Dodaj do ulubionych

Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;)

28.04.11, 21:24
bushido.salon24.pl/302170,mozna-pani-nalac-czyli-dzentelmen-z-ruskiej-budy#comment_4331002
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 28.04.11, 22:05
      Proponuje ogladnac caly wywiad z tym geniuszem intelektu i hrabiowskich manier.Takiego kabaretu nie ogladalem od lat.
      • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 28.04.11, 22:08
        Podrzuć link;)
    • Gość: mat120 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) IP: *.ztpnet.pl 28.04.11, 22:15
      Jacy wyborcy taki prezydent.:)

• fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 28.04.11, 22:21
        Wyborcy chyba jednak ubierają się lepiej i stosownie do okazji;)
        jacwing.salon24.pl/302187,komorowski-z-ekipa-w-1-psk-wstyd-u-komandosow-z-lublinca#comment_4331317
        • lechowski51 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 29.04.11, 09:15
          Tutaj fanka ten wywiad
          tvp.info/informacje/polska/panstwo-nie-bedzie-sie-angazowac-w-rocznice-katastrofy/4321728/wywiad-z-prezydentem-rp-bronislawem-komorowskim/4321756
          • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 29.04.11, 09:57
            Dzięki, obejrzę w wolnej chwili;)
          • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 30.04.11, 05:44
            "A woda ma to do siebie, że przychodzi i odchodzi"....panta rhei, Panie Prezydencie.
            W Pana przypadku, na szczęście.
            • lechowski51 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 30.04.11, 10:03
              ...tylko Polski zal!.
              wpolityce.pl/view/11083/_Prezydent_Komorowski_z_ekipa_w_1_PSK___wstyd_u_komandosow_z_Lublinca_.html
    • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 02.05.11, 22:23
      stoje-z-boku-i-patrze.salon24.pl/303170,bul-komorowski-zaliczyl-kolejna-obsuwe#comment_4346741
      • lechowski51 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 04.05.11, 17:51
        Tez mysle ze dopadla go "choroba filipinska"
        wpolityce.pl/view/11272/Jak_twierdzi__GP____przewlekla_choroba_Bronislawa_Komorowskiego_jest_wsrod_pracownikow_Kancelarii_Prezydenta_tajemnica_poliszynela.html
    • fanka_online Re: Gwiazda Czadu itp 05.05.11, 08:04
      wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title,Komorowski-drozszy-niz-brytyjska-krolowa,wid,13376411,wiadomosc_prasa.html
      • kocur_zalogowany Budżet Kancelarii Prezydenta na 2009 rok 05.05.11, 08:40
        wynosił 189 milionów zł.
    • fanka_online Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 13:55
      " Uroczysty obiad na cześć szwedzkiej pary królewskiej. Prezydent Bronisław Komorowski (59 l.) wstaje, by wznieść toast. Jak to ma w zwyczaju, długo zachwala szanownych gości. Wreszcie sięga po kieliszek z szampanem. Tyle że... nie swój.

Zamiast sięgnąć w swoją prawą stronę, kieruje rękę w lewą. A tam stoi kieliszek Królowej Sylwii! Ale kieliszek jak kieliszek - prezydent Komorowski nie zauważa różnicy.

- Chciałem wznieść toast za wspólną przyszłość w zjednoczonej, bezpiecznej i wolnej Europie, wolnych narodów, wolnych ludzi - mówi prezydent. Królowa dostrzega, że jeszcze jedno zdanie i może dojść do niezręcznej sytuacji i dla niej, i dla gospodarza. Dyskretnie spogląda więc w stronę męża, by ten ratował sytuację.

Król Gustaw najpierw patrzył w przeciwną stronę. W końcu jednak jego wzrok spotkał się ze wzrokiem żony. Potrzebował sekundy by zrozumieć powagę sytuacji. Nie zawodzi małżonki. Gdy prezydent nazywa Szwecję "ważnym partnerem w Unii Europejskiej i bliskim sąsiadem, a wręcz przyjacielem", królowa Sylwia już ma kieliszek. Prezydenta Komorowskiego. Zgromadzeni nie widzą całego zajścia. A może nie chcą widzieć? "
      vsv.salon24.pl/304491,kolejna-gafa-komorowskiego-zabral-kieliszek-krolowej#comment_4365992
      Na miłość boską, czy tego pana nie dałoby się gdzieś schować do końca kadencji?
      • lechowski51 Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 14:11
        Bronek Gafa przejdzie do historii podobnie jak Jas Fasola.
        • fanka_online Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 14:19
          W komentarzach jest dość prawdopodobne uzasadnienie powyższej sytuacji, w którym autor przypomina czasy, kiedy to obecny jaśnie panujący wraz teściem popijali po esbecku, czyli z musztardówek, ale ja myślę, że oni musieli wówczas mieć na stanie tylko jedną, krążącą musztardówkę.
          Sądzę jednak, że tutejsi esbecy i ich skoligaceni dokładnie wyjaśnią zwyczaje z czasów ukochanego przez nich peerelu.
          • fanka_online Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 18:32
            "O tym wszystkim powiadam z przekąsem i uzłośliwioną bezsilnością. Widać Opatrzność chcąc nas wyjątkowo doświadczyć, prezydentami doświadcza i dlatego Mędrzec Europy porusza się swobodnie w zakresie 300-350 słów. Szympanse Bonobo, przyuczone, logicznie działają na bazie 200-250 znaków migowych."
            serafinsky.salon24.pl/304480,godnosc-kraju-godnego
      • jesus33 Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 14:27
        fanka_online napisała:

> Na miłość boską, czy tego pana nie dałoby się gdzieś schować do końca kadencji?

Pewnie, że tak! Wystarczy, że do niego napiszesz i w liście przyznasz się do tego, że jesteś szympansicą, jedyną w swoim rodzaju bo z wąsami. Tym na pewno ściągniesz go na długie tygodnie do lasu. Jestem pewna, że taki zapalony myśliwy jak Pan Prezydent skorzysta z okazji i Cię ustrzeli, a trofeum powiesi w Belwederze i w końcu ktoś Cię będzie podziwiał, kto wie może nawet goście z zagranicy :-)
        • jesus33 Re: Bul chrabiego nieustający;) 07.05.11, 14:45
          A może nawet zniknie nie na kilka tygodni, ale na całe lata! Jesteś takim cudem natury, że szkoda na Ciebie polować, lepiej zająć się obserwacją i opisem Twoich dziwnych zachowań. I właśnie taki pomysł należy podsunąć Panu Prezydentowi, a już taka jedna była co przepadła w puszczy na długie lata :-) I przestań tak szydzić z pana Prezydenta, bo może jeszcze kiedyś stać się Twoim największym obrońcą.
          Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam, bardzo dobry film. Wprawdzie o gorylach, a nie o szympansach, ale co tam i tak warto:-)
          www.youtube.com/watch?v=qBXkP-0iXYQ
          No co, nudzi mi się dzisiaj strasznie i już by mogło przestać padać.
    • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 07.05.11, 18:37
      niezalezna.pl/10167-czego-prezydent-szukal-w-spodniach
    • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 08.05.11, 17:32
      niewolnik.salon24.pl/304798,nr-0192-toast#comment_4370539
      • lechowski51 Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 10.05.11, 09:55
        Nie daj Boze ze zechce mu sie jechac przez Przemysl d na polowanie do Arlamowa!
        wpolityce.pl/view/11520/Moze_nie_jest_to_wielka_sensacja__ale_sporo_mowi_o_samopoczuciu_wladzy___Z_drogi_sledzie__bo_krol_Bronislaw_jedzie__.html
    • Gość: Ika Rwgionalna śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:25
      A mnie osobiscie podoba się Pan Prezydent Komorowski.Owszem popełnia gafy zresztą jak każdy człowiek.Co prawda niektóre gafy są zabawne lecz przez to bardziej ludzkie.W/g mojej oceny mamy Prezydenta człowieka z wszystkimi cechami czlowieka.
      Smieszą mnie natomiast wypowiedzi niektórych formułowiczów na temat etykiety,dworskiej,dyplomatycznej itd.
      W regionie gdzie do póżnych lat 50-tych jedynym urządzeniem do jedzenia była łyżka i to drewniana systępują specjaliści od zastawy stołu.Większość z tych dyskutantów do dzisiaj nie potrafi manualnie opanować jednoczesnego posługiwania się nożem i widelcem,a użycie łyżeczki przy stole to już niebywała finezja.Wypowiadają się o szampanie a jestem pewna w 100% ,że żaden z nich nigdy w życiu nie pił szampana i nie wie co to jest myląc to z popularnymi sikaczami zadomowionymi w naszej rzeczywistości do wznoszenia podniosłych toastów.
      Tak,że cieszmy się,że już dochodzimy a za 3 lub 4 pokolenia w miarę swobodnie będziemy się czuli przy stole jak też w towarzystwie nie przynosząc ujmy ani sobie a także środowisku.
      Lechosiu w zasadzie to dotyczy Ciebie.To w twoim rejonie a konkretnie w WSK wszystkich pracowników w ramach szkoleń uczono trudnej sztuki posługiwania się nożem i widelcem.
      A że szkolenie nie było zbyt skuteczne to wystarczy usiąść w obojętnie której restauracji w
      tym mieście.Podobne szkolenia odbywały się we wszystkich WSK w byłym obszarze COP-u.
      Zresztą po zachowaniu się przy stole beza problemu w głębi kraju rozpoznaje się mieszkańca naszego regionu.Między innymi dlatego stanowimy przedmiot drwin.
      • Gość: haha Re: Rwgionalna śmietanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:33
        Towarzyszko Iko. Tu nie piszemy o waszym regionie gdzie do dziś jecie z jednej michy i drewnianą łyżką. Komorowski jest prezydentem Polski a nie Ukrainy.
        • Gość: Ika Re: Regionalna śmietanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 19:28
          No i proszę odezwał się jeden biesiadnik od wspólnej michy i drewnianej łyżki.Byłam pewna,że takich biesiadników praktyków wśród naszych formułowiczów w niektórych wątkach jest stosunkowo dużo.
          Ale ja pisałam o biesiadowaniu przy stole a nie zaspokojeniu podstawej funkcji życiowej.
          Zatem dyskusja o stole,napitkach i otoczeniu stołu to dla niektórych z tegoż forum to już prawdziwa fantastyka.
          Dziękuję ślicznie za zwracanie się do mojej skromnej osoby przez niektórych tu formułowiczów"towarzyszko " Ładnie to brzmi lecz z racji wieku to też dla mnie jest historia poprzedniego pokolenia ostatniego gdzie ten zwrot był w czynnym użyciu,zresztą znany już w słownictwie europejskim od mitologii greckiej poczowszy.
          A Panu Prezydentowi Komorowskiemu jako Prezydentowi RP należy się szacunek choćby z racji urzędu.Jak się nie mylę to jest ścigane z urzędu.Ale zawsze mnie uczono,że ten kto nie szanuje Prezydenta to też nie szanuje swojego Kraju,a jak nie szanuje swojego kraju to już pokazuje nam nawet najnowsza historia są zdolni do wszystkiego.
          • Gość: x ups IP: *.tktelekom.pl 10.05.11, 22:54
            ale brednie pleciesz, Iko. Żałość bierze.
            • Gość: haha Re: ups IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 08:49
              kogo bierze?
              • lechowski51 Re: ups 11.05.11, 09:28
                ...aby zylo sie nam lepiej!
                niezalezna.pl/10346-komorowski-myje-okna-bikont
    • fanka_online Re: Noblesse oblige czyli temat zakazany;) 14.05.11, 21:23
      "Książę Lévis zasłyną z maksymy: noblesse oblige. To postulat postępowania szlachetnego z powodu rodowodu, szlacheckiego rzecz jasna. W monarchiach rodzinna królewska pieczołowicie dba o wszechstronne wykształcenie, maniery i mówiąc ogólnie umiejętność rządzenia państwem. To specyficzna rękojmia właściwego wykonywania funkcji władczych w przyszłości. W demokracjach lud może wybrać każdego – uwzględniając ograniczenia wynikające z powszechnie obowiązujących norm prawnych – nawet elektryka czy też niemalże magistra. W takich sytuacjach trudno oczekiwać, że wybraniec narodu będzie postępował zgodnie z protokołem dyplomatycznym i zwyczajami dworskich zwyczajów."
      rozum.salon24.pl/306715,o-uczeniu-sie-manier#comment_4396221
      Polecam nie tylko panu chrabiemu....
    • fanka_online Re: Dla smutasów ...;))) 14.05.11, 21:28
      polska-tak.salon24.pl/306661,ja-bronek-pamientnik-znaleziony-w-lesniczufce-cz-1#comment_4396250
      • rynwa Re: Dla smutasów ...;))) 14.05.11, 23:17
        Faniu ,Ty juz jesteś w PISie , czy dopiero chcesz do pisu ?
        • fanka_online Re: Dla smutasów ...;))) 14.05.11, 23:21
          Wystarczy że ty tutaj robisz dla pisuarów za jakieś marne 40 zł/na sto komentarzy, bo stawki oba oszołomstwa muszą mieć przecież zbliżone;)
          • baraniocha Re: Dla smutasów ...;))) 14.05.11, 23:28
            Starość jest okrutna !To dopiero początek .Strach pomyśleć co będzie się działo z Tobą za kilkanaście lat .
            • fanka_online Re: Dla smutasów ...;))) 14.05.11, 23:30
              Fakt...mam nadzieję, że jednak dobry Bozia uchroni mnie przed takim stanem umysłu, jak twój obecnie.
              • Gość: kkokko Re: Dla smutasów ...;))) IP: *.tktelekom.pl 15.05.11, 00:40
                Tusku Wam dupsko złoi , już zaczął ...
      • fanka_online Re: Dla smutasów ...;))) 15.05.11, 19:24
        Część druga;)
        polska-tak.salon24.pl/306910,ja-bronek-pamientnik-znaleziony-w-lesniczufce-cz-2#comment_4399599
        • lechowski51 Re: Dla smutasów ...;))) 21.05.11, 22:10
          Baran!.Bo nie chce uzywac slow jego przyjaciela Palikota....

Tak jak nasi przodkowie, składamy tutaj hołd heroizmowi powstańców, bez których Śląsk nie stałby się częścią Polski, ale szanujemy również tutaj wybory tych, którzy stanęli po drugiej stronie zmagań. Afirmując polskość Śląska uznajemy zarazem jego wyjątkowość, specyfikę, obyczaje i kulturę. (...) Doceniamy ważne skutki polsko-niemieckiego pojednania.

Jak przyszłość czeka kraj, w którym krew przelana za Polskę w przeszłości jest dla prezydenta warta dokładnie tyle samo, ile przelana przeciw Polsce?
          wiecej;wpolityce.pl/view/12175/Zasmucajace_przemowienie_prezydenta_w_rocznice_III_Powstania_Slaskiego__Wyrazne_wsparcie_RAS__szacunek_dla_walczacych_po_stronie_niemieckiej.html
          • lechowski51 Re: Dla smutasów ...;))) 25.05.11, 09:14
            No i zamiast bigosu bedzie musiala zadowolic sie Big Mac'iem
            fakty.interia.pl/polska/news/pierwsza-dama-usa-nie-chce-widziec-komorowskiego,1643852
    • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 20:34
      „Chciałbym wszystkich powitać na roboczym DINERZE”, zaczął swoje przemówienie Prezydent Komorowski.
      ewarystfedorowicz.salon24.pl/310549,chcialbym-wszystkich-powitac-na-roboczym-dinerze#comment_4451787
      Mam skojarzenia z kpt Eustazym Borkowskim....kochaaaani moi!;)
      • baraniocha Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 20:42
        Faniu jeżeli kochasz Eustachego Borkowskiego i mam nadzieję , również Mamerta Stankiewicza , to ja Cię również kocham.
        • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 20:46
          Ty mnie kochasz i bez mojej fascynacji Karolem Olgierdem;)
          • baraniocha Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:22
            Idę w ciemno!
            • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:28
              Jak krążownik spod Samosierry?;)
              • baraniocha Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:37
                Zdaję się na los.
                • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:39
                  Fajnie...pożartowaliśmy.
                  • baraniocha Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:49
                    Jadłaś to kiedyś?www.gotujmy.pl/chlodnik-litewski-,przepisy,28660.html
                    • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 21:53
                      Tak....pierwszy raz w Lublinie, w Karczmie Słupskiej.
                      Znam jednak smaczniejszą, włoską wersję. Serwują nieopodal miejsca mojego obecnego zamieszkania;)
                      • Gość: M Re: Roboczy diner chrabiego;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.05.11, 22:10
                        W Karczmie Słupskiej to jeszcze do dzisiaj pewnie PRL jest. Żarcie byle jakie.
      • lechowski51 Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 22:54
        ...bylem szybszy jak bloger
        forum.gazeta.pl/forum/w,165,125384327,125604538,Re_JE_Cham_Bul_Komorowski.html
        • fanka_online Re: Roboczy diner chrabiego;) 27.05.11, 22:59
          lechowski51 napisał:

> ...bylem szybszy jak bloger

I znów pis górą nad zdrowym rozsądkiem.....:(
          • Gość: gość Re: Roboczy diner chrabiego;) IP: *.pools.arcor-ip.net 28.05.11, 04:06
            Dzięki Bogu i ludziom dobrej woli ,Jarosław Kaczyński nie jest i nie będzie prezydentem.Działoby się , oj działo.
    • fanka_online Re: Chrabia-pielgrzym z chaty za wsią 29.05.11, 20:38
      "Zawsze to mówię, bo lubię i sam to wewnętrznie czuję: my wszyscy jesteśmy, w 90 procentach, społeczeństwem ze wsi. Jedni z dworu, inni z chaty, ale wszyscy ze wsi - powiedział Bronisław Komorowski przemawiając w Licheniu do polskich sołtysów. Prezydent uczestniczył dziś w XIX Krajowej Pielgrzymce Sołtysów i Środowisk Wiejskich do Matki Boskiej Licheńskiej."
      www.tvn24.pl/0,1704797,0,1,w-90-proc-jestesmy-ze-wsi,wiadomosc.html
      Całe szczęście, że przynajmniej 10% chrabiego miastowe som;)
      • Gość: gość Re: Chrabia-pielgrzym z chaty za wsią IP: *.pools.arcor-ip.net 29.05.11, 21:44
        z miasta ści a dupa ści
      • Gość: fanek hrabina fanka IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 20:53
        w Tworkach czekają...
    • fanka_online Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) 16.06.11, 20:44
      "Podczas dzisiejszej konferencji po spotkaniu z prezydent Szwajcarii Micheline Calmy-Rey nasz ukochany i umiłowany do bulu prezydent KOmorowski znów błysnął dowcipem i taktem.

Prezydent Micheline Calmy-Rey w swojej wypowiedzi dot. utworzenia specjalnego funduszu w wysokość 3.2mld CHF powiedziała, że taki fundusz stworzyła w oparciu o mandat jaki z woli ludu sprawuje...

Nasz ukochany, umiłowany itd. prezyDęt zwrócił bardzo grzecznie uwagę Micheline Calmy-Rey, że słowo "lud" aczkolwiek bardzo piękne i wzniosłe jest przestarzałe i nijak się ma do wspólczesnej polityki....

Nasz ukochany itp itd miał zapewne na myśli to, że nasi przedstawiciele "ludu" takimi pierdołami jak "wola ludu" już się nie przejmują.

Nasz ukochany, mądry i błyskotliwy Bronisław zachęcał także prezydent Szwajcarii to szybszej i głębszej integracji z Europą.

Było pięknie choć parno i duszno."
      mea.culpa.salon24.pl/316493,jak-bul-komorowski-kpi-z-lodu#comment_4540426
    • fanka_online Re: Ho ho ho...a to ci dopiero! 16.06.11, 20:54
      niepoprawni.pl/blog/425/powrot-mistrza-dowcipu
    • fanka_online Re: Salonowe pytanie 19.06.11, 11:44
      "W dawnej Polsce nie stosowano tytułów szlacheckich. Szlachta różniła się majątkiem, ale nie różniła się prawami, nie było niższej i wyższej szlachty. Cała szlachta była sobie równa, magnat był równy w prawach ubogiemu szlachciurze. W Polsce nie było hierarchii szlachty tak jak na zachodzie. Byli tylko równi sobie Panowie Bracia, duchowieństwo i chłopstwo. Tytuły arystokratyczne typu: hrabia, markiz, baron itp... nie były w Polsce stosowane i posługiwanie się nimi oznaczało kolaboracje z innymi mocarstwami.

Dlatego w Rzeczpospolitej naród wytworzył się jako naród szlachecki, a nie chłopstwo, plebs, czy masy pracujące miast i wsi. To szlachta tworzyła naród, to szlachta budowała polskość. Dzisiejsi Polacy to w dużym stopniu potomkowie szlachty, tylko zabory i okupacje zatarły pamięć o dawnych dziejach rodzinnych.

I w związku z tym mam takie pytanie do naszego Pana Hrabiego Prezydenta:

Którzy Pana przodkowie żyjący w Polsce przedrozbiorowej używali tytuł hrabiego (co było objawem renegactwa i kolaboracji z obcymi mocarstwami) i jak udawało im się obchodzić ówczesny zakaz używania tego typu zagranicznych tytułów arystokratycznych, sprzecznych z polskimi zwyczajami szlacheckimi?"
      gps65.salon24.pl/316273,hrabia-bul-komorowski#comment_4551326
    • fanka_online Re: Hit z UW;) 19.06.11, 21:39
      wkrzywymoku.salon24.pl/317204,pan-prezydent-na-uw#comment_4553687
    • fanka_online Re: Bul wzruszający doprawdy;) 21.06.11, 20:07
      "Przebywający w Żywcu prezydent Bronisław Komorowski i jego żona Anna uczestniczyli w nadaniu imienia "Rodziny Komorowskich" jednemu z miejscowych przedszkoli. Para prezydencka odsłoniła tablicę pamiątkową w placówce. Bronisław Komorowski przekazał dyrekcji pamiątkowe zdjęcie rodzinne."
      post.salon24.pl/317660,idiotow-robia-nawet-z-malych-dzieci-przedszkole-im-komorowskich#comment_4563073
    • Gość: neo Re: Bul chrabiego w kolejnej odsłonie;) IP: *.cdma.centertel.pl 26.06.11, 22:37
      co u chrabiego Bul-burokomoskiego słychać? czym się znowu zbłąźnił ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka