Dodaj do ulubionych

O ptakach - Kruszewicz Multico

26.04.11, 08:13
Znakomita książka.
Zdjęcia, opisy. Jedynie pozostaje niedosyt, że tak mało gatunków jest opisanych.
Polecam.
www.badet.pl/go/_info/?id=44436&idc=
Obserwuj wątek
    • abepe Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 08:32
      No właśnie, za mało. Więc chyba jednak warto mieć te wielkie dwutomowe wydanie "Ptaków Polski".
      • katrio.na Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 08:44
        Nam udalo sie zalapac na przecene w Bonito -50% i z tej perspektywy nie zaluje zakupu.
        Opisy sa takie w sam raz do samodzielnego czytania i samodzielnego przyswajanie wiedzy.
        Ta 2 tomowa jest swietna, ale jednak troche powazniejsza. Oczywiscie, tez warto ja miec ;)
        Ta jest jednak typowo dziecieca.
        Warto polowac na nia w promocjach.

• alistar1 Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 09:25
          Mam kupioną, ale jeszcze nie zgłębiliśmy. Sama też tylko przejrzałam. Zabierzemy na majówkę, na łono natury:)
    • mruu1 Re: O ptakach - Kruszewicz Multico 26.04.11, 13:43
      Ja też polecam obie. "O ptakach" w sam raz dla dzieci zainteresowanych przyrodą. Zaciekawił się nią nawet dwulatek. Baardzo śmieszył go dudek z zatyczką na nosie wyrzucający kupę z dziupli ;) "Ptaki Polski" w dwóch tomach owszem dla dorosłych fascynatów przyrody, ale moja pięciolatka ogląda zdjęcia i od czasu do czasu prosi żeby jej o którymś z ptaków opowiedzieć. Przez jakiś czas włączała sobie non stop płyty z odgłosami ptaków i audycjami radiowym, w których Kruszewicz opowiada o ptakach. Płyty były dołączone do książek.
      • katrio.na Głosy ptaków? 26.04.11, 14:28
        A macie może też taką?
        www.badet.pl/go/_info/?id=44747&idc=
        Ta też godna polecenia?
        • mruu1 Re: Głosy ptaków? 26.04.11, 16:53
          O, tego nie znam, ale Kruszewicz jest specem od ptaków i potrafi o nich opowiadać, więc można brać w ciemno. Dla samych odgłosów ptaków nie warto.
          Tutaj pierwszy tom "Głosów Ptaków"
          merlin.pl/Glosy-ptakow_Andrzej-G-Kruszewicz-Andrzej-G-Kruszewicz/browse/product/1,663562.html
          • beataj02 Re: Głosy ptaków? 27.04.11, 14:09
            Mamy właśnie ten, nawet nie wiedziałam, że jest druga część, muszę dokupić, bo Młody bardzo lubi, chętnie słucha, jednocześnie oglądając i "czytając", choć ostatnio coraz częściej czyta faktycznie, bez płyty. I zaskakuje nas ciekawostkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka