Dodaj do ulubionych

Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015

IP: *.ip.oxynet.pl 06.02.15, 13:48
Na kogo zagłosujecie i dlaczego?

Zagłosuje na J. Palikota dlatego, że pomimo znienawidzenia społecznego (głównie za sprawy światopoglądowe) posiada realne spojrzenie na gospodarkę.

Nie postrzegam jego kandydatury przez pryzmat wibratora i pistoletu na mównicy sejmowej (manifestacja przeciwko gwałtom na komendzie policji w Lublinie), Grodzkiej, gejów, invitro itd.

1. J. Palikot proponuje zwolnienie z podatku dla małych firm, których przychody nie przekraczają 150 tys zł rocznie. W ten sposób chce stworzyć bodziec do rozwoju małych firm i przedsiębiorczości. Głownie małe i średnie firmy stanowią o statusie majątkowym Polaków. Przypominam, że w czasie rządów PO drobny handel upadł na deski, przytłoczyły go zagraniczne molochy.

2. J. Palikot proponuje zniesienie pozwoleń i akcyz na przetwórstwo płodów rolnych i handel nimi. Co za tym idzie? Każdy będzie mógł sprzedawać Cydr, wino, bimber, dżemy, miody i inne produkty bez żadnych zezwoleń i sanepidów. Takie rozwiązania są już w całej europie nawet w Czechach i na Węgrzech gdzie przy drodze można kupić słynny Tokaj. Ma to na celu pobudzenie wewnętrznej konsumpcji = więcej pieniędzy zostanie w kraju a nie w kasach hipermarketów.

To dwa główne argumenty, które mnie jako lokalnego patriotę i obywatela martwego regionu (regionu przemyskiego) Przekonują do oddania na niego głosu.

Dla porównania przesłuchałem kilka wywiadów z Andrzejem Dudą. Jedyne co usłyszałem to silne zmotywowanie do "obrony wartości chrześcijańskich", które zdemoralizowany zachód chce u nas wyplewić. Dziękuje za takiego prezydenta...

www.youtube.com/watch?v=qM2NBPohQ5s
Obserwuj wątek
    • kocur_zalogowany Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 06.02.15, 16:18
      Też jestem za obniżką opłat i podatków. Zagłosuję na Palikota jak tylko mi wyjaśnisz w jaki sposób on, jako Prezydent RP obniży/zniesie podatki i opłaty akcyzowe.
      • Gość: gość Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.toya.net.pl 06.02.15, 16:41
        Mam nadzieję że Grzegorz odpowie. Prezydent nie jest całkiem bezradny, może wystąpić z inicjatywą ustawy, może z inicjatywą referendum, w skrajnym wypadku jeśli sejm będzie wszystko odrzucał może zachęcić społeczeństwo do nieposłuszeństwa i domagania się nowych wyborów. W kazdym razie podejrzewam że Palikot i np JKM coś będą próbowali a nie zostaną strażnikami żyrandola. Chyba każdy będzie lepszy od gajowego bula i pisowca.
      • Gość: Grzegorz Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.ip.oxynet.pl 06.02.15, 16:45
        Prezydent wbrew powodów ma pewną moc sprawczą. Każda ustawa czy projekt rządowy musi przejść przez ręce prezydenta, który ma prawo zgłosić veto. Prezydent może zatem na zasadzie handlu z rządem wprowadzać swoje projekty. Przykładowo Rząd chce przepchać jakiś projekt, Prezydent wyraża zgodę jeśli rząd zobowiązuje się wprowadzić projekt prezydenta. Niesie to ze sobą ryzyko wojny Rząd - Prezydent. Jednak albo wybieramy prezydenturę aktywną albo pasywną. Obecny prezydent przyzwyczaił nas do roli, która ogranicza się do uroczystości państwowych czyli tak naprawdę żadnej roli.

Przekonał mnie do siebie tym video z Piotrkowa Trybunalskiego:
        www.youtube.com/watch?v=0ytjhlTmduc
        , w którym opowiada między innymi o pobudzeniu firm, podatkach ZUSie KRUSie i emeryturach. W porównaniu z postulatami Korwina-Mikke wydają się o niebo bardziej przemyślane i realne.

• Gość: Grzegorz Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.ip.oxynet.pl 06.02.15, 16:47
          Oczywiście chciałem napisać "wbrew pozorom".
          Pozdrawiam!
          • lechowski51 Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 07.02.15, 17:54
            A ja myślę,że jak cham z Biłgoraja przekroczy 2%,to będzię jego ogromny sukces
            • Gość: leon Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.15, 19:31
              współczuje Ci, szczerze, jesteś bardzo zakompleksionym nieudacznikiem w realu skoro musisz się ucieka do takich prowokacji aby zwrócić na siebie uwagę bo tak naprawdę to nie chciałeś obrazić ani poniżyć nikogo, przecież nauka chrześcijańska, do której się przyznajesz nakazuje miłować bliźnich, tak naprawdę to nie jestem zwolennikiem Palikota jednak posiadając godność ludzką nie ważyłbym się nikogo nazwa publicznie chamem:)
              • Gość: Grzegorz Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.ip.oxynet.pl 08.02.15, 13:40
                Jestem ciekaw jakie poglądy na temat gospodarki i radzenia sobie z problemami mają kandydaci na prezydenta RP? Wczoraj na konwencji PiS Duda naobiecywał gruszek na wierzbie. Zadeklarował między innymi obniżenie wieku emerytalnego do 65 lat? Każdy głupi potrafi wysnuć taką obietnicę! Pytanie jakimi konkretnymi mechanizmami posłuży się by tego dokonać?

Obecnie Państwo pomimo złodziejskich stawek ZUS I KRUS musi dokłądać około 30% z podatków do emerytur. Przy obecnej niekorzystnej tendencji demograficznej za kilka lat będzie to już 70% ... Bardziej prawdopodobne jest, że wiek emerytalny całkiem zniknie i będziemy pracować dożywotnio.

Więc pytam Pana Dudę jak chce to zrobić? Reforma PO czyli przeniesienie pieniędzy z OFE do ZUS to tylko odłożenie katastrofy na czas wyborów. Wiecie czym się różni mój kandydat Janusz Palikot od reszty?
                Wie jak rozwiązać te problemy. Doświadczeniem i wiedzą nie ma sobie obecnie równych.

Jest tylko jeden problem, który sprawi, że na 100% nie wygra tych wyborów. To znienawidzenie za religie, gejów i inne sprawy światopoglądowe. Odważył się poruszyć gównem i zaśmierdziało. Społeczeństwo w Polce nie jest chyba jeszcze gotowe na realne zmiany woli swój stary wygodny smród.
                • Gość: pik Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.toya.net.pl 08.02.15, 15:01
                  Godna uwagi jest również Anna Grodzka weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,17358001,Anna_Grodzka__Poczucie_bycia_kobieta_czy_mezczyzna.html#TRwknd
                  • Gość: Grzegorz Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.ip.oxynet.pl 08.02.15, 15:59
                    To jest właśnie merytoryczna debata z Polakami ze wschodu... Jak w tym kraju ma być dobrze? Drażni Cię, że ktoś obciął sobie ptaka? Ciesz się, że Twój jest na miejscu! Zajmij się realnymi problemami a nie walką z laicyzacją i sexualnością. Przedstaw mi pomysł godny uwagi na emerytury, wzrost PKB i płac, rozwój firm, grónictwo i rolnictwo? Czekam na kogoś kto powie coś mądrego. W Przeciwnym razie nie ma sensu podejmować dyskusji.
                    • Gość: pik Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.toya.net.pl 08.02.15, 21:02
                      Grzegorzu. Nie rozumiem Twojego ostatniego wpisu. Przeczytałeś wywiad z Anną Grodzką? Nie przeszkadza mi Jej transeksualność. Ważne dla mnie to, co Ona ma w głowie i właśnie Jej poglądy mi odpowiadają, dlatego zastanawiam się nad głosowaniem właśnie na nią.
    • darino zagłosuję na muzyka 08.02.15, 21:23
      Zagłosuję na muzyka - Kukiza albo Deskę.
      • Gość: Grzegorz Re: zagłosuję na muzyka IP: *.ip.oxynet.pl 08.02.15, 21:42
        Pik myślałem, że to ironia. zwracam honor!
        • lechowski51 Re: zagłosuję na muzyka 09.02.15, 10:10
          Ten sondaż pokazuje jedno.To forum,jak i zreszta inne fora GW są zdominowane przez palikociarnie i różnej maści lewactwo.Realne życie jest poza monitorem komputera.A wygląda tak:
          www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1373133,Wybory-uzupelniajace-do-Senatu-PiS-wygrywa-na-Slasku
          • Gość: gość Re: zagłosuję na muzyka IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.02.15, 10:48
            Czesław Ryszka urodził się w 1946 r. Jest absolwentem Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego (ukończył polonistykę oraz teologię), z zawodu - dziennikarzem. Był redaktorem "Gościa Niedzielnego" oraz wychodzącego w Katowicach "Katolika", a od 1993 - redaktorem tygodnika "Niedziela" ukazującego się w Częstochowie. Ryszka to też autor m.in. kilkudziesięciu książek, które - jak podaje strona ryszka.com - "łączy temat religijny". Są to m.in. publikacje dotyczące postaci świętych oraz kandydatów na ołtarze. Wydał też kilka książek poświęconych tematyce papieskiej, w tym "Kto się lęka Papieża", "Papież końca czasów".

I to jest to czego Naród oczekiwał, kolejny przyklejony do kościoła polityk

Uprawnionych do głosowania było 207 932 tys. wyborców. Głosów ważnych było 15 097

Czyli od monitora udało się oderwać 7% wyborców, czyżby tych sukienkowych?
            • Gość: gonzales Re: zagłosuję na muzyka IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.02.15, 11:09
              Lechowski. Ty nie rozumiesz że najwyższy czas skończyć z wyborem pomiedzy PiS a PO .Te partie należy wysłać na śmietnik historii. Ludzie im służący,partiom a nie Narodowi, skompromitowali się wielokroć od 89 r . Układ okrągłostołowy należy wyeliminować z polityki, z wpływu na losy państwa.Dopóki tego nie zrobimy nie ma szans na jakiekolwiek zmiany.
              Glosuję na Kukiza, wiem że można mu wiele przypiąć latek z dziedziny obyczajowości ale na pewno nigdy się nie zeszmaci politycznie, tylko on daje nadzieję na wyrwanie z tej zgnilizny.
              • Gość: kazik Re: zagłosuję na muzyka IP: *.bois.qwest.net 09.02.15, 20:11
                gonzales,ten dla nich smietnik historii jeszcze nie nadszedl.jeszcze maja sporo zgodnie z" rolami"
                do wykonania dla niewyobrazalnego "dobrobytu" swego kraju.ten uklad PO-PIS[tak samo jak w USA,demokraci i republikanie]jest najwygodniejszym i najtanszym dla "rzadzacych" !!!!!!!
                dlatego tez,zadawalajac swa naiwnosc,szczery bedzie glosowal niezaleznie,ale skutek bedzie ten sam.PO-PIS.bo oni jedynie wyprobowanym braterstwem w polu dzialania dla "dobrobytu".
          • Gość: Grzegorz Re: zagłosuję na muzyka IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.15, 13:24
            Tak najlepsza metoda to straszyć islamem i multi kulti. Więc jaka jest Twoja recepta? Popadać jeszcze bardziej w skrajny katolicyzm i stworzyć tak samo radykalne państwo jak to islamskie tylko, że antagonistycznie nastawione? Ilu polaków żyje w tych krajach gdzie jest multi-kulti wolność religijna? Kilka milionów! I co źle im? Wolą zostać tam na miejscu!

A może, receptą na brak imigrantów będzie bieda? Tak jak to jest teraz? Póki co Polski nie dotyka masowy najazd imigrantów bo nikt nie chce do tej biedy przyjeżdżać.
            • lechowski51 Re: zagłosuję na muzyka 10.02.15, 09:37
              Trzeba być skończonym idiotą aby nie dostrzegać,śmiertelnego zagrożenia dla naszej cywilizacji ze strony islamu.A multi kulti najlepiej sie sprawdziło niedawno w Paryżu!
              Gonzales!.Układ okrągłostołowy już jest nie do wyeliminowania!.Bo byli chłopcy ze WSI e SB a także ich kapusie,zainnstalowali we władzach naszego kraju już swoje dzieci.Kukiza bardzo szanuję....ale zagłosuję na kandydata "obywatelskiego"!
              www.youtube.com/watch?v=6wtU7nEDDYw
              • Gość: Grzegorz Re: zagłosuję na muzyka IP: *.ip.oxynet.pl 10.02.15, 10:37
                Dobrze lechowski51, więc jak według Ciebie należy przeciwdziałać islamskiemu ekstermizmowi? Podaj mi realne rozwiązania? Cały świat się nad tym dziś głowi. Zamknięcia granic jak w Koreii Północnej i skazanie własnego narodu na nędzę nikt nie traktuje poważnie. We Francji żyje 65 mln ludzi z czego większość na kilkakrotnie wyższym poziomie niż w Polsce. We Francji raz na kilka lat zdarzy się jakaś radykalna grupa która sumarycznie zamordowała mniej niż katolicki Andreas Breivik w Norwegii na Wyspie Utoya.

Wobec tego mam do Ciebie kilka pytań, jak nie będziesz potrafił na nie odpowiedzieć szkoda mojej energii na Ciebie:
                1. Dlaczego Polacy wciąż wyjeżdżają do tych złych krajów ogarniętych multi-kulturą?
                2. Dlaczego uważasz, że likwidacja funduszu kościelnego, religii w szkołach spowoduje rozwój multi kulti? Nagle zaczną do nas napływać imigranci islamscy?
                3. Jakie wg Ciebie należy podjąć rozwiązania, żeby przeciwdziałać powstaniu islamskiego radykalizmu w Polce?

Póki co podejmujesz retorykę opartą na straszeniu społeczeństwa. Podaj mi konkretne sensowne rozwiązania albo pomysły Twojego kandydata!
                • Gość: gonzales Re: zagłosuję na muzyka IP: *.przemysl.hypnet.pl 10.02.15, 12:39
                  Przeczytajcie co mówi Kukiz i napiszcie z czym się nie zgadzacie.
                  wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Pawel-Kukiz-dla-WP-Polska-sie-wali-dlatego-ide-na-wojne,wid,17244123,wiadomosc.html
                  • lechowski51 Re: zagłosuję na muzyka 10.02.15, 13:15
                    Gonzales.Kukiz to przyzwoity człowiek i dobry muzyk.Kibicuję mu mi chętnie pomogę przy inicjatywie JOW.Natomiast uważam,że jego start w wyborach jest symboliczny i bezskuteczny.Bo w II turze spotkają się Duda i niestety Komorowski.
                    • Gość: serena Re: zagłosuję na muzyka IP: *.toya.net.pl 10.02.15, 13:59
                      Duda to dalsza klerykalizacja państwa. Nie zagłosuję na ludzi cierpiących na omamy religijne.
                      • Gość: gonzales Re: zagłosuję na muzyka IP: *.przemysl.hypnet.pl 10.02.15, 14:30
                        Przecież Kukiz wie że nie wygra wyborów. Chodzi mu o jak największe poparcie bowiem na tej podstawie chce budować ruch obywatelski przed wyborami do sejmu. Zyskując nawet kilkanascie procent będzie miał możliwość " potargowania " się z liczącym się kandydatem . jak przypuszczam mając do wyboru Komorowskiego i Dudę poprze tego drugiego.Pod pewnymi warunkami. Może zbudować ruch ktory weźmie trochę mandatow na wiejskiej i będzie pożądanym koalicjantem. A wejdzie w koalicje pod warunkiem spełnienia choćby części swoich postulatów. I na pewno nie będą to stołki jak w przypadku wyboru innych ugrupowań.
                        • lechowski51 Re: zagłosuję na muzyka 10.02.15, 15:44
                          Chętne pomogę mu w zbieraniu podpisów.Może spowoduje,że poderwą doopy młodzi Polacy i pójdą do wyborów?.
                        • Gość: kazik Re: zagłosuję na muzyka IP: *.bois.qwest.net 10.02.15, 19:15
                          gonzales po wyborach bedzie tak jak i przed.a wynika to z wpisow,gdzie to ludki sa podzielone jak
                          pokrojona marchew.a p.Komorowski wygra w stylu % p.S.P. W.Gomulki.lud sie spiera o to gdzie lepiej[mimo tego,ze ponoc gdzie indziej jest gorzej-Islam],ale jemu tylko przyswieca zaszczyt tego przed czym Jezus przestrzegal,proszac,by zwracac baczna uwage na czasy z za dni Noego.
                          zobacz jaki cynk dostala pani premierowa[z zaszczytem rozmawiala z p.Aniela przez telefon i to az z Waszyngtonu],ciekawe o czym i w jakim jezyku rozmawiala? a moze dostala tylko dyrektywy!
                          rozmowy w Minsku maja sie odbyc ponownie.zdemilitaryzowany kawalek ziemi ma byc nadzorowany.ale o dziwo zachod chce by go kontrolowala Moskwa ? chyba na miejscu byla by to
                          robota dla OBWE,no,ale wtedy bylo by to nie na reke p.Poroszence.p.Putin mial by obrone.
                          obserwuj swiat,bo jak tam bedzie niewesolo to tym bardziej w kraju.i nic ale to nic nie zdadza sie pobozne zyczenia i marzenia oraz pragnienia.i kto wie,czy jeszcze nie bedzie.."na szance"!.
                  • Gość: kazik Re: zagłosuję na muzyka IP: *.bois.qwest.net 10.02.15, 22:16
                    gonzales,wygra ten co swa polityka i osobowoscia kroczyc bedzie droga do NWO.i te droge MUSI
                    obrac kazdy,ktory wygra,inaczej bedzie juz wczesniej wyeliminowany,albo pozniej bedzie mial
                    prz...ane.i nic nie dadza mu osiagnac,prucz jeszcze wiekszego podzialu po miedzy ludzmi.a i papiez tez bedzie przeciwko takiemu[pomimo,ze kler w kraju bedzie za].obudz sie i zrozum w jakich to czasach obecny swiat zyje.i to czy sie ci to podoba czy nie.tego nikt z ludzi nie sprostuje.
    • Gość: jolka Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.15, 22:49

Pan prezydent dr. Bronisław Maria Komorowski to jest człowiek i polityk wielkiego formatu. Polityk który dobrze dba o Polskę, jednoczy Polaków i w zgodzie prowadzi nasze interesy. Z bulem serca patrzę jak partie opozycyjne próbują dyskredytować prezydenturę Pana Bronisława ale nie uda się im to bo Polacy swój rozum mają. Nawiasem mówiąc gdyby Pan prezydent nie miał żony i był trochę młodszy to bym się za niego brała. Podoba mi się i jako polityk , osoba publiczna ale także jako męszczyzna. Jestem święcie przekonana, że w maju wygra w I turze wyborów zdobywając około 70% poparcia. Wszystkie sondaże dają Panu Komorowskiemu poparcie w granicach 75-80%. Podobnie jak notowania rządu i PO. Głosujmy na Pana prezydenta Bronisława Komorowskiego.

• lechowski51 Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 11.02.15, 08:49
        ...powiedział łubu dubu Prezes klubu Ryszard Ochódzki.Ja z kolei myślę że Bul Komorowski ma szanse na 95%.Bo zawsze parę procent oszołomów nie rozumie starań Partii o to żeby żyło się nam lepiej.
        • Gość: gość Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.przemysl.hypnet.pl 11.02.15, 13:24
          Temat ściśle powiązany z wyborami,prezydent odpowiada za siły zbrojne ,wiadomosci.onet.pl/kraj/gen-piotr-makarewicz-o-stanie-polskiej-armii-wnioski-moglyby-byc-przerazajace/lxbw5, a tymczasem nowy sondaż :rośnie poparcie dla PO.
    • Gość: Cypis Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.15, 23:11
      Prezydent, prawdziwy Polak! KLIK
      • Gość: gonzales Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.02.15, 14:38
        Posłuchajmy zanim podejmiemy decyzję na kogo głosować
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xbuiF6abVQI
        • Gość: Cypis Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.15, 14:10
          Czytać też warto - KLIK

Co ciekawsze:
          "Henryk Wujec: Ja to czytałem ponad rok temu, bo to było drukowane w „Wolności” i „Solidarności”, taki periodyk Europejskiego Centrum „Solidarności”, Jan Skórzyński robił wywiad z panem prezydentem. "
          Gość Radia ZET: Henryk Wujec - radiozet.pl
          • Gość: gonzales Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.02.15, 16:45
            Prezydent blisko 40 milionowego kraju w Europie środkowej zachowuje się niepoważnie a szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego profesor nauk wojskowych emerytowany generał zachowuje się jak błazen. I to dzieje się w kraju gdzie tradycja,kultura wymaga od osób na takich stanowiskach powagi, eleganckiego dystyngowanego zachowania. Czyż nie powinni do robienia zdjęć zatrudnić choć by attache prasowego ambasady polskiej? Porażka, a raczej katastrofa. fakty.interia.pl/swiat/news-stanislaw-szogun-koziej-szef-bbn-otrzymal-nowy-pseudonim,nId,1680904
            Już nawet guru PO prof /?/ Bartoszewski przestaje wierzyć w to co mówił przez ostatnie lata i boi się że Polacy jak zwykle wszystko schrzanią wiadomosci.wp.pl/kat,8131,title,Wladyslaw-Bartoszewski-zebysmy-znowu-nie-schrzanili,wid,17297958,wiadomosc.html?ticaid=1146c9
            • Gość: Cypis Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.15, 18:37
              KLIK
            • Gość: ... Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.toya.net.pl 01.03.15, 12:42
              Może Bronek chciał żarówki wymienić w żyrandolu? Z krzesła mu łatwiej bo on kurdupel jest.
            • Gość: kazik Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.bois.qwest.net 08.03.15, 00:55
              gonzales,on sie zachowuje sie niepowaznie,jak blazen.gonzales,czy ty rozumiesz o co w wyborach chodzi.o glosy,ale tych nadewszystko co mysla i rozumieja obecne czasy.nie chodzi o tych co skonczyli lat 60.widziales wiadomosci dotyczace prez.Obamy? z kim dal sobie robic wywiad,no i potem te miny.po co ? po glosy tych,ktorzy nic nie rozumieja,a sa ogromna wiekszoscia i idzie nimi latwo manipulowac.oni tylko sie znaja na grach komputerowych.w kraju
              nie inaczej.zas co do tradycji,kultur i oglady-zapomnij.teraz sa czasy gdzie na piedestal stawia sie
              akurat to,o czym pisze ap.Pawel do swego wspolpracownika Tymoteusza w II TYM.3:1-9.i nie dziw sie,ze ci po 60-tce widza swymi szczerymi oczyma,ze Polacy jak zwykle wszystko schrzania.
              i tak jest po calym swiecie w obecnych czasach.zobacz na demonstracje przeciw obecnemu
              premierowi Izraela[czego ci demonstranci sie domagaja?].ano tego o czym nie raz pisalem,
              nadchodzacego nowego,zmian,pokoju i latwego bez Boga zycia.i to otrzymaja[chociaz na swe
              5 minut].poniewaz kiedy dojdzie do zawarcia pokoju po miedzy Izraelem a swiatem arabskim,to Izrael zlikwiduje calkowicie i swe wojsko i swa armie[o tym pisze Slowo Boze,a skoro pisze,ze cos bedzie,to bedzie,gonzales nie boj zaby] i wtedy ci co teraz tam oto demonstruja,swe dostana,ale to bedzie uludne,poniewaz pan Putin[moze byc juz inny Putin]i
              spolka[kto wie czy ramie w ramie z Polska]juz zadbaja o bezbronnego Izraela[oczywiscie na tej spolki zgube].i o tym tez Biblia pisze,ze bedzie,a wiec bedzie.na teraz od polskich,
              wazniejszymi sprawami beda wlasnie wybory w Izraelu oraz rozmowy genewskie[gdzie bedziemy ponownie ogladac usmiechnietych i sciskajacych sobie swe dlonie Lawrowa i Kerry'ego].daj sobie wiec spokuj polskimi wyborami,bo nawet jezeli wygra twoj typ,to i tak wszystko pojdzie swa droga jak dotychczas.zrozum to wreszcie i pogladaj caly swiat z jego
              wydarzeniami pod katem biblijnym.na tym wygrasz.powodzenia.
    • Gość: mat120 Pęk o Komorowskim IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.15, 21:38
      trzeba chyba mówić wprost o demencji
      Dzisiaj w całej Polsce przedstawiciele sztabu wyborczego Andrzeja Dudy prezentują założenia jego programu. W Krakowie senator Bogdan Pęk z przekonaniem mówił o kandydacie PiS, który prezentuje się o wiele lepiej "na tle rozlazłego prezydenta". - Z całym szacunkiem dla majestatu RP, ale trzeba mówić chyba wprost o demencji, bo Komorowski kompromituje Polskę za granicą – mówił senator PiS.
      - Oprócz programu są jeszcze osobowości kandydatów. Trzeba powiedzieć, że z podniesioną przyłbicą możemy pokazać młodego, zdolnego, świetnie wykształconego młodego człowieka, o wysokim dynamizmie i kulturze, na tle rozlazłego prezydenta, z całym szacunkiem dla majestatu RP. Pan prezydent wykazuje ostatnio niebezpieczne zachowania, w tym zbliżone do demencji. Trzeba o tym mówić wprost, bo jego wpadki z wojaży zagranicznych mnożą się i kompromitują Polskę za granicą – powiedział Pęk. Odniósł się tym samym do ostatniej wizyty Bronisława Komorowskiego w Japonii i jego wpadek, które mu się tam przytrafiły.

wiadomosci.onet.pl/krakow/pek-o-komorowskim-trzeba-chyba-mowic-wprost-o-demencji/wtkqd
    • Gość: mat120 Pan Bronisław znów zaskoczył:) IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.15, 13:26
      Chociaż po występach w Japonii nic już nie powinno zaskoczyć a tu proszę:):
      wiadomosci.onet.pl/kraj/konwencja-wyborcza-bronislawa-komorowskiego/k7qv9m
      • Gość: Land Rover Re: Pan Bronisław znów zaskoczył:) IP: *.19-1.cable.virginm.net 07.03.15, 17:17
        a co powiesz na to, że Andrew Duda, to ..."banderowiec", a jego druga połowa ma, tfuuu, jewrejskie korzenie? Ot, ci kałabania - jakby powiedział śp. Pawlak z "Samych swoich". I kogo nam tu prezes Kalkstein podstawia. Jak rozumiem te rodzinne sentymenty do Odessy i wymowę aż 44 spotkań śp. brata z Juszczenką, ale żeby aż tak?
        ---
        Trudno powiedzieć, jak odniesie się do tego wyboru zaprzyjaźniony z Toruniem biznesmen Jan Kobylański, prezes Unii Stowarzyszeń i Organizacji Polskich Ameryki Łacińskiej. On od Dudy zdaje się dystansować - na polonijnych stronach internetowych czytamy już, że żona Dudy jest "pochodzenia żydowskiego", a sam Duda to "potomek banderowca".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,17494138,Gospodarka_na_aborcji_traci_4_tryliony_dolarow__a.html#ixzz3Tf6VdG1a

a tu inne smaczki nt.kandydatury A.Dudy i jego rodziny
        janusz.neon24.pl/post/119490,maz-kobiety-kon
        tu coś o Ojcu Biznesmenie i Antku Policmajstrze, szpecu Smoleńskim:

Czemu ma służyć umieszczenie na niej takich zdrajców Polski jak „nasz” główny judaizator rebbe Rydzyk? Czy fanatyczny żydowski syjonista i pretorianin kaczej mafii Antoni Macierewicz? Pomijając już inne persony, na które szkoda strzępić pióra, jak np. jedyny polskojęzyczny koczownik w muszce.
        wolna-polska.pl/wiadomosci/jan-kobylanski-sie-kompromituje-2013-11
        tutaj o tym szmalcowniku z Urugwaju, który wspiera naszych rodaków kolaborujących z Putinem

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,12819918,Polonijny_biznesmen_i_antysemita_dzieli_prawice__.html

• Gość: maćko z bogdańca żenada:( IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.15, 23:41
        No nie:
        www.youtube.com/watch?v=uOfiW1AHp5s
        • Gość: kazik Re: żenada:( IP: *.bois.qwest.net 08.03.15, 01:12
          macko z b,tego klipu zadna gazeta ani zaden kanal TV w szanujacych sie demokratycznie krajach,
          by nie przepuscil.nawet w dniu wyborow bylo by tego pelno po mediach,a na kazdym spotkaniu
          przed wyborczym bylby pierwszym pytaniem do tego"goscia".
          • Gość: gonzales Re: żenada:( IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.03.15, 10:29
            Nie rozporek jest ważny a to biznes.interia.pl/news/siedzimy-w-kieszeniach-globalnych-spekulantow,2104532,7035 Nigdy więcej PO i Komorowskiego!
            • Gość: Baba Re: żenada:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.15, 13:25
              Chętnie zagłosowałabm na Palikota,bo nie chcę Polski zależnej od kleru.
              Jednak jak patrzę na tych ,którzy się do niego podczepili,choćby w naszym regionie robi mi się niedobrze.
              • Gość: kazik Re: żenada:( IP: *.bois.qwest.net 08.03.15, 17:57
                Baba,wiedz to jedno,ze religia rzadzi calym swiatem[sprytnie by nie wskazywano na nia palcem] i
                wszyscy sa jej podporzadkowani,nawet Chiny.i to jeszcze sporo lat potrwa,az do czasu,kiedy sam
                Bog podburzy serca polityce i ta w tym momencie religie zniszczy[i co ciekawe,na drugi dzien bedzie tego zalowac,poniewaz bedzie na siebie musiala przejac jej role.ale bedzie juz po ptokach].czyt.spraw.biblijne w nich czarno na bialym.tak wiec pali kot czy nie pali kot,kazdy pod kontrola religii,nawet jezeli to jest zakamuflowane.a czasy na dodatek w ktorych teraz zyjemy,po calym swiecie sie charakteryzuja klamstwem,zwiedzeniem oraz skolowaniem wszystkich i wszystkiego.a to dopiero tego poczatek,bedzie sie z dnia na dzien nasilac.nalezy byc czujnym.i to
                nawet jezeli sie z ciebie smieja i naigrywaja.prawda jest tylko jedna i na koniec kazdy i tak z jej znajomosci skorzysta,tylko byle nie za pozno.
            • Gość: kazik Re: żenada:( IP: *.bois.qwest.net 08.03.15, 17:46
              gonzales,to jakby marzenie scietej glowy,albo myslacego koguta o niedzieli.p.Komorowski potrzebny UE jak oko w glowie.nie boj zaby,on wygra.a ja glosowac i tak nie bede,bo bym nie mial mozliwosci sie po wyborach smiac.pisalem juz,ze obojetnie kto wygra,nic sie nie zmieni.i jak juz ktos zauwazyl pytaniem,czy w Polsce jest godnosc ludzi i madrosc wykrztalconych? jest,ale co
              z tego? tego nie mozna wykorzystac,poniewaz to musialoby isc w parze z p.Aniela oraz p.z
              Luxsemburga.a p.Tusk[chociaz wazny swa pozycja,to jednak jego waznosc dotyczy jego pozycji
              w posluszenstwie celom nadrzednym],nic nie da rady zrobic,nawet rozmowami z p.Obama.a teraz jeszcze na dzis Grecja.nie opusci UE ani nie dadza jej wyjsc[pisalem wiele razy o tym,ze
              UE w koncu bedzie sie skladac z 10 panstw=dokladnie jak to bylo pod Imperium Rzymskim w
              czasach Jezusa na ziemi].Grecja jest czescia starej Europy[rzymski klub]i w jej obecnych bolaczkach obecna Unia bedzie sie starala jej z tych bolaczek wyjsc i to nawet na zlosc zywym.
              gonzales mozesz sie z tego smiac i niedowierzac,ale chociaz obserwuj i staraj sie laczyc swa glowa watki w jedna calosc,by miec obraz obecnych czasow,pomimo tego,ze pra do przodu
              szybko bardzo.i sie nie przejmuj za wiele,lepiej poczytaj tez w wolnej chwili Slowo Boze[ze
              specjalna uwaga na listy ap.Pawla].zobaczysz,ze z ulaga odetchniesz.powodzenia Przemyslu !!
    • bakoon Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 08.03.15, 20:50
      Pytanie! Czemu w sondażu nie ma pozycji Paweł Kukiz?
      • Gość: kazik Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.bois.qwest.net 09.03.15, 00:11
        pytanie:a dla kogo pracuja media? nalezy pomagac swemu i w umyslach eliminowac nie wygodnych.po co maja ludziska zawracac sobie glowy kims kto i tak nie wygra.demokracja ma wiele koncow,trykow,sposobow i mozliwosci.to nalezy umiec wykorzystac przy kazdej okazji,
        kiedy zachodzi potrzeba.a prosty lud pomruczy ale i tak kupi.
        • bakoon Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 09.03.15, 11:57
          Kazik, sam bym lepiej tego nie ujął :) Nie wiem czy tylko dla niektórych jest oczywiste jakich mamy kandydatów. Bronek aktualny prezydent, a z reszty partii jakieś czwartoligowe pionki, żeby na wszelki wypadek Bronkowi zbyt dużej konkurencji nie zrobić. Ale lud pomruczy, a i tak kupi... racja.
          • Gość: kazik Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.bois.qwest.net 09.03.15, 20:06
            z tym,ze gawiedz jest nie przewidywalna[i to ma miejsce po calym swiecie],dlatego,jezeli chodzi o wygranie,to nawet w tej czwarto ligowej kolejnosci tez sa tacy,co pozniej byli by ewentualnie jak p.Bronus.pieknie ktos napisal pod artykulem o p.Tusku w Ameryce,ze zostal wybrany w taki
            sam sposob jak i JPII.ja dodam,ze i poprzedni JPII i po nim,tak samo.musimy sie trzymac na bacznosci[jezeli chodzi o to co obserwujemy],poniewaz zyjemy w biblijnym przekazie ap.Pawla z
            2 Tym.3:1-9.ten trend jest kultywowany po calym swiecie po wszystkich dziedzinach zycia codziennego.poniewaz ogromna prace sie dokonuje za zakryta kurtyna,by jak ja podniosa,bedzie
            wszystko juz gotowe.
      • Gość: Grzegorz Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: 195.117.119.* 24.04.15, 11:02
        Zobacz na datę założenia wątku! Wtedy Kukiz jeszcze nie zgłosił kandydatury.
    • Gość: mat120 "Na Mazury macać kury" IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.15, 23:42
      I do widzenia! - Tak krzyczał tłum w Lublinie na spotkaniu z Komorowskim:
      wiadomosci.onet.pl/lublin/komorowski-wygwizdany-w-lublinie-stan-na-krzeslo/6f473v
      • matigrypl Re: "Na Mazury macać kury" 18.04.15, 08:36
        Ostatnio gdy słucham demagogicznych wypowiedzi bula to mam tylko jedno skojarzenie; Każdy dyktator sądzi o sobie, że jestem wspaniołomyślny bo mogłem zabić?
        • Gość: mat120 Schetyna dziękuje prezydentowi IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.15, 21:01
          za modelową współpracę w dziedzinie polityki zagranicznej:)
          wyborcza.pl/1,91446,17801226,Schetyna__dziekuje_prezydentowi_za_modelowa_wspolprace.html
          Istotnie... Szczególne podziękowania należą się panu prezydentowi za oplucie Polaków ustawą o ochronie prawnej upowskich bandytów podczas jego "pamiętnej" wizyty w Kijowie

alexjones.pl/pl/aj/aj-swiat/aj-wiadomosci/item/52701-bandyci-z-upa-pod-prawna-ochrona-panstwa-ukrainskiego
          I to za jedyne 100 mln Euro, które im zawiózł w podarunku.:)

I jak tu głosować na tego gościa? Lepszy już chyba pan (pani) Grodzki!

• Gość: maćko z bogdańca jeszcze trochę i po bulu?:) IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.15, 16:09

viralka.pl/nie-wierze-w-to-co-widze-w-rozmowie-z-niepelnosprawna-komorowskiemu-pomaga-suflerka/
      Panie Bronek - kończ waść......:)
    • Gość: maćko z bogdańca I po bulu:)) IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.15, 22:30

www.youtube.com/watch?v=Vvm57EWS44w
      • Gość: gość Re: I po bulu:)) IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.05.15, 11:30
        I co, od zaprzysiężenia zapanuje u nas kraina szczęśliwości, wszelkiej pomyślności, poszanowania i harmonii społecznej.
        Jeszcze tylko Kopaczową wyrzucicie z roboty, Pan Premier będzie znowu Panem Premierem, i sanem mleko popłynie. Tylko na kogo będziecie narzekać, na kogo zwalać winę za za wasze nieudane zasrane życie?
        • Gość: Bogdan z Maćkowic Re: I po bulu:)) IP: *.centertel.pl 25.05.15, 11:57
          Przybędzie pomników.Młodzi i tak będą wyjeżdżać .
    • Gość: Cypis Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.15, 13:26
      KLIK
      • matigrypl Re: Wybory na prezydenta RP 10 MAJ 2015 25.05.15, 15:13
        Niestety! Nawet połączono mnie z dyrektorką która mnie poinformowała że nie ma takiej możliwości!!!

Wybory w Polsce to przykład demokratyzmu preferowanego przez bula! Jaki prezydent takie wybory, demokracja i wolność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka