alistar1 11.03.08, 08:00 Wczoraj przeczytałam "Bez odwrotu". Zachłannie, jednym tchem. Polećcie, po które książki Frey warto jeszcze sięgnąć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Jana Frey 11.03.08, 09:09 Córka czytała "W ciemności" i chciałaby więcej ksiązek tej pani,nie wiem tylko czy na "Bez odwrotu" nie jest jeszcze za wcześnie dla niej . Odpowiedz Link
alistar1 Re: Jana Frey 11.03.08, 09:25 Jana Frey to dla mnie trochę klimaty Chr. Nostlinger. Bardzo mi one odpowiadają. Natomiast jeśli chodzi o sam temat "Bez odwrotu"- na takie rozmowy nigdy nie będzie za wcześnie, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Podoba mi się w każdym razie, jak mówi o tym Frey. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Jana Frey 11.03.08, 14:25 Generalnie warto :-) Może Pszczoła się odezwie, bo też lubi. W oryginale zdaje się, że jest tych książek więcej, poruszają bardzo różne tematy. Idąc za ciosem sięgnij może po książki Beaty Ostrowickiej, Barbary Kosmowskiej, Beaty Wróblewskiej ("Jabłko Apolejki") - nie tak dramatyczne, ale równie dobre. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Jana Frey 11.03.08, 14:37 Dzięki za sugestie. Siedziałam wczoraj wciśnięta w fotel, a dziś też podczytuję;-) Zachciało mi się jeszcze. A Beatę Ostrowicką znałam póki co głównie z wersji wczesnodziecięcej. Odpowiedz Link