Gość: toto IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:33 od dzisiaj nie daje na tacę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toto Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:34 przepraszam, ja nie daję Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 13.04.10, 20:35 Ja nigdy nie daję. Ty też, ale z zupełnie innego powodu, więc nie ściemniaj. P.S. Dlaczego Żabka w Rynku jest nadal zamknięta?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.04.10, 20:39 Bo żaby też mają żałobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 20:40 widzę że stan chorobowy przechodzi na inne osoby nie związane z klerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: od dzisiaj .... IP: *.cdma.centertel.pl 13.04.10, 21:19 ile do tej pory rzucałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: od dzisiaj .... IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.04.10, 21:34 A żaby dalej rzucają kasę na tacę, farosz mówił, że średnio po dwa złote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: od dzisiaj .... IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 21:57 po tym co usłyszałem o wiele za dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.10, 22:30 Nkomu nie są potrzebne twoje judaszowe grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.toya.net.pl 13.04.10, 22:34 Czym się danie dupy na tacę od Świętojebliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
polak_katoliklive Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 14.04.10, 00:20 Ta ni dawaj ta tszymaj sy, ta kszondz Szuchyj w dupi ma te kumnistyczny twoji piniendzy judaszowski a ja mu bedy dawał i żabky tyż mu bedndum dawać. Idcie het komunisty co niewamidzum Marud Polskyj. Bandyty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VERSUS Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 09:46 Mnie bradzo mierzi postawa polskiego kleru i od jakiegoś czasu zastanawiałem się nad tym czy ma sens dalsze chodzenie do kościoła. Doszedłem do wniosku, że w dobie internetu, radia i telewizji chodzenie na msze (w realu) ma wyłącznie sens komercyjny. Z tego względu postanowiłem realizować naukę Jezusa, który głosił, iż modlić należy się w zaciszu swej izby. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: od dzisiaj nie daje na tacę! 14.04.10, 10:14 Po co Twoje osobiste sprawy wywlekasz na forum publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:09 Parę lat temu w Krównikach powiedziano żeby nie rzucać metalowych pieniędzy na tacę bo to brzęczy i rozprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: A ja dam! 14.04.10, 11:21 A ja zawsze dam, zwłaszcza jeżeli pieniądze będą przeznaczone na misje. W biednych rejonach Afryki, szkoły znajdują się tylko przy ośrodkach misyjnych! Dam również gdy pieniądze przeznaczone zostaną na Seminarium Duchowne w Przemyślu z nadzieją, że młodzi klerycy dzięki temu nie będą masowo chorować na gruźlicę! Dam również dlatego, że prawdziwy chrześcijanin powinien się wzorować na Panu Jezusie dzieląc się dobrami doczesnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
matlak2 Re: A ja dam! 15.04.10, 01:34 Dawaj na misje, dawaj, jak najwięcej i jak najczęściej. Niedawno czytałem o takim ''misjonarzu'', który uciułał na swoim prywatnym koncie 2 miliony dolców. Widziałem też wypasioną terenówkę ''misjonarza'' - wartą tyle, co 4 szkoły w afrykańskim buszu. Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: A ja dam! 15.04.10, 08:40 Wszędzie zdarzają się czarne owce, więcej wiary i optymizmu życzę!!! :) A ja znam osobiście dwóch takich misjonarzy, którzy swój pobyt na misji przepłacili zdrowiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 08:43 Gość portalu: toto napisał(a): > od dzisiaj nie daje na tacę! a wczoraj dałeś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: od dzisiaj nie daje na tacę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 11:34 przypłacili* Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 12:57 słownik języka polskiego: przypłacać «ponieść negatywne konsekwencje czegoś» przepłacać«zapłacić zbyt drogo» Jedno i drugie pasuje, zapłacili zbyt wysoką cenę za swoją służbę misyjną, więc przestań mnie stresować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 19:10 valmont, do jakiej podstawówki chodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 19:18 a ty czegu szy nabyjasz z dziwczyny i czegu? Ta ty szy sam nałucz bamburyłu pysać pu polsku ta ty szy trohu nałucz kultjury i sztuky apożni bedisz żwratsał uwAGY DZUWICZYNi cu dobzy piszy rzy ty tak ty durny n puterafisz. Uj Staszyk Kiślak by czi ruzumu naułuczył bandytu jedyn. a słowyk nie ji du czytanj inu du spiwania cu na dżywi siedzy i śpiwa. Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 19:20 Do 14 ,a do LO II(klasa humanistyczna), później popełniłam błąd, związałam swoją ścieżkę edukacji z ekonomią i to pewnie wszystko tłumaczy! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 19:27 W tej dyskusji valmont ma rację. Jak już twoja złośliwość tak daleko sięga to przynajmniej sprawdż jak jest prawidłowo bo przypłacisz to ośmieszeniem własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re:do erraty! 15.04.10, 19:40 Z drugiej jednak strony nie żałuję tej ekonomii, dzięki niej wiem ile dać na tacę i dożyć jakoś do pierwszego! Właśnie sobie przypominałam, że przez rok byłam w Kolegium nauczycielskim na filologii polskiej i dobrze, że mnie relegowano oszczędzając tym samym dzieciakom kolejnej beznadziejnej nauczycielki języka polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 19:58 w sam raz dla niedoszłej polonistki: "obcy język polski" - obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=113 cytat: Niewykluczone, że błędne zwroty ryzykować życiem, ryzykować zdrowiem, ryzykować śmiercią pojawiają się w polszczyźnie pod wpływem czasownika przypłacić, który z wyrazami życie, zdrowie śmierć wchodzi właśnie w rekcję narzędnikową: przypłacić coś zdrowiem, przypłacić kalectwem (nie: przepłacić!). a'propos to kolegium nie jest przypadkiem obecnie szkołą, za murami której szumi las? musisz być rzeczywiście bystra, skoro studia ekonomiczne są ci potrzebne do planowania wydatków domowych. ile jeszcze kierunków planujesz skończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 20:03 Ja bym na twoim miejscu zaprzestał złośliwych uwag bo to już się staje upierdliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 20:07 Tylko Lechowski może być tak odarty z poczucia humoru, jak Słownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 20:50 dobrze, że nie napisałeś: "obdarty" bo chyba porwałbym sobie okładkę ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re:do erraty! IP: 213.25.24.* 15.04.10, 20:55 Daj se już chłopie siana bo bijesz pianę i moze ci być wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezwstydny słownik Re:do erraty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:03 z sianem między kartkami istotnie wyglądałbym pociesznie, ale bardziej wstydziłbym się podartej okładki. w końcu, jak to mówią, oceniają cię po okładce. a ty pysiu nie możesz zbawiać świata w innych wątkach? na pewno znajdziesz coś, na czym się znasz i będziesz mógł sobie poużywać do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re:do erraty! 15.04.10, 21:24 Jobrave jest Glownym Teologiem Forum jeszcze troche o dojdzie mu tytul Wybitnego Jezykoznawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re:do erraty! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 15.04.10, 21:49 Wcale bym się nie zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś