ap77 05.01.10, 23:27 co poza Muchomorem (Gdziezes Ty bywal itp.) Dla 2,5 latka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steffa Re: Na ludowo? 06.01.10, 01:58 Katrzyna Bogucka "Siała baba mak" i inne / wydawnictwo: Pan Tu Nie Stał Odpowiedz Link
ap77 Re: Na ludowo? 07.01.10, 00:15 dzieki, znam ich strone, ale jakos na te ksiazki nie wpadlam!!! Fajni sa! Lubie takie klimaty!! Odpowiedz Link
ash3 Re: Na ludowo? 07.01.10, 09:00 "Co babcia i dziadek spiewali, kiedy byli mali" (Impuls). Książeczka z wyliczankami, ale to bardziej może jako przykład zabawy jezykiem (książka budzi kontrowersje, bo teksty wyliczanek nie są ocenzrowane i oddaja po prostu jezykową rzeczywistość dorosłych, zniekształconą, nieupiększoną;-)) - Joanna Furgalińska "Entliczek Pentliczek". Do ludowych można też chyba zaliczyć "Zabawy paluszkowe" Krzysztofa Sąsiadka -ksiażeczka zawiera bazujące na ludowych zabawy wyliczankowo-paluszkowe. Mnóstwo zabawy! Odpowiedz Link
uccello Re: Na ludowo? 07.01.10, 13:24 > dzieki!!! > Muchomorowe juz pisalam-znamy :)) Tak czułam ,że pod "itd." w początku watku, może się kryć baba i jej koguta, ale koniecznie chciałam coś dopisać w ludowym temacie. Bardzo lubię nasze polskie ludowe hafty, wycinanki, namiętnie zwiedzam wszystkie skanseny i muzea etnograficzne www.museo.pl/content/view/295/249/ O! A oni generują ludowe dżwięki sluchajuchem.blogspot.com/ Odpowiedz Link
ap77 Re: Na ludowo? 07.01.10, 13:55 o super!!! a ja sie ciesze ze motywy ludowe weszly na salony i jest nowy ludowy design!!! np. www.ludowomi.pl Odpowiedz Link
ap77 Re: Na ludowo? 07.01.10, 13:58 www.ludowomi.pl/sklep/index.php?cPath=61_79 www.domosfera.pl/wnetrza/1,93231,6634574,Na_ludowo.html i filcowanie bardzo lubie!!! Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: Na ludowo? 10.01.10, 15:43 "Tańce polskie" Chotomskiej, kartki ze strojami ludowymi ilustrowane przez Orłowską, "Polskie stroje ludowe" 3 tomy, "Polskie obrzędy i zwyczaje", "Polski rok", a poza tym katalogi wystaw, pocztówki, zakładki z Muzeum Etnograficznego. W Cepelii też znajdzie się spory materiał do pogadanek;-) Z filmów polecam "Pyzę na polnych dróżkach", jest najlepsza. Odpowiedz Link
steffa Re: Na ludowo? 10.01.10, 23:25 Pojawianie się 'Pyzy' w dobranockach traktowałam w kategorii 'dopustu Bożego'. ;-) Nie dość, że z okazji tego i owego święta usuwano wszelkie produkcje dla dzieci z TV (programy dwa wtedy były), to jeśli już coś było to właśnie Pyza. Odpowiedz Link
ap77 Re: Na ludowo? 23.07.10, 22:46 dziecisawazne.pl/bajki-dla-dzieci/ cos w stylu ludowym:) Odpowiedz Link