abepe 02.04.16, 12:13 Świętujecie? Moje dzieci po prostu od rana z nosami w książkach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rykam Promocja Babaryba 02.04.16, 14:08 Na razie skorzystałam z promocji wyd. Babaryba. Ciekawe, co za niespodzianka do nas przyjdzie ;) Czytanie o Turlututu w większych dawkach bywa nużące, ale skoro dziecię lubi... "Od teraz do każdego zamówienia na naszej stronie książka-niespodzianka gratis! A to wszystko z okazji Międzynarodowego Dnia Książki Dla Dzieci oraz urodzin Hansa Christina Andersena, które wypadają właśnie dzisiaj! Promo obowiązuje do poniedziałku 04.04.2016 do godz. 23:59." Odpowiedz Link
aggala Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 02.04.16, 19:02 Właściwie nie wiem, jak odpowiedzieć, bo z jednej strony nic szczególnego nie robimy, a z drugiej - dzieci rozpoczęły dzień wyjątkowo długą lekturą. Jednak obawiam się, że raczej powodem było osłabienie chorobą niż chęć uczczenia święta. Chociaż mój syn, jak usłyszał, że dziś MDKdD i może jakoś powinniśmy go uczcić, to powiedział, że właśnie planował przeczytać całą książkę, więc dobrze się składa. Książką była co prawda tylko pozycja z serii "Świat w obrazkach" pt. "Strażacy", ale czyta dopiero od nieco ponad trzech miesięcy, więc i tak jestem dumna. A ja dla uspokojenia sumienia dodam to, co się często powtarza przy Dniu Kobiet - świętujmy codziennie, a nie tylko raz w roku (do czego chyba nikogo na tym forum nie trzeba namawiać;)). Odpowiedz Link
kavakava Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 14.04.16, 22:49 No pięknie ;-) Nie świętowałam, bo brałam ślub tego dnia, a to dość absorbujące zajęcie ;-) Teraz jeszcze bardziej jestem pewna, że dobrze wybrałam datę :-) Syn też nic tego dnia nie przeczytał. Za to podpisał się na naszym akcie małżeństwa jako trzeci świadek ;-) Odpowiedz Link
abepe Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 17.04.16, 14:23 kavakava napisała: > No pięknie ;-) Nie świętowałam, bo brałam ślub tego dnia, a to dość absorbujące > zajęcie ;-) Piękna data. Jak z bajki! Gratuluję! :-) Odpowiedz Link