krupcia71 03.03.06, 09:03 Jakie ksiązki przygotowujące do I Komunii Św. możecie polecic dla dziewczynki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj Re: I Komunia Św. 03.03.06, 10:24 Jako przygotowanie - książkę Anny Podgórskiej, którą polecała i2h2 w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=22666933&v=2&s=0 Odpowiedz Link
pszczolamaja Re: I Komunia Św. 03.03.06, 21:50 To zapewne zależy od wielu czynników. Ja mam taką książkę, która towarzyszyła mi w moich przygotwaniach do I Komunii, i uważam, że jest bardzo dobra, choć z racji poważnego podejścia do tematu niekoniecznie "trendy". To "Piotr i Urszula. Przygody dzieci w drodze do Jezusa", wydana w 1988 roku przez Wydawnictwo Księży Marianów. Ale generalnie myślę, że jeśli jesteś z większego miasta, to w pierwszej księgarni katolickiej znajdziesz mnóstwo pozycji wydanych przez renomowane wydawnictwa religijne; w tych książkach głupot nie będzie, a z reguły są one dla dzieci przyswajalne.Może warto wybierać z samą zainteresowaną? Odpowiedz Link
bomaki Re: I Komunia Św. 06.03.06, 08:51 Polecam także książkę: "O Bogu i o nas"-Anny podgórskiej oraz: "Zosia i Pierwsza Komunia Święta"- Beaty Andrzejczuk, fajna jest też "Przypalona szarlotka"-Ewy Stadtmueller. Chętnie przeczytam też inne Wasze propozycje, bo również jestem zainteresowana, a może jakieś płytki z pieśniami komunijnymi polecicie? Ja polecam Arkę Noego "Od rana do wieczora" i "Pieśni komunijne"- wyd. WAM śpiewane przez dzieci ze szkoły podst. w Rudniku. Pozdr. Odpowiedz Link
abepe Re: I Komunia Św. 08.03.06, 15:24 "O Bogu i o nas" Podgórskie dostępne w Znaku www.znak.com.pl/book.php?id=1681 Odpowiedz Link