Dodaj do ulubionych

Asterix walczy z psimi odchodami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 22:30
Asterix walczy z psimi odchodami - zycie.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Blady Bronek Re: Asterix walczy z psimi odchodami IP: *.180.66.34.renam.md 03.04.11, 12:11
      Chociaż nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem Asterixa, który wydaje mi się dosyć sympatycznym ale jednak dziwakiem, to w tej sprawie całkowicie go popieram. Mam tylko wrażenie, że adresatem tej "wojny" nie powinny być "psie odchody" ale nieodpowiedzialni właściciele tych psów, którzy udają że nie widzą że ich pies się załatwia na trawniku. Myślę ze już wystarczy, był czas tłumaczenia, przekonywania, organizowania akcji uświadamiających itd. Teraz czas na "zwyczajne represje", czym powinni się zająć miejscy strażnicy. Każdy właściciel psa, który nie posprząta po swoim pupilu, powinien natychmiast z miejsca dostawać mandat z 500 zł i to powinno być bezwzględnie egzekwowane. Nie ma zmiłuj. A wyłapanie takich osób naprawdę nie jest trudne. Gwarantuję, że po 2-3 miesiącach miejskie trawniki wyglądałyby zupełnie inaczej.
      • temid Re: Asterix walczy z psimi odchodami 03.04.11, 12:39
        Zgadzam się z moim przedmówcą. "Uderzenie po kieszeni" najszybciej dotrze do właścicieli przemiłych zwierzat. Panowie ze Straży Miejskiej muszą być konsekwentni tak jak to jest np. we Wrocławiu czy Poznaniu. Chcemy aby nasze miasto piękniało więc sami o nie dbajmyi nie bójmy się zwracać uwagę tym, co nie chcą sie podporządkować prawu.
    • Gość: Kasienkka Re: Asterix walczy z psimi odchodami IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.04.11, 19:47
      Ja bym dodała jeszcze, by karać osoby idące ze swoimi wilkami, bo czasem pies wielkości wilka idące BEZ KAGAŃCA. Chodniki wąskie, nastawiane samochodów, a trzeba się wyminąć z takim psem (wygladającym groźnie) idącym BEZ KAGAŃCA. Szczególnie jak się idzie z małymi dziećmi. Za odchody 500 zł, za brak kagańca 1000 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka