Dodaj do ulubionych

ksiądz Isakowicz znowu nadaje :)

16.03.12, 15:50
wyborcza.pl/1,76842,11352905,Ks__Isakowicz_Zaleski__Mafia_homoseksualna_trzesie.html
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: ksiądz Isakowicz znowu 16.03.12, 15:56
      Ten temat też Ci nie odpowiada, Darino?
      • darino Re: ksiądz Isakowicz znowu 16.03.12, 16:02
        fanka_online napisała:

> Ten temat też Ci nie odpowiada, Darino?

Nie, jestem tematem wręcz zachwycony, i czekam na książkę.
        • wampir-wampir Re: ksiądz Isakowicz znowu 16.03.12, 17:01
          No jasne, nie ma to jak zajrzeć komuś pod kołdrę, upsss, sukienkę ;-)))
          • Gość: scpt ksiądz Isakowicz podsłuchał to ? IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 17:51
            podpowiadam mu jeden taki dialog paru z tej mafii :

spożył z nimi śniadanie, rzekł do Szymona Piotra: Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie więcej aniżeli ci? Odpowiedział Mu: Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham.

Oni są wszędzie :( Zgroza
            • tadeusz.4 Hart ducha? Raczej hartowana rękawica (proktologa) 17.03.12, 00:33
              Mój ulubiony koment w dyskusji na ten temat:

Ks. Isaak-Z. grzebał z lubością w życiorysach księży. Teraz będzie im grzebał w rozporkach. Pogratulować hartu ducha

forum.gazeta.pl/forum/w,904,134293860,134300558,Ks_Isakowicz_Zaleski_Mafia_homoseksualna_trze_.html
    • Gość: tdi Re: ksiądz Isakowicz znowu nadaje :) IP: *.perr.cable.virginmedia.com 18.03.12, 10:53
      Jeśli Kościołowi rzeczywiście zależy na tym, aby osłabić libido co poniektórych księży, powinien skorzystać z praktyki dawnych sułtanów. Tamci kastrowali swoich przybocznych, aby ci przypadkiem nie dorwali się do haremu. Tu jest sprawa prostsza: idziesz na księdza, to tak na wszelki wypadek poddajesz się zabiegowi, po którym fujarka służyć ci będzie tylko do siusiania. Proste jak konstrukcja cepa, a jakie korzyści, jaki ich wymiar finansowy (zero odszkodowań, zero wypłat z tytułu alimentów itd.)
      • Gość: wszeteczny Re: ksiądz Isakowicz IP: *.toya.net.pl 18.03.12, 11:15
        wszyscy na całym świecie wiedza że jest z tym wielki problem tylko w USA kościół wypłacał duże odszkodowania, w europie dla dobra sprawy wciąż jakoś tak boczkiem boczkiem , mówienie ze to już przeszłość i tym podobne bajki kiedy wciąż nowe afery raz z biskupami raz z podejrzanymi ksiezmi i poszkodowane dzieci. Dzięki Bogu że i wśród kościoła znajdą się tacy co się nie boją mówić prawdy.
        A polskiego pochodzenia ukraińcy jak zwykle szukają tylko okazji do zaczepki -powód nieważny. Na szczęście wszyscy już wiedzą jacy z nich polakożercy - 5 kolumna.
        • fanka_online Re: ksiądz Isakowicz 18.03.12, 13:39
          (2 Krn 36,14-16.19-23)
          Wszyscy naczelnicy Judy, kapłani i lud, mnożyli nieprawości, naśladując wszelkie obrzydliwości narodów pogańskich i bezczeszcząc świątynię, którą Pan poświęcił w Jerozolimie. Pan, Bóg ich ojców, bez wytchnienia wysłał do nich swoich posłańców, albowiem litował się nad swym ludem i nad swym mieszkaniem. Oni jednak szydzili z Bożych wysłanników, lekceważyli ich słowa i wyśmiewali się z Jego proroków, aż wzmógł się gniew Pana na swój naród do tego stopnia, iż nie było już ocalenia.....
          mateusz.pl/czytania/2012/20120318.htm
        • darino Isakowicz 18.03.12, 20:46
          > A polskiego pochodzenia ukraińcy jak zwykle szukają tylko okazji do zaczepki -
          > powód nieważny.

Przecież ksiądz Isakowicz jest Polakiem pochodzenia ormiańskiego ?
      • Gość: itd Re: ksiądz Isakowicz znowu nadaje :) IP: *.perr.cable.virginmedia.com 18.03.12, 21:02
        Gość portalu: tdi napisał(a):

> Jeśli Kościołowi rzeczywiście zależy na tym, aby osłabić libido co poniektórych
        > księży, powinien skorzystać z praktyki dawnych sułtanów. Tamci kastrowali swoi
        > ch przybocznych, aby ci przypadkiem nie dorwali się do haremu. Tu jest sprawa p
        > rostsza: idziesz na księdza, to tak na wszelki wypadek poddajesz się zabiegowi,
        > po którym fujarka służyć ci będzie tylko do siusiania. Proste jak konstrukcja
        > cepa, a jakie korzyści, jaki ich wymiar finansowy (zero odszkodowań, zero wypła
        > t z tytułu alimentów itd.)
        -------------------------
        Molestowane dzieci potrafili kastrować, a swoich nie ruszyli. Księdzu nie wolno, ale na wszelki wypadek kropidło przy sobie nosi? A jakby tak warunkiem przyjecia do seminarium była nie stająca kuśka?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11368156,Odkryto_dowody_na_przypadki_kastracji_nieletnich_w.html?lokale=rzeszow
    • fanka_online Re: Książka jak życie 18.03.12, 17:18
      "A jej przesłanie ja odczytałam tak > przestańcie zwalać na innych i na okoliczności, popatrzcie na siebie samych. Czy doprawdy zrobiliście wszystko tak, jak trzeba? Czy nie widzicie, że bez uprzątnięcia własnego domu/serca nie wygracie z tym , który czyha za progiem? Że za kłamstwa zawsze się płaci? Że gdyby wasza wiara była jak ziarnko gorczycy, to góry byście przenosili?

Bardzo gorzka książka. I jednocześnie bardzo optymistyczna.

Syjon jest dla twardzieli, tu nie ma łatwej nadziei ani prostych rozwiązań. Tu prawie zawsze się przegrywa. I nigdy się nie poddaje."
      eska.salon24.pl/400325,ksiadz-isakowicz-zaleski-i-glupcy#comment_5868964
      • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 17:59
        A ja to posłanie odczytałem jako smutną prawdę że człowiek zwłaszcza zaślepiony materializmem nigdy się nie zmieni. Tak go już stworzył bóg i nie ma na to rady!
        • fanka_online Re: Książka jak życie 18.03.12, 18:28
          Kiedy uda mi się przeczytać książkę, podzielę swoimi wnioskami, ale mam nadzieję, że będą zbliżone do tych, zacytowanych powyżej.
          Ks Zaleski, przez swój nonkonformizm był i pozostanie postacią kontrowersyjną dla wszystkich, którzy wzorem trzech małpek wybierają życie w błogiej nieświadomości (mniej lub bardziej pozornej).
          Kiedyś przekonają się jednak, że w życiu każdego człowieka przychodzi moment, w którym trzeba będzie opowiedzieć się po stronie dobra lub zła. Swoisty egzamin z człowieczeństwa, który można oblać, ale bez nadziei na poprawkę.
          • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 18:52
            Cała sztuka rządzenia polega na tym by ludziom wmawiać że tak jak jest. to jest super a władza chciałaby lepiej ale nie może albo bogaczom wmawia się ze taki porządek rzeczy jest ustanowiony nawet przez boga i nie ma co mieć litości dla biedaków bo to hołota, robić jej się nie chce albo to jakieś niezaradne sieroty i dobrze im tak! A najważniejsze w tym wszystkim to utrzymywanie w ciemnocie i głębokiej nieświadomości. To wszystko zapewnia ścisła współpraca polityków z klerem. Ta wojenka po za zwiększonym radykalizmem obu stron nie wniesie nic do życia społecznego. Do czego to tooscowi potrzebne? Nie wiem! Ale jak go znam to szykuje jakieś poważne świństwo!
            Fanka wiesz ze mnie nie stać na książki i liczę na to że się podzielisz spostrzeżeniami! Po za tym myślę że tu nie chodzi o dobro czy zło. Każdy ma tak zwane parcie na kasę i dla niej zrobi każde świństwo w zależności od stopnia pożądania a ten stopień jest z kolei uzależniony od tego w jakim stopniu wyposażył bóg danego osobnika.No i może w niewielkim stopniu od indoktrynacji. W Polsce najbardziej pazerny to minister finansów a najmniej pazerny to pysio dla którego forsa nigdy nie była celem a środkiem.
            • fanka_online Re: Książka jak życie 18.03.12, 18:59
              ;)
              Nie wiem. kto jest najbardziej, a kto najmniej pazerny, ale wiem że "Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy."
              • wampir-wampir Re: Książka jak życie 18.03.12, 19:06
                Pysiu, a dlaczego nie zapiszesz się do biblioteki? Karta na wypożyczanie na Słowackiego tylko 2 złote i hulaj dusza ;-)))
                • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 19:18
                  Ale jaki kawał drogi! Do tego dochodzi opłata za przejazd. No i nie wiem czy tam są nowości czy to co już z tej biblioteki przeczytałem. Wypisałem się z niej tylko dlatego że nie było tam już nic czego bym nie przeczytał. Zrobiono dla mnie nawet wyjątek i mogłem buszować na zapleczu ale i to się skończyło.
                  • wampir-wampir Re: Książka jak życie 18.03.12, 19:24
                    Jest trochę nowości, a rowerek można zostawić u pana w szatni, wyjdzie gratis ;-)))
                    • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 19:42
                      Przyznam ci się wampir że to trochę lenistwo a trochę rozczarowanie współczesną literaturą. Romansideł nie znoszę, kryminały już dawno mi się przejadły, literatura faktu z faktami ma mało wspólnego. Jedyne co jeszcze lubię to pamiętniki ale one ostatnio też schodzą na psy bo to bardziej auto hagiografia niż prawda. W każdym bądź razie uważam że siła sprawcza słowa pisanego schodzi najnormalniej na psy. Kiedyś lubiłem powieści science fiction i też mi przeszło bo to taśmówka. Niewiele tam czegoś co mogłoby zaskoczyć. Moją obecną pasją są gry komputerowe. Zawsze sobie wyobrażam ze przeciwnikiem jest upa a nie jakieś monstra i to pozwala mi na szybkie kończenie gry. Obecnie przerabiam Hellgate London.Polecam!
                      • fanka_online Re: Książka jak życie;) 18.03.12, 19:48
                        Gość portalu: pysio napisał(a): Zawsze sobie wyobrażam ze przeciwnikiem jest upa a nie jakieś monstra i
                        > to pozwala mi na szybkie kończenie gry

A teraz wpadnie Darino i zrobi Ci episode two;)
                        • Gość: pysio Re: Książka jak życie;) IP: *.alfaks.com 18.03.12, 19:54
                          To a w nawiasach jest zupełnie niepotrzebne bo jestem regularnym chłopem! A tak naprawdę to chciałbym się spotkać z jakimś banderowcem oko w oko. Może świat stałby się ociupinę lepszy?
                          • fanka_online Re: Książka jak życie;) 18.03.12, 19:58
                            Myślę, że Darino nie stchórzy przed Tobą;)

A w nawiasach dostajesz gratis od admiństwa;)
                            • darino jak życie;) 18.03.12, 20:42
                              > Myślę, że Darino nie stchórzy przed Tobą;)

Nie kuś :)))
                      • wampir-wampir Re: Książka jak życie 18.03.12, 19:50
                        To ja jestem tradycjonalistą. Nie znoszę gier komputerowych.
                        • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 20:08
                          Prawdopodobnie ci przejdzie! Ja też na to potrzebowałem czasu. Niektórych gatunków autentycznie nie znoszę do dziś.
                          • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 20:14
                            Mam prośbę do wszystkich lubiących grzebać w necie. Wczoraj na ringu walczył Kołodziej a ja z powodu tego ze przechodzę grypę akurat zasnąłem i nie oglądałem. Czy możecie jakiś odnośnik bo wiem że w necie można znaleźć filmik. Będę wdzięczny!
                              • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 21:04
                                Wielkie dzięki wampir! Widać po Kołodzieju ze dominował bo jak na ostatnią rundę to wyglądał nieźle. A może znasz wampirze jakieś strony gdzie zamieszczają całe walki. Ja zwykle nagrywam sobie walki ale tu się oszukałem bo byłem pewny że o tak wczesnej porze sen mnie zmorzy ale jak się okazało grypa ma swoje żelazne prawa i nie należy jej lekceważyć!
                                • wampir-wampir Re: Książka jak życie 18.03.12, 21:20
                                  Nie wiem, gdzie są całe walki. Myślę, że na YT za kilka dni zamieszczą całość. A na grypę to podobno mleko z masłem i czosnkiem, dużo witaminy C i pod kołdrę. Kuruj się Pysiu, ładna pogoda, szkoda przechorować takie dni :-)))
                                  • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 21:32
                                    Jak ktoś ma pecha to i w drewnianym kościele może cegłówką oberwać.
                                    • wampir-wampir Re: Książka jak życie 18.03.12, 21:37
                                      Już pocieszam - na głównej piszą, że od jutra deszcze i ochłodzenie, związane z fińskim niżem. Do następnego wyżu będzie po grypie ;-)))
                                      • Gość: pysio Re: Książka jak życie IP: *.alfaks.com 18.03.12, 21:46
                                        Na grypę najlepsza antygrypina, do łóżka kobiecina a jak się ją wyrypie, to zwykle bywa po grypie!
                                        • Gość: jeden taki Re: Książka jak życie IP: *.toya.net.pl 21.03.12, 07:29
                                          Przepraszam,w ringu to który ten ksiądz ormiaszka?
                                          Może w niebieskiej koszuli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka