Dodaj do ulubionych

Mów mi "Wujec"

IP: *.ztpnet.pl 12.03.11, 15:52
U schyłku komunizmu szermująca nadal patriotyzmem, partia na gwałt szukała partnera, z którym mogłaby się podzielić władzą. Czas naglił, zwłaszcza, że Kreml, aby przycisnąć do mury twardogłowych z Warszawy, zaczął zakulisowe rozmowy z Michnikiem. I tak doszło do krągłego stołu, przy którym oczywiście podlewano obficie sosem patriotyzmu, a tak naprawdę dobrano sobie idealnego partnera, który pod jednym względem był zgodny z komunistami.
kokos.salon24.pl/119406,mow-mi-wujec
Środowiska rzeczywiście patriotyczne należy odsunąć, obrzydzić społeczeństwu, ośmieszyć lub spowodować, aby budziły w opinii publicznej strach. Polscy patrioci to było największe zagrożenie dla rządzących klik od zakończenia drugiej wojny światowej po dzień dzisiejszy.

Wspólnota interesów przy okrągłym stole polegała na tym, że jedni wiedzieli, iż uczciwe oddanie suwerenowi władzy, może skutkować rozliczeniami komunizmu i jego zbrodni. Druga strona zapragnęła zaś wspólnie z komuną i we własnym interesie zmarginalizować środowiska patriotyczne i katolickie, aby położyć tamę czającym się według nich, odwiecznym antysemickim i nacjonalistycznym atawizmom miejscowej gawiedzi.
Choć Michnik, Geremek, Kuroń i reszta tego towarzystwa wypromowani zostali przez komunę na główną opozycję, to ci rzeczywiście niezłomni ginęli z rąk nieznanych sprawców lub siedzieli w więzieniach bez możliwości pisania książek. Nikt nie filmował dowodów ich gehenny, a zdobycie przez nich kawałka ołówka czy skrawka papieru do napisania grypsu, graniczyło z cudem.
Szkody, jakie wyrządziło Polsce środowisko dawnej Unii Wolności są olbrzymie. Ich chorobliwy antypolonizm i nienawiść do Kościoła dziś dopiero dociera do coraz szerszej grupy Polaków.
To oni są odpowiedzialni za wykreowanie za granicą negatywnego wizerunku Polski. To oni przyprawiali i przyprawiają nam za granicą antysemicką i kołtuńską gębę, by siebie uwiarygodniać, jako jedyną postępową, europejska siłę funkcjonującą w zacofanej Katolickiej Polsce.
Aby zwalczać polski patriotyzm, którego się boją jak ognia, zaproponowali nowoczesną jego formę, polegającą na pluciu na tradycję i polskość, niszcząc rodzinę i proponując zamiast wartości chrześcijańskich tak zwane wartości europejskie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Mów mi "Wujec" IP: *.pools.arcor-ip.net 12.03.11, 16:55
      Przestań pieprzyć farmazony! Ówczesna władza nie chciała dopuścić do obrad okrągłego stołu MIchnika i Kuronia .Bała sięWszyscy tylko nie oni.W końcu skapitulowała. Doskonale to pamiętam.Gdzie w takim razie był polski kościół,czy chociażby Kaczyński Wawelski?
      • Gość: jobrave Re: Mów mi "Wujec" IP: *.range109-158.btcentralplus.com 12.03.11, 17:02
        Ten "kokos 26" z Salonu coś mi na Pysia wygląda - pier.doli identycznie.
        • Gość: mat120 Re: Mów mi "Wujec" IP: *.ztpnet.pl 13.03.11, 12:51
          Gość portalu: jobrave napisał(a):

> Ten "kokos 26" z Salonu coś mi na Pysia wygląda - pier.doli identycznie.

W Ameryce biją murzynów?

• Gość: historyk Re: Mów mi "Wujec" IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 17:17
        Gdzie w takim razie był polski kościół,czy chociażb
        > y Kaczyński Wawelski?

Jak to - gdzie? Przy podstoliku Okrągłego Stołu, w zespole do spraw pluralizmu związkowego...
    • Gość: historyk Re: Mów mi "Wujec" IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 17:16
      > Wspólnota interesów przy okrągłym stole polegała na tym, że jedni wiedzieli, iż
      > uczciwe oddanie suwerenowi władzy, może skutkować rozliczeniami komunizmu i je
      > go zbrodni. Druga strona zapragnęła zaś wspólnie z komuną i we własnym interesi
      > e zmarginalizować środowiska patriotyczne i katolickie, aby położyć tamę czając
      > ym się według nich, odwiecznym antysemickim i nacjonalistycznym atawizmom miejs
      > cowej gawiedzi.

Czy chodzi o ten Okrągły Stół - przy którym siedzieli bracia Kaczyńscy? No tak - przecież ci bliźniacy to wzorowe komuchy, wrogie wszystkiemu, co polskie i katolickie...
      • Gość: pysio Re: Mów mi "Wujec" IP: 213.25.24.* 12.03.11, 18:25
        A ja pamiętam jakie walki toczyła władza z solidarnością kto ma brać udział w obradach okrągłego stołu. Dla mnie było dziwne że na jednych zgadzała się bez mrugnięcia okiem a na wielu tzw. radykalnych stanowczo nie wyrażała zgody. Np. na geremka i kaczora zgodzono się bez najmniejszych sprzeciwów. Mało tego bo geremek grał tam cały czas pierwsze skrzypce a w tv pokazywano go najczęściej i pokazywano jego demagogiczne wystąpienia. O godnym życiu, zarobkach i krainie szczęśliwości jaka niedługo zapanuje.
    • lowenbrau Re: Mów mi "Wujec" 13.03.11, 14:41
      Stek bzdur,niepoparty jakimkolwiek dowodem.Nacjonalistyczna pieśń.Trudno ,ale na tym świecie jest miejsce dla inteligentnych ludzi oraz mat ołów.
    • Gość: gość Re: Mów mi "Wujec" IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.11, 18:34
      Za rządów Unii Demokratycznej do szkół wróciła religia.Do wojska wrócili kapelani.Podpisano konkordat.W żadnym europejskim kraju za wyjątkiem Malty,kościół nie otrzymał takich przywilejów.Obecność w radiu,telewizji i co gorsze w polityce nie ma odpowiednika w świecie. Zarzut marginalizowania kościoła przez UW jest idiotyczny.Mógł powstać tylko w chorym umyśle.Nie spotkałem się nigdy z faktem plucia na polski patriotyzm przez środowisko Unii.Natomiast od początku istnienia tej partii ktoś rozpętał nagonkę na nich.Nieustannie wytykano Michnikowi,Geremkowi,Kuroniowi i innym pochodzenie.Ktoś kto ma niepolskie pochodzenie nie może być patriotą,czy prawym obywatelem.O dziwo nikt specjalnie nie doszukuje się tego u dwóch karłów.Karłów,którzy skłócili naród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka