Dodaj do ulubionych

Dobre sąsiedztwo

IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.03.11, 20:52
Wkońcu -coś dobrego i mądrego czyni sie w stosunkach sąsiedzkich-O !

Rozmawiali na temat Dni Dobrosąsiedztwa
2011-03-16, Aktualizacja: dzisiaj 13:17

Trwają przygotowania do organizacji Europejskich Dni Dobrosąsiedztwa, które odbędą się w miejscu granicy polsko-ukraińskiej, w Malchowicach-Niżankowicach.
W Przemyślu odbyło się spotkanie organizatorów imprezy i władz samorządowych. Europejskie Dni Dobrosąsiedztwa, odbywają się cyklicznie na granicy polsko-ukraińskiej od 2004 roku.

Ostatnia, szósta edycja tej imprezy miała miejsce na wyspie w Kryłowie, leżącej tuż przy wschodniej granicy Polski.

Celem tej międzynarodowej imprezy jest pokonywanie barier między społecznością polską i ukraińską, kulturą wschodnią i zachodnią, tradycją bizantyjską i łacińską oraz tworzenie dobrej atmosfery do współpracy. Jest to też powód do dyskusji na temat dobrosąsiedzkich relacji i potrzeb zacieśnieniaInfolinie od DIALOGu 80x
Ogólnopolski zasięg Obniż koszty obsługi klienta już dziś!

Obserwuj wątek
    • Gość: jobrave Re: Dobre sąsiedztwo IP: *.range109-158.btcentralplus.com 17.03.11, 00:20
      Oczywiście, że to coś dobrego, bo to znaczy, że oprócz jebniętych banderasów ze Swobody, są tam również normalni ludzie, ale pewnie zaraz odezwie się jakiś ćwierć krwi "prawdziwy Polak" i napisze, że chu.ja, że żadnych takich Dni, dopóki nie przeproszą za UPA i nie rozje.bią pomników Bandery.
      • Gość: mykola Re: Dobre sąsiedztwo IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.03.11, 08:23
        chu.ja, że żadnych takich Dni, dopóki nie przeproszą za UPA i nie rozje.bią pomników Bandery
      • gate.of.delirium Re: Dobre sąsiedztwo 17.03.11, 08:36
        Gość portalu: jobrave napisał(a):

że chu.ja, że żadnych takich Dni, dopóki
        > nie przeproszą za UPA i nie rozje.bią pomników Bandery.

Ale o jakie UPA chodzi - Tarasa Bulby czy Melnika ? Zresztą, jeden ch.j, byleby nie wrzeszczeli: "herojam sława"...
        • Gość: Sąsiad Re: Dobre sąsiedztwo IP: *.przemysl.hypnet.pl 17.03.11, 09:08
          Bez prawdy i pojednania w twj prawdzie nie bedzie mozna mowić o bliskim i zgodnym sąsiedztwie Polski z Ukrainą . Tylko takie sąsiedztwo ma przyszłość i wpływ na dalsze losy dostatniej i zasobnej Polski ( min. handel czyli dziś juz jest najwazniejsza ekonomia ponad polityka nie zaś kto komu i za co czynił krzywdę 70 lat temu )
          PS.
          Na forum pisze kilka mykołów - z takiego samego NIKA juz nie wiem który -to ten właściwy ,co go tak opluwacie -hę ?
          • gate.of.delirium Re: Dobre sąsiedztwo 17.03.11, 09:18
            Gość portalu: Sąsiad napisał(a):

> PS.
            > Na forum pisze kilka mykołów - z takiego samego NIKA juz nie wiem który -to t
            > en właściwy ,co go tak opluwacie -hę ?

Masz na myśli Łemka ? Osobiście lubię Go, ponieważ zawsze byłem przekonany, iż schizofrenia zbliża człowieka do Stwórcy..., ale nie czytam Jego postów, są zbyt monotematyczne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka