katrio.na 26.04.11, 08:13 Znakomita książka. Zdjęcia, opisy. Jedynie pozostaje niedosyt, że tak mało gatunków jest opisanych. Polecam. www.badet.pl/go/_info/?id=44436&idc= Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 08:32 No właśnie, za mało. Więc chyba jednak warto mieć te wielkie dwutomowe wydanie "Ptaków Polski". Odpowiedz Link
katrio.na Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 08:44 Nam udalo sie zalapac na przecene w Bonito -50% i z tej perspektywy nie zaluje zakupu. Opisy sa takie w sam raz do samodzielnego czytania i samodzielnego przyswajanie wiedzy. Ta 2 tomowa jest swietna, ale jednak troche powazniejsza. Oczywiscie, tez warto ja miec ;) Ta jest jednak typowo dziecieca. Warto polowac na nia w promocjach. Odpowiedz Link
alistar1 Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 09:25 Mam kupioną, ale jeszcze nie zgłębiliśmy. Sama też tylko przejrzałam. Zabierzemy na majówkę, na łono natury:) Odpowiedz Link
mruu1 Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 13:43 Ja też polecam obie. "O ptakach" w sam raz dla dzieci zainteresowanych przyrodą. Zaciekawił się nią nawet dwulatek. Baardzo śmieszył go dudek z zatyczką na nosie wyrzucający kupę z dziupli ;) "Ptaki Polski" w dwóch tomach owszem dla dorosłych fascynatów przyrody, ale moja pięciolatka ogląda zdjęcia i od czasu do czasu prosi żeby jej o którymś z ptaków opowiedzieć. Przez jakiś czas włączała sobie non stop płyty z odgłosami ptaków i audycjami radiowym, w których Kruszewicz opowiada o ptakach. Płyty były dołączone do książek. Odpowiedz Link
katrio.na Głosy ptaków? 26.04.11, 14:28 A macie może też taką? www.badet.pl/go/_info/?id=44747&idc= Ta też godna polecenia? Odpowiedz Link
mruu1 Re: Głosy ptaków? 26.04.11, 16:53 O, tego nie znam, ale Kruszewicz jest specem od ptaków i potrafi o nich opowiadać, więc można brać w ciemno. Dla samych odgłosów ptaków nie warto. Tutaj pierwszy tom "Głosów Ptaków" merlin.pl/Glosy-ptakow_Andrzej-G-Kruszewicz-Andrzej-G-Kruszewicz/browse/product/1,663562.html Odpowiedz Link
beataj02 Re: Głosy ptaków? 27.04.11, 14:09 Mamy właśnie ten, nawet nie wiedziałam, że jest druga część, muszę dokupić, bo Młody bardzo lubi, chętnie słucha, jednocześnie oglądając i "czytając", choć ostatnio coraz częściej czyta faktycznie, bez płyty. I zaskakuje nas ciekawostkami. Odpowiedz Link