Dodaj do ulubionych

wypadek kolejowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 22:59
Zderzenie pociagów. Około 60 osób rannych
Około 60 osób zostało rannych w zderzeniu dwóch pociągów relacji Przemyśl-Warszawa i Warszawa Wschodnia - Kraków w miejscowości Szczekociny koło Zawiercia w woj. śląskim. Informacje tę potwierdza rzecznik PKP PLS Mirosław Siemieniec. Na miejscu trwa akcja ratunkowa.

www.tvn24.pl/12690,1736984,0,1,katastrofa-pociagu-na-slasku-50-osob-rannych,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: itd Re: wypadek kolejowy IP: *.perr.cable.virginmedia.com 04.03.12, 00:21
      Z tego, co widać w relacjach z miejsca wypadku, mogło zginąć nawet kilkanaście osób. Jak będzie, okaże się dopiero rano, przy dziennym już świetle. Trzymajmy kciuki za podróżnych, którzy jechali z Przemyśla i usiedli w dwóch pierwszych wagonach...
    • fanka_online Re: O hienach żałobnych itp 04.03.12, 19:31
      "Myślałem, że od czasu złych praktyk, które powszechnie i ostro piętnowałem, a których inicjatorem był Św. P. Lech Kaczyński (oj, obrywało mu się ode mnie za to), nie zostanie ogłoszona kpina, tj. "żałoba narodowa". Że nie ma już w Polsce "kamikadze", który by tak ochoczo kalał tę zacną instytucję ("żałoby narodowej") oraz własny urząd. Pomyliłem się. Bronisław "Żałoba Narodowa" Komorowski już "ogłosił" - póki co, że dopiero ogłosi żałobę narodową, ale tak pewnie się stanie i będziemy mieli kolejną, iście kuriozalną sytuację. A najgorsze w tym wszystkim, że mój wpis pewnie nie będzie zrozumiany i narażę się na przysłowiowe "joby" ze strony co wrażliwszych na ludzką tragedię reprezentantów plebsu nie wrażliwych na wartości republikańskie."
      neosofista.salon24.pl/396557,hieny-zrace-jeszcze-cieple-ludzkie-zwloki#comment_5809953
      Rodzinom i znajomym ofiar, najszczersze kondolencje(*)

Myślącym i wrażliwym polecam gorąco tekst w całości.
    • darino TV Trwam 05.03.12, 07:57
      Pisiory na wczorajszych demonstracjach zdążyły już się podpiąć pod katastrofę ... Hieny.
    • fanka_online Re: wypadek kolejowy 05.03.12, 18:46
      wiadomosci.wp.pl/kat,132314,title,Zarzut-dla-dyzurnego-ruchu-Mezczyzna-jest-w-szpitalu-psychiatrycznym,wid,14306443,wiadomosc.html?ticaid=1e09b
      • wampir-wampir Re: wypadek kolejowy 05.03.12, 20:52
        Można się załamać psychicznie w momencie, gdy się sobie uświadomi, że doprowadziło się do śmierci tylu osób, ale z drugiej strony coraz więcej tych ucieczek w chorobę w obliczu konsekwencji własnego postępowania.
    • fanka_online Re: Ofiary z podkarpacia (*) 05.03.12, 21:06
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,11288012,26_latka_z_Debicy_najmlodsza_ofiara_katastrofy_pociagow.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka