Dodaj do ulubionych

2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci

02.04.16, 12:13
Świętujecie?

Moje dzieci po prostu od rana z nosami w książkach.

Obserwuj wątek
    • rykam Promocja Babaryba 02.04.16, 14:08
      Na razie skorzystałam z promocji wyd. Babaryba. Ciekawe, co za niespodzianka do nas przyjdzie ;)

Czytanie o Turlututu w większych dawkach bywa nużące, ale skoro dziecię lubi...

"Od teraz do każdego zamówienia na naszej stronie książka-niespodzianka gratis!
      A to wszystko z okazji Międzynarodowego Dnia Książki Dla Dzieci oraz urodzin Hansa Christina Andersena, które wypadają właśnie dzisiaj!
      Promo obowiązuje do poniedziałku 04.04.2016 do godz. 23:59."
    • aggala Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 02.04.16, 19:02
      Właściwie nie wiem, jak odpowiedzieć, bo z jednej strony nic szczególnego nie robimy, a z drugiej - dzieci rozpoczęły dzień wyjątkowo długą lekturą. Jednak obawiam się, że raczej powodem było osłabienie chorobą niż chęć uczczenia święta. Chociaż mój syn, jak usłyszał, że dziś MDKdD i może jakoś powinniśmy go uczcić, to powiedział, że właśnie planował przeczytać całą książkę, więc dobrze się składa. Książką była co prawda tylko pozycja z serii "Świat w obrazkach" pt. "Strażacy", ale czyta dopiero od nieco ponad trzech miesięcy, więc i tak jestem dumna.
      A ja dla uspokojenia sumienia dodam to, co się często powtarza przy Dniu Kobiet - świętujmy codziennie, a nie tylko raz w roku (do czego chyba nikogo na tym forum nie trzeba namawiać;)).
    • kavakava Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 14.04.16, 22:49
      No pięknie ;-) Nie świętowałam, bo brałam ślub tego dnia, a to dość absorbujące zajęcie ;-)
      Teraz jeszcze bardziej jestem pewna, że dobrze wybrałam datę :-)
      Syn też nic tego dnia nie przeczytał. Za to podpisał się na naszym akcie małżeństwa jako trzeci świadek ;-)
      • abepe Re: 2.04.Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci 17.04.16, 14:23
        kavakava napisała:

> No pięknie ;-) Nie świętowałam, bo brałam ślub tego dnia, a to dość absorbujące
        > zajęcie ;-)

Piękna data. Jak z bajki! Gratuluję! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka