Dodaj do ulubionych

Że byłeś politykiem?

IP: *.toya.net.pl 05.11.14, 07:01
Mój tata, będący człowiekiem niezłomnych zasad i niezwykle prawym dowiedział się kiedyś, że podjąłem działania w polityce. Zawołał mnie i powiedział : synu, czy ci nie wstyd? Jesteś młody, zdolny, utalentowany, wykształcony. Zamiast pracować z ludźmi i dla ludzi to chcesz ich oszukiwać? Zamiast żyć twórczo to chcesz żyć leniwie ? Polityka jest dla życiowych nieudaczników i zakompleksionych kłamców. Czy chcesz zamienić życiowe ideały i ambicje na marne srebrniki ? Co powiesz kiedyś wnukom? Że byłeś politykiem?
Obserwuj wątek
    • przemeg76 Re: Że byłeś politykiem? 10.11.14, 16:05
      Fajne i prawdziwe:)
      • matigrypl Re: Że byłeś politykiem? 10.11.14, 16:30
        Jestem pewny że masz wspaniałego ojca.
    • Gość: velvet Re: Że byłeś politykiem? IP: *.centertel.pl 10.11.14, 17:10
      Do piekła można trafić na wiele sposobów.Polityka jest najpewniejszym.Jak masz tam trafić , to lepiej przez cudzołóstwo.To znacznie przyjemniejsze.Popatrz ilu z nich ma teraz sraczkę .
      Wydane pieniądze zwycięzcy "odrobią " z nawiązką.
    • Gość: Cypis Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 17:20
      Klik
      • Gość: velvet Re: Że byłeś politykiem? IP: *.centertel.pl 10.11.14, 17:25
        Mam dokładnie tam polityków gdzie oni mają mnie !
        • Gość: Cypis Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 17:36
          Klik
      • Gość: blue Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 17:38
        Losy miasta? A kto powiedział że ono musi się rozwijać? Może w trybie naturalnym winno upaść, jak tysiące miast w przeszłości. Aha, patriotyzm lokalny, a co to jest? I czemu mam iść stawiać krzyżyk na tym czy innym debilu?
        • Gość: Filozof Re: Że byłeś politykiem? IP: *.tktelekom.pl 10.11.14, 18:10
          Bo później jakiś idiota postawi krzyżyk na Tobie :-)
        • Gość: Cypis Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 18:29
          Jak nie chcesz żeby się rozwijało, to nie powinieneś mieć wątpliwości na kogo głosować. jak Ci nie zależy, równie dobrze będzie jak nie pójdziesz na wybory

Czy moje posty zobowiązują kogoś do czegoś?
          • Gość: blue Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 19:24
            Ciche, spokojne miejsce wpływa pozytywnie na zdrowie, a współczesne miasto ze swym zgiełkiem, brudem i gonitwą jedynie powodują stres, który jak wiadomo skraca życie. Czemu więc miałbym optować za takim rozwojem? A to czy u władzy będzie ten czy tamten hochsztapler nie ma tu żadnego znaczenia, mam swój świat i swoje życie, i nie zamierzam go poświęcać dla fanfaronów krzyczących z plakatów wyborczych czy częstujących społeczeństwo kawą czy pączkami. Takimi akcjami przypominają ludziom, kim dla nich są - biedakami, którym wmawia się, że bez nich sobie w tym świecie nie poradzą. Ja sobie radzę bez tych pseudobaristów i nic im nie mam zamiaru zawdzięczać. Wystarczy, że płacę podatki, a oni niech robią to co do nich należy, bo to w końcu ich psi obowiązek.
            Jeszcze jedno. Często mówią, żeby iść na wybory itp. a w zanadrzu oczekują, że właśnie zagłosuję na tego, którego oni wybrali. A odp....ie się pajace, moje życie, moja sprawa co z nim robię.
            • Gość: Cypis Re: Że byłeś politykiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 20:16
              Gość portalu: blue napisał(a):
              > Wystarczy, że płacę podatki, a oni niech robią to co
              > do nich należy, bo to w końcu ich psi obowiązek.

Gdy nie robią tak jak należy, tego co do nich należy, to niech się "odp...." od Ciebie, czy trzeba ich "odp...." od samorządu?
              • Gość: Andrzej Re: Że byłeś politykiem? IP: *.toya.net.pl 12.11.14, 20:26
                Marzy mi się żyć w kraju mądrego, twardego dyktatora, w którym tzw politycy wyglądali by jak kadłuby z poobcinanymi rękoma żeby nie mogli kraść, z powyrywanymi językami żeby nie mogli kłamać i byliby wykastrowani żeby nie mogli się rozmnażać.
                Mechanizmy sterujące działaniem cynicznych, bezczelnych polityków, a obnażane co pewien czas przez dziennikarzy, niszczą przede wszystkim mentalność młodych ludzi, których lepsza część emigruje z pięknej Polski, a najbardziej odczłowieczona część instaluje się w polityce, nosząc teczki za takimi jak Kamiński, Sikorski, Hofman, Belka, Rogacki i z czasem wypływają na powierzchnię i brylują i łajdaczą i demoralizują i pławią się w luksusach za nasze podatki i plują nam w twarz co 4 lata przedwyborczymi zapewnieniami.
                Okres przedwyborczy i dzień wyborów to czas który mnie upokarza i czas który obnaża moją bezradność wobec systemu i upiorów ( czytaj polityków ) demokracji.
                • Gość: armagedon Re: Że byłeś politykiem? IP: *.play-internet.pl 12.11.14, 21:22
                  gratuluję trafnej konkluzji tego syfu partyjnego i polityki.pozdrawiam!!
                  • Gość: giorgio Re: Że byłeś politykiem? IP: *.toya.net.pl 13.11.14, 01:15
                    Chapeau bas Andrzej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka