Gość: SABINA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 22:40 W ŻYCIU DO GŁOWY BY MI NIE PRZYSZŁO,ŻE TA "SZMATA" POCHODZI Z PRZEMYŚLA?NO ALE CÓŻ CZŁOWIEK UCZY SIĘ CAŁE ŻYCIE. KTO JESZCZE SŁYNNY OPRÓCZ TEGO PANA POCHODZI Z PRZEMYŚLA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juchoo03 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 06.01.04, 23:27 Pewnie dlatego,podobno chce kandydować z Podkarpacia do Parlamentu Europejskiego? Cha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 09:40 Oj malutka rośnie z ciebie prawdziwa gnida.Czas się przeprowadzić do innej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 07.01.04, 12:06 Zbigniew Brzeziński Kornel Makuszyński Henryk Jordan Przemysław Babiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.01.04, 13:12 Ja Janusz Onyszkiewicz Józkowiak Kazimierz Morawski Ks. Balicki Jan Pelczar JE Ignacy Tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza wątróbka Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 13:21 A JA TO CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.01.04, 16:16 Ja to ja ;-), rapapo@gazet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalny_patriota Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 10:11 SABINA - a kto Ci powiedział, że Kwiatkowski jest z Przemyśla ? O ile wiem to Żurawica jeszcze nie jest dzielnicą miasta (i bardzo dobrze). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 14.01.04, 10:42 Gość portalu: Lokalny_patriota napisał(a): > SABINA - a kto Ci powiedział, że Kwiatkowski jest z Przemyśla ? O ile wiem to Ż > urawica jeszcze nie jest dzielnicą miasta (i bardzo dobrze). :-) Jak "przyśpieszymy" z rozwojem,to wzorem Rzeszowa wezmiemy "pod siebie" wszystkie okoliczne miejscowości! Nie będzie żadnych argumentów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 11:12 Przemyśl od morza do morza Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 14.01.04, 12:01 Gość portalu: grypsio napisał(a): > Przemyśl od morza do morza Jeśli przyśpieszymy(zaczniemy)się rozwijać to--bez przesady,gdzie nam biednym żuczkom do morza arabskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 14.01.04, 12:03 Chociaż w Iraku przyczółek już mamy(?)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytX Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.comnet.krakow.pl 17.02.04, 21:09 > Józkowiak Ostatnio w Zyciu P. bylo cos o Podbroznym. Nie orientuje sie w zaslugach, ale zaczynal na Polnej... CzytX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 13:40 Dodam jeszcze Adriana Klarenbacha (kawa czy herbata). Odpowiedz Link Zgłoś
opolanin Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 02.09.04, 22:39 Gość portalu: Mario napisał(a): > Dodam jeszcze Adriana Klarenbacha (kawa czy herbata). Teraz Klarenbach - a do konca liceum nazywal sie Adrian Ptak! No i zaczynal w polsacie przy disco polo - juz nie pamietacie? ;-) ale czy to jest slynny przemyslanin to bym nie powiedzial (tak samo jak Przemek Babiarz co to sportu nie uprawial tylko czasami po gorach chodzil) - najwyzej znani z tv pozdrawiam opolanin Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 20.11.04, 12:45 opolanin napisał: (tak samo jak Przemek > > Babiarz co to sportu nie uprawial tylko czasami po gorach chodzil) - najwyzej > znani z tv Z wykształcenia magister teatrologii. :))) Ale swój, bo z Przemyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:43 Profesor Akademii Muzycznej w Krakowie - Wojciech Jan Śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 15.01.04, 11:34 JEST JESZCZE: PREZES AGENCJI RESTRUKTURYZACJI I MODERNIZACJI ROLNICTWA, NIEJAKI PAN POMAJDA (JEGO OJCIEC SŁYNNY EGZAMINATOR PRAWA JAZDY) I PREZYDENT MIASTA PRZEMYŚLA, KTÓRY BĘDAĆ M.IN. VICEPREZESEM KRAJOWEGO URZĘDU PRACY ROZSŁAWIŁ SIĘ (POZYTYWNIE) W STOLICY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 13:04 TADZIO SOSNOWSKI - NIE DOŚĆ ŻE WIEDZĄ O NIM NAWET NA WYSPACH WIELKANOCNYCH DZIĘKI JEGO PASJI, TO ZAWSZE NA KAŻDEJ IMPREZIE JEST NAJBARDZIEJ WIDOCZNĄ POSTACIĄ ;ppp Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 15.01.04, 21:53 SZEWACH WEISS, AMBASADOR IZRAELA AKREDYTOWANY W POLSCE, JEST URODZONY W BORYSŁAWIU ("PO TAMTEJ STRONIE"), JEST TO JAKIEŚ 30 KM. OD PRZEMYŚLA... DZIADEK I OJCIEC MARKA KONRATA W PRZEMYŚLU MIESZKALI I PROWADZILI KARCZMĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 16.01.04, 14:21 rapapo napisał: > SZEWACH WEISS, AMBASADOR IZRAELA AKREDYTOWANY W POLSCE, JEST URODZONY W > BORYSŁAWIU ("PO TAMTEJ STRONIE"), JEST TO JAKIEŚ 30 KM. OD PRZEMYŚLA... > > DZIADEK I OJCIEC MARKA KONRATA W PRZEMYŚLU MIESZKALI I PROWADZILI KARCZMĘ... Chodzi oczywiście o Marka Kondrata... Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo mec. Ryszard Siwiec 10.02.04, 08:30 Zapomnieliśmy (mam nadzieję że tylko zapomnieliśmy, mimo wiedzy) o wielkim bohaterze i patriocie MEC. Ryszardzie Siwcu, jeżli ktoś nie wie czym się zasłużył chętnie opowiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: mec. Ryszard Siwiec 10.02.04, 14:32 Racja, wpadka! Ja wiem, kto to byl. Mamy most drogowy im. R. Siwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Krystian Antochów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 16:38 sekretarz powiatowy LPR , wiceprzewodniczacy Podkarpackiej Młodziezy Wszechpolskiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: Krystian Antochów !!! 13.02.04, 16:44 Miało być PRZEMYŚLANIE a nie "poje*y" ciołku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Krystian Antochów- who the fuck is he? IP: *.chello.pl 15.02.04, 10:38 A Aleksander Fredro (dorastal w Nienadowej) Bernard Wapowski (Wapowce) Marcin Krol z Zurawicy, Ignacy Krasicki(Dubiecko),Stanislaw August Poniatowski (byl starostą przemyskim i zawdzięczamy mu zamek, który w ostatniej chwili wyremontowal) Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Krystian Antochów- the fuck? 15.02.04, 10:42 W ISTOCIE, NIE PISANO O TYCH LUDZIACH KTÓRZY SĄ ZWIĄZANI Z PRZEMYŚLEM... PRZEOCZENIE, W TYM KONTEKSCIE NALEŻY NAPOMNIEĆ O JEGO EMINENCJI KSIĘŻE KSIĘCIU ADAMIE SAPIESZE, TO WIELKA POSTAĆ, URODZONY W KRASICZYNIE, ZASADZONY TAM DĄB JEGO IMIENIE MA SIĘ ŚWIETNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Przemyślanie ... 16.02.04, 07:54 Wiem że w Bitwie pod Monte Cassino zginęło 2 Przemyślan. Co do okręgu przemyskiego, należy jeszcze podać nazwisko Pawlikowskich (Lola Pawlikowska, Pawlikowska-Jasnorzewska), nie wiem czy wiecie ale honorowym Obywatelem Miasta Przemyśla był/jest Jan Matejko, otóż wielokrotnie gościł On na dworze Lubomirskich, są zapiski w których opisuje, zachwycając się pięknem Przemyśla, a konie które możemy podziwiać na słynnej "Bitwie pod Grunwaldem" pochodzą z przemyskich stajni, zresztą te na "Panoramie Racławickiej" również... (ale to już sprawka pewnie Kossaka)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Mrówa najważniejszym przemyslakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:11 najważniejszym przemyslaninem jest nieznana /ale rozpączkowana/mrówa papierosowo wódczana - a raczej dziesiątki mrów - twórców obecnego przemyskiego "prosperity" ;( Proponuje pomnik "nieznanej mrówie" - podstawa do niego już jest - obok wieży Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Mrówa najważniejszym przemyslakiem 17.02.04, 18:15 Widze że aaa dobrze zorientowany w tematyce pomników... Dziesiątki mrów powiadasz... Ja jednak myśle że "prosperity" jest trochę inne... A wiesz tak dla formalności spytam o rozwinięcie aaa, bo dwie litery kojarzą mi się z wielbłądem nie wiem czy trzecia to od imienia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Mrówa najważniejszym przemyslakiem? no nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:50 ""... A wiesz tak > dla formalności spytam o rozwinięcie aaa, bo dwie litery kojarzą mi się z > wielbłądem nie wiem czy trzecia to od imienia???""" No nie - od wielbłada to byłby nick typu kamel czy cuś takiego, aaa- to odgłos ulgi we wiadomym pomieszczeniu po przeżarciu - tak mi sie Q... powodzi A na powaznie A the best przemyślanin - to chyba jednak Zbig Brzeziński Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Mrówa najważniejszym przemyslakiem? no nie... 18.02.04, 15:22 Nie o to mi chodziło, wielbłąd to znak trzeźwych AA ;-) A co do powodzenia to podobno tak śpimy jak sobie ścielimy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Przemyślanie ... IP: *.connector.net.pl 17.02.04, 21:30 a propos Monte Cassino - człowiekiem który zatknął biało-czerwony sztandar w ruinach klasztoru był por. K. Gurbiel - przemyślanin /ul. Goszczyńskiego/ Pozdrawiam - powodzenia w poszukiwaniach /było ich naprawdę wielu/ Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: Przemyślanie ... 17.02.04, 23:51 Tak to prawda,zacny to był człowiek. Przemyślaninem był też żołnierz,który dokonał zaślubin z Bałtykiem;niestety nie pamiętam Jego nazwiska (może ktoś zna?). Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Przemyślanie ... 18.02.04, 15:20 Profesora Zbigniewa Brzezińskiego znam z prowadzonej z Nim korespondencji, mimo że to naprawde wielki autorytet w dziedzinie obronności w skali świato to także normalny człowiek któremy chce się odpisywać na listy kogoś takiego jak ja. Trzeba wspomnieć o majorze dr Słabym... Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" 19.02.04, 00:27 1. prof. Alfred Rachalski - Zwolennik Eutanazji => www.btx.key.net.pl/alfredra.html 2. Antoni Bartkowski - wybitny artysta - malarz, znany m.in. z obrazów o treści legionowej. 3. Karl Duldig - urodził się w Przemyślu. Studiował w Wiedniu, gdzie również do 1938 roku mieszkał i tworzył. Z powodu swego żydowskiego pochodzenia musiał uciekać przed nazistami. W 1938 roku opuścił Austrię. Przez Szwajcarię i Singapur dotarł do Australii, gdzie mieszkał do końca życia. Uznano go tam za najwybitniejszego rzeźbiarza XX wieku. Artystę fascynowała postać ludzka. Wykuwał w kamieniu, w marmurze, modelował w glinie, odlewał w brązie figury kobiet i mężczyzn. 4. Jerzy Podbrożny(Gumiś)-urodzony 17 grudnia 1966 w Przemyślu. Grał w takich klubach jak: Polonia Przemyśl, Resovia, Igloopol Dębica, Lech Poznań, Legia Warszawa, Merida, Toledo, Chicago Fire, Zagłębie Lubin. Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" 19.02.04, 00:31 Godny uwagi jest tekst zamieszczony tu : www.tel.debica.pl/ugbrzostek/wiadomos/wb_03_10/03_10_07.html Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz39 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" 29.09.04, 22:01 promilek_ver_bezwykrzyknikowa napisał: > Godny uwagi jest tekst zamieszczony tu : > > <a href="www.tel.debica.pl/ugbrzostek/wiadomos/wb_03_10/03_10_07.html"target ="_blank">www.tel.debica.pl/ugbrzostek/wiadomos/wb_03_10/03_10_07.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
agawa76 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 19.02.04, 22:06 ej, a kto to jest kwiatkowski? ile on ma lat?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" - kpt Jaskóła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 22:15 No jak mogliscie zapomnieć o tym sławnym kapitanie Wielkich Mórz, taż to on ponoć poplynąl wokól świata, choć jak twierdzil kpt Baranowski przeczekal czas rejsu gdzieś tam bezpiecznie "zacumowany", No a potem ruszył w kolejny rejs ,samotny, wokół świata.a jakże... który zakonczył na redzie - juz nie pamietam Swinoujścia czy Gdyni... bo mu sie odechciało Ahoj żeglarze przemyscy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juchoo03 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" - kpt Jaskóła 20.02.04, 00:48 Gość portalu: jojo napisał(a): > No jak mogliscie zapomnieć o tym sławnym kapitanie Wielkich Mórz, > taż to on ponoć poplynąl wokól świata, choć jak twierdzil kpt Baranowski > przeczekal czas rejsu gdzieś tam bezpiecznie "zacumowany", > No a potem ruszył w kolejny rejs ,samotny, wokół świata.a jakże... który > zakonczył na redzie - juz nie pamietam Swinoujścia czy Gdyni... bo mu sie > odechciało > > Ahoj żeglarze przemyscy!!!!! Jeśli dla Ciebie jojo kpt.Baranowski to najwyższy autorytet żeglarski,to współczuję Ci,przecież to przylepa!Przylepia się tam gdzie można coś uszczknąć. Kpt. Jaskule ten przybłęda nie dorasta do pięt!Na Darze Przemyśla,można było nie jedno jeszcze osiągnąć,gdyby banda nieudaczników nie osadziła tego pięknego pełnomorskiego jachtu na rafie u wybrzeży Kuby. Natomiast,jeśli chodzi o żeglugę śródlądową,przemyscy żeglaże nie ustępują rzeszowianom,a nawet ich biją na głowę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" - kpt Jaskóła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 16:37 Juchoo 03 napisało Na Darze Przemyśla,można było > nie jedno jeszcze osiągnąć,gdyby banda nieudaczników nie osadziła tego pięknego > > pełnomorskiego jachtu na rafie u wybrzeży Kuby. No i wyszla Ci piekna alegoria wspólczesnej sytuacji Przemysla bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunek Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 09:08 Kwiatkowski to człowiek z Żurawicy, który postawił na nogi TV. Opluwają go ci, którzy się przy nim nie nażarli. Odpowiedz Link Zgłoś
wkat Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 20.02.04, 16:24 DAMIAN ZA BARU III, PRZEMYSŁAW BABIARZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.chello.pl 23.02.04, 19:45 Przypomnial mi sie jeszcze Kazimierz Opaliński, jeden z najwiekszych polskich aktorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastryl@wp.pl Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 17:23 co wy kurwa chcecie od kwiatkowskiego przecież on chciał z rywinem i jakubowską kupić polsat by w nim przemyśl pokazywać, a wy na niego bzdury piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 01.07.04, 10:23 Widać że siedzący naprzeciw "Pana Prezesa" Rokita... Oczywiście po części, śliślej po kądzieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 01.07.04, 10:25 Nieznam dokładnie związków Majora Sucharskiego (vide: Westerpaltte), ale to podobno czystej krwi Przemyślani, jeszcze pierwszy Polak wtykający polską flagę na Wzgórzu Cassino w 44', Kazimierz niestety nie pamiętam nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 01.07.04, 13:34 rapapo napisał: > Nieznam dokładnie związków Majora Sucharskiego (vide: Westerpaltte), ale to > podobno czystej krwi Przemyślani, jeszcze pierwszy Polak wtykający polską flagę > > na Wzgórzu Cassino w 44', Kazimierz niestety nie pamiętam nazwiska... Gurbiel Mamy ul. Gurbiela w Przemyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo PLEBISCYT 02.07.04, 13:34 MOŻE WZOREM NASZYCH BRACI "STARSZYCH W WIERZE" Z KRACZKOWEJ WÓLKI ZROBIMY PLEBISCYT NA NAJSŁYNNIEJSZEGO PRZEMYŚLANINIA, TAM WYGRAŁ ZDAJE SIĘ GENERAŁ SIKORSKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: 80.51.255.* 30.08.04, 20:29 jeżeli wymieniacie Jurka Podbrożnego to nalezy wspomnieć, wspomnieć to mało napisane,bo jest chyba bardziej znanym sportowcem z Przemysla.Mowa tu o Marianie Ostafińskim.Trener, piłkarz z Przemyśla, reprezentacyjny obrońca z lat siedemdziesiątych, złoty medalista z Monachium (1972).Gracz takich klubów jak: Polonia Przemyśl, zawodnik Bieszczad Rzeszów (SIC!!!!!!1965-1967), Stali Stalowa Wola (1967-1969), Stali Rzeszów (SIC!!!!!!!1969-1972, liga), Ruchu Chorzów (1972-1977), Polonii Bytom (1977-1980, liga) i francuskiego Hazebrouck (1977-1978). Największe sukcesy odniósł grając w Ruchu, kiedy w ciągu pięciu sezonów ligowych (1973-1977) rozegrał 115 meczów, strzelił 6 goli, dwukrotnie zdobył tytuł mistrza Polski (1974, 1975) i Puchar Polski (1974). Odpowiedz Link Zgłoś
kober1 Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 31.08.04, 14:43 A Podbrożny vel "Guma" to grał w "Polnej" a nie w "Polonii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.vt.pl 02.09.04, 13:48 Lex, ale mi zaimponowałeś! To się nazywa wiedza i fachowość. A myślałam, że już wiem wszystko o tym mieście. Dzięki Tobie - znacznie więcej. Podrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andj Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.vt.pl 03.09.04, 07:30 Do XVI wieku pamiec Wasza nie siega :( Zapomnieliscie o Stanislawie Orzechowskim - dzis bylby popularny, bo bedac ksiedzem, ozenil sie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: 80.51.255.* 03.09.04, 08:17 Ta.Roman Giertych to by chyba krucjate zrobil przeciwko Przewmyslowi.Połączyłby siły z szanownym Ojcem Dyrektorem.Ruszyli by na miasto rabując wszystkie "zydowskie" wioski po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Dworek Orzechowskiego 20.11.04, 12:50 Gość portalu: lex napisał(a): > Ta.Roman Giertych to by chyba krucjate zrobil przeciwko Przewmyslowi.Połączyłby > > siły z szanownym Ojcem Dyrektorem.Ruszyli by na miasto rabując > wszystkie "zydowskie" wioski po drodze. A czy zauważyłeś, że i dziś Dworek Orzechowskiego mieszczący się koło katedry jakoś nie jest remontowany i jego smutny widok białych odrapanych ścian odstaje wobec innych należących do kościoła wyremontowanych budynków mieszczących się w sąsiedztwie? Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Dworek Orzechowskiego 20.11.04, 12:59 Rychu :)))))))) To kiedy Roman Giertych byl w Przemyslu???? Choc faktem jest, ze o. Rydzyk byl w Przemyslu widziany jakies 2 lata temu :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo kto Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.vt.pl 07.09.04, 13:23 Jakby się nie ożenil, to pewnych jego potomkow na świecie by nie bylo. Domyślasz się zapewne, o kim mowię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu z Przemyśla Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: 80.51.255.* 07.09.04, 14:45 Oj nie,nie domyślam sie,chociaz? Czy ona była z tych Teleśnickich?Czy może z Tuckich?Naprawdę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:38 Ożenek nie jest konieczny,by spłodzić potomstwo;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: SŁYNNI "PRZEMYŚLANIE" POZA KWIATKOWSKIM? 10.09.04, 21:04 Piotrek Marek, medalista na Paraolipiadzie, zdaje się, że w Atlancie... Przez jakiś czas readktor naczelny "Pogranicza", obecnie szef klubu "Salto"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPAPO MINISTER IP: 130.243.51.* 19.11.04, 23:48 www.mf.gov.pl/dokument.php?dzial=8&id=10913 Odpowiedz Link Zgłoś