Gość: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 12:05 Lekarz dla ucznia - lekarze do szkół! - popieram inicjatywę PTP powrotu lekarzy do szkół! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwm9 Re: Lekarze do szkół 26.09.10, 12:16 Nie tylko do szkół po prostu wracajmy do PRL-owskiego systemu służby zdrowia. Ochrona zdrowia nie zdała egzaminu, więc ją pożegnajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: Lekarze do szkół IP: 79.139.112.* 26.09.10, 16:17 O ile pamiętam to oprócz lekarza ( lub chocby felczera na kazdej wsi ) btyli:,dentysta,pielegniarka oraz hiigienistka . Ale POPsowcy teraz mowia że to nie prawda i tak było w bajce o PRLu oraz może za Gierko co pozyczek nabrał i zostawil Polskę murowaną, choć zastał drewnianą i pod strzechą (oraz bez rent i emerytur dla rolnikow którym to przyniósl niczym Dar Niebios a ktorym teraz też chca to odebrać bo Gierkowskie i PRLowskie ) Ot. Polak -potrafi ,ale niszczyć i w żywe oczy klamac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kres Re: Lekarze do szkół IP: 79.139.106.* 26.09.10, 16:36 bo to jest podobno cena "wolności", tak nawiasem M-sanitariuszu to nie tylko domena Polaków,Ukraińcy w ramach ZSRR jeszcze więcej mieli za darmo i wybrali "wolność". Taki sam mądry Polak jak i Ukrainiec.Też potrafi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: Lekarze do szkół IP: 79.139.112.* 26.09.10, 19:51 Wkońcu wreszcie droga Kres zrozumialaś, że Polak jest równy Ukraińcowi w niczym lepszym i w niczym gorszym dając tym samym, pomiędzy tymi nacjami znak rowności, niczym z odniesieniem AK = UPA ( te same cele i te same zadania wobec swojej tożsamości i wolnosci) bo inne tzw. "Cymbaly Gregoriańskie nadal uważają że Ukrainiec jest glupszą oraz i gorszą istotą ludzką no bo zawsze dawał sie do woli kopać - A tutaj masz Babo Placek Ukrainiec niczym nie różni sie od Polaka a nawet od Francuza ,Niemca czy Anglika - taki sam człowiek choć Aborygen lub Apacz a może Komańcz z Komańczy w wydaniu polskim lub rosyjskim . Dzieki Kres , że podzielasz moje zdanie że Ukerainiec taki sam człowiek tj. w niczym lepszym oraz w niczym gorszym od Polaka czy też od innej maści rasy ludzkiej -chocby Aborygenów . Jako sanitariusz moge udzielić Szwydkiej dopomohy tym co rozumują inaczej i dać zwyly zastrzyk zwyklym butem w zwykle 4 ry litery -tak na otrzeżwienie i nie zażywanie dopalaczy lub wąchanie Marych ,po których majączą widząc w Ukraińcach stwory wampiro podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kres Re: Lekarze do szkół IP: 79.139.106.* 26.09.10, 21:02 po pierwsze jestem mezczyzną juz kilkadziesiąt lat i płci zmieniac nie zamierzam, po drugie nigdy nie uważałem ,tym bardziej nie pisałem że Ukraińcy są kims gorszym od Polaków.Dla mnie to sa normalni,sympatyczni,ciepli ludzie.Po trzecie nie zgadzam się z postawieniem znaku równości między skutkami działalności UPA i AK. Dla mnie walka Ukrańców o swoje państwo jest zrozumiała,natomiast metody i skutki tej walki nie są do zaakceptowania.A tak po za tym to fajny z Ciebie chłop, Mykoła /nie obraż sie przypadkiem za tego chłopa/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: Lekarze do szkół IP: 79.139.112.* 26.09.10, 22:13 Sorry - Kres ! - dziewczyna też człowiek ,nie mniej przepraszam , bo przecież nie wiem kto jakiej plci na tym forum ,kim jest i ile ma lat i z papierem czy bez papieru . To Nie ma dla mnie zanczenia. Co do chłopa to trudno sie obrażać bo Polska jest krajem przez chłopów i robotników ustanowionym( przeciez Solidarnośc -to chłop i robotnik) a jak dorwali sie do władzy to tak rządzą po Chłopsku że nie ma co sie na tych Chłopów obrażać. Choć Leper - prawdziwy chłop a tak sie dal oszukać jak nie chłop. Bo jak wiesz chłopa ciężko oszukać ( przechytrzyć ) i żywemu nie przepuści jak śpiewal kiedyś Grześkowiak . Koło Przemysla są Chlopice a to niedaleko Gaci a w Gaciach jest kapela braci Bździuchów i tak czasem mnie to bawi -że boki zarywam z tych chłpów ,a że lubię żarty to na Chlopa i za Chłpoa nie mam zamiaru się obrażać . Nie mniej dzięki za takt i grzecznośc ! Odpowiedz Link Zgłoś