Dodaj do ulubionych

To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzebią.

IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 06:45
To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzebią.Żeby czasem ktoś
porządnej sekcji zwłok w Polsce nie zrobił
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 07:27
      Zginęło tragicznie mnóstwo ludzi, a w najbliższych dniach odbędą się nabożeństwa
      i pochówki. Pozwól rodzinom pożegnać w spokoju swoich bliskich.
      Niedorzeczne słowa przemyskiego księdza i dyskusyjna decyzja krakowskiego
      kardynała wspierane przez oszołomów/media różnej maści kreują atmosferę
      podejrzliwości i wzajemnych oskarżeń, która jest zaprzeczeniem smutku i powagi,
      jakie powinny towarzyszyć pogrzebom ofiar.
      Twoje prowokacyjne wątki wpisują się w działania tutejszych kłamców, oszustów,
      intrygantów, którzy za nic mają szacunek dla drugiego człowieka.
      Szukając taniej sensacji, budzisz niezdrowe emocje ludzi małych duchem i
      pozbawionych zasad, jakich jest tutaj kilkoro.
      Czy jesteś świadom celu, do którego dążysz?
      • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 07:33
        Azęby pogrzebać mależy się solidna sekcja zwłok przeprowadzona przez
        niezależnych profesorów z całego świaa ,żeby wykluczyć atak
        terrorystyczny na 100 procent bo za 70 lat bedzie za
        póżno.Rozumiem,że tacy jek Ty SBecy prawdę by chcieli jak
        najszybciej zakopać
        • kocur_zalogowany Tu ci przyznaję rację. 16.04.10, 07:43
          Skoro sekcja zwłok Sikorskiego po 70 latach miała pomóc ustalić przyczynę
          katastrofy Liberatora, to sekcja 96 świeżych zwłok na pewno pozwoli ustalić
          przyczyny katastrofy Tu-154.
        • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 07:44
          Na tym forum urzęduje kilku byłych esbeków, ale ja do niech nie należę, więc
          zamiast mnie obrażać, zastanów się co chcesz osiągnąć mnożeniem prowokacji?
          A w sprawie dokładnych sekcji zwłok, które postulujesz, zwróć się do właściwych
          organów.
          • fanka_online Re: Korekta "do nich" n/t 16.04.10, 07:45
    • Gość: dark Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: 77.236.0.* 16.04.10, 07:41
      Jak będą dowody, zawsze można ich ekshumować. Na razie to radiomaryjne brudne
      spekulacje.
      • Gość: Piotr Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: 79.139.112.* 16.04.10, 07:49
        Taka była wola Nieba - z nia się zawsze zgodzić trzeba !
        SZAaaaaa ....!
      • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 07:59
        i znów ten język miłości
        • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 08:06
          Nie oczekuj "języka miłości", ani nawet zwykłej ludzkiej przyzwoitości w
          miejscu, gdzie dominują ludzie podli i wyzuci z wszelkich zasad.

Masz wątpliwości odnośnie przyczyn katastrofy, złóż zawiadomienie do
          prokuratury, masz do tego prawo.
          • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 08:12
            Do któej do FSBeckiej czy tej niby polskiej SBekiej???
            • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 08:19
              Do tej, do której masz bliżej.
    • Gość: ( ; ) Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 08:16
      e to typowy przykościelny głupek. Po co odpisywać na jego puste
      prowokacje.
      • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 08:20
        Jak ja kocham ten SBecki język miłości i tolerancji o którym tak
        często mówi nasz premier
        • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 08:24
          W kontekście Twoich nieustannych prowokacji, słowa "miłość" i "kocham" brzmią
          jak profanacja.
          • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 08:35
            żel ktoś ma zdanie niepoprawne politycznie to znaczy ,zę prowokator
            tak wyglada demokracja w twoim wykonaniu ,stara milicyjna szkoła
            tylko nie wim czy u nas czy w Moskwie.
            • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 08:39
              Daruj sobie....Mykoła też wyklinał mnie tutaj od szpiegów Putina i KGB;)
              A tak w ogóle, zaczynasz mi go przypominać. On też z siekiera, ukrytą za plecami
              rozprawiał o wzajemnym pojednaniu.
              • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 08:45
                Co mam sobie darować mam pprosu inne zdanie niż ty ale ty wydajesz
                byic się Panem tego forum a z nikim jednać się nie muszę .Bo nic
                nikou nie zrobiłem
                • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 08:48
                  Daruj sobie oszczerstwa pod moim adresem.

Ja też nic nikomu tutaj nie zrobiłam, ale sama padłam ofiarą podłych intryg i
                  prowokacji, więc po raz kolejny proszę.....USZANUJ PAMIĘĆ OFIAR i zaprzestań
                  prowokacji na tym forum.
                  • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 08:55
                    Po pierwsze szanuję pamięc ofiar, po 2nikogo i do niczego nie
                    prowokuję po3 w takich okolicznościach do sekcji zwłok zwołuje się
                    komisję międzynarodową a nie zostawia ciała ofiar w rękach KGB i
                    UBeckich poplecznków co podpisza wszystko co tamci napiszą PO 4 Mam
                    swoje zdanie i wolno mi bo jak na dzień dzisiejszy to w Polsce jest
                    demokracja.
                    • Gość: jobrave Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.range81-153.btcentralplus.com 16.04.10, 12:04
                      Św.Fanko, jeśli już, to padłaś ofiarą własnych prowokacji i intryg.
                      A jeśli chodzi o wypadek nad Smoleńskiem, to proponuję poczytać np. to:
                      "W sierpniu 2008 r. , kilka dni po wybuchu walk w Gruzji, prezydent Lech
                      Kaczyński udawał się do tego kraju z prezydentami Litwy i Estonii oraz premierem
                      Łotwy. Samolot poleciał przez Ukrainę do Azerbejdżanu, skąd delegacja udała się
                      do stolicy Gruzji w kolumnie samochodów. Po międzylądowaniu w Symferopolu na
                      Ukrainie, gdzie na pokład wsiadł prezydent Ukrainy, L. Kaczyński chciał, by
                      samolot nie leciał do Gandżi w Azerbejdżanie, lecz od razu do Tbilisi.

Pilot samolotu kpt. Grzegorz Pietruczuk odmówił ze względów bezpieczeństwa.

Po wylądowaniu w Azerbejdżanie prezydent zapowiadał, że „po powrocie do kraju
                      wprowadzimy porządek w tej sprawie”, a podczas lotu powiedział o dowódcy załogi,
                      że „oficer powinien być mniej lękliwy”.

Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez pilota kpt. Grzegorza Pietruczuka
                      złożył poseł PiS Karol Karski z art. w zakresie odmowy wykonania polecenia
                      dotyczącego prowadzenia statku powietrznego.

Wojskowa Prokuratura Okręgowa w końcu 1 października 2008 odmówiła wszczęcia
                      śledztwa.

Kapitan Grzegorz Pietruczuk był prześladowany przez Lecha Kaczyńskiego nie tylko
                      w ten sposób.

23 września 2008 r. poseł PiS Przemysław Gosiewski (również zabity w katastrofie
                      10.04.2010) zgłosił zapytanie nr 2496 do ministra obrony, w którym protestował
                      przeciw odznaczeniu kpt. Grzegorz Pietruczuk srebrnym krzyżem zasługi dla
                      obronności za ścisłe przestrzeganie procedur lotniczych w czasie lotu do
                      Azerbejdżanu.

Pytał m. in.: 

1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?

2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim
                      odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami?

3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie
                      premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania
                      wykonywania rozkazów? 

orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D0917D9

Drugim pilotem w załodze kapitana Grzegorza Pietruczuka, obecnym w czasie
                      incydentu nad Azerbejdżanem, był wówczas kapitan Arkadiusz Protasiuk.

Kapitan Arkadiusz Protasiuk dnia 10.04.2008 był pierwszym pilotem samolotu
                      Tu-154, który rozbił podczas nieudanego lądowania w Smoleńsku zabijając siebie i
                      95 osób.

Ten pilot wiedział, że w razie odmowy lądowania w Smoleńsku grozi mu zapewne
                      dochodzenie prokuratorskie i koniec kariery tak jak jego dawnemu dowódcy z 2008 r.

To podłość, niekompetencja, kacykostwo i arogancja panująca w PiS Kaczyńskich
                      przyczyniły się do tragicznego wypadku.

To oni stworzyli atmosferę gdzie haniebnie prześladowało się niezależnych
                      fachowców odmawiających wykonania rozkazów wydanych przez ignorantów i arogantów.

To oni stworzyli atmosferę gdzie każdy uczciwy człowiek i fachowiec odmawiający
                      wykonania absurdalnych poleceń czuł się zagrożony nawet zanim zgłosił swój
                      ewentualny sprzeciw.

To oni stworzyli atmosferę negatywnego nacisku na kadry, w tym we własnym
                      Specjalnym Pułku Lotniczym.

Tak stworzona atmosfera, przy fatalnym zbiegu okoliczności (mgła i obawa przed
                      spóźnieniem na uroczystości propagandowe w Katyniu), obróciła się przeciw jej
                      samemu autorowi.

Zginęło przy tym 96 osób. "
                      • fanka_online Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 16.04.10, 12:17
                        Gość portalu: jobrave napisał(a): Św.Fanko, jeśli już, to padłaś ofiarą własnych
                        prowokacji i intryg.

Bardzo się mylisz, głupcze.
                        To Ty dałeś się oszukać podłym, wrednym ludziom, którym zależało jedynie na tym,
                        aby nas zantagonizować.
                        Gdybyś wiedział co próbowali mi wmówić na Twój temat, zmieniłbyś zdanie zarówno
                        o mnie, jak i przewidziałbyś wreszcie na oczy z kim się sprzymierzyłeś....może
                        kiedyś dowiesz się prawdy, komu i dlaczego zależało na skompromitowaniu mnie, do
                        czego naiwnie, ale w bezwzględny sposób się przyczyniłeś.

Ja już wiem KTO, ale nigdy, przenigdy nie zrozumiem dlaczego, bo nigdy też nie
                        zrozumiem ludzi, którzy znajdują przyjemność w niszczeniu innych.

P.S. Nie życzę sobie, abyś zwracał się do mnie w lekceważący sposób.
                        • Gość: jeden taki Re: Do e! IP: *.toya.net.pl 16.04.10, 15:29
                          Spróbój chłopcze(dziewczynko)zrobić sekcję zwłok mięsu mielonemu.
                          Moze ci sie uda!
                          • Gość: e Re: Do e! IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 22:30
                            Uda się chłpcze doucz się trochę a pozatym nie wszystko było
                            mielonką poczytaj trochę były całe korpusy,ręce nogi itd.A na
                            mielonce można wyhkonać tysiące analiz chłopcze niedouczony.
                            • Gość: jeden taki Re: Do e! IP: *.toya.net.pl 17.04.10, 10:13
                              Mój ty chłopcze,nadzwyczajnie wykształcony profesorze
                              zwyczajny,spózniłeś się niestety i twoja nadzwyczajna wiedza nie
                              została wykorzystana.Ale działaj,może otworzą trumny,ew.potem
                              ekshumują i okaże się,że ich otruto?
                      • Gość: Analityk Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 16:49
                        Jobrave, w pełni przychylam sie do zaprezentowanego przez Ciebie materiału; w
                        samolocie odpowiada ten kto siedzi za sterami - juz nie ma czasów kamikadze
                        • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 16.04.10, 22:48
                          Nie do końca to nie są zwykłe przejażdzki na majówkę avionetką tam
                          są ściśle określone procedury.
                          • Gość: jobrave Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.04.10, 13:10
                            Nie bój się e - klechowski, już niedługo ruszy kampania i trupy zostaną
                            wyciągnięte, metaforycznie i dosłownie, wszystkie zwłoki pisowskie zostaną
                            ekshumowane i pojawi się mnóstwo wątpliwości, że ręka, czy noga podrzucona, że
                            ta, czy inna pani nie miała nigdy takiej torebki, a ten czy tamten pan nie
                            chodził w takich butach, że to nie polska głowa, że ruski palec itp. itd.
                            Żałuję, że nie jestem piarowcem PiS, bo bym takie rzeczy wynalazł, jakie się w
                            Tuskowej pale nie mieszczą. Zobaczysz, czeka Cię orgazm po orgazmie i Twoja
                            partia bolszewicka zwycięży, ale pamiętaj - nic nie trwa wiecznie.
    • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 17.04.10, 13:18
      Sekcja obywatlei polskich powinna odbyć się w Polsce przy udziale
      międzynarodowej komisji ni ewykluczając Rosjan.Czarne skrzynki
      powinny być zbadane w Polse bo są włanoscią Polski.
      • Gość: jobrave Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.04.10, 13:52
        Były trzy czarne skrzynki, dwie oryginalne zamontowane przez producenta samolotu
        i jedna dodatkowa zamontowana o przez Polaków. Porcedury są takie, że zawartość
        skrzynek badana jest na terytorium kraju na terenie którego wydarzyła się
        katastrofa, nie ma też obowiązku dopuszczania do śledztwa ekip dochodzeniowych z
        kraju, z którego pochodził statek powietrzny. Chciałbyś, żeby spisek
        watykańsko-pisowski wyszedł na jaw, może Ty jakiś były esbek jesteś?
      • Gość: kres Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: 79.139.106.* 17.04.10, 14:14
        prosiłem "e" w innymn wątku aby się dobrze zastanowił pisząc w
        tematach ważnych."e" niestety tego nie uczyni, już nie mam
        wątpliwości.Sami jesteście sobie winni uczestnicząc w tego typu
        wątkach...a też miałem trochę usmiechu na twarzy/przepraszam Panią
        Fankę,nie mogłem się powstrzymać/ gdy padło oskarżenie o
        przynależność od esbecji.Pamiętam ,że pod moim adresem też były
        wysuwane tego typu podejrzenia.
        • fanka_online Re: Kres 17.04.10, 14:21
          Ja również prosiłam wielokrotnie w/w prowokatora "e" o uszanowanie
          żałoby....bezskutecznie.
          Przyłączam się do apelu o ignorowanie "e", jak kiedyś Mykoły.
          Tak samo postępuję wobec wszelkich innych nikczemnych, podłych osób, jakich jest
          tutaj kilkoro.
          Nie bardzo rozumiem, za co mnie Kres przepraszasz, ale miło mi słyszeć/widzieć
          to słowo, przynajmniej od Ciebie:)
          • Gość: e Re: Kres IP: *.xdsl.centertel.pl 17.04.10, 14:49
            Ja szanuję zmarłych i żyw ych w przeciwiństwie do Cibie .
            • fanka_online Re: Kres 17.04.10, 14:54
              A co Tobie złego zrobiłam, biedaku?
              • Gość: e Re: Kres IP: *.xdsl.centertel.pl 17.04.10, 14:58
                A ja Tobie co zrobiłem ????
                • jobrave Re: Kres 17.04.10, 15:00
                  A ja?
                • fanka_online Re: Kres 17.04.10, 15:09
                  "Ja szanuję zmarłych i żyw ych w przeciwiństwie do Cibie."

To są Twoje słowa z postu powyżej.
                  I jeszcze prośba, kiedy uważam, ze ktoś mnie publicznie obraża, piszę do takiej
                  osoby na priv. Moim zdaniem to cywilizowany sposób rozwiązywania forumowych
                  konfliktów, które często są nieuniknione, ale należy je rozwiązywać natychmiast.
                  Jeśli więc kiedykolwiek uznasz za stosowne zwrócić mi uwagę na moje
                  nieodpowiednie postępowanie/uwagi/sformułowania, zapraszam.
                  Nie rzucaj jednak bezpodstawnych oskarżeń pod moim adresem publicznie, bo
                  ostatnimi czasy przekroczyłam granicę tolerancji na kłamstwa, oszczerstwa i
                  obelgi w tym miejscu.

• fanka_online Re: Mój post adresowałam do "e" n/t 17.04.10, 15:12
                    • Gość: jobrave Re: Mój post adresowałam do "e" n/t IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.04.10, 16:01
                      Gdybym nie miał materialnych dowódow, to machnąłbym ręką - ludzie różne rzeczy
                      mówią, ale mam. Przykre to było, ale już mi przeszło. Nie mam ochoty tego
                      ciągnąć, są ważniejsze rzeczy.
                      • fanka_online Re: Mój post adresowałam do "e" n/t 17.04.10, 16:13
                        Dla kobiety najważniejsze jest jej dobre imię, ale nie oczekuję zrozumienia z
                        Twojej strony.
                        Ja też mam maile tej osoby z paskudnymi epitetami pod Twoim adresem. Mam też
                        świetną pamięć i wiem, o co Cię oskarżała, licząc na moją naiwność i rozpętanie
                        otwartego konfliktu na forum.
                        Ja nie byłam naiwna, Ty tak.....
                        Ale Twoja odp w moim wątku wszystko tłumaczy:(

Fakt, że mając tyle dróg kontaktu na priv, z telefonem włącznie, wybrałeś
                        publiczne niszczenie mnie, chociaż do dziś nie mam pojęcia o co mnie oskarżasz,
                        nie wymaga komentarza.

Nawet największemu zbrodniarzowi przysługuje prawo, aby usłyszeć zarzuty,
                        zobaczyć dowody i bronić się.

• Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 09:26
      Czarne skrzynki są własnością rządu polskiego i tylko w Polsce
      powinny być odczxytane przy udziale międzynarodowek komisji nie
      wykluczxając Rosjan,tak samo sekcja zwłok powinna być przeprowadzona
      na terytorium Polski rzeby nie był żadnych wątpliwości ,żę to był
      tylko wypadek a tak nikt do końca nie uwerzy w tę katastrofę.
      • mat120 Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 18.04.10, 10:01
        Ty "e" zamiast wygłaszać "mnundre" opinie zapisz się na kurs ortografii, żeby
        można było zrozumieć o co ci chodzi.
        • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 10:43
          Jak ktoś nie umie juz merytorycznie na temat odpowiedzieć to się
          błedó ortograficznych czepia.
          • mat120 Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 18.04.10, 10:55
            Merytoryczny poziom Twoich wypowiedzi jest zbliżony do Twojego poziomu
            znajomości p o d s t a w o w y c h zasad ortografii.
          • Gość: polonista Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 11:26
            nastepny nieuk val mont
      • Gość: aaa Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.04.10, 10:45
        > tylko wypadek a tak nikt do końca nie uwerzy w tę katastrofę.

To Ty nie wierzysz w to co widziales w tv? Nie wierzysz, ze ta katastrofa
        naprawde sie zdarzyla?
        Idz do lekarza, koniecznie
        • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 10:53
          Nie nie wierzę bo nie widziałem a tv nie oglądam,Wysylanie do
          psiychiatry ludzi ,którzy mają swoje zdanie było bardzo modne w
          Zwiazku Radzieckim .wysyłali tam lekarze pracujący w KGB.W tych tzw
          szpitalch siedziało kilka milonów ludzi bo się ośmieliło mieć
          oddmienne zdanie niż rząd.Mysłałem,ze ta czasy bezpowrotnie minęły.
          • mat120 Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 18.04.10, 11:10
            Gość portalu: e napisał(a):
            Wysylanie do > psiychiatry ludzi ,którzy mają swoje zdanie było bardzo modne w >
            Zwiazku Radzieckim .wysyłali tam lekarze pracujący w KGB.W tych tzw > szpitalch
            siedziało kilka milonów ludzi bo się ośmieliło mieć

Twój przypadek jest jednak całkowicie odmienny. Tamci byli zdrowi - dlatego
            poddawano przymusowemu ich "leczeniu". Ty natomiast zasługujesz na leczenie w
            demokratycznym kraju przez wysokiej klasy, niezależnych specjalistów. Leczenie
            jest wyłącznie dobrowolne.
            • Gość: jobrave Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.04.10, 12:06
              Według e-Klechowskiego do szpitali psychiatrycznych trafiają ludzie, którzy maja
              własne zdanie. Skąd piszesz e - Klechowski?
              • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.10, 13:01
                To nie jest moje zdanie to są twoje grozby do ludzi ,którzy osmielą
                sięmieć oddmienne zdanie.
          • Gość: aaa Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.04.10, 19:10
            A widziales, ze byl tam jakis zamach? A ukrzyzowanie Chrystusa widziales?
            Ja mialem na mysli okuliste ale skoro sam wspomniales, ze to chodzi o
            psychiatre, to pewnie sam wiesz lepiej, kto Ci jest potrzebny
            • fanka_online Re: Aaa 18.04.10, 19:25
              A kiedyś Twoje posty nobilitowały to forum....
              Bardzo mi brakuje tamtych rzeczowych, dowcipnych rozmów.
              • Gość: jobrave Re: Aaa IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.04.10, 20:49
                A czy to nie było rzeczowe?
                • fanka_online Re: Aaa 18.04.10, 20:55
                  :(
              • Gość: aaa Re: Aaa IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.04.10, 21:08
                One ciagle nobilituja, tylko widocznie forym tego nie zauwaza :)
                • fanka_online Re: Aaa 18.04.10, 21:20
                  Forum zeszło na psy...co ja mówię, na kundle!

P.S. Pisz częściej i tak jak dawniej bywało;)
                  • Gość: jobrave Re: test na inteligencję IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.04.10, 23:29
                    Na czym polega manipulacja w tym tekście?:
                    www.naszdziennik.pl/index.php?typ=tk&dat=20100417&id=tk22.txt
                    • Gość: Land Lover Re: test na inteligencję IP: *.perr.cable.virginmedia.com 19.04.10, 00:23
                      A na czym polega MANIPULACJA, o której poczytasz - w kilku odcinkach - poniżej?
                      Tusk z Komorowskim, z pomocą KGB....
                      --
                      Postarajmy się zebrać wszelkie znaki zapytania, niejasności związane z tragedią,
                      która dokonała się 10 kwietnia 2010 roku, nad ranem. A tych znaków zapytania,
                      znaków które szokują - jest dużo. Zbiegiem czasu zaczyna przybywać coraz więcej
                      dziwnych pytań, niestety wciąż bez odpowiedzi. Zaczynamy:

1. wrak samolotu. Oglądaliście, czytelnicy, relację filmowe z miejsca
                      katastrofy? Na pewno każdy widział te ujęcia. Co się wam rzuciło na pierwszy
                      rzut oka, co było tam podejrzane? Raczej wypadało by zadać inne pytanie: czego
                      tam nie było. Otóż widzieliśmy kilka poszczególnych części samolotu, które można
                      by było policzyć na palcach obu rąk. Było to może 10%, maksymalnie 15% kadłuba
                      samolotu. Gdzie się podziała reszta szczątków tej potężnej maszyny? Jest to 55
                      tonowy samolot o powierzchni nośnej ponad 200 m2, zabierający max 160 pasażerów.
                      Jedyny większy kawałek skrzydła widoczny na filmach ma jakieś 3-4 m2. Do tego
                      fragment dziobu samolotu. A gdzie reszta? Już na pierwszy rzut oka widać było,
                      że cały kadłub został dosłownie rozerwany na strzępy, w drobny mak - jego tam po
                      prostu nie było! Co spowodowało takie uszkodzenia? Czy aby na pewno był to
                      wybuch paliwa lotniczego? Świadkowie naoczni, pracownicy bazy i mieszkańcy
                      potwierdzają, że samolot skręcał na bardzo niskiej wysokości, zahaczając
                      niemalże o samochody jadące lokalną drogą. Kierowcy i przechodnie widzieli
                      upadek oraz wybuch i pożar. Niektórzy twierdzą, że wybuch miał miejsce zanim
                      maszyna rozbiła się o ziemię. Jak na sprawę nie patrzeć, Tupolew 154 jest
                      konstrukcją typu 'nie gniotsa, nie łamiotsa'. Prędkość przy lądowaniu jest
                      znikoma, rzędu 200 km / h (i stąd wynika niebezpieczny brak manewrowości) i
                      trudno przy takiej prędkości wytłumaczyć wrak w kawałkach. Wbrew wyobrażeniom
                      samolot to nie jest latająca bomba, która przy uderzeniu wybucha. Więcej ?
                      paliwo lotnicze pali się jak każde inne, a wybucha tylko starannie zmieszane z
                      tlenem. Jak zatem wytłumaczyć wybuch? Nijak. Przy tej prędkości wrak samolotu
                      powinien być w jednym kawałku.
                      2. Ilość eksplozji, zeznania świadków tragedii. Niektórzy świadkowie mówią, iz
                      słyszeli kilka odgłosów detonacji, inni wspominali o dwóch takich odgłosach. Zaś
                      świadkowie cytowani przez wieczorne wydania informacyjne mówili, iż wybuch był
                      jeden, już na powierzchni ziemi. Skąd taka rozbieżność w zeznaniach świadków?
                      Inną wersję przedstawia członek Polskiej delegacji, która na lotnisku w
                      Smoleńsku oczekiwała na samolot z Prezydentem: 'W Polsce pierwszą osobą, która
                      dowiedziała się o wypadku, był minister spraw zagranicznych. Z lotniska w
                      Smoleńsku, gdzie na delegację czekała polska grupa przygotowawcza, kilka minut
                      po tragicznym wydarzeniu zadzwonił do szefa MSZ dyrektor departamentu
                      wschodniego z MSZ. Było ok. godziny 9 rano polskiego czasu. Dyrektor powiedział
                      Radosławowi Sikorskiemu, że "prezydencki samolot się rozbił, ale nie było
                      wybuchu". Sikorski miał dylemat, czy już w tym momencie stawiać służby na nogi.
                      Wysłał tę informację SMS-em do premiera Donalda Tuska'.
                      Oto zeznanie naocznego świadka, który mówi, iż widział samolot, z którym 'dzieje
                      się coś poważnego'. Potem świadek ten usłyszał w oddali donośny huk, 'jakby
                      wybuchła bomba'.
                      Czy aż taka rozbieżność to tylko typowa dla takich katastrof oznaka chaosu
                      informacyjnego, czy celowa dezinformacja, serwowana z premedytacją? Inną sprawą
                      jest to, iż kiedy samolot był już rozbity na ziemi, to dyrektor departamentu
                      wschodniego MSZ nie słyszał eksplozji, jednocześnie wiedząc o tragicznym
                      wypadku. Jednak inni świadkowie zeznają, iż słyszeli odgłosy eksplozji, co było
                      podawane w polskiej telewizji. W takim razie czy eksplozje te odbyły się
                      wcześniej, w powietrzu, kiedy samolot był w pewnym oddaleniu od lotniska? To
                      oczywiście moje luźne przemyślenia, niekoniecznie muszą być zgodne z prawdą,
                      gdyż zeznania świadków są skrajnie różne.
                      3. Wojskowe lotnisko w Smoleńsku spełnia wszystkie rosyjskie normy lotnicze.
                      Mówi się jednak o braku najnowszych urządzeń naprowadzających. Nie znaczy to
                      jednak, że nie ma ich tam w ogóle. Są boje naprowadzające i radary oraz jest
                      komunikacja z wieżą lotów. Jak w takim razie samolot mógł się znaleźć aż 70
                      metrów z boku pasa do lądowania?
                      Rozmowa z wieżą lotów odbywała się po rosyjsku, choć załoga Polskiego samolotu
                      nie znała aż tak dobrze tego języka. Dlaczego?
                      Inne zeznania mówią o tym, że odchylenie od pasa lotniska było nie tylko na
                      wysokości, ale także szerokości wynosiło co najmniej 150 metrów. To zdanie
                      wypowiedział rosyjski minister ds. nadzwyczajnych, Siergiej Szojgu, po
                      przeanalizowaniu materiałów z czarnych skrzynek samolotu.
                      4. Dlaczego władze Rosji tak pospiesznie informują o błędzie jednego z
                      najbardziej doświadczonych z polskich pilotów, od razu wszczynając śledztwo z
                      odpowiedniego paragrafu ? Przecież pilotujący tą maszynę to fachowiec w swoim
                      zawodzie. Piloci ci byli dawno szkoleni na startowanie i lądowanie w warunkach
                      zerowej widoczności. Dlaczego na już starcie skreślono ewentualność zamachu
                      terrorystycznego, od razu w zdecydowany sposób koncentrując się na wątku
                      rzekomego błędu pilota? Dlaczego żadne media w Polsce nie brały pod uwagę tego,
                      iż na pokładzie mogła wybuchnąć bomba? Branie pod uwagę także tej ewentualności
                      jest logiczne i oczywiste, dopóty, dopóki przyczyny nie zostaną ustalone przez
                      ekspertów. Media w Polsce miały już na samym początku gotową informację - był to
                      błąd pilota i koniec. Co ciekawe, niemal wszystkie krajowe media były w tym
                      wyjątkowo zgodne.
                      • Gość: Land Lover Re: test na inteligencję IP: *.perr.cable.virginmedia.com 19.04.10, 00:24
                        5. Sprawa uszkodzeń samolotu w kontekście wysokości, z jakiej spadł. Otóż
                        samolot spadł z małej wysokości, z zaledwie kilkunastu metrów. Jest dla mnie
                        niepojęte, że po upadku z tak małej wysokości z całego kadłuba zostały zaledwie
                        szczątki. Rozmiar uszkodzeń samolotu jest nieproporcjonalny w stosunku do
                        wysokości, z jakiej spadł. Może istniał też inny czynnik, który zrobił tak duże
                        szkody, np wybuchająca na pokładzie bomba?
                        6. Dlaczego analiza materiału z czarnych skrzynek, jak i identyfikacja ciał
                        odbywa się w Moskwie a nie w Polsce? Rozumiem, że identyfikacja mogłaby się
                        odbyć w Moskwie, za to dlaczego na czarnych skrzynkach położyli ręce Rosjanie?
                        7. Co z ciałami ofiar tej tragedii? Widzieliśmy wszyscy ujęcia filmowe, na
                        których widać było nieliczne szczątki maszyny, zaś nigdzie nie widać było
                        szczątków ludzkich! Sławomir Wiśniewski, montażysta TVP, który był jako pierwszy
                        na miejscu katastrofy, mówi: 'Od razu przyjechała jedna straż, ale miernie im to
                        szło. Ale nawet nie było widać, że ktoś zginął. Więc początkowo myślałem, że to
                        był pusty samolot. Była taka potworna cisza jak po katastrofie ? dodał. - To
                        jednak nie był taki widok jak po zwykłym wypadku lotniczym. Byłem świadkiem
                        wydarzeń w Kabatach, to wyglądało inaczej. Tu nie było widać ciał'
                        Biorąc pod uwagę siłę uderzenia, trudno jest uwierzyć, iż cała załoga i
                        pasażerowie przy upadku z wysokiego drzewa w ruchu ślizgowym - przypięci pasami
                        do foteli, zginęła. Jednak taką informację podano krótko po zdarzeniu, a
                        mianowicie w ok. pół godziny po nim, kierując się relacjami świadków i
                        strażaków. Jednakże uporczywie pojawiają się pogłoski o trzech uratowanych,
                        które są dementowane. Abstrahując od dziwnej hekatomby, którą trudno jest
                        wytłumaczyć komuś, kto trochę latał i widział wypadków, zadziwiająca jest
                        szybkość przekazania tej informacji. W normalnym toku wydarzeń liczbę ofiar
                        podaje się po pewnym czasie, po spenetrowaniu wszystkich szczątków i dokładnym
                        policzeniu. Tu stało się inaczej. Ratownicy od razu wiedzieli że nikt nie
                        przeżył, bo nie ma czego zbierać. Zatem zniszczenia (wybuch) musiały być
                        potworne, niewspółmierne do zdarzenia.
                        8. szczątki maszyny, dodajmy ? szczątki o małej wielkości są rozsypane po
                        szerokim na co najmniej kilometr pasie. Skoro maszyna rozbiła się na ziemii, to
                        co robia te szczątki na tak dużym obszarze? Wszystko wygląda na to, że maszyna
                        rozbiła się już w powietrzu, zaś na ziemie spadały pojedyncze szczątki.
                        Dodatkowo w wersji oficjalnej jest mowa, iż skrzydło maszyny zahaczyło o masz.
                        Jednak zahaczenie o maszt nie mogłoby spowodować w żadnym wypadku oderwania się
                        skrzydła.
                        9. Montażysta TVP powiedział że widział nienaturalnie przechylony samolot. Czy
                        pilot, na tak niskiej wysokości wykonywał by tak ryzykowny manewr bez powodu?
                        Jest to tym bardziej dziwne, że niedługo przed prezydenckim samolotem wylądował
                        JAK z polskimi reporterami. Jakiś czas później próbował tam lądować transportowy
                        IŁ, który wykonał dokładnie taki sam dziwny manewr, tzn. zaledwie kilka metrów
                        nad ziemią przechylając skrzydło. Poza tym są relacje świadków, mówiące, że
                        samolot leciał z przechyłem na jedno skrzydło, dowodem jest ścięte drzewo, któż
                        tak podchodzi do lądowania ?! Czyżby samolot prezydencki nie miał urządzeń
                        automatycznie stabilizujących go przy podchodzeniu do lądowania?
                        Jest też inna relacja. Otóż był wywiad z dziennikarzem, który był w jaku
                        lądującym godzinę przed prezydentem. Dziennikarz mówi że mieli lecieć innym
                        samolotem, ale piloci w ostatniej chwili stwierdzili, że jest awaria i
                        dziennikarze przesiedli się do innego. Po wylądowaniu (twierdzi że lądował w o
                        wiele gorszych nieraz warunkach), widział transportowy samolot,który dotknął
                        płyty lotniska (dziennikarz nie jest w stanie potwierdzić,czy lądował, czy
                        startował), i który przy tym niepokojąco przechylił się na prawe skrzydło,
                        prawie dotykając jaka dziennikarskiego stojącego na drugim pasie. Dziennikarz
                        użył słów ?ratował się?.
                        10. Wypowiedź dr. inż. Ryszarda Drozdowicza z Laboratorium Aerodynamicznego
                        Politechniki Szczecińskiej (ZUT): Jako pilot oceniam, że sugerowany w mediach
                        błąd pilota jest mało prawdopodobny. Na podejściu do lądowania nie wykonuje się
                        żadnych manewrów typu silne przechylenie lub nagłe zmiany prędkości. A takie
                        silne przechylenie zauważyli świadkowie. Pilot wykonał dodatkowe kręgi nad
                        lotniskowe, aby upewnić się co do warunków lądowania i na tej podstawie podjął
                        uzasadnioną decyzję o lądowaniu. Nieprawdopodobne też jest, aby doświadczony
                        pilot wraz z drugim pilotem pomylili się co do wzrokowej oceny wysokości, nawet
                        w przypadku awarii przyrządów, która jest również nieprawdopodobna. Należy tutaj
                        zauważyć, że mgła jest na ogół z prześwitami i przy dziennym świetle nie stanowi
                        istotnej przeszkody do wzrokowej oceny warunków lądowania. Okoliczności wskazują
                        jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania. Taką blokadę
                        można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy wypuszczeniu podwozia lub
                        klap bezpośrednio na prostej przed lądowaniem. Przy blokadzie klap lub lotek na
                        prostej katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot nawet zwiększając nagle ciąg,
                        nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej ciężkiej maszyny, mając wysokość
                        rzędu 50-100 m i prędkość rzędu 260 km / h.
                        11. Stan ciał. Tylko 14 ciał udało się zidentyfikować bezpośrednio, przez
                        rodziny ofiar. Na chwilę obecną media podają, iż w wypadku innych ciał potrzebne
                        będą testy DNA. Wczoraj podano informację, iż niektóre ciała były
                        rozczłonkowane. Na uwagę zwraca też inny fakt. Otóż pan Prezydent i pani
                        Prezydentowa siedzieli obok siebie w momencie lądowania. Procedury zabraniają
                        wychodzenia do toalety w czasie lądowania. Dlaczego więc ciało Prezydenta
                        zidentyfikowano od razu, zaś ciało Pierwszej Damy rozpoznano dopiero po
                        szczegółach typu obrączka ślubna? Przecież siedzieli obok siebie, a z tego, co
                        głosi wersja kreowana przez media, na pokładzie nie doszło wybuchu bomby, który
                        mógłby poczynić takie różnice? Dlaczego nie dokonano sekcji zwłok, która
                        jednoznacznie ustaliłaby zamach.
                        -gaz
                        -związki chemiczne po wybuchu bomby
                        -kula w ciele ofiary
                        W takich przypadkach jak ten szczegółowo powinny być zbadane ciała wszystkich
                        pasażerów dosłownie centymetr po centymetrze.
                        12. Sprawa oszczerstwa mediów pod adresem załogi samolotu, bo tylko tak to można
                        nazwać. Co rusz kolejne media próbują nam nieśmiało, ale bezczelnie sugerować,
                        iż to pan Prezydent Kaczyński zmusił pilotów do lądowania pomimo fatalnych
                        warunków atmosferycznych. Tymczasem jest to zwykłe oszczerstwo, gdyż poddanie
                        się takiej presji świadczyło by o skrajnej nieodpowiedzialności załogi. Takie
                        zachowanie po prostu nie wchodziło w grę! Dlaczego media tak bardzo naciskają na
                        wersję, która głosi winę załogi, i to od samego początku? Nie jest to dla was
                        podejrzane? Poza tym oskarżenie Prezydenta Kaczyńskiego o wymuszanie lądowania w
                        trudnych warunkach i obarczenie go pośrednią winą jest na rękę koncernom
                        medialnym, jak i przeciwnikom politycznym opcji Prezydenta.
                        • Gość: Land Lover Re: test na inteligencję IP: *.perr.cable.virginmedia.com 19.04.10, 00:25
                          13. wywiad z panią redaktor Anna Pietraszak - doradcą Zarządu Telewizji
                          Polskiej, udzielony dla Portalu "Nasza Polska", a opublikowany na Portalu
                          Bibula.com. Pani Anna Pietraszak mówi: 'Popatrzmy chociaż tylko na Janusza
                          Kurtykę, na pana prezesa IPN. Przecież to był młody człowiek, który połowę
                          swojego życia dorastał do swej roli politycznej, wybitnej, wyjątkowej, trudnej.
                          Te 20 lat młodości, to połowa jego życia. Odtworzyć takiego drugiego człowieka
                          tego formatu, to kolejne 40 lat. I może znowu o to chodziło? Przecież teraz
                          finalizują się śledztwa IPN. Finalizuje się sprawa zachowania istoty IPN, czy w
                          ogóle istnienia Instytutu. Największe śledztwo IPN to śledztwo dotyczące
                          zabójstwa księdza Jerzego Popiełuszki i zabójstw dziesiątek innych księży. Było
                          przecież komando, które mordowało księży. Mieliśmy nadzieję, że to śledztwo
                          zostanie skończone przed beatyfikacja księdza Jerzego. Ale nie ma prezesa
                          Kurtki? Czy to przypadek? 2 września 1999 roku wyszłam ze szpitala w Aninie,
                          gdzie leżał ciężko chory ksiądz Peszkowski. Nie wiadomo było czy przeżyje.
                          Znalazłam się w takim miejscu, gdzie fetowano sukcesy pana Komorowskiego. Miał
                          swoje święto. I tam spotkałam oficera Urzędu Ochrony Państwa. Nie powiem czy
                          mężczyznę czy kobietę. Ten oficer UOP wziął mnie na słowo i zapytał: ?To jak ten
                          Twój ksiądz? Żyje jeszcze?? Powiedziałam mu, że martwimy się bardzo czy przeżyje
                          do rana. Usłyszałam wtedy coś strasznego. Oficer UOP powiedział: ?Niech zdycha.
                          Niech zdycha ten czarny, co nam tylko przeszkadza?. Nigdy tych słów nie zapomnę.
                          Oficer UOP? 99 rok? Więc jaką my mamy wolną Polskę? Jaką my mamy wolną Polskę,
                          kiedy teraz ich wszystkich już nie ma?' koniec cytatu. Tymczasem jaka była
                          pierwsza decyzja pana Komorowskiego jako tymczasowego Prezydenta RP? Jedną z
                          pierwszych jego decyzji było to, aby ludzie związani z PO przejęli stery w.. IPN.
                          14. Anna Pietraszak w tym samym wywiadzie wskazuje na inny, nie mniej istotny
                          szczegół: 'Dostałam tę listę od młodych dziennikarzy, którzy prosili mnie o radę
                          z kim przeprowadzić ewentualnie wywiady. Ta lista pasażerów krążyła po prostu ot
                          tak, już od kilku dni, z maili na maile. Potem siedziałam w domu, to było w
                          poniedziałek, i zastanawiałam się jak to możliwe, że ja mam pełną listę
                          generałów, kapelanów, polityków, którzy lecą z prezydentem i że ta lista jest w
                          obiegu. Wierzyć mi się nie chciało, że oni wszyscy są na tej jednej liście.
                          Pomyślałam, że może będą rozdzieleni, że może to tylko lista obecności w
                          Katyniu. Nie mogłam tego pojąć i niestety wziąć na serio. Generał Skrzypczak
                          mówił niedawno w telewizji, że po wypadku Casy podkreślano wymóg bezpieczeństwa,
                          że kiedy leci kilku dowódców to trzeba ich rozdzielać, a przecież z polskimi
                          generałami leciał prezydent, nie tylko głowa państwa, ale zwierzchnik sił
                          zbrojnych, osoba odpowiedzialna za całe bezpieczeństwo kraju! Trzeba teraz
                          zwrócić uwagę na to jakim cudem znaleźli się w jednym samolocie generałowie,
                          politycy i sam prezydent? Jakim cudem ta lista krążyła od tak po Internecie?
                          Jakim cudem!? Czy nasz prezydent był tak kompletnie pozbawiony ochrony? Kto
                          pracował nad tym, żeby on był tak nagi? Czy nikt nie myślał o ich ochronie??
                          Niemożliwe. To się samo nie stało'. Myślę, iż to nie wymaga komentarza. W
                          niektórych mediach podkreślano, iż nie złamano oficjalnych procedur. Procedury
                          procedurami, co jednak ze zdrowym rozsądkiem? Tutaj wybitnie złamano wszelkie
                          zasady ostrożności i zdrowego rozsądku. Komuś mogło na tym zależeć, jednak tego
                          nie wiemy i prawdopodobnie nigdy się tego nie dowiemy, o ile jest to prawda..
                          Kiedy się obudzimy, kiedy zaczniemy zadawać pytania?
                          15. Dochodzą do nas niepokojące wieści, otóż
                          wszystkie dokumenty dotyczące WSI, także komisji ds. służb specjalnych czy
                          byłych agentów SB zostały przejęte około 2 godziny po informacji o katastrofie.
                          W tamtym momencie nie było jeszcze wiadomo, czy Kurtyka przeżył czy nie.
                          Nastąpiło również przeszukanie warszawskiego mieszkania ś.p. Wassermana. (czego
                          szukali tam funkcjonariusze możemy się tylko domyślać). Szykują się poważne
                          zmiany w wojsku, służbach specjalnych i wszystkich instytucjach państwa.
                          Nastąpiła próba przejęcia kierownictwa IPN i zablokowanie dotychczasowych ciał
                          kolegialnych. Mianowany przez Komorowskiego następca Władysława Stasiaka,
                          przejmuje gabinet zmarłego nie pozwalając wdowie po zmarłym ministrze na
                          zabranie osobistych rzeczy zmarłego.
                          Zostaje odwołany dyrektor Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych, Sławomir
                          Dębski, bez podania powodów merytorycznych. Niepokojące sygnały dochodzą z
                          ośrodków wojskowych.
                          Są sygnały o czystkach w biurze RPO, do porażających scen dochodzi w biurze BBN,
                          a to wszystko pod przykrywką żałoby narodowej.
                          już dnia 10 kwietnia 2010 roku, po południu, pan Komorowski wydał rozkaz
                          przejęcia IPN' u przez ludzi związanych z PO.
                          16. NOWE FAKTY - UWAGA! 'Jak nieoficjalnie dowiedziało się Radio ZET wojskowa
                          prokuratura zbada film, który pokazuje szczątki prezydenckiego samolotu tuż po
                          katastrofie pod Smoleńskiem. Pod koniec nagrania, które znalazło się w
                          internecie słychać strzały.
                          - Nie możemy zbagatelizować tego filmu - powiedział Radiu ZET pułkownik Jerzy
                          Artymiak z naczelnej Prokuratury Wojskowej. Dodał również, że zapadła decyzja o
                          zbadaniu przez biegłych pochodzenia, zawartości oraz autentyczności tego nagrania'.
                          Analiza tego filmu wraz z tłumaczeniem, nadesłana mi przez kolegę, który zna
                          Rosyjski: 'Najważniejszym w tym nagraniu są wypowiedziane słowa.
                          Kamerzysta powtarza - ni c**** siebie.
                          W wolnym tłumaczeniu należy to odczytać jako - za c**** wam się nie uda.
                          Nie udało mi się zrozumieć pozostałych treści tam zawartych.
                          Dość wyraźnie brzmią ostatnie słowa i ktoś kto bardzo dobrze zna rosyjski,
                          powinien to wszystko przetłumaczyć.
                          Rozlegają się tam również strzały i nie są to wystrzały rac, a w 100% są to
                          strzały z pistoletu.
                          Aha, jeszcze wyraźnie słychać "uchodiat" kilka razy, co znaczy "uciekają".
                          Kto i do kogo strzelał, a także kto uciekał?'.

• Gość: Land Lover Re: test na inteligencję IP: *.perr.cable.virginmedia.com 19.04.10, 00:32
                            To na razie wszystkie pytania i wątpliwości związane z tą tragedią,do jakich
                            udało mi się dotrzeć. Mam pewne przesłanie dla tych,którzy szukają prawdy o
                            wydarzeniach z dnia 10 kwietnia 2010 roku.Otóż my wszyscy musimy mieć dużo siły
                            i odwagi, aby z podniesioną przyłbicą domagać się wyjaśnienia tej sprawy. Media
                            obecnie urabiają Polaków pod kątem fałszywego, amoralnego pojednania. Według
                            mediów, które nas okłamują sprawa jest już zamknięta. Według mediów nie mamy
                            prawa zadawać pytań, nie mamy prawa domagać się prawdy, bo przecież jest żałoba
                            i powinniśmy być wszyscy razem. Najlepiej zapomnijmy kto szydził z Prezydenta
                            Kaczyńskiego za jego życia, kto podkładał mu różne 'świnie',kto go lżył obrażał.
                            Według mediów najlepiej dajmy całkowity kredyt zaufania tym, którzy mają teraz
                            władzę. Przecież mamy mieć zgodę narodową, prawda? Szkoda tylko, że ta pełna
                            fałszu,cynizmu i obłudy 'zgoda narodowa' panuje tylko w redakcjach
                            polskojęzycznych, ale antypolskich mediów. Ulica wie swoje, ulica warszawska,
                            śląska czy trójmiejska domaga się prawdy i rzetelnego prowadzenia śledztwa. My
                            wiemy, że nie możemy dopuścić do tego,aby antypolskie media zatuszowały prawdę.
                            Nie możemy dopuścić do tego, aby mydlono nam oczy i wmawiano nam, że na tą
                            prawdę nie zasługujemy. Otóż zasługujemy, ponad tysiąc lat historii naszego
                            narodu zobowiązuje nas do czynnej walki o prawdę. Będą się z nas śmiać tak, jak
                            śmiali się z pana Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki za ich życia. Będą z nas
                            drwić i mówić, że wyznajemy teorie spiskowe. W końcu niektórych z nas będą
                            zastraszać, niszczyć psychicznie, stosować socjotechniczne tricki i sztuczki
                            psychologiczne, byle tylko odwieść nas od poszukiwania prawdy. Bądźmy na to
                            gotowi, gdyż prawdziwa wojna informacyjna,Wojna Światów dopiero się zaczyna.
                            Prolog tej wojny widać już na forach internetowych i na blogach, gdzie
                            uaktywniła się młodzieżówka PO i inni ludzie 'na etatach', krzykacze i lobbyści
                            opłacani przez grupy interesu. Pamiętacie info wojnę związaną z fałszywą
                            epidemią świńskiej grypy? Wszystko wskazuje na to, iż kolejna info wojna przed
                            nami. Tym razem będzie to info wojna dużo brutalniejsza, gdyż światowe elity
                            zagrały va banque.
                            ---
                            By wszystko było jasne, to nie mój tekst, a krążący już po necie ''raport''
                            zwolenników s(PiS)kowej teorii dziejów. To preludium do kampanii wyborczej,
                            zdyskredytowania Komorowskiego, Tuska etc.etc. Tak ''jednoczy'' się Polska, jak
                            zapewniał w relacjach niezmordowany Janek Pospieszalski. Nawiedzony kretyn
                            jakich mało.
                            • Gość: brat demona Re: test na inteligencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 00:38
                              krzychu dobrze mówił że nie umiesz zdania sam złożyć
    • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.10, 11:16
      Rzeczywistość medialna a realna to dwie rózne sprawy.Nie wirzę
      liberalnym mediom zwłaszcza jak krokodyle łcy leją nad
      człowiekiem,któy do tej pory był dla nich wrogiem nr 1.
    • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.10, 13:11
      Oto link dla wszystkich doradców co to wysyłają ludzi o oddmiennych
      poglądach do psychiatry.
      pl.wikipedia.org/wiki/Psychiatria_represyjna_w_ZSRR
      • mat120 Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb 20.04.10, 22:23
        Jest pewna różnica. Polska A.D.2010 to nie ZSRR a zgodna, w zasadzie, opinia
        forumowiczów co do konieczności Twojego leczenia to opinia wolnych obywateli RP.

• Gość: jobrave Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.range81-154.btcentralplus.com 20.04.10, 22:58
          Widzę, że fani cenzury ostro działają - znów ktoś wyczesał wątek.
    • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 21.04.10, 09:33
      Za 70 lat op ekshumacji ofiar katastrofy w smoleńskuj dowiemy się
      prawdy.
      • Gość: dede Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 15:43
        nie za 70 lat tylko do kolejnej rewolucji, po 1989 nikt się nie prosil o
        zezwolenie czy można otwierać wieko dla sprawdzenia obecności nieboszczyka
        ewentualnie jego wypucowanych lakierek
    • Gość: e Re: To nie był wypadek.Za szybko tych ludzi grzeb IP: *.xdsl.centertel.pl 21.04.10, 13:03
      www.jacektrznadel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka