steffa 28.04.10, 14:28 do Komańczy. Reagujecie jakoś na tę odezwę? wyborcza.pl/1,75476,7750609,Wyslij_ksiazke_do_Komanczy.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze_wolna_nilka Re: Wyślij książkę 28.04.10, 15:32 Pierwsze słyszę, ale czemu nie? Z całą pewnością chcaiałbym wysłać coś dla Polonii za wschodnią granicę, ale przez pewny kontakt. Odpowiedz Link
steffa Re: Wyślij książkę 28.04.10, 17:00 Tu informacje z pierwszej ręki: zskomancza.xo.pl/sysV2/public_play_art.php?gate=326 Gdyby ktoś chciał jeszcze o coś dopytać u źródła. Odpowiedz Link
abepe Re: Wyślij książkę 28.04.10, 17:08 Dzięki, Steffo za link. Widzę, że przygotowałam złe książki. Napisano: "Brakuje książek dla gimnazjalistów. Mile widziana współczesna literatura młodzieżowa." Chyba, że "Mała szansa" pasuje. Pasuje? Jakie macie typy dla dzieciaków w tym wieku? Odpowiedz Link
steffa Re: Wyślij książkę 28.04.10, 22:04 Zasada jest taka, że jeśli sami nie wykorzystają, przekażą innym. Mam nadzieję, że tak będzie. Wysłałam sześć różnych, w tym muchomorową Kołakowskiego (Debata filzoficzna); poza tym baśnie, wiersze. Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Wyślij książkę 29.04.10, 00:46 myslicie, ze moge wyslac ksiazke z US? tzn po ang? tylko jaka? chmmmmm, a moze poprosze Was o wyslanie jakies polskiej a w zamian wysle Wam jakas? Zosia 20.XI.2005 Ania 22.XI.2008 Odpowiedz Link
abepe Re: Wyślij książkę 29.04.10, 09:54 magdziol18 napisała: > > myslicie, ze moge wyslac ksiazke z US? tzn po ang? tylko jaka? > chmmmmm, a moze poprosze Was o wyslanie jakies polskiej a w zamian > wysle Wam jakas? Myślę, że mogłoby być po angielsku. W końcu dzieci mają języki obce w szkole. Możesz zapytać organizatorów. Odpowiedz Link
zona_mi problem 29.04.10, 10:07 > rel="nofollow">zskomancza.xo.pl/sysV2/public_play_art.php?gate=326 Wchodzę w ten link i widzę tylko niebieską stronę - gdzie wejść, żeby znaleźć adres itd? Bo chętnie coś wyślę. Odpowiedz Link
abepe Re: problem 29.04.10, 10:16 38-543 Komańcza 249 szkolkom@op.pl Na dole strony: zskomancza.xo.pl/sysV2/public_index.php Odpowiedz Link
magdziol18 Re: problem 29.04.10, 16:16 no tak czasami oczywiste rzeczy nie przychodza mi do glowy, moge zwalic na ciaze? mail do szkoly napisany, dzieki!! Odpowiedz Link
adota Re: Wyślij książkę 29.04.10, 17:03 Ja chyba zamówię coś z merlina i poproszę, żeby wysłali bezpośrednio do Komańczy. Moje dzieci jeszcze przed gimnazjum i zastanawiam się co wysłać. Myślę o jakichś książkach Ewy Nowak. Czytałam tylko "Bardzo białą wronę". Widzę, że jest sporo innych. Czy możecie mi podsunąć inne tytuły do wysłania? adota Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Wyślij książkę 29.04.10, 21:39 zobaczcie jaka dostalam odpowiedz: Witamy serdecznie! Jest nam mi³o, ¿e zainteresowa³a siê Pani nasz± akcj±. Mamy ju¿ bardzo du¿o ksi±¿ek, którymi podzielimy siê z pozosta³ymi szko³ami w gminie. Najmniej mamy ksi±¿ek dla najm³odszych dzieci (od 6 do 9 lat). W naszej szkole ju¿ piêciolatki ucz± siê angielskiego, a bajki w j. angielskim by³yby dla nich wielk± atrakcj±. Poza tym ksi±¿ka w prezencie na zakoñczenie szko³y otrzymana zza granicy znacznie podnios³aby jej rangê. Zachêcam w miarê mo¿liwo¶ci do przy³±czenia siê do grona ludzi, którzy wci±¿ maj± szacunek dla ksi±¿ki. Serdecznie pozdrawiam z ju¿ wiosennych Bieszczadów M. Grabek apeluje wiec do forumek zza granicy! pozdr Zosia 20.XI.2005 Ania 22.XI.2008 Odpowiedz Link
steffa Re: Wyślij książkę 29.04.10, 22:34 A to zupełnie co innego piszą na stronie. Przyłączajcie się, w każdym razie :)! Odpowiedz Link
abepe Re: Wyślij książkę 29.04.10, 23:35 A, to miło, że brakuje im książek dla dzieci wczesnoszkolnych. Na tym przedziale znam się lepiej niż na gimnazjalistach:) Odpowiedz Link
zona_mi Re: Wyślij książkę 30.04.10, 11:53 Oł - akurat właśnie gimnazjalne posłałam. No nic, najwyżej na makulaturę pójdą ;) Odpowiedz Link
abepe Re: Wyślij książkę 30.04.10, 17:06 zona_mi napisała: > Oł - akurat właśnie gimnazjalne posłałam. > No nic, najwyżej na makulaturę pójdą ;) > Nie:) Jast napisane, że pójdą do innej szkoły. Moim zdaniem mogłyby także zasilić bibliotekę. Odpowiedz Link