Dodaj do ulubionych

Stacje paliw w Przemyślu

IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 06:51
Drodzy właściciele stacji paliw w Przemyślu, czy to k.... nie przesada utrzymywać takie złodziejskie ceny ?? Tak dla ciekawości ceny wczoraj (02.12.2014) ON na Orlenie na Krakowskiej 5,05 PLN, na Statoil i BP 5,09 PLN !!! Wczoraj w Zabrzu w Krakowie na takim samym Orlenie jak w Przemyślu tankowałem ON za ok. 4,82 PLN i całą drogę do Przemyśla ceny poniżej 5 PLN.
Czy to nie złodziejstwo ok. 0,30 gr/l więcej niż w innych miastach ??
Z racji, że i tak jeżdżę często już odzwyczaiłem się tankować na ZŁODZIEJSKICH STACJACH W PRZEMYŚLU.
A co inni myślą ..... ??
Obserwuj wątek
    • Gość: jajacek Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 03.12.14, 12:19
      Jasne,że złodziejstwo.
      Niestety nie wszyscy jeżdżą w trasę i ci skazani są na te złodziejskie ceny.
      Gdy paliwo drożeje na świecie to i u nas błyskawicznie,gdy cena spada to na obniżki czekamy tygodniami.
    • Gość: Plopluś Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 03.12.14, 12:41
      Jak jadę w trasę tankuje poza Przemyślem. Taniej zaczyna się od stacji Lotos w Skołoszowie i Orlen w Radymnie. Nasi, przemyscy naficiarze ewidentnie sie zmówlili. Widać to od lat.
    • Gość: kiero Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.14, 13:01
      Orlen w Łańcucie już ma dobre ceny, nawet w Radymnie jest tańszy.....
    • Gość: Driverr Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.14, 10:25
      Ciekawostka - wczoraj tankowałem w Chorzowie na Orlenie koło kopalni - 4,58 PLN za litr ON !!! Na Krakowskich Orlenach litr ON ok. 4,65 PLN. Na "teoretyczne" najdroższych Orlenach czyli autostradowe 4,94 PLN a u nas przekraczają magiczny grosz poniżej 5 zł i myślą że to już promocja........
      Ok. 40 groszy różnicy na litrze - niech nafciarze w Przemyślu się stukną w głowę.....
      ..... jak ktoś nie musi to po prostu nie ma sensu tu tankować.....
    • Gość: dudi Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: 185.18.135.* 14.12.14, 11:23
      Drogi Driverze czy Ty nie wiesz, że Przemyśl to jest Państwo w Państwie mnie to nie dziwi to samo jest w Galerii Sanowej jak są wyprzedaże odzieży - ceny inne niż w całej Polsce.
      • Gość: Pb95 Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.12.14, 09:25
        Kiedyś czytałem idiotyczne tłumaczenie jednego z dzierżawców stacji ...drożej, ponieważ przemyślanie tankują paliwo na Ukrainie lub kupują ukraińskie, klientów mniej więc i ceny wyższe by wyjść na swoje...!
        Coś bardziej śmiesznego nie słyszałem.
    • Gość: kiero Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.16, 20:46
      Mamy 2016 i dalej złodziejskie ceny paliw w Przemyślu. Za Rzeszowem już nawet o 50 gr/litrze mniej.
      KTO JEŹDZI ZA MIASTO NIECH NIE DAJE TYM DARMOZJADOM ZARABIAĆ. Ja przy każdym powrocie z różnego rodzaju wyjazdów zawsze tankuję full by omijać stacje w Przemyślu.
      • a.fischer Re: Stacje paliw w Przemyślu 12.01.16, 12:54
        Mało tego, dalej od Przemyśla w Bieszczady też jest taniej! Ewidentna zmowa cenowa, NIK powinien się temu przyjrzeć. Panie Kuchciński, Rząsa, do roboty ;-)

• Gość: Klient Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 12.01.16, 18:57
        Od kilku lat tankuję tylko tyle, żeby dojechać do Jarosławia lub innych miast. Przykładowe ceny z dnia 10 stycznia 2016 r.: LPG stacja we Frampolu 1,65 zł!!!, w Jarosławiu 1,87 zł. Benzyna Lukoil w Lublinie 3,99 zł, w Warszawie ON 3,80-3,99. Współczuję przemyskim kierowcom. Od dawna omijam przemyskie, złodziejskie stacje. Zmowa cenowa!!!
        • jacyk Re: Stacje paliw w Przemyślu 12.01.16, 19:44
          Wydawać się mogło że coś drgnie na lepsze w temacie zmowy cenowej w Przemyślu w momencie otwarcia nowej stacji MOYA - ale widać że się dogadali i ceny na tym samym poziomie :(
          i gdzie ta konkurencyjność cenowa?
          • chris1970 Re: Stacje paliw w Przemyślu 13.01.16, 09:49
            Przecież to paliwo i tak pochodzi z dwóch firm: Orlen i Lotos. Nawet zagraniczne firmy kupują paliwo w Orlenie. Wyjątkiem chyba jest Shell, który to paliwo Racing kupuje w Niemczech. No więc jak ma być różnica cenowa? Znajomy pracuje w centali z jednej z tych firm. Mówił, że na paliwie mają marżę poniżej % lokat w banku. Zarabiają na sprzedaży hot dogów, kawy, płynów itp.
            • Gość: gość Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 13.01.16, 11:06
              Patrz na ceny a nie słuchaj co ktoś mówi. Często jeżdżę do Lublina, różnica pomiędzy ceną w orlenie na Budach a tym w Radymnie/ na końcu obwodnicy/ wynosi kilkanaście groszy, więc tutaj kupuję za 50 zl, wyjeżdżając z Tarnogrodu na ostrym zakręcie jest orlen w którym kupisz paliwo tańsze około 50 gr a kilkaset metrów dalej jest stacja moya na której kupisz jeszcze o kilka groszy taniej. Tam oczywiście tankuję na maxa. Ceny mówią same za siebie. I tez jestem zdania że w Przemyślu jest zmowa cenowa.
          • Gość: Driverr Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.16, 12:36
            Dajcie spokój z tą MOYA - ceny jak wszędzie a stacja świeci pustkami ......
      • Gość: Lambada Re: Stacje paliw w Przemyślu IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 23.01.16, 11:12
        najnowsze ceny w mieście oddalonym o 300 km od Przemyśla: LPG 1,76, ON 3,60, Pb 95 3,95. Drodzy turyści i przyjezdni zmotoryzowani, jeżeli nie musicie, nie tankujcie w Przemyślu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka