dalliw 15.04.08, 22:16 Proszę o pomoc w wyborze książek z labiryntami dla 4-5 latki. Wolałabym zakupić książkę, a nie ciągle drukować z internetu. Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna05 Re: Książki z labiryntami 15.04.08, 22:35 O, to ja może mogę pomóc, bo mój 4.5-latek ma od ok. 2 tygodni obsesję labiryntową właśnie. U nas sprawdziły się zwłaszcza: Seria z Rei "Łamigłówki dla mądrej główki", cz. 1, 2, 3 i 4 www.rea-sj.pl/index.php?id=40&idkat=12 Książeczki z niej mają naprawdę sporo labiryntów, a nie po 3 na krzyż, zaś rysunki są wyraziste i nie nazbyt skomplikowane. Grubaśne "Bawię się i uczę", wyd. Papilon. Wprawdzie to nie tylko labirynty, ale wszystkie zadania przypadły mojemu młodszakowi do gustu - też wyraziste, a przy tym sporo zabaw z liczeniem (to kolejna obsesja mojego młodszaka). Niezłe są też zeszyty Aksjomatu z serii "Pomyśl i odgadnij..." (dla 5-, 6- i 7-latka), choć cieniutkie. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link
abepe Re: Książki z labiryntami 17.04.08, 14:48 Spadłyście mi z nieba z tym wątkiem:))Od kilku dni u nas na tapecie poszukiwania labiryntów a mój mąż sie przyznał, że w dzieciństwie był labiryntomaniakiem i zażyczył sobie, żebym dla G poszukała:)) I jeszcze wyjaśnił G, że bardzo fajny labirynt obejrzeć można w "Lśnieniu" Kubricka:))))) Odpowiedz Link
dalliw Re: Książki z labiryntami 17.04.08, 21:22 Jutro wyruszam na łowy:) Mam nadzieję, że wrócę z książeczkami. Odpowiedz Link