bogusia1231 03.03.08, 10:41 Temat się pojawiał na forum, ale nie mogę znaleźć. Chcemy zacząć czytać - ale nie wiem od czago zacząć (która część jest pierwsza). Czy Magia Domowych Potworów NK będzie dobrym początkiem dla pięciolatka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neospasmina Re: Domowe potwory 03.03.08, 11:05 Nie zrozumiałam - o jaki początek chodzi: początek samodzielnego cytania przez pięciolatka? początek czytania pięciolatkowi (?!), początek serii? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Domowe potwory 03.03.08, 11:25 "Encyklopedia..." ma dwie części i są ponumerowane, a "Magia..." jest osobną historyjką. W sumie to można czytać w dowolnej kolejności. Dla pięciolatka w sam raz. Odpowiedz Link
bogusia1231 Re: Domowe potwory 03.03.08, 14:39 Dzięki - o to mi chodziło:) a chcemy zacząć czytać - tzn. rodzice i Bartek - rodzice czytają, Bartek komentuje, rozmawiamy, dla wyjaśnienia - zacząć chcemy czytać o potworach, tak jak jakiś temu zaczęliśmy Julki, Findusa - i wiele innych "serii". Odpowiedz Link
neospasmina Re: Domowe potwory 04.03.08, 08:07 Proponuje więc jeszcze "Wierzbowa 13" - to nie o potworach, ale raczej stworach Odpowiedz Link