kontaminacja 01.05.14, 19:34 Czy możecie polecić lektury z akcją dziejącą się w tych miejscach? Czytelnicy wyrobieni, ośmio- i dziesięcioletni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Berlin i Bawaria 02.05.14, 20:07 Jest "Milenka w Berlinie", ale nie wiem czy nie dla nieco młodszych. Czytałam z synem, gdy miał pewnie z 7 lat. Odpowiedz Link
oqo_loco Re: Berlin i Bawaria 03.05.14, 00:09 Rico, Oskar i głębocienie oraz Rico, Oskar i złamanie serca. Natomiast akcja trzeciej część (Rico, Oskar i złodziejski kamień) toczy się przede wszystkim nad Bałtykiem. Ale po przeczytaniu dwóch pierwszych nie można już przestać, nawet, gdy Berlin znika z oczu. ;) Odpowiedz Link
wierci_pietek Re: Berlin i Bawaria 03.05.14, 00:54 "Emil i Detektywi" Ericha Kaestnera Odpowiedz Link
abepe Re: Berlin i Bawaria 03.05.14, 12:06 Wydawało mi się, że "Wujek Puszkin, dobry niedźwiedź" dzieje się w Berlinie (wiem, że Janosch niby jest dla młodszych, ale ja lubię;), ale to jednak Kolonia! Odpowiedz Link