kotpstrot 18.01.08, 23:27 Nigdy nie słyszałam o tej książce,trochę o niej jest na forum ale żadnych konkretów. O czym to? Jak napisane? Dla jak dużych dzieci wg Waszej oceny i podoba Wam się? Bo już sama nie wiem kupić czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccello Re: 35 maja - o czym to? 19.01.08, 21:59 "35 maja albo jak Konrad pojechał konno do mórz południowych" ********************************************************** to jak dla mnie, książka dla wielbicieli absurdalnego humoru powyżej lat 9. Spotkamy w niej: gadające konie na wrotkach, szalonego Stryja Rabarbara, sprzątaczkę polerujacą równik, mulatkę Pietruszeczkę, w drobną czarno- białą kratkę, Napoleona Bonaparte, Słowackiego rozgrywającego debla w tenisa, i wiele jeszcze soczystych nonsensów. Warto polować na wydanie opracowane graficznie przez Bohdana Butenko. Odpowiedz Link
kotpstrot Re: 35 maja - o czym to? 20.01.08, 15:31 Zachęciłam się :) To akurat dla mnie bo dzieci jeszcze trochę za małe chyba sobie kupię w takim razie. Dziękuję :) Odpowiedz Link
verdana Re: 35 maja - o czym to? 20.01.08, 18:12 Ukochana książka mojego dziciństwa, jedna z najbardziej "zaczarowanych" jakie znam. Odpowiedz Link
olawlodarczyk1 Re: 35 maja - o czym to? 20.01.08, 19:09 Nas nie zachwyciła, moze Artur za mały (6lat)? Odpowiedz Link
bergosia Re: 35 maja - o czym to? 20.01.08, 21:33 Mnie zachwyciła, wcześniej nie czytałam. Córce też się podobała. Odpowiedz Link
silije.amj Re: Uwielbiam 22.01.08, 18:29 Nie podobała mi się i nudziła, gdy byłam dzieckiem, chętnie sięgnę teraz, by się przekonać, czy będzie lepiej. Już leży w domu. Odpowiedz Link
marian_na48 Re: 35 maja - o czym to? 24.01.08, 13:18 Mnie najbardziej rajcowalo, jak siedzili pod drzewem i połykali tabletki, a potem ciągnęli za wajchę i wyskakiwal kawałek placka śliwkowego z kremem Odpowiedz Link
alistar1 Zapowiada się 17.04.08, 12:51 ładne, butenkowe wydanie, cieszące oko: www.nk.com.pl/engine/index.php?page=ksiazka&id=715 Odpowiedz Link
abepe Re: Zapowiada się 17.04.08, 15:32 No i znowu kiks Fundacji (chyba, że chodziło o to, żeby ich wydanie kupili mniej zamożni). Odpowiedz Link
alistar1 Re: Zapowiada się 18.04.08, 07:20 Fakt, to wydanie z NK będzie stosunkowo drogie. Ale, gdybym miała decydować, wybrałabym właśnie je. No i druga refleksja, po co wydawać w krótkim odstępie czasu jedną i tę samą książkę przez dwa wydawnictwa? Szkoda pieniędzy, prawda? Odpowiedz Link
abepe Re: Zapowiada się 18.04.08, 10:25 A ja juz kupiłam to z fundacji:(( Teraz przyjdzie mi liczyć na to, że zanim G do tej książki dojrzeje w NK trafi ona do książek uszkodzonych:)) No kiks, mówię, niewypał z ta serią:((((( Odpowiedz Link
alistar1 Re: Zapowiada się 18.04.08, 10:54 A w Politycznej wersji są ilustracje Butenki, czy inne? Odpowiedz Link
abepe Re: Zapowiada się 18.04.08, 10:57 Nie ma żadnych ilustracji. Wkurza mnie to, że książki sa zafoliowane i nie można zajrzeć do środka, chyba zacznę rozrywac folię. Wolno? Odpowiedz Link
alistar1 Re: Zapowiada się 18.04.08, 11:13 Oj nie popisali się, oj nie:-( Dobrze, że tego nie kupuję. Odpowiedz Link
aska90 Re: Zapowiada się 18.04.08, 12:06 Wolno. Znaczy w empikach na przykład wolno, a w takich marketach często jeden egzemplarz jest już bez folii, żeby klienci mogli obejrzeć. Po kilku dniach nawet widać, który był oglądany. Na obronę Polityki mam tyle, że pewnie nie udało im się kupić praw do ilustracji. Na obronę NK, że pewnie już wcześniej myślała, żeby "35 Maja" włączyć do serii kolekcjonerskiej. A na wydanie z ilustracjami Butenki już sobie ostrzę zęby, zwłaszcza że ukaże się przed majowymi targami w Pajacu, więc będzie można zdobyć autograf Mistrza. Możliwości nieobecności tegoż do siebie nie dopuszczam. Odpowiedz Link
abepe Re: Zapowiada się 18.04.08, 12:54 Z drugiej strony, jeżeli w Fundacji uznali, że tekst ma dużą wartość sam w sobie a wiedzieli, że "35 Maja" z ilustracjami Butenki ma wyjść w luksusowej serii NK (i będzie drogo), to może dobrze, że wydali w swojej kolekcji ponad 2 razy taniej. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Zapowiada się 18.04.08, 13:05 Eee, nie lubię takich półśrodków. Równie dobrze mogli odesłać czytelnika do biblioteki. Odpowiedz Link
aska90 Re: Zapowiada się 18.04.08, 13:08 > Z drugiej strony, jeżeli w Fundacji uznali, że tekst ma dużą wartość > sam w sobie Tu mam mieszane uczucia. Jednak wolę czytać Kastnera (i "35 Maja", i "Emila...") z ilustracjami Butenki niż bez nich. Mnie, dziecku, dużo dały, a mnie, dorosłej, jeszcze więcej;) Ale to moje odczucie. Odpowiedz Link
mamalilki Re: Zapowiada się 18.04.08, 14:22 A ja bardzo dokladnie pamietam tresc Emila i detektywow a za nic nie pamietam rysunkow. Moza jakas niewrazliwa bylam, a z drugiej strony mam pamiec wzrokowa. Pamietam te banknoty przeklute szpilką i ze wysiadal na Berlin Zoo, a ilustracji zadnej! To moze oznaczac, ze do tego stopnia wciagnal mnie tekst ze zlekcewazylam ilustracje. To mi sie czesto zdazalo. Odpowiedz Link