 60 zł.za sztukę więc nie jest tak bardzo żle. Proponuję jednak poszukac naprawdę dobrego protetyka słuchu. Mogę spokojnie polecić MEDICUSA w Sosnowcu a w Katowicach z tego co słyszałam firmę AUDIOFON. Pozdrawiam mama Poli - UP Nucleus Freedom, UL Oicon Gaia Power Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: Cena wkładek 07.08.06, 08:46 Ja płacę z miękkie, pełne 90zł, z czego 60zł dopłaca NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
ulap4 Re: Cena wkładek 07.08.06, 14:26 Witam! Do każdej wkładki dopłacamy 10 zł, NFZ płaci 60, wkładka kosztuje 70 zł, w różnych gabinetach są różne ceny, jak robiliśmy w Warszawie w CZD nie dopłacaliśmy nic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Re: Cena wkładek 23.08.06, 00:26 Elo, my właśnie odebraliśmy drugie wkładki twarde. Są tańsze i lepsze jak dla Grzesia. Za miękkie, z tego co pamiętam dopłacaliśmy po ok. 27 PLN/szt. Teraz płacimy 32 zety za wszystko, czyli ok. 16 PLN/szt pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś