Dodaj do ulubionych

Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013

27.01.13, 07:11
"- ustawa budżetowa przewiduje wydanie 43,5 miliardów złotych na same odsetki od zadłużenia krajowego i zagranicznego;
- minimalne miesięczne podatki ZUS-owskie (zwane dla niepoznaki składkami) wynoszą ponad 1026 złotych;
- poziom bezrobocia wynosi ponad 13 procent;
- stan demograficzny Polski lokuje kraj na końcu listy ponad 200 krajów świata, zdecydowanie poniżej poziomu zastępowalności pokoleń;
- w zdecydowanie więcej niż połowie polskich gospodarstw domowych nie ma oszczędności, tylko długi;
- miliony Polaków prawdopodobnie na zawsze wyjechały z kraju za chlebem;
- służba zdrowia przypomina narodowy program eutanazji;
- od wielu lat bilans handlowy i bilans płatniczy wychodzą na niekorzyść Polski, tzn. politycy co roku również w ten sposób pozwalają okradać kraj."*

* dane pochodzą z notki na S24 i jeśli nie są wiarygodne, proszę weryfikować, ale także uzupełniać, bo dobrze wszyscy wiemy, że prezentują tylko kilka, wybranych dziedzin życia w Polsce, w których zapaść jest głęboka i bolesna dla ogółu społeczeństwa.
W tej sytuacji napisałabym, że wyniki głosowania posłów dowodzą ich zdrowego rozsądku, gdyby nie fakt, że samo wprowadzenie pod obrady Sejmu palikociarskich urojeń uważam za naigrywanie się z przeciętnego obywatela tego kraju, czyli pogardy dla własnego, tzw elektoratu.
Obserwuj wątek
    • Gość: abba jozef Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 IP: *.toya.net.pl 27.01.13, 09:10
      Miało być lepiej, a są homozwiązki i fotoradary oraz dalszy ciąg igrzysk gdy brakuje chleba
      • fanka_online Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 27.01.13, 11:26
        Chleb jest, ale dla wybranych. Pospólstwu muszą wystarczyć igrzyska.
        Przypominam, że w/w kuriozalną debatę o kocich łapach poprzedziła decyzja marszałków/kiń o przyznaniu SOBIE niebagatelnych nagród.
    • Gość: dark Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 IP: 31.187.17.* 27.01.13, 12:59
      Głosowałem na Ruch Palikota, i dzięki takim inicjatywom zagłosuję na nich powtórnie. Jeżeli narzekacie na problemy ekonomiczne, to zwróćcie się do posłów POPiS-u, na których głosowaliście.
      • Gość: gość Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 13:42
        wszystkim którzy narzekają że sejm się zajmuje bzdurami a nie gospodarką: maci jakiekolwiek kompetencje żeby się o tym wypowiadać? proszę napisać -ja Fanka z wykształcenia jestem ekonomistką i powiem Wam że...
        Może niech Sejm uchwali ustawę o powszechnej szczęśliwości i dochodach dla wszystkich, przecież to najbardziej wyczekiwane prawo w Przemyślu!
        Projektów było kilka, nie tylko Ruchu Palikota, PO swój bardzo konserwatywny złożyło, kilka podstawowych praw miało być dla partnerów, nie tylko homo, są osoby hetero którzy z innych powodów nie mogą wziąć ślubu. Im pa nPOseł i 45 kolejnych bałwanów pokazało figę, mówiąc że im się nawet rozmawiać o tym nie chce, pewnie jak posłąnka-profesur z pisu, też psuje im to poczucie estetyki. Moje gratulacje. Pokazaliście jakimi jesteście w gruncie rzeczy kołtunami załganymi, przed wyborami lansujecie się na liberałów, a jak trzeba zagłosować to estetyke macie toruńsko-rydzykową.Jak ktoś napisał ktoi tak na PO nie głosował nie ma tu co pisać, ja jestem ciekawy czy inych którzy na PO głosowali podobnie to ubodło, czy wręcz przeciwnie, popierają POsła
        • Gość: gonzales Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.01.13, 15:19
          "wszystkim którzy narzekają że sejm się zajmuje bzdurami a nie gospodarką;macie jakiekolwiek kompetencje żeby się o tym wypowiadać?

Idiotyczne rozumowanie, nie tworzymy prawa jak i nie nadajemy kierunku ekonomicznego ale czy to znaczy że nie możemy sie wypowiadać o skutkach tworzonego prawa i kierunku ekonomicznego? Jesli prawo jest złe a skutki prowadzonej ekonomii opłakane to wszyscy ktorzy nie są prawnikami lub ekonomistami nie mogą tego komentować? W jakim Ty świecie człowieku żyjesz? Inna sprawa ,skąd masz wiedzę że wśród uczestników forum nie ma prawników i ekonomistow? Czy wszyscy w sejmie są prawnikami i ekonomistami?A przecież glosują , dlatego że partyjny guru rozkazał? Paranoja.
          • fanka_online Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 27.01.13, 19:08
            Obawiam się Gonzales, ze tutejsi prawnicy i ekonomiści wypowiadają się zgodnie z sympatiami ( aktualnymi;) politycznymi i unikają obiektywnych wypowiedzi.
            • Gość: gonzales Re: Pieprzyć politykow IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.01.13, 20:06
              Przed chwilą w "Wiadomościach" usłyszałem że sąd odebral kolejnej rodzinie dziecko.W Gdyni normalne młode malżeństwo doczekało się upragnionego dziecka, niestety dziecko zachorowało i trafiło do szpitala. Stosowne służby doszły do wniosku że rodziców nie stać na lekarstwo i wystapiły do sądu o debranie dziecka i skierowanie do rodziny zastępczej.Tak tez się stało. Przeklęte władze,niszczą rodzinę zamiast pomóc.Niech ich wszystkich szlag trafi.
              vod.pl/10-najbogatszych-politykow,111999,w.html
              • Gość: gonzales Re: Pieprzyć politykow IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.01.13, 20:18
                Zamiast pomóc młodym rodzinom rząd może znów wspomoże Grecję, albo tym razem francuskich gorników, jest też mozliwośc wspomożenia np spólki 'Euro2012"
                finanse.wp.pl/gid,15280614,galeria.html?T%5Bpage%5D=8
                • fanka_online Re: Pieprzyć politykow 27.01.13, 21:32
                  A zamiast kociołapek zakwitnie Kwiat Lotosu.
                  zbigniewkuzmiuk.salon24.pl/481798,tym-razem-lotosu-obronic-sie-juz-nie-udalo
                  • Gość: gonzales Re: Pieprzyć politykow IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.01.13, 22:39
                    Już niedługo nie będzie co sprzedawać.Chociaż zostały jeszcze lasy.Mocno przerzedzone.
                    Koszt wybudowania domu 120m.kw. w stanie surowym ok 200tys. zł, zdobrym wykonczeniem 400 ty.zł.A tu wybudowano szalet za blisko 1,5mln zł biznes.onet.pl/kosztowny-szalet,18858,5405601,13603108,fotoreportaze-detal-galeria to tylko 3,5 porządnych domów.Ale co tam. Jesteśmy "bogaci".
                    • wampir-wampir Re: Pieprzyć politykow 28.01.13, 11:04
                      Gość portalu: gonzales napisał(a):

> A tu wybudowano szalet za blisko 1,5mln zł

Bo my som krezusy!

1,5 miliona? A cóż to jest wobec niemożności rozwiązania problemu tej budowy przez 20 lat?
                      Gdybyś Ty miał pojęcie ile wydaliśmy na teatr w nieustającej budowie, na projektowanie co ma w nim się mieścić, na liczne konkursy na rewitalizację Placu Litewskiego i Podzamcza z sowitymi nagrodami dla zwycięzców, na projekt przebudowy PEDETU wraz z otoczeniem też nagrodzony górą kasy, na poprzedzone planami, konferencjami, nagrodami wydanie decyzji o budowie Alchemii, przepraszam - Agonii - tak złośliwie nazwali Lublinianie mającą powstać między Ratuszem a Starym Miastem kolejnej galerii, której budowa też nie może ruszyć od kilku lat, a są jeszcze Górki Czechowskie, projekty rewitalizacji Praku Ludowego i Rusałki, ambitne plany przeniesienia PKS-u w okolice PKP i budowy nowoczesnego węzła komunikcyjnego, estakady na Racławickich i ostatnio budowy kolei miejskiej. To wszystko też pożarło już masę kasy.
                      1,5 miliona za kibel? Nulka i on przynajmniej wreszcie jest ;-)))
                      • Gość: gonzales Re: Pieprzyć politykow IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.01.13, 12:09
                        Umieszczając link dot. Lublina liczyłem na to że się odezwiesz.
                        • wampir-wampir Re: Pieprzyć politykow 28.01.13, 12:33

> liczyłem na to że się odezwiesz.

A dlaczego - stęskniłeś się za mną, czy masz jakąś sprawę?
                          Jakoś mi przeszedł forumowy szał, mam też teraz mniej czasu niż kiedyś, a w drugim przypadku zapraszam na priv.
                          • Gość: gonzales Re: Pieprzyć politykow IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.01.13, 18:40
                            Dziękuję, nie mam żadnej sprawy.Po prostu szkoda że tak dużo osób z Tobą włącznie zaniechało pisania.
                            • wampir-wampir Re: Pieprzyć politykow 28.01.13, 19:05

> Po prostu szkoda że tak dużo osób z Tobą włącz
                              > nie zaniechało pisania.

A mnie nie szkoda tych wielu osób, samego siebie też zresztą nie.
    • darino realia 2013 27.01.13, 14:06
      PiSlam zapanował również w PO.
      • Gość: armagedon do gościa IP: *.play-internet.pl 27.01.13, 14:43
        a jakie ty masz kompetencje pośle. obsadzanie
        "stołków" w samorządzie czy innych instytucjach "swoimi" to główne absorbuje partyjniaków z PO,PSL czy PIS. BMW
    • fanka_online Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 28.01.13, 10:24
      Ogólnie, oprócz kontrowersyjnego i symbolicznego tzw becikowego, żaden z poprzednich rządów nie zrobił nic dla ratowania/wsparcia instytucji rodziny.
      Absurdalnie niskie progi zasiłków, brak narzędzi egzekucji alimentów, zero pomocy dla samotnie wychowujących dzieci przy gwałtownie rosnących kosztach utrzymania i kształcenia dzieci w naturalny sposób zniechęciły ludzi do świadomego rodzicielstwa przyczyniając się do katastrofalnej obecnie sytuacji demograficznej.
      • solist Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 28.01.13, 10:49
        Wszystko się zgadza. poza tym: "brak narzędzi egzekucji alimentów". komornicy działają w najlepsze i są skuteczni.
        • fanka_online Re: Projekty ustaw o kocich łapach a realia 2013 28.01.13, 10:53
          Pod warunkiem, że beztroski tatuś-ogrodnik, co to sieje a nie uprawia jest oficjalnie zatrudniony.
          Znam przypadek pewnej kobiety, która przy współpracy rodziny parę miesięcy "namierzała" ojca swojego dziecka pracującego na czarno w pewnej szacownej, przemyskiej firmie.
          • fanka_online Re: P.S. 29.01.13, 19:18
            Pysiu daruj! Jako obrońca kochających inaczej wypadasz wyjątkowo niewiarygodnie!
            Palikociarni nic po Tobie....;)
            • Gość: M Re: P.S. IP: *.przemysl.hypnet.pl 29.01.13, 20:34
              Trzydzieści dwie godziny i dwadzieścia pięć minut to wymyślałaś? :)
              No to gratuluję... lubię błyskotliwe umysły, uhm
              • fanka_online Re: P.S. 29.01.13, 20:46
                Kobieta nie musi mądra i błyskotliwa (!)
                Wystarczy , że jest pracowita, troskliwa i pobożna:)
                • fanka_online Re: P.S. S. 29.01.13, 22:48
                  I wierna....!;)
                  • Gość: pysio Re: P.S. S. IP: *.alfaks.com 30.01.13, 06:53
                    Cześć fanka! Mam pytanko; gdzie ty znalazłaś w tym wątku moją wypowiedź? Na temat pedałów są moje poglądy ale w starszych postach! Pedalstwo kompletnie mnie nie interesuje, do czasu kiedy ich zainteresowania nie zaczną krążyć wokół mojej doopy! Jeśli chcesz to mogę powiedzieć kilka słów o propagandzie która używana jest przez pedziów w celu osiągnięcia ich egoistycznych celów. Jak każda propaganda tak i ta, ma na celu osiągnięcie niecnych korzyści dla zaspokojenia własnych chuci! W Polsce jest jeden człowiek a mianowicie rudy który może uchwalić "demokratycznie" czy pedalstwo stanie się powszechne a może i obowiązkowe ale to będzie jego pyrrusowe zwycięstwo!
                    • Gość: gonzales Re: P.S. S. IP: *.przemysl.hypnet.pl 30.01.13, 09:41
                      Brawo Pysio. Jasno,krótko,dobitnie na temat.
                      Temat pedałowy jest zastępczym i można go olać a nawet powinno się go olewać. zfakty.interia.pl/polska/news/rzeczpospolita-polskie-biedadzieci,1888093
                      Ale pedalstwo robi swoje i ani się oglądniemy jak zaczna adoptowac dzieci zabrane rodzicom z powodu biedy.
          • gate.of.delirium Dla komorników to już nie problem... 30.01.13, 15:04
            fanka_online napisała:

> Pod warunkiem, że beztroski tatuś-ogrodnik, co to sieje a nie uprawia jest ofic
            > jalnie zatrudniony.

... dzięki radosnej tfu-rczości osłów w zakresie egzekucji komorniczej, zdobyli patent "na bliźniaka", czyli mogą kroić każdego, kto ma kasę, byle zgadzało się imię i nazwisko...
            • Gość: gonzales Re: jak zwykle czyli ściema PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 01.02.13, 15:29
              fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/panie-jarku-pan-sie-nie-boi,1889215,7688, Niema co komentować,należy przeczytać i słowo stało się cialem wiadomosci.onet.pl/kraj/gowin-z-klubu-po-wyjda-dwa-projekty-dot-zwiazkow-n,1,5410322,wiadomosc.html
              • fanka_online Re: jak zwykle czyli ściema PO 01.02.13, 16:50
                Dzięki za link do Ziemkiewicza. Krótko i na temat, jak zwykle.
                Najbardziej podobało mi się porównanie do wczesnego średniowiecza ;)
                  • Gość: gonzales Re: ściema goni ściemę IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.02.13, 12:29
                    Może i kon zostanie senatorem ,ważne jest aby ci ktorzy to robią skonczyli jak Kaligula.
                    • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 14:01
                      O politycznej poprawności i psychologii tłumu, który nie ma nic wspólnego z elitami, raz jeszcze;

"Sytuacja nie jest też symetryczna, bo ludzie mediów w zdecydowanej większości wspierają opcję lewicową (w USA zwaną liberalną). Jest to bowiem ideologia nie wymagająca zbyt wielkiego wysiłku intelektualnego (a w mediach raczej filozofów nie ma). Działa też mechanizm fit in crowd: dołączania się do tłumu (z przeświadczeniem, że się dołącza do elity). "
                      janmak.salon24.pl/483413,wolny-seks-vs-wolnosc-slowa#comment_7238559
                      • Gość: gonzales Re: ściema goni ściemę IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.02.13, 14:52
                        Bardzo dobry tekst. W naszym kraju występuje obecnie "przegięcie" w postaci lansowania marginesu homoseksualnego ,zachowań homoseksualnych. Jest nadzieja że do przegięcie spowoduje reakcję społeczeństwa, zdopinguje rowniez te ponad 50% nie uczestniczące w wyborach na wysłanie przysłowionego Kaliguli na miejsce dla nich najlepsze czyli na śmietnik.Mam nadzieję że społeczeństwo polskie zareaguje odgięciem w najblizszych wyborach.
                        • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 14:58
                          Nie bój się. PiS w końcu wygra wybory, choć nie wiem czy te najbliższe. Takie sa prawa demokracji, a jest jedyną w miarę silną alternatywą dla obecnie rządzących. Ale nie nastąpi żadne "odgięcie". Wygra z powodu rozczarowania wyborców PO brakiem poważnych reform i ich niechęci do głosowania po raz enty na mniejsze zło. Wygra niską frekwenkcją mówiąc wprost.
                          • Gość: gonzales Re: ściema goni ściemę IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.02.13, 16:20
                            To nie jest kwestia "nie bój sie " Ja się nie boję , ja wierzę w zdrowy rozsądek Narodu,on zwycięży.Co do PiS-u, owszem niektóre poglądy głoszone przez tą partię są styczne z moimi poglądami. Ale nie wszystkie,np jestem za całkowitym rozdziałem między kościołem a państwem.Nie chcę walczyć z religią ,bowiem zdaję sobie sprawę z roli jaką odgrywa u większości ludzi.Nie chcę rowniez państwa opartego na ideach głoszonych przez palikociarnię.Ideałem panstwa jest dla mnie panstwo silne mądrymi rządami,silne ekonomicznie ,gospodarczo,militarnie, silne dobrobytem i szczęściem ludzi. Wiarę i utrzymanie Kościoła pozostawiłbym wiernym ,bez udziału państwa.
                            Jak widzisz obecnie nie ma partii ktorą mógłbym poprzeć z całym przekonaniem.
                            • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 16:36
                              Jeśli sądzisz, że kiedykolwiek pojawi się na scenie politycznej partia, którą Ty, bądź ktoś inny będzie mógł poprzeć z pełnym przekonaniem, to jesteś naiwny.
                              Ludzie są różni, takze w obrębie tzw. targetów, a partie uwzgledniając te różnice w swoich programach sprawiają, że coś tam zawsze komuś w nich nie pasuje.
                              • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 16:55
                                Z całą sympatią Wampirku, ale linkowany test traktuje o sporze ideologicznym, który zupełnie absurdalnie zresztą, przekładany jest na spory partyjne. "Wojna postu z karnawałem" nie jest wojenką ugrupowań i ich mniej lub bardziej zakłamanych przedstawicieli w świecie polityki, ale eskalacją konfliktów wokół dwóch różnych wizji przyszłości świata, w którym żyjemy my, nasze dzieci i kolejne pokolenia.
                                • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 17:17
                                  Nie odnosiłem się w żaden sposób do tego tekstu. Jeszcze go nie czytałem :-)))
                                  • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 17:56
                                    Co do opinii autora tekstu o ludziach mediów i naukowcach, którzy według niego nie są mędrcami - wiadomo - on jest i ludzie o poglądach mu bliskich, którzy tworzą tzw. zbiorową mądrość narodów ;-))) - to jest mocno naciągana. Na uniwersytetach i w mediach dominują ludzie o szerszych jednak horyzontach niż przeciętna, a takim łatwiej jest akceptować różnorodność.
                                    Żeby było jasne - nie jestem za adopcją dzieci przez pary homoseksualne, drażnią mnie, choć je dopuszczam, parady "równości", drażnią krzykliwe feministkie i przeciwnicy homofobii. Uważam jednak, że ludzie mogą sobie żyć bez ślubu, szczególnie kościelnego, ale nie tylko, jeśli mają na to ochotę i uważam, że związki partnerskie powinny zostać wprowadzone, bo porządkują i upraszczają wiele spraw trudnych na gruncie obowiazującego prawa, a także tworzą przywileje, które moim zdaniem są zrozumiałe, gdy dotyczą osób prowadzących wspólne życie, także homoseksualnych.
                                    No ale brak tych regulacji jakoś mi snu z powiek nie spędza. Pewnie dlatego, że mnie to osobiście nie dotyczy, a widzę wiele poważniejszych problemów, które nie mogą doczekać się na rozwiązanie.
                                    • nessus Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 18:11
                                      Pieknie. Ponarzekaliscie , pobiadolili ale co z tego wynika. Od 30 lat uzywacie tego samego jezyka, tych samych argumentow i od trzydziestu lat macie lek na spleczne choroby ale jak pokazuje dzien dzisiejszy zadne z tych lekarstw nie pomoglo a wrecz przeciwnie stan chorego zdecydowanie sie pogarsza. Czy zatem te wasze biadolenia to nie pozoranctwo, wrzask ktory poza awanturami nie wnosci absolutnie nic do dyskusji a moze zwyczajnie nie macie zadnego ppmyslu by zmienic ten walacy sie dom zwany polska .Piszcie zatem co waszym zdaniem powinienzrobic narod by zmienic obecny stan rzeczy. Nie piszcie na okraglo ze trzeba wybrac najlepszych bo to bzdury i demagogia.
                                      • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 18:58
                                        nessus napisał:

> Nie piszcie na okraglo ze trzeba wybrac na
                                        > jlepszych bo to bzdury i demagogia.

Czyżby? W demokracji to jedyna metoda.

>Piszcie zatem co waszym zdaniem powinienzrobic
                                        > narod by zmienic obecny stan rzeczy.

W kontrze do demokracji? Nie wiem, może rewolucję zrób drogi narodzie ;-)))
                                        • nessus Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:22
                                          wampir - jesli twoja wypowiedz odnosnie demokracji to opinia ogolu to macie fatalne wyobrazenie o demokracji i bez watpienia narod nie dorosl do tej formy zarzadzania. A moze dyktatura ? Byla juz w histori Polski i sprawdzala sie. Polak musi miec bat nad glowa. Musi sie bac bo popuscic mu cugle to zakopie na smierc woznice.
                                          Macie ta polska odmiane demokracji i spojrz co tez sie narobilo. Jako spoleczenstwo nie macie zdnego wplywu na rozwoj i to jakiejkolwiek galezi zycia. Jedyne co demokracja wam dala to postepujacaq degradacje wspolzycia spolecznego, narastajace bezrobocie , inflacje i ucieczke mlodych. Wasze demokratyczne rzady lupia was bez milosierdzia a kazdego niesfornego scigaja dziesiatki pararzadowych i paramilitarnych organizacji. Najzabawniejsze to jednak to ze wy sami wybieracie sobie takie rzady, wy je popieracie , inaczej mowiac uczestniczycie w tej ogolnonarodowej hucpie. Zmiany ? Moze, tyle tylko ze jest na to za pozno, Polska wyprzedana, zadluzona i w obcych rekach. Mlodych nie ma a starzy dogorywaja. Za pozno wampirku, za pozno. Wylewanie zali na forum to forma samoobrony i wzajemne mamienie sie ze wszystko mozna odwrocic , naprawic byle tylko...no wlasnie, byle co ?
                                          • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:36
                                            nessus napisał:

> wampir - jesli twoja wypowiedz odnosnie demokracji to opinia ogolu

Moje wypowiedzi to wyłącznie moje opinie, bo nie może być inaczej, bo nie, bo nie może być inaczej także dlatego, że nie zwykłem się identyfikować z żadnymi ogółami. Jestem indywidualistą :-)))

> to macie fat
                                            > alne wyobrazenie o demokracji i

Wy towarzysze, czy jak tam wolicie, to może macie. Ja jestem realistą.

> bez watpienia narod nie dorosl do tej formy zar
                                            > zadzania. A moze dyktatura ? Byla juz w histori Polski i sprawdzala sie. Polak
                                            > musi miec bat nad glowa. Musi sie bac bo popuscic mu cugle to zakopie na smierc
                                            > woznice.

A moim zdaniem była i to niejedna i wcale się nie sprawdzała.

> Macie ta polska odmiane demokracji i spojrz co tez sie narobilo. Jako spoleczen
                                            > stwo nie macie zdnego wplywu na rozwoj i to jakiejkolwiek galezi zycia. Jedyne
                                            > co demokracja wam dala to postepujacaq degradacje wspolzycia spolecznego, naras
                                            > tajace bezrobocie , inflacje i ucieczke mlodych. Wasze demokratyczne rzady lupi
                                            > a was bez milosierdzia a kazdego niesfornego scigaja dziesiatki pararzadowych i
                                            > paramilitarnych organizacji. Najzabawniejsze to jednak to ze wy sami wybieraci
                                            > e sobie takie rzady, wy je popieracie , inaczej mowiac uczestniczycie w tej ogo
                                            > lnonarodowej hucpie.

Wy towarzyszu itd. zwracajcie się do mnie w przyszłości w liczbie pojedynczej. Bardzo proszę :-)))
                                            Tak, ja te rządy wybierałem. Nie wszystkie, bo kilka ich było w tej polskiej demokracji, ale niektóre i ten ostatni.
                                            Widząc niedostatki i błędy ostatnich dwudziestu lat nie uwazam wcale, że jest jakoś szczególnie źle. Uważam że mogłby być lepiej, ale tragedii nie ma.
                                            Czy bedę dalej uczestniczył, to zależy - jesli będę zbyt znużony administrowaniem li tylko i brakiem systemowych reform, to pewnie zostanę w domu, ale rewolucji nie bedę robił.

> Zmiany ? Moze, tyle tylko ze jest na to za pozno, Polska w
                                            > yprzedana, zadluzona i w obcych rekach. Mlodych nie ma a starzy dogorywaja. Za
                                            > pozno wampirku, za pozno. Wylewanie zali na forum to forma samoobrony i wzajemn
                                            > e mamienie sie ze wszystko mozna odwrocic , naprawic byle tylko...no wlasnie, b
                                            > yle co ?

Ja wylewałem żale? A gdzież to, badź łaskaw wskazać?
                                            • nessus Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:42
                                              Nie mysle by dyskusje z toba sprawialy mi przyjemnosc, to obledna dla oka przedrukowywanie i komentarze nie sa do zaakceptowania.
                                              A nazywajac mnie towarzyszem jestes zwyczajnie glupi... jak polak i katolik.

Bez odbioru.
                                              • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:46
                                                nessus napisał:

> Nie mysle by dyskusje z toba sprawialy mi przyjemnosc, to obledna dla oka przed
                                                > rukowywanie i komentarze nie sa do zaakceptowania.
                                                > A nazywajac mnie towarzyszem jestes zwyczajnie glupi... jak polak i katolik.
                                                >
                                                > Bez odbioru.

I znów mi się udało wyprowadzić prostaczka z równowagi, mimo że wcale mi na tym tak bardzo nie zależało. Ja to jednak jestem zdolny ;-)))
                                      • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:10
                                        Zmienić? A " w jakim temacie" bo "nie mam jasności";)
                                        Polityka tzw poprawności to swoiste highway to hell, prosta droga do upadku cywilizacji europejskiej zbudowanej na Dekalogu i Chrześcijaństwie.
                                        Są kraje, głównie azjatyckie, które patrzą na dogorywającą Europę jak na łakomy kąsek, a ponieważ, jak wiadomo, natura nie znosi pustki, wkrótce europejskie pustostany zaludnią ludy dalekiego wschodu, a nasze wnuki będą walczyć o prawa mniejszości.
                                        • nessus Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:37
                                          fanka, z calym szacunkiem ale zejdz z tego konia europejskich korzeni bo Dekalog nie ma nic wspolnego z chrzescijanstwem ( to przepisy dla Zydow) a chrzescijanstwo nie zagniezdzilo sie w Europie ale katolicyzm ktory w swych doktrynach i obrzedach stosuje elementy wszystkich religi z poganstwem wlacznie.
                                          Nie zapedzaj sie w ocenie przyszlosci Europy ale spojrz na przyszlosc Polski, kraju ultrakatolickiego ktory boryka sie z problemami jak zaden inny kraj na kontynencie. Ale jest wyjscie z tej sytuacji: jesli narod odda wladze Kaczynskiemu to kosciol wroci do lask, zaplona stosy swietej choc wspolczesnej inkwizycji, PO z Tuskiem skoncza na przyslowiowej szubienicym ojciec Tadeusz dostanie nadzor na wszelka telewizja , rocznica Smolenska bedzie dniem wolnym od pracy a Lech wyniesiony na oltarze. Oczywiscie specjalne komanda beda tropic abortujace kobiety, wielodzietnosc bedzie norma a praca dla wszystkich ? A ktoz by sie martwil takim marginalnym problemem. Najwazniejsze ze Polska a z nia Europa wroca do Dekalogu i chrzescijanskich korzeni. Tyle tylko ze to korzenie siegaja piekiel.
                                          • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 19:47
                                            nessus napisał: " Dekalo
                                            > g nie ma nic wspolnego z chrzescijanstwem ( to przepisy dla Zydow) a chrzescija
                                            > nstwo nie zagniezdzilo sie w Europie ale katolicyzm ktory w swych doktrynach i
                                            > obrzedach stosuje elementy wszystkich religi z poganstwem wlacznie. "

Pan wybaczy, ale z powyższym nie sposób polemizować (!);)
                                          • Gość: gonzales Re: ściema goni ściemę IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.02.13, 20:06
                                            No dobrze nessus,wiesz wszystko lepiej, roztoczyłeś wizję rządów PiS po powrocie do władzy,może w takim razie będziesz na tyle wpaniołomyślny że podzielisz się z nami swoją koncepcją odnosnie drogi jaką powinien iść nasz kraj.
                                            • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 20:41
                                              Chyba też na Ciebie pogniewał, albo stracił WENĘ;)
                                              • Gość: gonzales Re: ściema goni ściemę IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.02.13, 21:03
                                                Zdumiewa mnie umiejętność szybkiego konfliktowania oraz nieumiejętność prowadzenia dialogu w przypadku rożnic w sposobie postrzegania rzeczywistości w naszej nacji. Przecież można próbować dochodzic do punktow stycznych w poglądach a jeśli to faktycznie niemożliwe to napewno można nie obrażać adwersarza i rozstać się z usmiechem po to aby powrocić znowu do dyskusji w innym temacie.
                                                • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 21:08
                                                  To nie kwestia odmiennych poglądów i różnic w postrzeganiu rzeczywistości. Nam się jakoś udaje porozmawiać pomimo tego.
                                                  Po prostu gdy dyskutant manipuluje, musi dostać po łapkach. Takie jest prawo dżungli ;-)))
                                                  • fanka_online Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 21:11
                                                    Chyba trudno o bardziej przeciwstawne poglądy niż Wampirek i ja, a jednak lubimy się....od ilu to już lat? Dwóch chyba, ale niezmiennie i serdecznie, przynajmniej tak sądzę:)
                                                  • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 02.02.13, 21:15
                                                    Tak :-)))
                                                  • gladysek Re: ściema goni ściemę 03.02.13, 14:11
                                                    Tyle tylko ze wy wpadacie w panike i bzdurzycie kiedy dopadnie was temat albo sformulowania ktorych nie rozumiecie. Samouwielbienie to marna cecha, a gietkosc myslenia nie jest wasza mocna strona, ale skoro sie kochacie to jestescie rozgrzeszeni. Wasze bajdurzenie przypomina troche lansujacego sie w nadmiarze lechowskiego z Tarnobrzega. Czy aby nie jestescie z tej samej stajni ?
                                                  • fanka_online Re: Korekta;) 03.02.13, 14:35
                                                    Napisałam powyżej, że LUBIMY się. Proszę czytać uważnie.

A cała reszta to oczywiście "prawda i tylko prawda". Tak oczywiście, niczego nie rozumiemy i dlatego non stop bzdurzymy. Tak, grzeszymy samouwielbieniem i brakiem giętkości myślenia, a za rozgrzeszenie bardzo dziękujemy.
                                                    Tak oczywiście, regularnie spotykamy się w stajni ciapciachoskiego 59 i 1/2, ale w Koziej Wólce, kawałek od Tarnobrzega, aby odebrać instrukcje co i jak mamy pisać, bo bez nich ani hu hu...:(
                                                    Dziękujemy serdecznie za konstruktywną krytykę pozdrawiamy gorąco!
                                                  • wampir-wampir Re: ściema goni ściemę 03.02.13, 15:14
                                                    Lans? Przesada. Stalibyśmy przecież na straconej pozycji.
                                                    Publiczność tu taka obyta, wyrobiona i wymagająca, a my mamy te problemy z rozumieniem tematów, znaczeń i giętkością.
                                                    Czasem tu sobie coś po prostu pobzdurzymy.
                                                    Za rozgrzeszenie oczywiście dziękujęmy stokrotnie.
                                                    Miło spotkać w tym gronie duchownego. Zwłasza tak wyrozumiałego, który stuka w konfensjonał awansem, przed wyznaniem win i obietnicy poprawy. I pokuty żadnej nie zadaje.
                                                    To rzadkość, ale żeby rytuałowi stało się zadość ;-)))

• fanka_online Re: Zanim zagłosujesz za kocimi łapkami, posłanko 23.02.13, 18:53
      ...opcji byle jakiej, bo byle jakie są wszystkie obecnie urzędujące, pomyśl że małżeństwo jest najmądrzejszą i jedyną instytucją zdolną chronić ciebie, a przede wszystkim twoje potomstwo przed skrajną nieodpowiedzialnością osobników stworzonych ponoć "na obraz i podobieństwo".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka