cubus1 14.06.05, 09:18 -Aleksander -Moja Babcia gra na trabie -Pieciopsiaczki Moge prosic o opinie,krotkie streszczenie i od jakiego wieku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Aleksander,Pieciopsiaczki,Moja Babcia gra na 14.06.05, 09:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=18846965&a=18846965 Wypadałoby czytać odpowiedzi na własne posty. A poza tym czy nie uważasz, że miło byłoby dorzucić autora do tytułu? Szczególnie, że np. książek z "Aleksandrem" w tytule jest kilka... Pozdrawiam Odpowiedz Link
cubus1 Re: Aleksander,Pieciopsiaczki,Moja Babcia gra na 14.06.05, 15:53 Hmmm, i skad ta zlosc? To prawda ze juz kiedys pytalam o te ksiazke, ale bylo to dawno i sadzilam ze nie otrzymalam odpowiedzi.Bardzo mi milo ze otrzymalam :) i bardzo mi milo ze taka szczegolowa. Pozatym pierwszy raz mi sie zdarzylo nie podac autorow( z powodu pospiechu):) Serdecznie pozdrawiam i usmiechu na codzien :) Odpowiedz Link
cubus1 Jeszcze cos na swoja obrone :) 14.06.05, 15:55 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=pieciopsiaczki&ile=10&sort=data_desc&spojnik=and&forum=16375&poz=0&A _szukaj=tresc&zywe=2&x=11&y=4 Przed napisaniem postu wpisalam tytuly w wyszukiwarke.Ktos tylko wymienil "Aleksandra" jako ksiazke dla 3,5 czy 4 latka, o reszcie milczenie. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Jeszcze cos na swoja obrone :) 14.06.05, 17:38 Wszystko się zgadza- o "Pieciopsiaczki" pytałaś w ubiegłym roku ;-) Nie jestem wcale zła: znowu zabrakło "ikonek- emocjonek" ;-( No i podaj autorów dwóch pozostałych książek, pliiiis ! Naprawdę nie wiem, czy o tego "Aleksandra" Ci chodzi, czy o jakiegoś innego: www.gandalf.com.pl/b/aleksander/ Pozdrawiam Odpowiedz Link
cubus1 Poprawiam sie :) 14.06.05, 18:25 1. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=28 Autor: Wanda Chotomska MOJA BABCIA GRA NA TRĄBIE 2. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=27 Autor: Wanda Chotomska PIĘCIOPSIACZKI 3. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=23 Autor: Wanda Chotomska KRAM Z LITERAMI 4. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=24 Autor: Wanda Chotomska KOLOROWE ZNAKI PRZESTANKOWE 5. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=128 Autor: Anna Onichimowska ALEKSANDER 6. www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=19 Autor: Anna Onichimowska ZASYPIANKI 7.Autor: Joanna Papuzińska NASZA MAMA CZARODZIEJKA www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_ksiazka=38 Z waszych postow wiem ze : Pieciopsiaczki,Zasypianki no i chyba Aleksander beda odpowiednie dla 3,5 latka.A jak z reszta? A moze inne ksiazeczki Pani Onichimowskiej ? www.wyd-literatura.com.pl/autorzy.php?id_autor=9 Jakie jest wasze zdanie? Aha i jeszcze jedno pytanie o tematyce przedszkolnej: Czy znacie jakies inne pozycje oprocz: -Kamyczek,Przedszkole,wyd.Rea -Przedszkolaki z Ulicy Morelowej,wyd Literatura -Opowiadania dla przedszkolaka,R.Piatkowskiej -z serii Mamo to ja,nie pamietam dokladnie tytulu -tez opowiadania przedszkolne -Lulaki,Pan czekolada i przedszkole,B.Ostrowickiej ??? Dodam ze bardziej zalezy mi na czym podobnym do Kamyczek,Przedszkole czy Lulakow, cos co opowiada o dniu przedszkolaka od poczatku do konca.Jest moze cos takiego? Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
najada Re: Poprawiam sie :) 14.06.05, 21:29 Jest taka nowa książka "Witajcie w przedszkolu!", Jutty Garbert i Ingrid Kellner, wyd. Jedność, ale powiem uczciwie, że jeszcze jej nie przeglądałam. Z opisu wydawcy wynika, że opisano w niej właśnie pierwszy dzień w przedszkolu. O tym, gdzie można o niej parę zdań przeczytać napiszę może na pocztę gazetową. Są też misie-bazylęta, czyli "O misiach bazylętach. O przedszkolu", Domu Wydawniczego Edukacja, też nowość, którą planuję obejrzeć w najbliższych dniach. Są jeszcze książeczki z naklejkami typu "Co robisz Olu, w swoim przedszkolu" - dwie różne pod tym samym tytułem. W jednej (podtytuł "Poznaję przedszkole") na kolejnych stronach na obrazkach przedstawiono kluczowe wydarzenia przedszkolnego dnia: drogę do przedszkola, szatnię, kącik lalek, zabawy samochodami, klockami itp., wielkie sprzątanie po zabawie, czytanie książek, drzemkę, posiłki, spacer, zabawy na dworze, mycie w łazience. Z każdą ilustracją, poza naklejkami, wiąże się zadanie do wykonania. W "Co robisz..." z podtytułem "Gry i zabawy w przedszkolu" jest podobnie, tylko tematem obrazków są rozmaite przedszkolne zajęcia i zabawy. Odpowiedz Link