Gość: e IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.11, 17:18 polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/warszawa/news/wulgarny-komiks-o-fryderyku-chopinie,1600574,3319 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lowenbrau Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców 22.02.11, 17:23 Na zachodzie Chopin to Francuz.Nota bene matka Fryderyka była ,co cie bardzo zmartwi przechrzczoną Żydówką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.11, 17:27 Njpierw przeczytaj treść artykułu a póżniej się wypowiadaj ,notabene w USA Pułaski i Kościszuszko to amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.tktelekom.pl 23.02.11, 11:28 Jakieś 1o lat temu był w TVP program o Polańskim. Ten pedofil otwarcie mówił , że Francja jest mu bliższa niż Polska , że z Polską nic go nie łączy . Żal mi tych Polaków co go bronili jak go aresztowano. Niech sobie popatrzą na swoje 13 letnie dzieci i zobaczą czy takie istoty są zdolne do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.ostnet.pl 22.02.11, 17:26 Popatrz się , drogi lechosiu, jakie te pełowce są straszne. Ale ty wreszcie pisałbyś jak człowiek z otwartą przyłbicą ,a nie jakieś kryptonimy . No chyba się nie wstydzisz tych e-wpisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.11, 17:29 rurku jak wymagasz otwarotości to najpierw sam z otwartą przyłbica stawaj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Japończyk Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.02.11, 17:41 Ostatni nawet w jakimś programie TV-PL był program gdzie Chopin był bardziej kreowany na Francuza niźli na Polaka. Dowiedzialem się wówczas że jak Chopin mial ok 19 lat to wyjechal z Polski i nigdy juz do tej Polski nie wracał. W Przemyslu nawet sami rodacy przemyślacy nie wiedzą jak ma ten Chopin sie nazywać czy: Chopin po Francuzku czy też Szopen po Polsku . Jest tu ulica ( chyba ewenement na cala Polskę ) że na poczatku nazywa się ulicą Chopina a na końcu już ul. SZOPENA( komputer chyba by sam zwariowal w wyszukiwarce z odniesieniem do tego muzyka) . A skoro sami Polacy nie wiedzą czy byl Polakiem czy tez Francuzem a nawet Żydem ( pochodzenie u Zydow liczy sie po matce ) to co mają powiedzieć Francuzi i Niemcy a nawet Japończycy ( chyba -JA PONIAŁ !) . Lecz czy to ważne jaką miał nację - w UE juz nie ma to znaczenia ( w Polsce tez jeżdżą niemieckie samochody które jak raz wyjadą z Niemiec to juz tam nie wracają . Pytanie czy to są polskie czy też niemieckie samochody skoro nowi wlaściciele tych samochodow to już Polacy a skoro Polacy to są polskie tylko zrobione przez Niemca. tak się też ma sprawa z Chopinem tz.Francuz choc wykonany w Polsce a wlaściwie w Rosji carskiej przez Francuza i Żydowkę tak więc nawet Ruscy mogą mowić że Chopin to Rosjanin nie Polak i też mieliby swoja rację ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.ostnet.pl 22.02.11, 17:37 Ani mi w głowie, żeby poznać twoje nazwisko - Lechosiu. Za dużo się słyszy a ja - spokojny szary żuczek :))). Ale podpisuj sie"" Lechoś jak na porządnego nacjonalistę przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.11, 17:52 Ja wiem szary zuczku ,że ty do szkoły nie chodziłeś i nie widzisz zadnej róznicy pomiedzy patriotą a nacjonalistą ale zawsze masz wikpedię tam sobie przeczytaj oba chasła to może zrozumiesz,no i podpisz się oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.ostnet.pl 22.02.11, 17:54 Przeczytam sobie nawet trzy "chasła" mój wykształcony Lechosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
matula-tutka Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców 22.02.11, 17:59 Te CHASŁA mnie rozwaliły . Tak to wygląda . Morda pełna patriotyzmu ale nauczyć się polskiej ortografii to za dużo. Ale do wieczora mam dobry CHUMOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców IP: *.ostnet.pl 22.02.11, 18:17 Niestety w takich czasach żyjemy. Kisielewski nazywał to dyktaturą ciemniaków. Uroi sobie taki jakąś ideologię i ugrzęźnie w niej. Nie ma szans poznać innych punktów widzenia , nie ma szans na odrobinę erudycji i ortografii też nie zgłębi. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców 23.02.11, 08:07 Patriotyzm po polsku polega na tym, że katastrofa w Smoleńsku to zamach Ruskich. A po tym zamachu nastapił patriotyczny zamach na słownik ortograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Fryderyk Chopin według POpaprańców 23.02.11, 10:45 Widze kochany rurku,ze jak na prawdziwego lewaka nie mozesz zyc bez wroga.Jak mnie nie ma,to widzisz mnie w swoich lewackich snach w jakims "e".Coraz gorzej z Toba!.Moze mniej GWprawdy,WSI-24,Lisa i Zakowskiego?! Odpowiedz Link Zgłoś