IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 16:57
Od lat mam telefon w erze ( t-mobile). Ostatnio podzwoniłam trochę po znajomych (nie za dużo) i okazało się, że "zeżarło" mi sporo kasy. Przeprowadziłam śledztwo i oto, co wyszło: sporo ludzi przeniosło swój numer do play, a play liczy sobie za połączenia z każdej innej sieci 80 gr za min. I zastanawiam się czy też nie przenieść numeru do play. Co o tym sądzicie? Co w ogóle sądzicie o praktykach play?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Re: Play... IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 17:28
      era ma lepszy zasięg niż play. ale play ma korzystniejsze ceny
      • Gość: helena Re: Play... IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 20:00
        Zgadza się, play ma korzystniejsze ceny, ale dzwoniący z innych sieci do użytkowników play płacą o wiele więcej niż do innych sieci. A często nie wiedzą, że numer jest przeniesiony. Nie opłaca się dzwonić do play-owców.
        • Gość: ppp Re: Play... IP: 94.42.253.* 18.07.12, 21:56
          coś ci się helenka pomieszało sprawdzałem rachunek szczegółowy z połączeń z T-mobile do Pley i nic nie mam naliczane w wysokości 0.80gr tylko normalne stawki
          • Gość: pe Re: Play... IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 22:19
            Zależy w jakich taryfach. To prawda, że w play jest taniej, ale prawdą jest też że zasięg jest do bani. Bardzo często zrywa połączenia. To jak z zakupami w dyskoncie: wybierasz cena albo jakość:)
            • Gość: helena Re: Play... IP: *.toya.net.pl 19.07.12, 10:41
              Zgadza się - zależy w jakich taryfach. Kto ma telefon w Tak-Taku, to buli więcej. Tylko w abonamencie ery jest taniej.
    • Gość: WAWIK Re: Play... IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 22:32
      Od pewnego czasu mam i telefon i, co ważniejsze internet z PLAY-a. Absolutnie polecam. Dam ći przykład - w telefonie mam aplikację internetową. I wiesz jak jest fajnie - gdziekolwiek jestem i zobaczę komputer, wyjmuje swój telefon , kładę go gdzieś obok tego komputera , żądam na telefonie połączenia z internet i , wyobraź sobie, ten obcy komputer łączy się natychmiast z siecią!
      Przestałem dzięki temu "włóczyć się" z moim laptopem (a było to konieczne ze względu na moja działalność). I jeszcze jedno - często muszę dzwonić na Ukrainę - wychodzi mi to w PLAY-u tak tanio,że aż dziw. Ostatnio pokłóciłem się z kontrahentem za niecałe 4,5 PLN, a uwierz mi , kłótnia nie należała do najkrótszych. Pozdrawiam
      • Gość: Parton Re: Play... IP: 82.160.231.* 18.07.12, 22:52
        Przeniosłem wszystkie moje rodzinne abonamenty do Playa. To mi sie oplaca i tyle;)
    • Gość: DARIO Re: Play... IP: 195.117.119.* 19.07.12, 16:06
      Co wy gadacie jaki slaby zasieg ma play? play ma wlasnie najlepszy zasieg w PL! nie ma miejsca gdzie Play by nie mial zasiegu... a dlaczego tak jest? dlatego poniewaz bedac w Play mozna korzystac az z 3 sieci komorkowych! Jest to oczywiscie play oraz plus i orange. Wiec jak ktos jest w play i ma ustawione automatyczne wybieranie sieci i znajduje si8e na jakims zadupiu gdzie jest tylko np plus to telefon sam przechodzi na plusa i korzysta z ich sieci. Tak samo jest z orange. Reasumujac jak dla mnie to Play jest najlepsza siecia pod kazdym wzgledem. A jak do mnie ktos nie chce dzownic bo ma drogo do play to niech nie dzwon i- tyle spokoju :)
      • Gość: orengowiczka Re: Play... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 10:10
        No to wysoko cenisz sobie swoich znajomych z innych sieci! Możesz się zdziwić jak ominie cię coś dobrego, bo nie zadzwonią wiedząc jaki jesteś "drogi"! A swoja drogą to nie fair, że inne sieci tak drogo każą opłacać kontakt z playem, jeżeli prawdą jest, ze pozwalają korzystać Play-owi ze swojego zasięgu. Muszę to sprawdzić, bo jestem w Orange i jeżeli się to potwierdzi opuszczę ich za taki uważam przekręt w stosunku do własnych klientów, bo nie śledziłam tych "uczciwych"umów międzysieciowych.To prawda, że Play ma bardzo dobre oferty dla swoich klientów i tylko ze względu na swoich rozmówców nie wybieram tej sieci, w przeciwieństwie do ciebie DARIO, ale każdy ma prawo mieć własne priorytety.
        • winogronek81 Re: Play... 11.06.13, 15:45
          Teraz to już się pozmieniało i każdy operator dąży by mieć full minut do wszystkich sieci...Tym bardziej że są oferty bez limitów minut typu FORMUŁA 4.0 dodatkowo wciąż idą dalej, oferując nam najpierw laptopy, teraz tablety. Operatorzy prześcigają się w nowościach- Play ostatnio oferuje opcję skupu telefonów- sprawnych, uszkodzonych, bez pudełek i akcesoriów- fajne rozwiązanie i innowacyjne. Idę Jutro do Salonu Play wycenić te telefony, które zalegają mi w szufladzie i je sprzedać bo po co mają leżeć
    • maxania-1980 Re: Play... 09.08.12, 21:39
      Drobne sprostowanie, to nie Play sobie liczy, tylko Twoja sieć kasuje tyle za połączenie z Play, a to różnica i to zasadnicza. Jeżeli jesteś zainteresowany tym jakie rozgrywki panuja w sieciach, (np. każda sieć liczy sobie więcej za połączenia z Play-nie wiem dokładnie jak to wygląda dokładnie obecnie, ale z pół roku temu dotyczył ten problem dzwoniacych do Play'a z Orange, Plusa, Ery[T-Mobile], ale równiczesnie za odpowiednia opłata pozwala korzystać Play ze swoich przekaźników) to polecam odwiedzenie strony www.przeniesienie.com/w-jakiej-sieci Dodatkowo masz tam cos na zasadzie kalkulatora numerów, króty po wprowadzeniu numeru komórki pokaże Ci w jakiej obecnie sieci jest dany numer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka