Dodaj do ulubionych

SP 4, SP 16 - opinie

15.01.14, 20:44
Witam,
Jeśli są na forum doświadczeni rodzice, bardzo prosiłbym o jasne, rzetelne opinie na temat tych podstawówek w związku ze zbliżającymi sie zapisami do 1 klas, może ktoś ma porównanie obu szkół, pod względem edukacyjnym, społecznym itp.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: SP 4 Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: *.toya.net.pl 16.01.14, 08:03
      SP 4
      • Gość: Odradzam SP4 ! Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: *.toya.net.pl 16.01.14, 09:35
        Odradzam SP4 !
        Cały czas na wszystko tylko płać. Cały czas na coś zbierają: jak nie na ławki, to na wentylatory, później na cyklinowanie parkietu i tak dalej i znowu na coś. Dramat ! Nie mówię tu o potrzebach klasy (ręczniki papierowe, mydła itd).
        Plusem 16-stki jest to , że uczniowie klasy 6-tej "przechodzą od razu" do gimnazjum, które również tam jest i uczniów klas 4-6 uczą ci sami nauczyciele co w gimnazjum.
        • Gość: abdul Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.14, 10:36
          Każdy ma swoje, Ja akurat mam odmienne zdanie, że taki moloch złączonych gimnazjów jest gorszy niż zwykła podstawówka. Po drugie jeżeli chcemy łączyć to lepiej Gimnazjum z Liceum a nie z podstawówką, gdzie gimnazjaliści "Rządzą". Dlatego tym tokiem myślenia lepiej do SP 4 a później np., do II Lo. Tak jak napisałem na wstępie ja Jestem zwolennikiem małych szkół nie łączonych, gdzie wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą. To bardzo indywidualna sprawa. Osobiście polecam SP 4.
          • dorcia225 Re: SP 4, SP 16 - opinie 16.01.14, 13:00
            dziekuje bardzo za opinie - i czekam na kolejne.
        • Gość: adam Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: 185.18.135.* 16.01.14, 13:06
          kurcze ,ostatnio bitet do kina dzieciaki placily po 18 zl na wyjscie zbiorowe,mogla szkola troche ponegocjowac cene,dziadostwo:)
          • Gość: bezdzietny Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: *.toya.net.pl 16.01.14, 15:13
            Dziadostwo to robi to kino...
            Kiedyś bilet ulgowy dla dziecka wynosił 50% ceny dorosłego, a teraz obniżą cenę o 1zł lub 2 i się dziwią dlaczego tak mało dzieci chodzi do kina.
      • Gość: taki jeden Re: SP 4, SP 16 - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 14:12
        Odpowiem rzetelnie. Wszystkie szkoły mają wady i zalety, tak jak uczniowie, którzy do nich uczęszczają i rodzice, którzy ich wychowują i czasem za cudowne dzieci uważają. Każde dziecko w każdej szkole może się uczyć, jeżeli będzie się mu chciało i jeżeli rodzice nie zniechęcą go do szkoły "opowiadaniami" jacy to nauczyciele są źli, jak się na niego uwzięli, a jaki on jest grzeczny, niemożliwe, żeby się tak zachował i tp. I to jest cała prawda jedna z wymienianych przez ks. Tischnera.
    • berig123 Re: SP 4, SP 16 - opinie 21.01.14, 13:25
      Proszę mi wyjaśnić łaskawie co znaczy, czym się charakteryzuje"doświadczony rodzic". Przestań!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka