mamatymka5 22.07.07, 22:07 Czy ktoś może zna książeczkę o Antycyponku? Gdzie to można znaleźć, wrzucam w google ale nic...help! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Antycyponek 22.07.07, 22:10 Można znaleźć w bibliotekach oraz na Allegro (słono kosztuje, kiedy się pojawia). Odpowiedz Link
aggusia88 Re: Antycyponek 17.01.08, 14:28 gdyby podała mi pani swój adres mogę przesłać zeskanowana całą książeczkę pozdrawiam Odpowiedz Link
jane.doe7 Re: Antycyponek 26.01.08, 14:44 O mój Boże słodki, ktoś ma Antycyponka... i jeszcze chce się nim podzielić! Ja poluję na tę książeczkę od lat - swoją całą serię "Poczytaj mi mamo" i tę wcześniejszą, z wiewiórką, oddałam jako nastolatka dla domu dziecka. Razem z innymi książkami. Nie żałuję, bo dałam w słusznej sprawie :) Żałuję,ze teraz sama nie mam i szukam... :) Odpowiedz Link
kolorko Re: Antycyponek 26.01.08, 18:15 Ja polowałam na "Antycyponka" kilka lat, ale wreszcie sie udało ( jakieś pół roku temu, z tego, co pamietam, Namysłowska) i teraz moja córka, tak jak ja kiedyś, recytuje go z pamięci:) Tak na marginesie, po kilku latach "polowań" udało mi się skompletowac wszystkie książeczki z mojego dzieciństwa z serii "Poczytaj mi mamo" i "Seria z wiewiórką":) Odpowiedz Link
jane.doe7 Re: Antycyponek 26.01.08, 20:32 Antycyponka napisał Maciej Wojtyszko :) Jeszcze nie tracę nadziei,że uda mi się go gdzieś upolować za jakieś rozsądne pieniądze, na allegro osiąga straszne ceny... W ogóle książki na które poluję rzadko są osiągalne. Wznowień nie ma, a na allegro pojawiają się jakieś prawie sproszkowane egzemplarze... Odpowiedz Link
kolorko Re: Antycyponek 26.01.08, 21:31 E, no wiem, że Wojtyszko, napisałam, gdzie udało mi się go upolować, Namysłowska to nazwa warszawskiej ulicy, przy której znajduje sie giełda róznych różnosci:) Odpowiedz Link
jane.doe7 Re: Antycyponek 26.01.08, 22:59 :)) Ja w zupełnie innej części Polski mieszkam :) Dlatego nawet mi nie zaświtało,ze to może być nazwa ulicy. A że była pisarka o tym nazwisku - o ile sie nie mylę, bo nie sprawdzałam, to tak mi przyszło do głowy. W kazdym razie przepraszam! :) Odpowiedz Link
kolorko Re: Antycyponek 26.01.08, 23:05 Nic nie szkodzi, powinnam sie jasniej wyrazic, a że nazwa tej ulicy juz parokrotnie pojawiała sie na tym forum, nawet jakis osobny "wąteczek" był kiedys, ze myslałam, ze wszyscy sie zorientuja:) Odpowiedz Link
bmwew Re: Antycyponek 30.06.08, 10:05 A ile jest tych książeczek z serii Poczytaj mi mamo". Chodzi mi o ilość tytułów- tej kwadratowej (z lat 70- 80) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Antycyponek 30.06.08, 11:21 Dużo ;-) Podejrzewam, że dowiedzieć się można teraz tylko w archiwach Naszej Księgarni. Odpowiedz Link
bmwew Re: Antycyponek 30.06.08, 12:29 Ja mam 110 tytułów, wiem jeszcze o około 15. no trudno, aż tak dociekliwa nie będę. Ale dziękuję za radę Odpowiedz Link
limonka_3 Re: Antycyponek 02.07.08, 20:49 Ja znam niemal na pamięć, miałam ją. Niestety się zagubiła i moje dzieci już jej nie poznały :( Odpowiedz Link
abepe Re: Antycyponek 02.07.08, 23:38 Może nie powinnam się przyznawać, ale mój G. w dość młodym wieku podarł "Antycyponka", którego kupiłam hurtem z innymi "Poczytaj mi mamo" na allegro. Byłam pewna, że mam jeszcze gdzieś cały stoisk takich "ofiar" małych rączek, ale nie mogę ich znaleźć, widocznie wreszcie kiedyś uznałam, że są nie do naprawienia. Odpowiedz Link