kamelia111 27.04.07, 17:32 Czy jest jakaś szansa by wykonać to badanie bez narkozy? Mamy pierwszy termin w maju, spróbujemy bez, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić by wyleżał godzinę bez ruchu... Napiszcie jak było u Was... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna735 Re: Badanie BERA u 3,5latka 28.04.07, 13:17 Witaj.Takie badanie jest mozliwe bez narkozy,wykonuje sie je w snie fizjologicznym.Miesiąc temu wykonywano synkowi takie badanie(21m-cy).Robionio je az synek zasnał około 21-22 w nocy i wykonano je bez zadnych problemów.Badanie to było wykonywane w IFiPS w Warszawie Anna mama Kajetana(mikrcja z atrezją--60dB)obustronna Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Re: Badanie BERA u 3,5latka 29.04.07, 17:45 Hihihihi ja powiem szczerze sobie nie wyobrażam... Grześ ma 2,5 roku i nie wyobrażam sobie żeby nawet w czasie pory spania (w południe albo w nocy po 21) bez problemu wykonano u niego ABR. My zrezygnowaliśmy z tego badania jak Grześ miał 8 miesięcy, ponieważ wyniki nie były adekwatne (wybudzał się, lub przy różnicy 10dB nie było odpowiedzi, a zaraz wybudzał się z płaczem).. Czekamy więc aż cos nam powie w celi Odpowiedz Link Zgłoś
hexe77 Re: Badanie BERA u 3,5latka 14.05.07, 13:27 Mój 2,5 latek miał je w śnie naturalnym wspomożonym zastrzykiem z Relanium, bo wybudzał się już podczas podpinania elektrod, zdzierał je z resztą nawet podczas snu. Badania mieliśmy o 9.00 rano, od 2 w nocy nie spałam z Przemkiem. I tak usypiał z 40 minut. Nie wiem, może prywatnie będą bardziej elastyczni co do godziny badania, próbowaliśmy w Marke-Medzie, ogólnie nie polecam, ale po 3 nieudanych podejściach pan zaproponował nam w drodze wyjątku wieczorową porę (nie skorzystaliśmy) Jakby co, częściej jestem na DI Odpowiedz Link Zgłoś