Dodaj do ulubionych

Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz !

IP: *.solidonetworks.com 14.06.13, 12:45
Moja rodzina mieszka w Przemyślu od 5-ciu pokoleń. Wczoraj, Rada Miasta pod wpływem mętnych gierek Przewodniczącego i PO napluła mniei i wielu rodowitym Przemyślanom prosto w twarz. Trzeba być wybitnie wyrachowanym, albo nieskończenie głupim, aby dla swoich politycznych interesów tak skonfiktować i skłocić mieszkańców. Jak dla Pana Bartmińskiego upamiętnienie błogosławionego Jozafata (czy Yozafata) i przypodobanie się lobby ukraińskiemu jest tak ważne, to nich postawi pomniczek (np. w formie gipsowego odlewu) w/w u siebie na Kruhelu. Kręcenie własnych lodów, kosztem historii i emocji wszystkich mieszańców miasta, zarówno Polaków jak i Ukraińców jest niemoralne. Nie omieszkam przypomnieć tej historii przy najbliższych wyborach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lokalny Patriota Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 12:54
      Tak właśnie jest jak władze daje komuś o moralności przedwojennego subiekta czapkującego wszystkim w imię swoich małych interesów.
      • Gość: gość Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.13, 13:43
        wydawało mi się do tej pory że to porządny człowiek...
        myślę ze to jakieś pokręcona chęć przypodobania sie biskupowi ukraińskiemu, w końcu tylko jego siedziba zmienia adres, może jakiś geszefcik przy okazji planuje nasza władza ubić, ale myślę ze to raczej taki prezencik dla wielebnego. I podobnie uważam że dla pozostałych mieszkańców miasta to jak w twarz napluć
        • Gość: pysio Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.alfaks.com 14.06.13, 14:10
          Ja myślę że unia potrzebuje nowych podbojów a najbliższa wydaje się Ukraina. Na pewno rudy naciska na lokalnych kacyków by zrobili wszystko co możliwe by się podlizywać Ukrainie i wciągać w sferę oddziaływania unii. Naszym debilom nie wpadło do łba że pomimo istniejącej dyktatury jednak nie wszystko przejdzie gładko. Ci wazeliniarze i włazidupcy strzelili sobie w stopę. To jest coś podobnego jak dożywotnia praca bez prawa do emerytury z wysokimi składkami jak to przeforsował rudy. Teraz każdy ich przeciwnik dostał ciężką artylerię do ręki mówiąc o natychmiastowym cofnięciu ukazu gdy go wybiorą. Teraz trzeba obserwować kiedy i za jakie pieniądze rada chce uskutecznić ten diaboliczny pomysł w życie?
          Kościół zrobił go błogosławionym z powodów czysto politycznych bo wykorkował w ruskim pierdlu. Watykan w swoich poczynaniach nigdy nie kieruje się sprawami z zakresu religii lecz zawsze ma na uwadze korzyści jakie może wydusić dzięki politycznym posunięciom i tak jest od czasu gdy porósł w piórka.
        • Gość: Plopluś Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 15:11
          Do tej pory posiadałem pewną dozę sympatii do p. Przewodniczącego, ale po tej obrzydliwej operacji politycznej straciłem ją całkowicie. Myślę, że smrodek tej sprawy będzie się za nim ciągnął latami. Pan ten pozuje na demokratę i polityka "środka". Taki niby przemyski mąż stanu - ponad podziałami. Trudno mi zrozumieć pokrętne tłumaczenie "wysyłanie w świat sygnału, że przemyska Rada jest normalna". Wyczuwam tu drugie dno. Zapewne gdzieś musiały paść jakieś deklaracja, z których nie można było się wycofać. Jak można forsować w ten sposób tak kontrowersyjną decyzję, jak można dla prywatnych ambicji antagonizować mieszkańców swojego miasta.
    • Gość: kum Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 14:18
      szmata - zwyczajna szmata - okraglostolowiec - pogrobowiec UW - na pohybel psu
    • Gość: dark Przewodniczący Bartmiński IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 15:51
      Ktoś go wybrał, i ktoś na niego głosował. Walczyliśmy o demokracje, i ją mamy. Ja pochwalam decyzję pana przewodniczącego.
      • Gość: Plopluś Re: Przewodniczący Bartmiński IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 16:03
        Mamy demokrację, więc wolno mi nie pochwalać tej decyzji. Ba, wolno mi być oburzonym.
        • Gość: pysio Re: Przewodniczący Bartmiński IP: *.alfaks.com 14.06.13, 16:26
          Dziwi mnie postawa niejakiego darka. Ukrainiec i neobanderowiec w jednym i nie potrafi zrozumieć że ten gnój i zdrajca swoim działaniem spowodował ze wielu jego ziomali mu zawierzyło i szli rezać resztę świata! Jestem przekonany co do tego że ci hochsztaplerzy, duchowni ukraińscy przyczynili się w znacznym stopniu do nadania morderczego oblicza upa! Poświęcali siekiery, judzili a nawet sami bywali aktywni przy mordowaniu i torturowaniu niewinnych ofiar. Nie wiem czy to możliwe bo ponoć papieże są nieomylni ale trzeba napisać skargę na gnoja z żądaniem cofnięcia mu uprawnień błogosławionego! Ciekawe co wtedy nasi faryzeusze by na to powiedzieli?
          • fanka_online Re: Do Pysia 14.06.13, 16:32
            Papież jest nieomylny tylko w sprawach dotyczących wiary.
      • Gość: gonzales Re: Przewodniczący Bartmiński IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.06.13, 16:12
        Odwołać radę miasta i prezydenta w referendum. Wprowadzane tylnymi drzwiami podwyżki za wodę i ścieki, podwyżki za śmieci, zakup drogiej limuzyny,kontrowersyjne decyzje odnośnie patronów ulic, referendum jest konieczne.
        • Gość: pysio Re: Przewodniczący Bartmiński IP: *.alfaks.com 14.06.13, 17:53
          Jako niechodzący na wybory w tej akurat kwestii na pewno pójdę.Ich przekręty mi zwisają, czy nawet to że prezio to kapuch, ale wstyd jaki przynieśli miastu nie pozwala mi odpuścić!
    • Gość: Plopluś Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:10
      Dzisiaj Pan Przewodnicza otwieral nastepną ulice, tym razem niemiecką. Moze uczestniczy w jakims programie lojalnosciowym ? W I LO przemawiał w jarmułce, innym razem dzielił się prosforą. Internacjonał wypisz wymaluj, tak się zapędził, że zafundował nam Jozafata
      • Gość: Marek Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:37
        Znacie Kawał o głupim Jasiu .
      • Gość: staszek kiślak Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.toya.net.pl 15.06.13, 22:40
        Ta pewni ży tak, pewni ży precz, une te Miemcy,Ukrajińce i Ruski rzydy
        chcom nam zayebać kszysz polski i Polskem tyż hcom zayebać a narud
        Polsky hcom przerżnunć i muwić ży Mickiewicz to Niemic albu Ukraijnic
        tak jak Szopena co umi gracz na furtypiani ,ali tu my ich zayebiemy zy Zynkiem pukażemy POlsky Potengy
    • Gość: głUPAk Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.toya.net.pl 16.06.13, 10:09
      ten pan pojechał z ostra inicjatywą jakoś mu się udało; proponuję jako przeciwwagę dla sytuacji zaproponował jednak przywrócenie ulicy Janka Krasickiego - przez tyle lat była ta ulica potem zmieniona na Focha; przecież Janek walczył z niemieckim okupantem - ale czy będzie stać tego pana na taką inicjatywę? brak mu po prostu przyzwoitości - gdyby wystąpił z inicjatywą nazwania ulicy im. Sierotki Marysi i jej dwóch krasnoludków byłoby to na pewno lepszym pomysłem; podsumowując ten pan powinien w najbliższą niedzielę 23 czerwca br pojechać na Kalwarię Pacławską, gdzie odbędzie się odsłonięcie pomnika ofiar OUN UPA; uroczystość zacznie sie o godz. 11;
      • Gość: gonzales Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.06.13, 09:33
        Będzie odwolanie do wojewody,czy pani wojewoda odwoła,raczej nie www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130621/PRZEMYSL/130629955 Ciekawe uzasadnienie zaprezentował p.Bartminski.To że JPII "wpisał biskupa w rejestr blogosławionych" nic dla nas nie znaczy.Jak ktoś słusznie zauważył niech nazwą jego imieniem ulicę w Watykanie. To że papiez mając na uwadze kosciół grekokatolicki ufundował temu kosciołowi wątpliwego błogoslawionego nie ulega wątpliwości .JPII nie tylko w tym się mylił.Panie Bartminski niech pan patrzy co robi i słucha co mowi papież Franciszek.
        • Gość: pysio Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.alfaks.com 21.06.13, 10:03
          Niech ten bartmiński powie jak ma dojść do pojednania gdy nazwiemy ulicę nazwiskiem banderowca i zawsze nam i przyszłym pokoleniom będzie przypominać co ten bandyta wyprawiał? To co on wymyślił to już nawet nie jest polityczne lecz jedynie idiotyczne!!! Powtórzę za klasykiem; głupotę można leczyć tylko za pomocą strzelby i szpadla!
          • Gość: Marek Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 22:14
            On nic nie powie bo jego rzycie to walka ale o swój byt i lekkie życie
            • Gość: lokalny patriota Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 16:17
              Kanclerz Ambasador senatorska głowa i jaka pełna pomysłów .
      • Gość: Plopluś Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 21:37
        Nie zapominajmy o naszych pożal się Boże prawicowych radnych, którzy dopuścili do tego aktu.
    • Gość: Winnetou Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.toya.net.pl 25.06.13, 05:08
      Wprawdzie nadanie nazwy ulicy kontrowersyjnej osobie na pewno powoduje spore rozdrażnienie - przy wyborach nalezy o tym pamiętać; Panie Bartminiński - Dziękujemy; jestem za tolerancją ale bez przesady - osoby z kościoła wspierające zbrodniarzy? podwójny negatywny czyn; po pierwsze że z kościoła powiązanego z watykanem po drugie kogoś wspierał - nie było to koło gosp[odyń wiejskich!
      • Gość: lokalny patriota Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.13, 10:23
        Byle tylko do wyborów . Precz z farbowanymi lisami małymi udającymi wielkich
        • Gość: Stary Kruhel - nowa ulica - ul.Burłaka IP: *.adsl.alicedsl.de 25.06.13, 13:45
          Panie Bartmiński, a może nazwiskiem innego ukraińskiego bohatera i męczennika Wołodymyra Szczygielskiego "Burłaka" nazwać jedną z uliczek na Kruhelu (sotnia pod jego dowództwem spaliła część polskich domów na Kruhelu pod koniec 1945 roku).
          Jak Pan tego dokona, to mam Pan ukraińskie poparcie na Kanclerza, ba, może nawet na majdanie obwołaja Pana Hetmanem
          • darino "Burłaki", jeżeli już 25.06.13, 16:09
            Sprawa jest jasna, proszę złożyć wniosek z uzasadnieniem w Urzędzie Miasta, jak wszyscy. Nie ma "świętych krów" !
    • Gość: marek Re: Przewodniczący Bartmiński - Arcypieczeniarz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 19:28
      Kanclerz Dyrektor Przewodniczący a może nawet przyszły sołtys Jego Ekscelencja Głupi J............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka