Dodaj do ulubionych

Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania?

06.06.04, 22:50
Oprocz oczywiscie bajek grajek wielu znanym, jakie polecacie audio ksiazeczki?
Slyszalam o Koziolku Matolku czyta K. Kowalewski, Awantura o Basie czyta
Krystyna Janda, czy ktos je slucha, jak wam sie podobaja? Moze jakies inne
godne polecenia?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj_edziecko Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 07.06.04, 11:17
      Polecam "Kubusia Puchatka" i "Chatkę Puchatka" cztane przez p. Irenę
      Kwiatkowską. Wyd. Pruszyński
    • i2h2 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 07.07.04, 15:43
      U mnie sprawdziły się też książki wydawane razem z kasetą przez PRiSkę z serii
      bodajże "Słucham i czytam". Czasem można na nie jeszcze natrafić na stoiskach z
      tanią książką lub w niektórych księgarniach. Dodatkową atrakcją jest w nich to,
      że jest sygnał, kiedy przekręcić kartkę :-))) Mój syn kochał sam tak "czytać",
      kiedy miał 3-4 lata. A teksty były sympatyczne: dobre zbiorki wierszy, kilka
      książeczek o Puchatku, klasyka w postaci Jasia i Małgosi czy Czerwonego
      Kapurka. Szkoda, że zarzucili ich wydawanie.
    • jooaanna Lato Muminków 21.07.04, 01:28
      Absolutna rewelacja od dwóch i pół roku życia.
      Kochamy to stare nagranie (pamiętam je z własnego dzieciństwa). Świetne
      piosenki, rewelacyjna obsada (między innymi Holoubek). Nie wiem jak aktualnie,
      ale sama kupowałam w www.merlin.pl.
      Joanna
    • dagbe Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 21.07.04, 11:37
      Mój starszy syn uwielbia "Harry'ego Pottera" czytanego przez Piotra
      Fronczewskiego. Ostatnio kupiłam "Małego Księcia" (też Fronczewski) - bardzo
      nam się podobał.
      Młodszy syn lubi słuchać pana Żebrowskiego w "Poczytaj mi, Tato".
      Natomiast bajki czytane przez Cezarego Pazurę to dla nas porażka :(

Pozdrawiam,
      Dagmara
    • kachwi1 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 26.07.04, 16:54
      najcudowniejszą serię pod słońcem wydały bajki-grajki (www.bajki-grajki.pl).
      bajki i piosenki mojego dzieciństwa - muminki (przewspaniałe), czerwony
      kapturek, opowieść o praprasłoniu, kot w butach - wszystkie nagrane w latach
      moje dzieciństwa przez polskie nagrania. bardzo mocno polecam - zajrzyjcie na
      ich stronę, a na sto procent przypomnicie sobie, co to za bajki.
      serdecznie pozdrawiam,
      kasia
      • milorzab Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 30.08.04, 23:47
        Z bajek grajek Ignaś polubił Tomcia Palucha. Lubi też Bajeczki - Jedyneczki(?),
        bardzo są miłe.
        • jol5.po Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 02.09.04, 08:31
          mamy, czy wiecie, gdzie w sieci zebrane są książki do słuchania. Czy jest w ogóle jakaś jedna strona?
          Gdzie można kupić "Kubusia Puchatka" czytanego przez Irenę Kwiatkowską - zlikwidowana została u nas wa Wrocławiu księgarnia Pruszyńskiego i teraz poluję po innych księgarniach, a "Kubusia " nigdzie nie ma :((
          Będe wdzięczna za jakieś namiary :)
          Jola
          • ewap_mama_alexa Re: Kubus Puchatek 02.09.04, 18:06
            Obawiam sie ze ciezko bedzie znalezc w ksiegarniach. Ja kupilam bodaj rok temu
            "Chatke", "Kubusia" juz nigdzie nie bylo. Ale ze byl w naszej osiedlowej
            bibliotece, wiec popelnilam male piractwo...

Ewa
    • emka1974 Zamienię się 02.09.04, 22:17
      Posiadam 15 bajek - grajek ((tzn. nr 1-14 i 16). Chętnie wymienię się na
      polecane przez Was bajki.

emka1974@gazeta.pl
    • i2h2 Jakie polecacie ksiazeczki ? "Słucham i czytam" 08.09.04, 07:15
      Trafiłam wczoraj w EMPiKu na dwie płyty CD "Słucham i czytam" (wydawnictwa nie
      zauważyłam) z książeczkami. Czyżby kontynuacja serii przeze mnie opisywanej,
      dawniej na kasetach???
      Przesłuchać nie mogłam, ale do "Tarzana" zajrzałam: tekst tak na oko dla 5-
      latków co najmniej, dużo trudnych wyrazów. Ilustracje Disneyowskie (z filmu),
      ale ogólnie mi się podobało. A, książeczka "obgrubawa", a nie kilka kartek z
      minimum tekstu.
      Moze ktoś to już poznał bliżej? Proszę o opinie :-)
      • i2h2 M. Strzałkowskiej "Gimnastyka dla języka " 09.09.04, 10:29
        Myślę, że pani Strzałkowskiej nikomu nie muszę rekomendować, a tu jeszcze
        dołożono płytę, na której wierszyki czytają P. Fronczewski i K. Eiston.
        Najbardziej podobało nam się, jak p. Eiston czytał:" (...) chrzęści życie w
        pszenżycie" ;-))))
        • violik Re: M. Strzałkowskiej "Gimnastyka dla języka " 12.04.05, 14:47
          Kobieto!
          toż ja szukam tej strzałkowskiej wszędzie:)
          oddam swoje płytki za strzałkowską!
          gdzie można tę płytkę dostać?
          pozdrawiam
          • i2h2 Re: Violik :-) 12.04.05, 17:28
            Ja kupiłam książkę z płytą w EMPiKu w Warszawie i często tamże widuję. Cena ok.
            20 zł. Jeśli nie masz w pobliżu EMPiKu, to napisz do mnie na priva: mogłabym Ci
            kupić :-)
            Pozdrawiam
    • agnieszka_azj Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 05.09.05, 20:27
      www.merlin.com.pl/frontend/search?oferta=O&sort=tytul&od=0&ile=&dzial=1&kategoria=486&xTitle=książki%20audio

Tu jest chyba większość tego, co mozna kupić. Niestety nie da się oddzielić
      książek dla dzieci. Szczególnie zainteresowała mnie "Karolcia" w interpretacji
      Marii Seweryn - moze uwolniłaby mnie od kolejnego czytania tej, skąinąd
      znakomitej, książki - własnie czytam ją trzeciej córce, w sumie już chyba 20
      raz. Następnego nie będzie ;-)))
      • rysa9 Można jeszcze tak: 05.09.05, 22:21
        www.merlin.com.pl/frontend/search/1?q=CD&gdzieSzuk=fraza&oferta=O&dzial=1&kategoria=727
        • amma71 Czy ktos chcialby sie wymienic 28.09.05, 09:29
          na CD z bajkami (Grajki lub inne), moge zaproponowac rowniz CD z piosenkami za
          Bajki.
    • rach_ciach_ciach Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 29.09.05, 11:07
      Znalazłam coś takiego i wydaje mi się warte zainteresowania:

www.soundbook.pl/
      Lenka
    • i2h2 "Słucham i czytam" Publicat 03.10.05, 21:42
      Wydawnictwo najwyraźniej wznowiło serię, tym razem z płytą CD ( kiedyś
      książeczki były z kasetami). Jesli utrzymali poziom sprzed lat, warto się
      zainteresować.
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/399289
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/405538
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/398258
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/403823
      Pozdrawiam
      Iwona
    • i2h2 "Baśnie" Andersena czyta J. Stuhr 03.10.05, 22:11
      Po niewątpliwym sukcesie kolejnych części Harry'ego Pottrea do słuchania Media
      Rodzina wydała zbiór baśni na czterech płytach w cenie bardzo zachęcającej :-)
      www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=244
      Słuchaliśmy i polecamy.
      Pozdrawiam
      Iwona
    • i2h2 "Opowieści z Narnii" t. I . 03.10.05, 22:48
      Wydane również przez Media Rodzinę, cena, tak jak Andersena- bardzo przyjemna.
      www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=245
      Pozostaje mieć nadzieję, że na tym nie poprzestaną :-)
      Pozdrawiam
      Iwona
      • amma71 Maly ksiaze - Fronczewski czy Zborowski? 14.10.05, 12:17
        Fronczewski sie podoba, jak wynika z Wszych postów, a Zborowski?
        Zna ktoś?
        • violik Re: Maly ksiazę - seriozny Zborowski 14.10.05, 23:59
          Mam Zborowskiego - jak dla mniejszego dzieciaka - odpada.
          Wydaje mi się, że po prostu jestem fanem Fronczewskiego. Może ktoś się zamieni,
          buuu :(
          • lesna.a Re: Maly ksiazę - seriozny Zborowski 11.11.05, 14:42
            my mamy komplet "bajek z ramą" w wykonaniu fronczewskiego (cala rodzina
            zbierala) no i.. jakos nie bardzo. mam takie troche wrazenie, ze ten naprawde
            wybitny aktor zrobil to na odwal :(
            lesna
    • patatajowa Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 26.10.05, 11:12
      Witam,poszukuję Pana Kuleczki na płycie.Mamy jedną która była kiedyś dołączona
      do gazety DZIECKO. Wiem ze były jeszcze 2 inne z tej serii.Odkupię lub będę
      wdzięczna jeśli ktoś ma i mógłby przegrać, pozdr patatajowa
      • abepe Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 02.11.05, 14:36
        U nas ostatnio na tapecie dwa analogi - płyty z dzieciństwa mojego męża Pierwszy
        to - "Zaczarowany las" - taka trochę ekologiczno-dydaktyczna historyjka o
        chłopcach, którzy spotkali w lesie smoka, wilka, lisa. I na pewno kogoś jeszcze
        ale nie wiem, bo Grześ domaga się słuchania w kółko tylko jednej strony.
        Znalazłam tylko na kasecie www.badet.pl/go/_info/?id=25398

Druga płyta to "Bajki pana słonia" Chotomskiej - niestety nie znalazłam nowego
        wydania a analog okropnie zdarty. Grześ musi słuchać jej przykładając ucho do
        głośnika :)Ale to, co słuchać, brzmi bardzo fajnie. Czy można uderzyć z tym
        problemem do wydawcy "Bajek-grajek"?
        • violik Janda czyta "Awanturę o Basię" 11.12.05, 22:24
          Rozczarowanie - monotonny głos, jakaś nerwowość i ta charakterystyczna maniera
          Jandy :(

Niewypał :(
        • violik "Bajki pana słonia" Chotomskiej 13.12.05, 10:10
          Wczoraj udało mi się właśnie uratować to nagranie "Bajki Pana Słonia" -
          przegrałam z gramofonu na kompa i mam teraz płytkę CD (wiwat technologia!)
          Co prawda, nie jest to jakość Bajkowo-Grajkowa, ale JEST!

Jednak starzy aktorzy, tacy jak Kwiatkowska, bardzo przemawiają do maluchów -
          mają dar:)
    • bogusia1231 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 12.12.05, 10:24
      Jest to Twoja opinia czy dziecka? My ostatnio kupiliśmy na allegro Kubusia
      Puchatka ( za o wiele większ pieniądze niż zamirzaliśmy na to przeznaczyć) i
      oboje z mężem byliśmy pełni obaw - o wiele bardziej wolę męskie barwy głosu,
      ale Bartek zawsze słucha czegoś po poczytaniu "papierowych" ksiązek i chciałam,
      żeby było to coś z klasyki dziecięcej. I tu się miłe rozczarowanie - Bartek
      uwielbia Kubusia czytanego charakterystycznym głosem Kwiatkowskiej - więzc
      zobacz jak reaguje dziecko.
      • violik Janda - cd. 12.12.05, 11:03
        Dziecko jest niezaiteresowane. Moim zdaniem nie rozumie pewnych fragmentów,
        które są jakby za szybko czytane. Poza tym raczej trudno się skupia, więc
        monotonia jej nie służy (ma prawie 7 lat).
        Mnie denerwuje ta maniera :(

Nasze subiektywne zdanie - oczywiście. Ale... może się przyzwyczaimy???
        • lesna.a Re: janosh 12.12.05, 23:24
          mlodszy dostal na mikolajki trzy opowiadania janosha o misiu i tygrysku, na cd.
          kupione w "czulym" za 25 zl. FENOMENALNE. zasypia z nimi, jje, gra, bawi sie,
          na stale sie skleil z odtwarzaczem :)
          l.
    • lunatica Muminki - na kasecie audio albo CD, 14.12.05, 16:14
      czy są gdzieś do zdobycia? Może ktoś coś wie?
    • malinela Bajki Natalki 16.12.05, 13:44
      Dwie fantastyczne bajki - Żabbing i Pan Koń. Piosenki śpiewane przez Natalię
      Kukulską - dziewczynkę, wraz z zespołem Gawęda m.innymi "Prośba
      dzieci", "Przyjaciel to do siebie ma". Fantastyczny tekst, chociażby " (..) mój
      wuj zawsze chodził wytwornie podkuty" - to z bajki Pan Koń. No i cała plejada
      gwiazd Anna Seniuk, Irena Kwiatkowska, Janusz Gajos, Jan Kobuszewski i
      Krzysztof Kolberger, ktory chyba reżyserowal ta bajkę.
      Piszę z pamieci (jestem w pracy, plyta jest w domu) więc mogę kogoś pominąć,
      lub przekręcić tytuły piosenek.
      Płytę CD kupilam u jubilera(!) kilka lat temu - moge podać namiary, ale nie
      gwarantuję powodzenia.
      Ania mama Malinki i Nelki
    • gajdzia Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 16.12.05, 16:04
      Witam :) Ja z niesmiałą prośbą - czy ktoś może wie gdzie kupić dwie bajki -
      pamiętam z dziecinstwa i chciałąbym by posłuchała ich moja córeczka - Apolejka
      i jej osiołek oraz Szewczyk Dratewka. Wydaje mi się ze czytałą obie bajki Irena
      Kwiatkowska.
      • adota Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 16.01.06, 14:21
        > czy ktoś może wie gdzie kupić dwie bajki -
        > pamiętam z dziecinstwa i chciałąbym by posłuchała ich moja córeczka - Apolejka
        > i jej osiołek

Na analogu: ssl.allegro.pl/show_item.php?item=81409309

Pozdrawiam,
        Dorota
    • ewamonika1 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 29.12.05, 16:24
      wczoraj trafiłam w kinie Wisła w Warszawie na nową księgarnię sprzedającą
      książki do słuchania.
      Znalazłam stronę wydawnictwa w necie:
      wydawnictwortw.pl/catalog/index.php
      a tu jest link do książek dla dzieci:
      www.wydawnictwortw.pl/catalog/index.php/cPath/1
      ps. jeśli powtórzyłam istniejące już wiadomości - darujcie :) Starałam się
      przejrzeć uważnie, ale może coś przeoczyłam.

pozdrawiam,
      ewa
      • i2h2 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 30.12.05, 15:45
        A nie wiesz, czy będą się starali mieć większą ofertę ? Daje się na miejscu
        posłuchać fragmentów płyt/kaste ?
        Pozdrawiam
        Iwona
        • ewamonika1 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 30.12.05, 20:48
          niestety nie wiem, bo byłam w kinie już po zamknięciu sklepu.

Przy okazji sprawdzę, ale nie obiecuję, że będzie to w najbliższych dniach.

pozdrawiam,
          ewa
          • violik Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 02.01.06, 15:02
            na oko oferta jest taka sama, jak w niektórych księgarniach wysyłkowych, a ceny
            wyższe

płytki są pakowane generalnie w zgrzewany plastik, więc niestety nie
            przypuszczam, żeby można było odsłuchać... ale może pozytywnie mnie zaskoczą

mam z tej serii Lalkę (miodzio) i kilka książek audio sensacyjnych - czyta pan
            Teleszyński - bardzo pozytywnie je odbieram

średnio ceny tutaj są droższe o 5-10 zł na tańszych pozycjach od cen, które
            znam z innej księgarni (niestety nie pamiętam jej nazwy, dane gdzieś się
            zawieruszyły, ale pojawiła się jej nazwa tu na forum)
            pozdrawiam,
            • jol5.po Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 03.01.06, 11:35
              czy wiecie coś może o tych książeczkach do słuchania
              www.merlin.com.pl/frontend/towar/413682
              www.merlin.com.pl/frontend/towar/413680?
    • i2h2 Natalia Gałczyńska "O wróżkach i czarodziejach" 05.01.06, 22:29
      Wreszcie znalazłam chwilę, by posłuchać spokojnie fragmentu na stronie
      wydawnictwa :-) Same bajki kiedyś nawet miałam, więc je znam, natomiast
      chodziło o to, jak sa czytane. Bardzo mi się podobało i polecam:
      www.ezbook.pl/
      Pozdrawiam
      Iwona
      • agnieszka_azj Re: Natalia Gałczyńska "O wróżkach i czarodziejac 03.03.06, 18:11
        Mamy je od kilku dni i bardzo sie cieszę, bo wreszcie przestał mi ryczeć w domu
        Słoń Benjamin, słuchany do niedawna na okrągło.
        Dziewczynom sie b. podoba.
    • puniaa Krysia Bezimienna 16.01.06, 16:17
      Moja córka (9 lat) dostała po choinke 4 kasety z tą powieścia. Obawiałam sie, że nie dosłucha do końca nawet pierwszej. Od świąt słucha wszystkich na okrągło, zaiteresowała sie przy okazji historią Polski, królami itd. Bardzo trafiony zakup, polecam
      Maja
      • abepe Wyprawa Bombika 05.02.06, 21:32
        Wygrzebaliśmy tę płytę wczoraj przy okazji porządków. No i Grzesia wciągnęło
        całkowicie. Historia dydaktyczna do bólu - o słoniku, któremu kazano się
        opiekować młodszą siostrą, czym nie był zachwycony; gdy siostra zachorowało,
        słonik uznał, że to jego wina, i, żeby ją odkupić wyruszył na poszukiwanie
        lekarstwa - ale słuchowisko zgrabnie odegrane. Grześ serwuje nam teraz
        informacje w stylu "dziecko trzeba mieć na oku". Nasz egzemplarz to gratis z
        jakiejś gazety ale serię o przygodach Bombika (książki i płyty) można kupić w
        Edycji Świętego Pawła
        www.edycja.pl/index.php?mod=ksiegarnia
        • violik o słoniku Bombiku 06.02.06, 11:04
          Do tej pory wydano 3 CD - były dołączane za darmo n.p. do Gazety Wyborczej w
          Katowicach:
          1.Bajka o łaciatym słoniu Bombiku
          - nasz mały bohater bardzo pragnie pozbyć się plamy, którą ma na grzbiecie od
          urodzenia. Udaje się po radę do mądrego, starego mamuta, Sapiącego Bambidu
          2. Wyprawa Bombika na Smoczą Górę
          -dowiadujemy się, co spotkało Bombika, gdy na świat przyszła jego młodsza
          siostrzyczka, Bomilka.
          3. Pustynna przygoda Bombika
          - udajemy się wraz z ciekawskim Bombikiem na niebezpieczną, pustynną wyprawę.
          tyle ze strony
          Płytki sa sympatyczne, dydaktyczne, ale do strawienia
          Moje dzieci mają "fale" zaiteresowania - raz słuchają do bólu, a potem juz nie
          mogą, i po jakimś czasie znowu...

Posiadamy też książkę - Wyprawa Bombika na Smoczą Górę - ładne ilustracje i
          naprawdę nic na "nie"

Generalnie osobiście polecam.

PS.Jeśli ktoś ma 4 cz.Bombika na CD (o ile jest już CD), proszę o opinię :)
    • martheatre Czarnoksiężnik z Krainy Oz 03.03.06, 09:39
      Czyta Irena Kwiatkowska. Hmmmm... Jak dla mnie jest w tym swoim czytaniu zbyt
      agresywna (?). Ten szorstki, chropowaty głos i Dorotka? Słuchałam już
      parokrotnie i nadal nie moge się przyzwyczaić i przekonać do tej interpretacji.
      A mój synek poprosił bym mu sama poczytała, bo "ta pani krzyczy i mówi za
      szybko". Chyba nie polecam.
      • jol5.po Re: Czarnoksiężnik z Krainy Oz 16.03.06, 10:20
        no fakt, że całkiem inaczej czytała I.Kwiatkowska "Mikołajka" dwadzieścia lat wcześniej (to był prawdziwy teatr:)- a tutaj inny głos, bardziej chropowata interpretacja. Wydaje mi się, ze przyczyną jest wiek, słychać, że czyta osobą starsza.
        Samo wydanie książki jest też tylko i wyłącznie czytaniem, a nie ma tam dodatkowych elementów.
        Mimo wszystko moje dzieci słuchały z zainteresowaniem, bo one razcej skupiły się na treści, nie zwróciły w ogóle uwagi na interpretację - czyli taki wariant odbioru przez dzieci też istnieje w wypadku owej książki, o czym donoszę gwoli oddania sprawiedliwości
        jola
    • martheatre Bromba i inni 03.03.06, 09:41
      Czyta Piotr Kozłowski. Interpretacja wspaniała. Jak trzeba było zaśpiewać
      zaśpiewał. Tekstowi towarzyszą efekty dźwiękowe. Słuchamy podczas długich
      samochodowych podróży.
    • dorittak Re: "Książę Kaspian" II tom Opowieści z Narnii 17.03.06, 00:31
      Druga część sławnego cyklu narnijskiego wydana przez Media Rodzina jako ksiązka
      do słuchania, 4 płyty CD, czas nagrania 5 godzin i 4 min. Już zamówiłam w
      merlinie :-)
      • i2h2 Re: "Książę Kaspian" II tom Opowieści z Narnii 19.03.06, 21:24
        Mój syn "Kaspiana..." kupił sobie i stwierdził, że bardzo dobre. Czyta ten sam
        duet, co pierwszą część.
        Iwona
        • oleniek Bajki grajki 22.03.06, 19:01
          Witajcie
          Które bajki grajki będą najodpowiedniejsze dla trzylatka? Kupiliśmy zaczarowany
          młyn (bo akurat ten był w sklepie) i będzie musiał jeszcze parę lat na niego
          poczekać :)
          I gdzie oprócz internetu mogę je kupić (to znaczy numery które były w sprzedaży
          wcześniej)
          Dziękuję za odpowiedź
          • oleniek Re: Bajki grajki 22.03.06, 19:33
            Może dodam, że jestem z Łodzi :)))
            Zależy mi na paru pozycjach Bajek Grajek, ale jak zobaczyłam, że koszt
            przesyłki np z Merlina to 10 zł, a sama bajka 12, to mi się odechciało zakupów
            internetowych :(
            • i2h2 Re: Bajki grajki 22.03.06, 19:53
              www.bajkigrajki.pl/?go=faqs#4
              Zamawiając na stronie wydawnictwa, nie ponosisz kosztów przesyłki :-)
              Pozdrawiam i życzę miłego słuchania
              Iwona
              • violik Re: Bajki grajki 26.03.06, 21:45
                dla trzylatka najodpowiedniejsze będa te najpierwsze - krótkie, treściwe, dużo
                piosenek: czerwony kapturek, kot w butach, Tymoteusz Rimcimci, o Tadku
                Niejadku, Alibaba, Kopciuszek, Muchy króla Apsika...
                im krótsza bajka - tym prostsza
                na stronie Bajek-Grajek czytaj opisy, czasami pomagają
                i opłaca się zamawiać wyłącznie u źródła - tanio (czasem taniej niż w
                księgarni, czasem złotówka - a jednak) i B-G pokrywają koszt przesyłki
            • alula22 Re: Bajki grajki 27.03.06, 12:21
              Odnośnie bajek- grajek
              Wstawiam link do pozycji z 4 bajkami w cenie prawie 3- dzisiaj obowiązuje
              jeszcze rabat.
              A na dodatek księżeczka z nutami do piosenek
              Pozdrawiam
              siedmiorog.pl/index.php?pg=ksiazka&idksiazka=1759&pozycjonowanie=1759
        • kolorko Re: "Książę Kaspian" II tom Opowieści z Narnii 23.03.06, 13:21
          Własnie przed chwila powiedziałam mojemu synkowi, ze mozna kupić "Księcia
          Kaspiana" na cd- niemalze padł przede mną na kolana z błagalnymi prosbami o
          kupno:))
          I jak tu sie oprzeć??
          • violik Re: "Książę Kaspian" II tom Opowieści z Narnii 26.03.06, 21:46
            Hej:)
            my wypożyczyliśmy w osiedlowej bibliotece...
    • ameyer Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 23.03.06, 08:45
      To jeszcze ja cos wkleje, choc nie mam pewnosci czy nie powtarzam...
      www.badet.pl/go/_category/?idc=%222_9%22
      Agnieszka
      • alistar1 Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 24.03.06, 11:08
        Wydawnctwo Media Rodzina obiecuje dodruk "Wierszy, że aż strach":
        :)))))
        www.mediarodzina.com.pl/nowa/ksiazka.php?id=45
        Na dołączonej płytce straszne wierszyki ma czytać Jerzy Stuhr:))
        A więc czekamy! A pani Strzałkowskiej chyba polecać nie trzeba.

Małgosia ma już
        • m_finka Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 29.03.06, 20:10
          Drogie Mamy, czy któraś z Was ma może "Bajki pana słonia" albo "Kto wymyślił choinki"? Moje płyty winylowe dawno temu oddałam innym dzieciom, a teraz usiłuję skompletować na nowo całą kolekcję. Wątpię, czy te pozycje pojawią się w bajkach - grajkach, a baaaardzo mi na nich zależy.
          • abepe Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 30.03.06, 07:58
            m_finka napisała:

> Drogie Mamy, czy któraś z Was ma może "Bajki pana słonia" albo "Kto wymyślił ch
            > oinki"? Moje płyty winylowe dawno temu oddałam innym dzieciom, a teraz usiłuję
            > skompletować na nowo całą kolekcję. Wątpię, czy te pozycje pojawią się w bajkac
            > h - grajkach, a baaaardzo mi na nich zależy.

Mamy "Bajki pana słonia" na singielku ale w okropnym stanie, zdarte do cna. Nie
            mogę więc zaproponować przegrania. Liczę jednak na "Bajki-grajki". Może wznowią,
            bo to świetne (eh, ten bas Stockingera).
            • violik Re: Jakie polecacie ksiazeczki do sluchania? 03.04.06, 15:34
              Ja mam MP3 - z mojej płyty gramofonowej ;) Trochę szumi, ale da się słuchać

O ile dobrze pamiętam ta płyta składała się jakby z 2 opowiadań: coś z
              Kiplinga - jak to się stało, że słoń ma trąbę,a miał nosek, i druga, jak uczył
              się grać na instrumencie, tak?

Jak to napisała jakaś tutejsza forumowiczka - jeśli wejdziesz ze mną w
              personalny kontakt, to udostępnię :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka