Dodaj do ulubionych

Straz Miejska Przemysl

IP: *.toya.net.pl 08.11.11, 20:44
Dzisiaj kilka minut po godz.10-tej jechalem do Przemysla i na ulicy Wegierskiej stal granatowy Opel Astra a w niej nudzil sie, ups! ciezko pracowal fotoradarem straznik. A za te "ciezka" prace, z naszych podatkow, dostanie pensje.
Obserwuj wątek
    • Gość: iji Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 21:08
      a co miał zrobić? zostawić auto iść patrolować ulicę? czego wy nie popatrzycie czasem na siebie jak wy pracujecie.... nic nie robią to źle, coś robią też źle. taka ich praca już....
      • Gość: Fox Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.183.253.24.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.11.11, 23:08
        Czytajac Twoj komentarz odnosze wrazenie jakbys to Ty siedzial w astrze. Chodzilo mi o to, ze pierwotnym przeslaniem powolujacym straze miejskie/gminne/ bylo odciazenie policji od tracenia czasu na pospolite wykroczenia administracyjno-porzadkowe. Cala nadzieja w wiadomosci od goscia: mieszkaniec: wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/69624,straz-miejska-do-likwidacji.html
      • Gość: notecom Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.07.12, 13:22
        Witam serdecznie, temat jest bardzo wazny i dotyczy nas wszystkich. W naszym Miescie Straż miejska uwzieła sie na własnych mieszkańców, nie pomoze , a zaszkodzi. Jestem mile zaskoczony działaniem takich instytucji w Miastach sasiednich ale u nas jest zawsze innaczej, Myslę o pomocy w sensie wskazania miejsca do parkowania a nie nabijania kasy za błehe przewinienia wynikajece z sytuacji w miescie , Komendant nie chce nawet o tym rozmawiać. Chyba tylko Arcb Michalik to rozpatrzy.Pozdrawiam
    • Gość: niestety Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 23:40
      Abstrahując od tego, czy na tym powinna polegać ich praca, to jednak miasto z tych fotoradarów ma baaaardzo dużą kasę.
      • Gość: ana Re: Straz Miejska jest do likwidacji IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.11, 09:37
        to bezsens bardzo drogi
    • Gość: Walker Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.11, 15:17
      Pamiętam, widziałem twe auto jak jechałeś Węgierską o godz. 10, zapamiętałem bo masz ciekawy numer rejestracyjny. Chętnie się spotkamy, ale najpierw ustalę jak się nazywasz i gdzie mieszkasz.
      • Gość: Rzesz Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.toya.net.pl 12.11.11, 17:29
        jacy mieszkańcy takie posty...
      • Gość: Fox Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.183.239.106.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.11, 16:32
        Nie strasz, nie starsz bo sie zesrasz! Czymaj sie ramy to sie nie posramy!
        • hdd2 Re: Straz Miejska Przemysl 14.11.11, 19:25
          Sprawa jest prosta. Nie płacimy mandatu tylko wybieramy sąd. Tam płacimy tyle samo bo kosztami sądowymi nie jesteśmy z reguły obciążani. Wtedy kasa nie idzie do naciągaczy miejskich, tylko do kasy budżetu państwa. Straż nie ma zarobku i nie ma wyników (chyba że w statystykach prowadzą ilość wykrytych wykroczeń drogowych), ale nawet jeśli to i tak nic z tego nie mają.
    • Gość: MATEOO Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.ip.xcore.pl 17.11.11, 19:42
      KOLEGO ONI SA NIE NORMALNI WŁASNIE KIERUJĘ WNIOSEK O UKARANIE FUNKCJONARIUSZA BO BEZPODSTAWNIE WYPISAŁ MI MANDAT TO JEST BANDA CWELI !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: cvb Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 21:01
        Praca jak każda inna
    • Gość: Wnerwiony Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.107.117.174.mediahost.pl 24.02.12, 17:51
      Co to jest STRAŻ MIEJSKA?? Otóż proszę państwa banda nierobów co zamiast czepić się roboty i żuli rozdają mandaty za przechodzenie na przejściach na czerwonym, karanie za złe parkowanie czy kontrolę prędkości oczywiście w miejscach najbardziej niebezpiecznych czyli takich gdzie można wlepić jak największy mandat.
      • Gość: Tomasz. W. Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.alfaks.com 24.02.12, 20:50
        Straz miejska Przemyśl to grupa ludzi nieprzeszkolonych, bawiacych sie w policje drogawa i czujacych satysfakcje z tego iz wlepia komuś mandat, boją sie dresów, meneli nie ruszaja bo nie chca sie brudzic lepiej wlepić komus mandat za zle parkowanie w miescie gdzie praktycznie nie ma gdzie zaparkowac...aczkolwiek sa wyjatki !!! którzy traktuja ta prace jako powołanie..
        • Gość: pysio Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.alfaks.com 24.02.12, 22:34
          Każda mafia ma swoje zbrojne ramię i nie ma co się dziwić że nasza też ma swoich żołnierzy. Od pilnowania porządku jest policja a nie jakieś towarzycho o sadystycznych upodobaniach. Zawsze się zdarza tak, że jak ich spotkam, to zawsze słyszę jak z lubością i obleśnym wyrazem na twarzy straszą mandatami i kolegium. A to durnowate kolegium nigdy nie pomyśli nawet że oni nie muszą mieć racji i z satysfakcją jakąś dziką wymierza. Z autopsji wiem że czerwony milicjant był super ludzki i miał niezmierzone pokłady empatii w stosunku do czarnuchów.
    • Gość: Pipek Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 10:05
      Proponuję zobaczyć na www.smprzemysl.pl - tam są stosowne ustawy regulujące pracę straży gminnych, poczytać, zapoznać się z rejestrem interwencji, statystyką - wtedy może się trochę rozjaśni czym zajmuje się Straż na codzień. Fotoradar to urządzenie automatyczne, strażnik nie mam przy nim zbytnio roboty. A zarabia dla budżetu miasta spore pieniądze. Trzeba jeździć i parkować przepisowo, to się nikt nie będzie czepiał i po sądach ciągał. Jak się dusi na gaz albo parkuje gdzie popadnie to proszę nie mieć pretensji, że ktoś w mundurze wykonuje swoje obowiązki...
      • Gość: gość Re: Straz Miejska Przemysl IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 10:17
        i w trosce o bezpieczeństwo tak sie straż tajniaczy po krzakach, na wylotowych ulicach? Dlaczego nie staną oznakowanym samochodem w okolicach szkół czy najbardziej uczęszczanych przejść da pieszych. Ile wypadków było na samum początku Grunwaldzkiej, przy SP16, albo na 3Maja przy Szpaku? Ale tam nigdy te gamonie nie staną, lepiej na 4 pasmowej Lwowskiej cichaczem polować. Jakie to ma przełożenie na bezpieczeństwo, a jakie na nabijanie kasy?
        Co do parkowania przepisowego to nieraz widziałem auta SM postawione na zakazie.
        A już szczytem głupoty i marnotrawstwa są dla mnie 3 osobowe patrole SM (jeden czyta drugi pisze, a trzeci pilnuje tych dwóch intelektualistów, tak się kiedyś o milicjantach żartowało) które spacerkiem patrolują starówkę o godzinie 16, a jak o 22 są bójki i pijaństwo to oni są już wtedy po służbie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka