Dodaj do ulubionych

Magic English - warto?

24.01.05, 13:42
Witam, widziałam w kiosku 1 część magic english, jakieś zeszyciki -
książeczki i płyta DVD. Czy któraś z Was kupiła i "wypróbowała" na dziecku?
Mam 4 i pół rocznego chłopca, którego starszy brat uczy się angielskiego i
Mikołajek też chce. Stąd pytanie, czy warto to kupić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj Re: Magic English - warto? 24.01.05, 18:43
      Zdecydowanie nie warto.
      Mamy pierwsze 3 kastety sprzed kilku lat, ale zawartość teraz jest taka sama.
      Sympatycznie sie toto ogląda, ale wszystko dzieje sie zbyt szybko, żeby dziecko
      coś przyswoiło. Jedna część trwa ok. 20 min.
      Cena tez powalająca, bo koszt calego kursu wynosił (wtedy na ksetach video) ok.
      1000 zł. Uznaliśmy, że takie pieniądze wydane np na szkołę językową w Anglii za
      10 lat dadzą duuużo lepszy efekt.
    • i2h2 Re: Magic English - warto? 24.01.05, 22:23
      Zgadzam się z Agnieszką. Od siebie dodam, że "specjalistyczne" filmy do nauki
      języka są trochę inaczej skonstruowane: mają jakby "momenty zatrzymane", żeby
      dziecko mogło nadążyć i zdołać powtórzyć.
      Polecam natomiast płyty lub kasety do słuchania: wierszyki, piosenki (należy
      tylko zwrócić uwagę na wyraźną wymowę).
      Pozdrawiam
    • magda_lena11 Re: Magic English - warto? 25.01.05, 15:14
      A ja uważam, że warto - z tym, że nie zamiast nauki, ale jako uzupełnienie.
      Moja córka (3 i pół) uwielbia oglądać pierwszą część, bardzo szybko łapie
      słówka i zwroty, bo są wielokrotnie powtarzane w atrakcyjny sposób, płyta daje
      możliwość dostępu do piosenek i gier. Ale poza tym mała ma angielski w
      przedszkolu, lubi te "lekcje", więc to jest jako dodatkowa atrakcja. Podoba nam
      się bardzo, kompletujemy z zapałem, nie bez znaczenia była tu opinia kuzynki
      anglistki, która oceniła to bardzo dobrze. A koszty rozkładają się przecież na
      wiele miesięcy. Oczywiście, jeśli ktoś nie znosi Disneya, to lepiej niech nie
      kupuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka