Dodaj do ulubionych

Straż Miejska

IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 23:25
Czy ktoś widział może patrol SM spacerujący wieczorami po ciemnych zaułkach naszych przemyskich osiedli? Przyznam że ja nie - no, przynajmniej od dłuższego czasu... Tak sobie myślę że nasi dzielni Strażnicy zajmują się tylko zarabianiem pieniędzy na mandatach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Re: Straż Miejska IP: *.przemysl.hypnet.pl 29.05.11, 23:33
      jak Ty ich chcesz zobaczyć w nocy jak oni zamaskowani są, mają przecież czarne mundury :)
      • Gość: por. Borewicz Re: Straż Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 23:43
        ...no tak! Zapewne dlatego ich nie widuję. ;))) W takim razie proponuję zmianę nazwy z Straż Miejska na Straż Ninja. ;)))
        • Gość: Zenek Re: Straż Miejska IP: *.przemysl.hypnet.pl 29.05.11, 23:51
          z nimi to jest podobnie jak za czasów PRL z pomocą ze Związku Radzieckiego, nikt nie widział, nikt nie słyszał a szła :)))
      • Gość: por. Borewicz Re: Straż Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 23:52
        ...a poważnie... Strażników jest myślę około 20tu (strzelam bo nie wiem - nie sądzę żeby było mniej), każdy z nich zarabia - dajmy na to - 2.000zł. Razem daje to 40.000zł miesięcznie z naszych podatków (zakładam że te dane są mocno zaniżone). Rozumiem że miasto na nich zarabia (mandaty) ale co z bezpieczeństwem? Co jest ważniejsze? Źle zaparkowany samochód czy np. bezpieczny powrót do domu Twojej córki w sobotni wieczór?
        • Gość: Zenek Re: Straż Miejska IP: *.przemysl.hypnet.pl 30.05.11, 00:04
          ja myślę, że jest ich dużo więcej. za jakiś czas dowiemy się pewnie ile dokładnie. w końcu na forum pojawiają się dobrze poinformowani :)
          • solist Re: Straż Miejska 30.05.11, 12:45
            Panie por. Borewiczu, strażników miejskich jest w Przemyślu trzy razy więcej, a jak chcesz ich zobaczyć w podobnej ilości to wyłącznie przy imprezach typu pielgrzymka, koncert w rynku, beatyfikacja itd. A w nocy może 1, 2 patrole jeździ samochodami. Reszta gdzieś siedzi, ale gdzie to ci nie powiem. Chociaż nie ukrywam, że część strażników miejskich jest ok i raczej są pomocni.
    • Gość: Gosc Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 19:29
      Zarabiają na mandatach. GDZIE W KTÓRYM MIEJSCU?!
      Polecam ten wątek:
      frp.com.pl/forum/showthread.php?tid=70&page=1
    • Gość: msw Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 21:13
      Zwracam się z prośbą do wszystkich forumowiczów, którzy byli świadkami chamstwa, ignorancji lub braku znajomości przepisów strażników miejskich w Przemyślu, o przesłanie swoich spostrzeżeń na adres prezydenta miasta: mail@um.przemysl.pl Uważam, że sm to nie potrzebny miastu wydatek, a zaoszczędzone na rozwiązaniu sm pieniądze należy przeznaczyć na zwiększenie etatów w przemyskiej policji... Kilka lat temu w sylwestra "łapałem" taryfę, pech chciał, że przed taryfą jechały barany z sm. Efekt-taryfa odjechała a ja zarobiłem mandat za "machanie do funkcjonariuszy". Którejś jesieni o 21.45 zadzwoniłem na 986, że pod oknem mam regularną libację z darciem ryja w wykonaniu małolatów-oficer dyżurny sm orzekł, że "nie ma jeszcze 22.00, więc nie ma ciszy nocnej"! Będąc kiedyś w parku zauważyłem patrol sm legitymujący grupę wyrostków "za zakłócanie porządku". Wysokość kary ustalali zakłócający! W wielkanocny poniediałek prosiłem sm o interwencję na jednym z zasańskich przystanków, gdzie kilkunastoosobowa banda lała z wiader na przechodzących ludzi(obok akurat w spacerowym tempie przejeżdżał patrol sm). na moje pytanie, dlaczego nie interweniowali, dyżurny orzekł, że tamci jechali na inną ważną interwencję(ok 15km/h). na pytanie czy to jedyny dyspozycyjny w Przemyślu patrolowóz, orzekł, że to nie moja sprawa! niestety nie zapytałem rozmówcy o nazwisko(bo panowie nie mają w zwyczaju przedstawiać się przy przyjmowaniu zgłoszeń!)...Szanowni forumowicze - jeszcze raz proszę - o swoich spostrzeżeniach piszcie nie tylko na forach(bo nikt nie traktuje tego serio)a bezpośrednio do p. Chomy, na adres który podałem wcześniej. Pozdrawiam!
      • Gość: Gosc Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 21:30
        Jestem również za rozwiązaniem SM w Przemyślu. W Stalowej Woli prezydent tak zrobił. Strata żadna.
        • Gość: Gosc Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 21:31
          Chyba, że SM nauczy kierowców gdzie mogą parkować wlepiając im do znudzenia mandaty.
          • Gość: nie lubię sm Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 22:23
            to samo zrobi cywilna agencja ochrony za połowę ceny
          • Gość: Fox Re: Straż Miejska IP: *.183.230.124.dsl.dynamic.eranet.pl 02.06.11, 01:02
            Od jakiegos czasu obserwuje jezdzace po miescie samochody SM i jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktorykolwiek straznik mial zapiety pas. Kiedys zatrzymal sie taki samochod przed przejsciem i spytalem sie panow dlaczego nie maja zapietych pasow, to sie dowiedzialem, ze ich nie obowiazuja. Wiec pytam od kiedy zmienily sie przepisy w tym zakresie ale odpowiedzi juz nie uslyszalem bo odjechechali.
        • Gość: msw Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 30.05.11, 22:36
          jak znajdziesz chwilę to napisz kolego jak prezydent stalówki załatwił temat.
          • Gość: Gosc Re: Straż Miejska IP: *.toya.net.pl 31.05.11, 08:19
            Tutaj informacja z 2 kwietnia 2008:
            www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080402/STALOWAWOLA/906398275
    • Gość: Ika Re: Nasza Straszy Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 09:37
      Bardzo dobry pomysł ze Stalowej Woli. Nasi też w roli służby porządkowej jakoś się nie sprawdzili.
      Natomiast wyspecjalizowali się w nękaniu mieszkańców w dziedzinach ,które z pilnowaniem porządku mają mało wspólnego i działają na zasadzie kampanijności.
      Zapewne wszyscy pamiętamy jak zawzięcie na ulicach naszego miasta i bazarach tropili wyjątkowo niebezpiecznych przestępców zarówno Polaków jak też Ukraińców sprzdających kilka paczek przywiezionych do naszego kraju papierosów.Jak ostro tych"przestępców" traktowali.
      A przez ostatnie lata specjalizują się z prawdziwymi"bandytami" niewłaściwie bez jakiegokolwiek zagrożenia dla ruchu parkującymi swoje samochody w rejonie zielonego rynku.
      Poza tym właściwie nic nie widzą i nie słyszą.Chłopcy pełni ułomności fizycznej.
      A może jest inaczej.
      Może warto porozmawiać z Prezydentem Stalowej Woli.Miasto może na tym zyskać.
      • solist Re: Nasza Straszy Miejska 31.05.11, 13:24
        Walka ze sprzedawcą papierosów:
        - poproszę dwie paczki,
        - dokumenty poproszę,
        - dziekuję ... za dwa kartony....
        Zainteresowany będzie wiedział o co chodzi.

Walka jest tak zażarta, że od sprzedawców papierosów i wódki nie można się odpędzić w stałych od lat miejscach Przemyśla. Może sposobem na to byłoby zatrudnienie w SM niepalących i niepijących?
    • Gość: ja Re: Straż Miejska IP: 83.1.237.* 31.05.11, 14:01
      Straż Miejska jest SUPER !
    • Gość: por. Borewicz Re: Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:23
      Sytuacja z życia wzięta: godz. ok. 02:00, pod blokiem na ławce libacja i wrzaski, dzwonie do SM i co słyszę? Ano że ławka pod blokiem nie jest miejscem publicznym i SM nie może podjąć interwencji!! Kolejna sprawa - z pozoru błaha - to spacerujący nad Sanem ludzie z psami bez smyczy. Tym tematem SM też nie chciała się zająć. Błaha sprawa ale tylko z pozoru. Kiedyś wybrałem się na spacer z moim psem. Był ze mną kolega i jego córeczka. Córa bawiła się z psem (był na długiej smyczy). Nagle z krzaków wyleciał jakiś wilczuro podobny pies i goni w naszą stronę. W ostatniej chwili ja złapałem swojego psa a mój kolega córkę... i dawaj ręce do góry. Pani, która była z pieskiem na spacerze (właścicielka owego wilczura) była mocno zdziwiona naszymi pretensjami pod jej adresem bo "przecież nic się nie stało".. W ubiegłym roku - bez przesady - wykonałem kilkanaście albo kilkadziesiąt telefonów w tej (i podobnych) sprawie. Tego naszej SM też się nie chce załatwić. Czekają aż ktoś wyląduje w szpitalu albo zostanie "zjedzony". ;))) Nie będę już wspominał o ciemnych zaułkach osiedli gdzie rozrabiają wyrostki bo te okolice to już chłopcy z SM omijają szeeeerokim łukiem. Zasadnicze pytanie: po co nam SM???!!!
    • Gość: mieszkaniec Re: Straż Miejska IP: *.tktelekom.pl 31.05.11, 21:44
      Nie sztuka krytykować strażników należy popatrzeć z innej strony winny jest człowiek który rządzi komendant bo nie potrafi zorganizować pracy swoim podwładnym dawno juz powinien być odwołany. Ale nie mozna bo to kolega RCH a oprócz tego ma jeszcze inne problemy więc praca go nie interesuje.
      • Gość: por. Borewicz Re: Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 13:58
        Zapewne masz rację - ryba zawsze śmierdzi od głowy. Ale to w sumie niewiele zmienia. Fakt pozostaje faktem, że SM sprawdza się jedynie w roli parkingowych, których na osiedlach w ogóle nie widać. Skoro, jak wspominał jeden z moich przedmówców, jest ich 60ciu to ponawiam pytanie: co robią całymi dniami i gdzie są w godzinach pracy?!
        60ciu czyli w systemie zmianowym po 20tu na zmianę (zmiany 12godz.), 4 (po dwóch w jednym) w 2 patrolach interwencyjnych, jeden oficer dyżurny + ewentualnie pomocnik, 2 w budynku UM (bo więcej ich tam nie potrzeba). To razem 8 - a co z 12ma pozostałymi?! 12cie osób to 4 patrole 3 osobowe (dajmy na to że we dwóch się boją chodzić). Na jedną zmianę spokojnie jeden patrol jest w stanie zabezpieczyć dwa sąsiednie osiedla - to nie dużo. Prosty rachunek matematyczny wskazuje że na każdą zmianę SM jest w stanie obstawić 8 osiedli.
        • Gość: Młody Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:23
          Dzisiaj byłem w rejonie zielonego rynku.Wyobraźcie sobie na źle zaparkowane samochody czatowało aż 6-ciu ze Straży miejskiej.Ci kierowcy to naprawdę jak na nasze miejskie warunki to prawdziwi zbrodniarze by aż tak poważne siły porządkowe angażować.

Ale też spacerowałem po mieście Stare Miasto,część Słowackiego,Jagielońskiej i Mickiewicza.
          Wyobraźcie sobie nie widziałem nikogo ale to nikogo ze Straży Miejskiej.
      • Gość: agata Re: Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 10:00
        Straży Miejskiej z Przemyśla jak do tej pory "najlepiej wychodzi wyłapywanie niby bezpańskich psów i odwożenie ich do Schroniska" żenada.Boją się np.zwrócić uwagę gnojom pijącym aklohol nad Sanem
        • solist Re: Straż Miejska 16.06.11, 09:02
          A handelek papierosów kwitnie najlepsze. Wczoraj widziałem jak straznicy przechodzili koło Kopernika gdzi sprzedaż kwitla w najlepsze. Wzrok w drugą stronę i nikt nic nie widzi.
          • Gość: Cypis Podsumowanie działań Strażników Miejskich w miesią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 07:17
            Podsumowanie działań Strażników Miejskich w miesiącu czerwcu - przemysl.pl
            • Gość: msw Re: Podsumowanie czego Strażników Miejskich? IP: *.toya.net.pl 14.07.11, 21:17
              brawo cypis, brawo! dużo czytasz ale coś strasznie mało piszesz od siebie. literki na klawiaturce pościerały ci się czy jak? te "działania" ostatnią razą widziałem w niedzielę na zamku, podczas tzw. szwejkowskich manewrów. kilku znudzonych byków z radiowozu przyglądało się żałosnemu spektaklowi, podczas gdy kilka metrów od nich szympansiarnia łaziła sobie po dachówkach non stop odnawianych zamkowych murów. działanie? szympansy zlazły z murów a panowie z sm schowali się do suki. powód? deszcz!!! ...ps: to wielkie działanie widać non stop na sportowej ("protestanci"), bo jak mówią: najciemniej pod latarnią! następny czat proponuję zorganizować p. prezydentowi właśnie tam (nie pod latarnią oczywiście;) )
    • Gość: komendant Re: Straż Miejska IP: 83.1.237.* 30.09.11, 19:08
      Witam nie ma ich wieczorami na osiedlach bo mało kto wie że mają-do czego nikt oficjalnie się nie przyzna (komendant radni czy prezydent) ilości mandatów(kwotę) które muszą w zębach przynosić na koniec miesiąca do komendanta jest to około 1500zł miesięcznie na jednego czarnucha a to najlepiej jest robić na drogówce czyli karać kierowców( łatwa ofiara) trudniej jest
      ukarać bandziora czy za zakłócanie ładu czy porządku.Więc tak zwane wyniki muszą być.Jest tam też dużo darmozjadów którzy w ogóle na ulice nie wychodzą a kasę biorą .
      • Gość: mokasyn Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:41
        jednak jestes baranem komendant informacje jakie posiadasz sa nieprawdziwe
    • Gość: strażnik Re: Straż Miejska IP: *.tktelekom.pl 30.09.11, 20:19
      Nędza i nic więcej straż jest fatalnie zarządzana przy cichej aprobacie RobertaCH. kumpla z piaskownicy komendanta. Strażnicy zastraszani przez ekipę komendanta jak ci się nie podoba jutro cię nie ma szukaj pracy gdzie indziej. Taka jest prawda o naszej straży problem jest ale władze miasta nie widzą go. Wolą mieć święty spokój i zamiatać wszystko pod dywan. Dobrze napisałeś kasa i tylko kasa się liczy a najłatwiej zarobić na kierowcach. Po ostatni, artykule w życiu jestem w szoku komendant nie wie kiedy powstała straż dokładnie 2 kwietnia 1991r a nie jak podaje w grudniu 1990r. Pierwsi strażnicy zaczęli pracować w kwietniu jeszcze dwoch pracuje do dziś. Strona internetowa nie aktualizowana od lipca 2011r popatrzcie na inne straże jakie mają strony warto pooglądać. A jeszce jedno przełożonym strażników jest komendant co robi prezydent na święcie powinien być gościem a nie wręczć dyplomiki gdzie komendant facet chyba nie ma pewnej części ciała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka