Dodaj do ulubionych

Wakacje 2016

27.06.16, 08:51
Nie da się nie zauważyć, że zaczęły się wakacje.

Dla porządku - zbieram wątki tematyczne.

Tegoroczne rozważania walizkowe - książki wakacyjne.

Tradycyjnie przypominam o wątkach turystycznych...

...oraz przewodnikowo-literacko-turystycznych.

I wątek zeszłoroczny, może ktoś chce wspomnieć.

Obserwuj wątek
    • abepe Re: Wakacje 2016 27.06.16, 09:04
      Nie wiem jak będzie z wakacyjnym czytaniem, bo moi synowie co 2 lata wpadają w amok związany z mistrzostwami piłkarskimi. ;-)

Póki co - prawie trzynastolatek, absolwent podstawówki wziął się za czytanie "Kronik Archeo", ponieważ dostał jeden tom w nagrodę za udział w Maratonie Czytelniczym. Młodszy brat, lat 9, nieco się śmieje, bo większość tomów przeczytał z pół roku temu, przy okazji udziału w konkursie poświęconym tej serii. Starszy do tej pory serię omijał, ale mówi, że ciekawa, szybko się czyta. Na wakacje jak znalazł, a i treść odpowiednio turystyczna!

Starszy zaczął jakieś 2 tygodnie temu "Omegę" Szygielskiego, ale porzucił, bo nudna. Sprawdziłam, że porzucenie nastąpiło po 5 stronach, więc będę się upierać, żeby dał jej jeszcze jedną szansę. Można podciągnąć pod "książki drogi"! :-)

Młodszemu spakowałam dziś (spędzają dzień z tatą w pracy) drugi tom "Łowców skarbów", który zaczął czytać tuż przed mistrzostwami i porzucił. Też przygodowo-wakacyjne. :-)

A wspólnie planuję dzisiaj zaczęcie "Wielkomiluda" Dahla z okazji planów obejrzenia ekranizacji "BFG". Wybieracie się?

• angazetka Re: Wakacje 2016 01.07.16, 13:29
        >> Nie wiem jak będzie z wakacyjnym czytaniem, bo moi synowie co 2 lata wpadają w amok związany z mistrzostwami piłkarskimi. ;-)

No ale koniec 10 lipca ;)
        • abepe Re: Wakacje 2016 02.07.16, 21:55
          angazetka napisała:

> No ale koniec 10 lipca ;)

Jeszcze z miesiąc będą przeżywać, rysować karty piłkarskie i sceny z meczów, czytać archiwalne gazetki piłkarskie, naciągać babcię na nowe.

Poza tym wyjeżdżają do babci na miesiąc jeszcze w czasie trwania mistrzostw, coś muszą spakować do czytania...
    • anndelumester Re: Wakacje 2016 30.06.16, 16:16
      W tym roku nie mam wakacji ;(
      • abepe Re: Wakacje 2016 30.06.16, 16:36
        Ja też praktycznie nie mam, ale dzieci mają ;-) A jeśli dzieci mają wakacje o i rodzice nieco więcej czasu!
        • anndelumester Re: Wakacje 2016 30.06.16, 17:01
          Ja nie mam wakacji, dziecko nie czyta - pora zmienić forum ;(
          • abepe Re: Wakacje 2016 02.07.16, 21:52
            anndelumester napisała:

> Ja nie mam wakacji, dziecko nie czyta - pora zmienić forum ;(

Ani mi się waż! Dziecko przecież czyta komiksy!?! Oraz słucha jak mu czytasz oraz z płyty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka