Dodaj do ulubionych

"Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza

27.06.11, 12:34
U mnie w gnieźnieńskich księgarniach książek Wechterowicza nie uświadczysz. Jak zwykle zastanawiam się nad kupnem dla biblioteki lub dla siebie. Ale nie mogę znaleźć żadnej dłuższej recenzji "Bum..." - wszędzie te same kilka zdań. Co właściwie jest w środku i dla jakiej grupy wiekowej by się nadało?
"Komplementów" też nie znam i nie poznam, bo nawet ostatnio w Poznaniu w Empiku nie widziałam. Liczę - jak zwykle - na nieocenioną pomoc. Warto czy nie warto?
Obserwuj wątek
    • madagalia Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 27.06.11, 13:04
      Na żywo nie widziałam, ale trochę podejrzeć i coś więcej przeczytać możesz tu :
      Komplementy od 6 lat (szkoda...)
      www.polskailustracjadladzieci.pl/search?q=komplementy
      Bum bum bum od 3 lat
      www.polskailustracjadladzieci.pl/search?q=bum
      • lunatica Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 27.06.11, 13:16
        madagalia napisała:

> Bum bum bum od 3 lat
        > www.polskailustracjadladzieci.pl/search?q=bum

Dodatkowo Tatarak u siebie napisała kilka słów od siebie na temat "BUM!BUM!BUM!":
        miniformy.blox.pl/html
        • tattarak Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 27.06.11, 16:51
          lunatica napisała:
          > Dodatkowo Tatarak u siebie napisała kilka słów od siebie na temat "BUM!BUM!BUM!

Zbyt wiele tam nie napisałam :-)
          Stasiek i jego brat też polecają - tutaj:
          stasiekpoleca.blogspot.com/2011/06/dwa-goryle-oraz-kum.html
          • tattarak Stasiek nadal poleca... 27.06.11, 16:54
            stasiekpoleca.blogspot.com/2011/06/dwa-goryle-oraz-kum.html
    • anna_mrozi Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 27.06.11, 14:00
      "Komplementów" nie znam, nie mam.

"Bum! Bum!! Bum!!!" jest mało wytrzymała - klejenie okładki puściło jeszcze zanim książka trafiła do dzieci. Na czarnej "wyklejce" (błyszcząca kreda) fatalnie widać - nawet czyste -paluchy (nie lubię tak..) To tyle ze strony technicznej ;)
      Jeśli chodzi o zawartość... Niby ze względu na tekst - dla młodszych dzieci: rymy, prościutkie, czterowersowe zwrotki i powtarzający się refren - zachęta do zabawy ruchowej, muzyczność.
      Ale... ostatnie zwrotki: lekko purnonsensowy humor i takaż historia "obrazkowa".
      To tyle z pamięci :)
      jak dotrę do domu - zapytam dzieci :)
      • chaber69 Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 27.06.11, 15:19
        No to chyba skuszę się raczej na "Komplementy"
        • zefi-rynna Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 29.06.11, 19:04
          Mi się "komplementy" bardzo spodobały. Pięknie absurdalne.

pisałam o nich na blogu
          zaczytani.blox.pl/2011/06/Przemyslaw-Wechterowicz-ilustracje-Katarzyna.html
      • kavakava Re: "Komplementy" i "Bum bum bum" Wechterowicza 09.07.11, 15:29
        potwierdzam "zachętę do zabawy ruchowej" przy bum bum bum, u nas wyglądało to tak:
        mój dwalataosiemmiesięcy po pierwszym czytaniu stwierdził "to ja czitam a ty tańczisz!" No i cóż było robić - podrygiwałam jak rasowy goryl waląc się (delikatnie) w klatę, a on czitał "dwa golyle olaz kum!"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka