Dodaj do ulubionych

Badanie BERA u 3,5latka

27.04.07, 17:32
Czy jest jakaś szansa by wykonać to badanie bez narkozy? Mamy pierwszy termin w maju, spróbujemy bez, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić by wyleżał godzinę bez ruchu... sad Napiszcie jak było u Was...
Obserwuj wątek
    • anna735 Re: Badanie BERA u 3,5latka 28.04.07, 13:17
      Witaj.Takie badanie jest mozliwe bez narkozy,wykonuje sie je w snie
      fizjologicznym.Miesiąc temu wykonywano synkowi takie badanie(21m-cy).Robionio
      je az synek zasnał około 21-22 w nocy i wykonano je bez zadnych
      problemów.Badanie to było wykonywane w IFiPS w Warszawie

Anna mama Kajetana(mikrcja z atrezją--60dB)obustronna
      • mlagodna Re: Badanie BERA u 3,5latka 29.04.07, 17:45
        Hihihihi ja powiem szczerze sobie nie wyobrażam... Grześ ma 2,5 roku i nie
        wyobrażam sobie żeby nawet w czasie pory spania (w południe albo w nocy po 21)
        bez problemu wykonano u niego ABR. My zrezygnowaliśmy z tego badania jak Grześ
        miał 8 miesięcy, ponieważ wyniki nie były adekwatne (wybudzał się, lub przy
        różnicy 10dB nie było odpowiedzi, a zaraz wybudzał się z płaczem)..
        Czekamy więc aż cos nam powie w celi smile
    • hexe77 Re: Badanie BERA u 3,5latka 14.05.07, 13:27
      Mój 2,5 latek miał je w śnie naturalnym wspomożonym zastrzykiem z Relanium, bo
      wybudzał się już podczas podpinania elektrod, zdzierał je z resztą nawet podczas
      snu. Badania mieliśmy o 9.00 rano, od 2 w nocy nie spałam z Przemkiem. I tak
      usypiał z 40 minut. Nie wiem, może prywatnie będą bardziej elastyczni co do
      godziny badania, próbowaliśmy w Marke-Medzie, ogólnie nie polecam, ale po 3
      nieudanych podejściach pan zaproponował nam w drodze wyjątku wieczorową porę
      (nie skorzystaliśmy)
      Jakby co, częściej jestem na DI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka