mamalgosia 22.08.07, 18:26 Anna Kaszuba - Dębska i Łukasz Dębski. Lubicie? A dzieci lubią? My przede wszystkim bardzo lubimy grafikę w ich książkach. Ale teksty też fajne (szczególnie Anna) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Dębscy 22.08.07, 20:13 Podobają mi się te wszystkie "biblijne" ("Pan Bóg, Adam i Ewa", "Arka Noego", "Wieża Babel") i na pewno kupię je swoim dzieciakom; na razie jednak jesteśmy jeszcze na etapie muchomorkowej serii o osiołku, gołębicy, owieczce i wielkiej rybie:-) Odpowiedz Link
alistar1 A przy okazji... 22.08.07, 20:17 Zaciekawiły mnie przewodniki dla dzieci tegoż duetu: "Grecja. Przewodnik dla dzieci" www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,461665.html jak również ten o Fracji i Włoszech. Macie? Warto? Odpowiedz Link
mamalgosia Re: A przy okazji... 22.08.07, 20:28 Też widziałam, ale tylko w necie, na żywo jeszcze nie. Myślę, że warto spróbować Odpowiedz Link
tres_ka Re: A przy okazji... 23.08.07, 09:35 Ja miałam wypożyczoną "Francję". Dość fajne, ładnie wydane, trochę informacji, tak nie za dużo, ale dla dzieci wystarczy. Jest w empiku, można przejrzeć. Myślę, że fajna na prezent. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Dębscy 22.08.07, 20:27 My właśnie te biblijne mamy za sobą, moim zdaniem są fajne ( a akurat opowieści biblijnych naczytałam się już w wielu wersjach). Za najlepszą uważam "Opowieść o drzewie figowym". Odpowiedz Link
alistar1 Re: Dębscy 22.08.07, 20:36 mamalgosia napisała: > Za najlepszą uważam "Opowieść o drzewie figowym". Mamalgosiu, dzięki za podpowiedź. Wrzucę to sobie zaraz do merlinowej przechowalni, żeby nie uciekło z pamięci:-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Dębscy 22.08.07, 20:40 Właśnie przeczytałam opis w merlinie i myślę, że moim "wiercipiętkom" (a w każdym razie takiej jednej, szczególnej wiercipiętce) może się przydać:-) www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,408542.html Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Dębscy 22.08.07, 20:48 MNIE się ona najbardziej podobała, bo Synkowi o wieży Babel. Ale przecież wszyscy wiemy, że dziecięce ksiązki są dla nas, a nie dla dzieci, prawda? Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Dębscy 23.08.07, 10:05 Na szczęście prozą (Anna), nie lubimy wierszy. Łukasz pisze raczej wierszem Odpowiedz Link
tres_ka promocja - może ktos skorzysta 23.08.07, 10:02 odkryłam właśnie, może komuś się przyda: wydawnictwowam.pl/?Page=promocja&Id=WakacyjnaPromocja2007 Odpowiedz Link
mamalgosia Re: promocja - może ktos skorzysta 23.08.07, 10:08 O, dziękuję. "Wszechświat Jenny" zawsze był dla mnie za drogi, a tu taka okazja:) Odpowiedz Link
steffa Re: Dębscy 23.08.07, 23:44 Mamy tylko tę 'a la Brzechwa', tytułu nie pomnę. "Krówki, mrówki"? Mam mieszane uczucia, co do stylu rysunków. Jednak zdziebko kiczu tam wywąchałam... Odpowiedz Link