krachna 05.01.06, 11:12 Mam pytanie, jak uważacie dla dzieci od ilu lat jest ta książka. Czy dla pięciolatka uwielbiającego książki się nada? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Mały Książę 05.01.06, 11:39 > Mam pytanie, jak uważacie dla dzieci od ilu lat jest ta książka. Moim bardzo skromnym zdaniem to jest to bardziej książka dla starszych, niż dzieci. Ale znam dzieci, które uwielbiają małego księcia (mają ok. 7 lat), jak i znam takich co twierdzą, że kochali go od zawsze, ale dopiero jako dorośli dostrzegli w książce "to coś". Jako dziecko - nie lubiłam (mimo, że ksiązki kochałam od zawsze), jako dorosła... hm, muszę przeczytać jeszcze raz by się wypowiedzieć... Odpowiedz Link
i2h2 Re: Mały Książę 05.01.06, 23:00 Dużo zależy od tego, jakie książki ten pięciolatek lubi: jeśli najbardziej podobają mu się rycerze, walki, mnóstwo akcji itp, to lepiej poczekać, aż do "Małego Księcia" dorośnie;-) Natomiast jeśli jest z tych refleksyjnych, baśniolubnych, to spróbowałabym. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
krachna Re: Mały Książę 06.01.06, 08:32 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, chyba spróbuję niech sam zadecyduje. Właśnie dostał ją od cioci. Mnie się wydawało, że to jednak dla dużo starszych, stąd moje pytanie. Odpowiedz Link