Na kogo zagłosujecie i dlaczego?
Zagłosuje na J. Palikota dlatego, że pomimo znienawidzenia społecznego (głównie za sprawy światopoglądowe) posiada realne spojrzenie na gospodarkę.
Nie postrzegam jego kandydatury przez pryzmat wibratora i pistoletu na mównicy sejmowej (manifestacja przeciwko gwałtom na komendzie policji w Lublinie), Grodzkiej, gejów, invitro itd.
1. J. Palikot proponuje zwolnienie z podatku dla małych firm, których przychody nie przekraczają 150 tys zł rocznie. W ten sposób chce stworzyć bodziec do rozwoju małych firm i przedsiębiorczości. Głownie małe i średnie firmy stanowią o statusie majątkowym Polaków. Przypominam, że w czasie rządów PO drobny handel upadł na deski, przytłoczyły go zagraniczne molochy.
2. J. Palikot proponuje zniesienie pozwoleń i akcyz na przetwórstwo płodów rolnych i handel nimi. Co za tym idzie? Każdy będzie mógł sprzedawać Cydr, wino, bimber, dżemy, miody i inne produkty bez żadnych zezwoleń i sanepidów. Takie rozwiązania są już w całej europie nawet w Czechach i na Węgrzech gdzie przy drodze można kupić słynny Tokaj. Ma to na celu pobudzenie wewnętrznej konsumpcji = więcej pieniędzy zostanie w kraju a nie w kasach hipermarketów.
To dwa główne argumenty, które mnie jako lokalnego patriotę i obywatela martwego regionu (regionu przemyskiego) Przekonują do oddania na niego głosu.
Dla porównania przesłuchałem kilka wywiadów z Andrzejem Dudą. Jedyne co usłyszałem to silne zmotywowanie do "obrony wartości chrześcijańskich", które zdemoralizowany zachód chce u nas wyplewić. Dziękuje za takiego prezydenta...
www.youtube.com/watch?v=qM2NBPohQ5s