modrooczka 08.11.12, 00:47 książka Mikołajewskiego z Muchomora niestety niedostępna. W październiku pojawiła się nowa, Elizy Piotrowskiej: Czy ktoś zna jakieś jeszcze pozycje o Mikołaju z Miry (czy Myry?)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzezucha.ma Re: Św Mikołaj biskup 08.11.12, 15:01 Mały tekturzak WAM, wierszyk. Wierszyk, jak wierszyk dla maluchów o Mikołaju, ale narysowany jest właśnie jako święty w mitrze i z pastorałem, co się rzadko zdarza. W ofercie WAM też są jakieś pozycje n.t. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Św Mikołaj biskup 08.11.12, 19:58 Mamy Święty Mikołaj wyd Muchomor, rok 2003. Przedstawiony jako biskup i w takim stroju szykował sakiewki z pieniędzmi dla ubogich sąsiadów. Odpowiedz Link
muchomorek23 Re: Św Mikołaj biskup 08.11.12, 20:01 ups dopiero teraz zauważyłam, że napisałam o tej samej książce;) Odpowiedz Link
modrooczka Re: Św Mikołaj biskup 09.11.12, 14:34 Przejrzałam dzisiaj książkę Elizy Piotrowskiej. To pełna historia biskupa z epizodem morskim (kiedy uratował marynarzy), perypetiami za Dioklecjana i historią biednych sióstr oczywiście. Bardzo mi sie podoba, jest dobrym uzupełnieniem Muchomora (tamta była zimowo-bozonarodzeniowa, a ta jest w klimatach starozytno-bliskowschodnich). Odpowiedz Link
modrooczka Re: nowość dla dorosłych 12.11.12, 00:26 Fajnie że jest, ale okładka koszmarna. Odpowiedz Link
abepe Re: nowość dla dorosłych 12.11.12, 08:39 A kto by się w książkach dla dorosłych bawił w ciekawe okładki! Temat powinien ją uszlachetnić;) Okładki książek dla dorosłych to temat-rzeka. Chętnie bym się pobawiła (w innym wątku) w wyciąganie perełek i koszmarków. Odpowiedz Link