zawsze_wolna_nilka 24.04.10, 09:10 jeszcze nie widziałam, ale zważając na fascynujące zwykle fotografie wydawnictwa, czekam z niecierpliwością. www.national-geographic.pl/sklep/sztuka-dla-malolatow-nowosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tattarak Re: "Sztuka dla małolatów" National Geographic 24.04.10, 21:41 Tu jest podgląd do środka: www.dorlingkindersley-uk.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,9781405336598,00.html?strSrchSql=art/Children's_Book_of_Art Odpowiedz Link
lunatica Re: "Sztuka dla małolatów" National Geographic 24.04.10, 23:10 tattarak napisała: > Tu jest podgląd do środka: > www.dorlingkindersley-uk.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,9781405336598,00.html?strSrchSql=art/Children's_Book_of_Art Biorę! :-) Odpowiedz Link
nchyb Re: "Sztuka dla małolatów" National Geographic 25.04.10, 09:44 a ja żałuję, ze nie mam dla kogo wziąć... Odpowiedz Link
czukczynska Re: "Sztuka dla małolatów" National Geographic 25.04.10, 10:38 No i mam prezent dla córki :) Odpowiedz Link
mamaea Re: "Sztuka dla małolatów" National Geographic 26.04.10, 11:03 Dziewczyny z Warszawy...widziałyście ją w jakieś stacjonarnej księgarni? Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Premiera w maju 2010r. 26.04.10, 12:50 Dlatego jeszcze jej nie widziałyśmy:-) Odpowiedz Link
mamaea Re: Premiera w maju 2010r. 26.04.10, 13:19 Aaaaaa, dzięki. Mam nadzieję że zdążę do komunii mojej córki. Ona uwielbia takie ksiązki. Odpowiedz Link
steffa Re: Premiera w maju 2010r. 28.04.10, 14:37 Ale co za tytuł! Przypomniał mi greps z podstawówki: 'Jak ci mało lata, to se stań w przeciągu', czy jakoś tak. Odpowiedz Link
lunatica I? 31.05.10, 10:29 Ktoś miał już okazję przekartkować? W Matrasie -25% (ale zafoliowana... :-/) Odpowiedz Link
abepe Re: I? 31.05.10, 10:34 Ja też oglądałam w matrasie folię:) W sumie można chyba poprosić o zdjęcie. Trudno kota w worku kupować. WOWy też zafoliowane. Odpowiedz Link
kumakk już jest w Empiku! 31.05.10, 22:17 Miałam w rękach przez moment, wyglądało baaaardzo zachęcająco. Odpowiedz Link
lunatica Re: już jest w Empiku! 31.05.10, 23:28 kumakk napisała: > Miałam w rękach przez moment, wyglądało baaaardzo zachęcająco. A to jutro tam wpadnę i rozerwę folię w razie potrzeby :-))) Odpowiedz Link
steffa Re: już jest w Empiku! 01.06.10, 11:00 Wczoraj w Matrasie poprosiłam o rozfoliowanie i - przyznaję - nie miałam czasu przeczytać większego fragmentu, ale z tego, co wchłonęłam został mi chaos. Mam wrażenie, że to niestety groch z kapustą. Choć atrakcyjnie podany. Odpowiedz Link
abepe Re: już jest w Empiku! 01.06.10, 13:34 > Wczoraj w Matrasie poprosiłam o rozfoliowanie i - przyznaję - nie miałam czasu > przeczytać większego fragmentu, ale z tego, co wchłonęłam został mi chaos. Mam > wrażenie, że to niestety groch z kapustą. Choć atrakcyjnie podany. Obejrzałem (w gdyńskim Matrasie już była rozfoliowana) Nie całkiem chaos - omówione są epoki i przedstawiciele zgodnie z chronologią. Tylko nie wiadomo dlaczego te omówienia poprzedzielane są opisami dzieł na dany temat - np. portrety, pejzaże itd. Bardziej czytelnie byłoby gdyby najpierw szły epoki i przedstawiciele, a potem motywy. Ale da się w tym połapać. Odpowiedz Link
steffa Re: już jest w Empiku! 01.06.10, 22:03 Ja w każdym razie nie kupiłam, bo się zniechęciłam. Nawet graficznie dostałam oczopląsu. Może taki oczopląsny dzień miałam. Odpowiedz Link
abepe Re: już jest w Empiku! 01.06.10, 22:35 Ja też nie kupiłam, chociaż była promocja 25%:) Wolałam Ninę i kilka innych rzeczy. Muszę się jeszcze raz przyjrzeć dokładniej. Z jednej strony - mam "dorosłe" odpowiedniki tego albumu, nawet jedną bardzo ciekawą opisującą właśnie różnorodne potraktowanie tych samych motywów w sztuce. Z drugiej - książka wydaje się napisana tak, że sześciolatek nie powinien mieć problemów ze zrozumieniem przy samodzielnym czytaniu. Odpowiedz Link
mamaea Re: już jest w Empiku! 05.06.10, 19:57 My już mamy. Ewa - 9 lat zadowolona, choć faktycznie da się to czytac w małych dawkach, strasznie dużo tekstu i obrazków zmieszczone na jednej stronie. Ale ogólnie w porządku. Odpowiedz Link