Dodaj do ulubionych

od dzisiaj nie daje na tacę!

IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:33
od dzisiaj nie daje na tacę!
Obserwuj wątek
    • Gość: toto Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:34
      przepraszam, ja nie daję
    • fanka_online Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 13.04.10, 20:35
      Ja nigdy nie daję. Ty też, ale z zupełnie innego powodu, więc nie ściemniaj.

P.S. Dlaczego Żabka w Rynku jest nadal zamknięta?!
      • Gość: jobrave Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.04.10, 20:39
        Bo żaby też mają żałobę.
      • Gość: toto Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:40
        widzę że stan chorobowy przechodzi na inne osoby nie związane z klerem!
    • Gość: neo Re: od dzisiaj .... IP: *.cdma.centertel.pl 13.04.10, 21:19
      ile do tej pory rzucałeś ?
      • Gość: jobrave Re: od dzisiaj .... IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.04.10, 21:34
        A żaby dalej rzucają kasę na tacę, farosz mówił, że średnio po dwa złote.
        • Gość: toto Re: od dzisiaj .... IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 21:57
          po tym co usłyszałem o wiele za dużo!
    • Gość: e Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.10, 22:30
      Nkomu nie są potrzebne twoje judaszowe grosze
      • Gość: Analityk Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 22:34
        Czym się danie dupy na tacę od Świętojebliwości?
        • polak_katoliklive Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 14.04.10, 00:20
          Ta ni dawaj ta tszymaj sy, ta kszondz Szuchyj w dupi ma te kumnistyczny twoji
          piniendzy judaszowski a ja mu bedy dawał i żabky tyż mu bedndum dawać. Idcie het
          komunisty co niewamidzum Marud Polskyj.
          Bandyty .
    • Gość: VERSUS Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 09:46
      Mnie bradzo mierzi postawa polskiego kleru i od jakiegoś czasu
      zastanawiałem się nad tym czy ma sens dalsze chodzenie do kościoła.
      Doszedłem do wniosku, że w dobie internetu, radia i telewizji
      chodzenie na msze (w realu) ma wyłącznie sens komercyjny. Z tego
      względu postanowiłem realizować naukę Jezusa, który głosił, iż
      modlić należy się w zaciszu swej izby.
      • lechowski51 Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 14.04.10, 10:14
        Po co Twoje osobiste sprawy wywlekasz na forum publiczne?
        • Gość: abc Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:09
          Parę lat temu w Krównikach powiedziano żeby nie rzucać metalowych pieniędzy na
          tacę bo to brzęczy i rozprasza.
        • valmont80 Re: A ja dam! 14.04.10, 11:21
          A ja zawsze dam, zwłaszcza jeżeli pieniądze będą przeznaczone na misje. W biednych rejonach Afryki, szkoły znajdują się tylko przy ośrodkach misyjnych! Dam również gdy pieniądze przeznaczone zostaną na Seminarium Duchowne w Przemyślu z nadzieją, że młodzi klerycy dzięki temu nie będą masowo chorować na gruźlicę! Dam również dlatego, że prawdziwy chrześcijanin powinien się wzorować na Panu Jezusie dzieląc się dobrami doczesnymi.
          • matlak2 Re: A ja dam! 15.04.10, 01:34
            Dawaj na misje, dawaj, jak najwięcej i jak najczęściej. Niedawno czytałem o
            takim ''misjonarzu'', który uciułał na swoim prywatnym koncie 2 miliony dolców.
            Widziałem też wypasioną terenówkę ''misjonarza'' - wartą tyle, co 4 szkoły w
            afrykańskim buszu.
            • valmont80 Re: A ja dam! 15.04.10, 08:40
              Wszędzie zdarzają się czarne owce, więcej wiary i optymizmu życzę!!! :) A ja znam osobiście dwóch takich misjonarzy, którzy swój pobyt na misji przepłacili zdrowiem!
    • Gość: gość portalu Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 08:43
      Gość portalu: toto napisał(a):

> od dzisiaj nie daje na tacę!

a wczoraj dałeś :))
      • Gość: errata Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 11:34
        przypłacili*
        • valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 12:57
          słownik języka polskiego:
          przypłacać «ponieść negatywne konsekwencje czegoś»
          przepłacać«zapłacić zbyt drogo»
          Jedno i drugie pasuje, zapłacili zbyt wysoką cenę za swoją służbę misyjną, więc
          przestań mnie stresować :)
          • Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 19:10
            valmont, do jakiej podstawówki chodziłaś?
            • Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 19:18
              a ty czegu szy nabyjasz z dziwczyny i czegu? Ta ty szy sam nałucz bamburyłu
              pysać pu polsku ta ty szy trohu nałucz kultjury i sztuky apożni bedisz żwratsał
              uwAGY DZUWICZYNi cu dobzy piszy rzy ty tak ty durny n puterafisz. Uj Staszyk
              Kiślak by czi ruzumu naułuczył bandytu jedyn. a słowyk nie ji du czytanj inu du
              spiwania cu na dżywi siedzy i śpiwa.
            • valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 19:20
              Do 14 ,a do LO II(klasa humanistyczna), później popełniłam błąd, związałam swoją
              ścieżkę edukacji z ekonomią i to pewnie wszystko tłumaczy! :))
              • Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 19:27
                W tej dyskusji valmont ma rację. Jak już twoja złośliwość tak daleko sięga to
                przynajmniej sprawdż jak jest prawidłowo bo przypłacisz to ośmieszeniem własnej
                osoby.
                • valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 19:40
                  Z drugiej jednak strony nie żałuję tej ekonomii, dzięki niej wiem ile dać na
                  tacę i dożyć jakoś do pierwszego! Właśnie sobie przypominałam, że przez rok
                  byłam w Kolegium nauczycielskim na filologii polskiej i dobrze, że mnie
                  relegowano oszczędzając tym samym dzieciakom kolejnej beznadziejnej nauczycielki
                  języka polskiego!
                  • Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 19:58
                    w sam raz dla niedoszłej polonistki:
                    "obcy język polski" - obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=113
                    cytat:
                    Niewykluczone, że błędne zwroty ryzykować życiem, ryzykować zdrowiem, ryzykować śmiercią pojawiają się w polszczyźnie pod wpływem czasownika przypłacić, który z wyrazami życie, zdrowie śmierć wchodzi właśnie w rekcję narzędnikową: przypłacić coś zdrowiem, przypłacić kalectwem (nie: przepłacić!).

a'propos to kolegium nie jest przypadkiem obecnie szkołą, za murami której szumi las? musisz być rzeczywiście bystra, skoro studia ekonomiczne są ci potrzebne do planowania wydatków domowych. ile jeszcze kierunków planujesz skończyć?
                    • Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 20:03
                      Ja bym na twoim miejscu zaprzestał złośliwych uwag bo to już się staje upierdliwe!
                    • Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 20:07
                      Tylko Lechowski może być tak odarty z poczucia humoru, jak Słownik.
                      • Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 20:50
                        dobrze, że nie napisałeś: "obdarty" bo chyba porwałbym sobie okładkę ze śmiechu.
                        • Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 20:55
                          Daj se już chłopie siana bo bijesz pianę i moze ci być wstyd!
                          • Gość: bezwstydny słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:03
                            z sianem między kartkami istotnie wyglądałbym pociesznie, ale bardziej wstydziłbym się podartej okładki. w końcu, jak to mówią, oceniają cię po okładce.
                            a ty pysiu nie możesz zbawiać świata w innych wątkach? na pewno znajdziesz coś, na czym się znasz i będziesz mógł sobie poużywać do woli.
                            • lechowski51 Re:do erraty! 15.04.10, 21:24
                              Jobrave jest Glownym Teologiem Forum jeszcze troche o dojdzie mu tytul
                              Wybitnego Jezykoznawcy.
                              • Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 21:49
                                Wcale bym się nie zdziwił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka