Dodaj do ulubionych

Za dużo urzędników w Przemyślu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.15, 08:51
Za dużo urzędników w Przemyślu? - radio.rzeszow.pl

KLIK

Jakie miasto zajęło pierwsze miejsce w rankingu "Sukces mijającej kadencji (2010–2014)" - KLIK
Obserwuj wątek
    • Gość: Tubylec Urzędników trochę mało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.15, 12:03
      Urzędników w pełnym znaczeniu mamy trochę za mało.
      Natomiast różnej maści pociotków zajmujących etaty urzędnicze mamy co najmiej cztery razy za dużo.
      Najciekawsze jest to,że różnej maści pociotkowie to nawet na lokaja urzędnika się nie nadają.
      Tępe to ale wierzące.Przekonane o swojej "misji"widoczne szczególnie w czasie sumy w katedrze gdzie parafianie tejże katedry nawet na tą główną mszę nie przychodza z prostej przyczyny.
      Zaduch wymieszany z tandetnymi wodami toaletowymi jest bardziej zabójczy niż smog nad miastem.Nie wspomnę o samochodach gdzie każdy chce wjechać do katedry a tak poustawiane jak na prawdziwym wiejskim paswisku skutecznie blokujące ruch w tym rejonie miasta.Oczywiście siły porządkowe odpowiednio pouczone nie reagują.
      • Gość: fram Re: Urzędników trochę mało. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.15, 20:51
        Wypisujesz takie brednie że trudno się do tego odnieść. Albo jesteś pijany , albo po dopalaczach ale raczej lekko stuknięty , czyli nienormalny. Widocznie siedzisz tej naszej pięknej Katedrze i wdychasz spaniale zapachy drogich perfum, pewnie francuskie. Ciekawy typ.
        • Gość: Jack Re: Urzędników trochę mało. IP: *.przemysl.zicom.pl 03.09.17, 17:26
          no skoro, ma taką rzetelną wiedzę to niechybnie musi siedzieć wśród nich. Zapewne twarzą w twarz do d... włazi a poza jak to na obłudnika przystało tyłek obrabia. A tak naprawdę to wybory tuż tuż i już przerabia swoimi krótkimi nóżkami jakby tu sobie jakąś ciepła a dobrze płatną posadkę zapewnić, bo z wiszenia w necie i uprawiania propagandy na forum ciężko wyżyć...no intrygi i knucie u łolesia czas zacząć....
    • Gość: olo Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: 185.18.135.* 18.02.15, 18:12
      czy użędnikiem zostaje się już do emerytury. pytam bo w tym roku mam maturę, a wujek może mi załatwić posadkę. i czy jest jakieś ryzyko, że mnie zwolnią. bo redukcja etatów jak w górnictwie to chyba w UM mało prawdopodobna.
      • Gość: lol Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.15, 06:09
        słabiutka prowokacja, osoba która ją wymyśliła nie grzeszy intelektem , na marginesie to urzędników może i u nas jest za dużo czy jak niektórzy napiszą za mało , jedno jest pewne pieniądze wydane na ich utrzymanie pochodzą z naszych podatków i niestety ale brakuje gospodarza, który efektywnie wydawałby taką kasę, i tu jest ból (bul)
      • Gość: urzędnik Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.15, 09:18
        No "olo" nie sądzę, że zdasz maturę z takim poziomem ortografii, więc jeszcze się poucz.
        • Gość: gonzales Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.02.15, 10:37
          Dobrze że wróciłeś Cypisie. Niezmiernie potrzebne jest przekazywanie prawdy o przemyskiej rzeczywistości, o obłudzie i zakłamaniu przemyskich władz.

Niestety nie ma szans na jakiekolwiek zmiany, dalej będą łupić mieszkańców miasta wprowadzając maksymalnie dopuszczalne podwyżki na wszystko co możliwe.
          • Gość: Cypis Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.15, 01:37
            @lol

Liczby zatrudnionych specjalnie nie ma się co czepiać. Gdy tworzy się skomplikowaną strukturę organizacyjną i liczne stanowiska kierownicze, specjalistów, którym trzeba zapłacić 2-3 razy więcej niż szeregowemu urzędnikowi, to rosną wydatki. Można się nawet chwalić, że zmniejsza się liczba zatrudnionych. Tylko co z tego, skoro niby o 3-4 etaty mniej, ale powstały 2 nowe, które kosztują tyle samo albo więcej niż te zlikwidowane?

Brakuje nie tyle gospodarza, co gospodarzy. Żeby móc tyle wydawać, trzeba mieć większość w radzie.

@ gonzales
            Miło mi! Prawda wielkie słowo. Jeżeli ci, którzy aspirowali do samorządu i głośno krytykowali władzę w kampanii wyborczej dziś milczą choćby w sprawie budżetu, to specjalnie nie ma co liczyć na jakiekolwiek zmiany. Jak zwykle pewnie zbudzą się kilka miesięcy przed wyborami i będą robić szum. Dla niektórych chyba wpływać na samorząd, na to co dzieje się w mieście = mieć dietę albo etat w magistracie.

PS Znalazłem jeden wyjątek ;) - KLIK

Gdyby tak poszukać jeszcze bardziej przypadkowych podobieństw, to można znaleźć jeszcze zabawniejszą parę bohaterów - KLIK
      • Gość: Lusia Syfonowa Re: Za KLIKÓW na Forum IP: *.mt.pl 08.09.17, 10:17
        Jeśli ktoś, kto uważa się za mędrcę z wybitnym mózgiem, który nawet nie nadaje się do trepanacji stosuje posty dając tylko KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, KLIK, uważam go za idiotę i niedouczonego debila, który jest szowinistą nielubiącym naród polski.
    • Gość: olo Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: 185.18.135.* 19.02.15, 15:53
      No "olo" nie sądzę, że zdasz maturę z takim poziomem ortografii, więc jeszcze się poucz.

to i tak nie przeszkodzi mi zostać urzędnikiem bo mam znajomości. pozdrawiam mieszkańców, którzy już nie długo będą mnie utrzymywać :)
      • darino Za dużo 19.02.15, 15:59
        > to i tak nie przeszkodzi mi zostać urzędnikiem bo mam znajomości. pozdrawiam mi
        > eszkańców, którzy już nie długo będą mnie utrzymywać :)

"Nie długo" :)
    • Gość: Cypis Konferencja prasowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.15, 09:39
      Konferencja prasowa... - youtube.com
      • Gość: gość Re: Konferencja prasowa... IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.15, 19:08
        "obiektywny" PiS rwie do koryta, i trzeba zwolnić parę etatów...ot i cała reorganizacja. Pierwszy raz o konieczności oszczędności mówiło się w 2008. I nic. Ale słynna prawniczka to już pewnie biurko ma posprzątane?
    • Gość: zzz Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.kaskada.net 22.02.15, 21:43
      z tej konferencji widać że będą redukcje.. ale zwolni się młodych, zdolnych, wykształconych perspektywicznych ludzi a zostawi się leni, nierobów, byłych naczelników z wielkimi pensjami i tak to będzie... redukcja etatów czytaj: pogorszenie usług i dostępu to wykwalifikowanego urzędnika...
      • Gość: leon Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.play-internet.pl 25.02.15, 04:56
        widzę pierwszych kandydatów: jak chociażby pełnomocnik ds.służb i inspekcji-niepotrzebne i "nieproduktywne" stanowisko oraz jeden z dwóch w POSIR, który nie widzi różnicy w tym, że jest w pracy czy w domu- ostatnio zaabsorbowany celem strategicznym i operacyjnym w godzinach pracy, czyli swoim rozstaniem z połowicą.
    • Gość: smakosz Wcale nie jest za duzo IP: *.toya.net.pl 25.02.15, 06:33
      Otóż, biorąc pod uwagę koncepcję powstania browaru pod ziemią (dawna kawiarnia pod arkadami) na końcu trasy turystycznej; gdzie jest szansa , że kasę samorządową bedzie nabijana kieszeń prywatna to jeszcze więcej urzedników potrzeba
      • Gość: bratt pitt Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.play-internet.pl 25.02.15, 19:34
        Ty,Leon masz rację. To jest ten pacjent z POSIR co do sanatorium jechał służbowym samochodem i ma żonkę w straży granicznej, której jak "donoszą" pracę "wychodził" u niejakiego janka.k.- byłego kadrowca BiOSG. To mówisz, że jest tak już źle? A taka wierząca i nowoczesna rodzina była, O. znany wazeliniarz wchodził i wchodzi w d ...wszystkim u których miał i ma interes. A jak zmieni się inna opcja to dostosuje się do niej "bez mydła"
      • Gość: A Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.15, 20:06
        Czyli teraz czekamy na szczegóły reorganizacji. Sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądało i czy zapowiadane zmiany rzeczywiście zaowocują zwiększeniem dynamiki działania urzędu, podniesieniem standardów obsługi petentów a przede wszystkim czy ewentualni inwestorzy będą mogli znaleźć w urzędnikach kompetentnych i decyzyjnych partnerów, bo dotychczas mówiąc najoględniej niespecjalnie to wychodziło. Poczekamy zobaczymy.
      • Gość: marek Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 20:50
        A kto panie smakosz bogatemu zabroni ?
      • Gość: Cypis Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 21:18
        KLIK i KLIK
        • Gość: michalik Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.play-internet.pl 02.03.15, 02:09
          wystarczy "zweryfikować" przyjętych w ostatnich latach z poręki PO,PIS,PSL i "Czarnych", a sukces kadrowy jest gwarantowany, a jakie oszczędności i aplauz społeczny. Władyk będzie wiedział na czym problem polega. A jako "dziecko" partyjniactwa,nepotyzmu,etc.,etc.,etc.....z pewnością negować będzie taką tezę i bredzić o kompetencjach partyjnych towarzyszy
          • Gość: kulega Re: Wcale nie jest za duzo IP: *.play-internet.pl 07.03.15, 03:38
            oj władyk,władyk jaki ty teraz "hamerykański" i abstynent z "krótką pamięcią".
    • Gość: wac57 Putin tnie, Choma nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.15, 10:58
      wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-10-procentowa-redukcja-plac-w-administracji-kremlowskiej/bz6m7
      Jak wiadomo, Pan Prezydent Choma w czerwcu 2014 (5 m-cy przed wyborami) podwyższył swoim urzędnikom pensje średnio o 200 zł na osobę (co kosztuje budżet miasta 800 000 zł rocznie).
      • Gość: kulega Re: Putin tnie, Choma nie IP: *.play-internet.pl 07.03.15, 15:56
        Partyjniacy zawsze dobrze zarabiali. Państwo czyli instytucje publiczne zawsze było dojną krową dla towarzyszy partyjnych różnej proweniencji. Czy to rząd,samorząd, czy inne publiczne instytucje były synekurą dla kombinatorów i innych pacjentów związanych z partią czy układem. Dlatego każda kamapnia wyborcza jest stekiem obietnic, banałów które nas społeczeństwo sprowadza do kretynów i idiotów.
    • Gość: Cypis ...Zarobki prezesów i dyrektorów w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.15, 08:59
      Nie tylko prezydent dobrze zarabia. Zarobki prezesów i dyrektorów w Przemyślu - nowiny24.pl
    • Gość: Cypis Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.17, 14:52
      Gimnazjum na 2 w Przemyślu przerobią na urząd. Koszt: 2 mln - zycie.pl

Czyli coraz mniejsza liczba urzędników (takie przynajmniej były zapowiedzi) będzie dysponowała coraz większą liczbą obiektów (ile metrów kwadratowych na 1 urzędnika) w wyludniającym się oraz zadłużonym mieście i to na kredyt?

• Gość: tak pytam Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.play-internet.pl 04.09.17, 12:02
        a może lepiej będzie jeśli obywatele, którzy jeszcze zostali będą mieli lepszy dostęp do urzędu... Lataj sobie z głównego na Matejki lub na Łukasińskiego...
        czy chodzi Ci o to aby pracownicy siedzieli i przyjmowali strony w małych klitkach czy może jednak żeby warunki były godne zarówno dla pracownika jak i obsługiwane osoby
        a może koszt utrzymania jednego budynku będzie mniejszy niż 3? nie wiem...
        • Gość: Cypis Re: Za dużo urzędników w Przemyślu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.17, 13:23
          Prawie wszystko w mieście zamiera, ale magistrat rozkwita i pieniędzy na jego reorganizacje i modernizacje nie brakuje?
          TU masz ranking i możesz sprawdzić jak na tle innych powiatów grodzkich wypadał Przemyśl pod względem wydatków na administrację.
          Dzięki wieloletniemu "inwestowaniu" w administrację Przemyśl się rozwija i będzie się nadal rozwijał?

Gdy miasto jest zadłużone, a administracja kosztowna, to ... KLIK

Ratuszowa 10a jest jeszcze własnością miasta?
          Budynek stoi pusty?
          Kto i dlaczego podjął decyzję o wyprowadzeniu z niego wydziałów UM?
          I te ciągłe zmiany, remonty, przenoszenia z budynku do budynku... od mieszania herbata nie będzie słodsza!
          • Gość: Tutejszy Za mało kompetentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.17, 14:08
            Tak sie składa,że u nas urzędników kompetentnych jest za mało.
            Ale problem w tym,ze każdy kompetentny urzędnik posiada dwóch przydupasów jako ochrona uczonego.To właśnie te przydupasy z rodzinnego nadania nie mający pojęcia o niczym,nawet kawy nie potrafia zrobić psują naszą urzędniczą rzeczywistość.
            Ale tak to jest,kiedy chce sie by rodzina była na swoim.Wystarczy tylko policzyć decydentow i wszystkich radnych plus ich rodziny to urzędników mamy naprawdę dużo.
            Czy jest na to jakieś rozwiązanie.
            Owszem ale się nikomu nie opłaca.Miasto i tak nie zyska a jedynie przybędzie trwale bezrobotnych nienadających się do niczego.
            • Gość: Cypis Re: Za mało kompetentnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.17, 14:54
              Najbardziej kompetentny urzędnik może sobie pozwolić na wykazywanie niekompetencji swojego przełożonego?
              A mało kompetentnemu przełożonemu łatwiej się zarządza mniej kompetentnymi od niego podwładnymi?
              I jeszcze... KLIK

• Gość: urzędas Re: Za mało kompetentnych IP: *.oxylion.net.pl 05.09.17, 21:49
                i z tą grafiką się zgodzę...
                Boli jednak to, że wielu z Was na tym forum ma nas, zwykłych pracujących ludzi, zwanych przez swoje miejsce pracy urzędnikami (pogardliwie urzędasami), za leni, którzy nie robią nic tylko piją kawę i odganiają biednych obywateli od okienka do okienka (więc akurat pomysł przeniesienia wydziałów do byłej SP jest dobry - OKIENKA BĘDĄ BLIŻEJ)
                Tymczasem, większość z nas nie jest ani rodzinnie ani politycznie powiązana z obecną władzą...
                My naprawdę pracujemy, naprawdę staramy się aby wszystko jakoś funkcjonowało. Dlaczego tak nie jest?
                1. przepisy.... przychodzi Pan/Pani... ze świadomością że się należy...tym czasem przepis mówi, że się na należy...i co ja jestem zły? wydaje się, że nie...ja MAM STOSOWAĆ PRZEPIS...MNIE ROZLICZA Z TEGO KTOŚ...
                2. pieniądze.... naprawdę często nasze inicjatywy ogranicza brak pieniędzy w kasie Miasta, ...3. korupcja niby piszecie, że wygrał ten pociotek, bo kolega bo ciul wie co, tymczasem NAJNIŻSZA CENA WYGRYWA, aha ....przepisy... nie ma na to rady
                też mamy dość czasami, że wiele rzeczy aż kole w oczy, np Naczelnicy nowi, którzy nosili teczki za posłem czy marszałkiem albo są prezesami REGII... (wystarczy wyklikać w wujku google)
                wielu z nas naprawdę pracuje za śmieszne pieniądze w porównaniu z tym co robimy, od mierzenia powierzchni, od wizytacji w zaszczanych, obsranych mieszkaniach komunalnych, poprzez szukanie bobrów, do fotografowania śmieci, obsługiwania często cuchnących brudem, alkoholem obuwateli... pracujemy często naprawdę w śmiesznych warunkach, często jak jem śniadanie to głupio jak wpada strona (głupio jej i mi) a ja mam pełną gębę z żarciem (a przepraszam kodeks pracy daje mi czas na zjedzenie śniadania) więc może lepiej jak np zwiększą nam metraż i dadzą np miejsce na spokojne zregenerowanie sił czytaj: posiłek, bo wbrew pozorom praca umysłowa też męczy.
                co Wam jeszcze powiem...etaty z dużo tak krzyczeliście...owszem... zwolnili 4 gońców... wow...oszczędności, ale k.... nikt się nie zapytał ile teraz urząd płaci za polecone w mieście,które roznosi poczta, a gwarantuje że jest to trochę więcej niż tych czterech gońców zarabiało... tymczasem są Wydziały gdzie naprawdę ludzi brakuje...
                tak pisz, bo jestem urzędnikiem i czasem mam dość jak piszecie, że tak strasznie źle, że jesteśmy....a nigdy się nie zdarzyło, że właśnie było dobrze? NIGDY? o tym nie napiszecie... o tym że ta Straż Miejska jest do dupy to cały czas, ale jak pomoże to już nie napiszecie...
                szkoda
                pozdrawiam
                Urzędas....
                taki który naprawdę dla Was pracuje
                • Gość: gość Re: Za mało kompetentnych IP: 185.18.133.* 05.09.17, 22:11
                  brawo.
                • Gość: co ty tam jeszcze Re: Za mało kompetentnych IP: *.toya.net.pl 05.09.17, 22:23
                  do urzędasa
                  co ty tam jeszcze do qrwy nędzy robisz???
                  nie ma przymusu pracy , na twoje miejsce kolego czekają inni w kolejce
                  spie...j z stamtąd az miło
                  • Gość: urzędas Re: Za mało kompetentnych IP: *.oxylion.net.pl 05.09.17, 22:28
                    widzę ze nie kumasz co napisałem...
                    szczerze mówiąc lubię swoja pracę urzędnika...
                    napisałem tylko co nas boli... jak w każdej pracy
                • a.fischer Re: Za mało kompetentnych 05.09.17, 23:52
                  Pusty śmiech mnie bierze jak czytam te gorzkie żale. Nawet nie jestem pewien, czy jest sens z Tobą dyskutować, bo Ty nie rozumiesz tego, że Wasza praca w większości jest niepotrzebna. Dlaczego? Bo przepisy, którymi się zasłaniasz są stworzone w 80% dla Was lub żeby Państwo mogło głębiej sięgać ludziom do kieszeni.
                  Sam w jednym akapicie piszesz o patologii a w drugim jej bronisz. Ludziom w większości przypadków nie podoba się to jak funkcjonuje administracja, jakie panują tam zwyczaje i jak przepisy uprzykrzają im życie.
                  Żalisz się, bo ktoś Ci zepsuł dzień? Podziękuj swojemu pracodawcy, ten wku...ony petent wyżył się na Tobie bo jesteś na pierwszej linii frontu a zrobił to bo zamiast załatwić swoją sprawę od ręki, prawdopodobnie musi się tłuc z głupawymi przepisami i procedurami.
                  Wielu z Was zarabia mało i daje się to odczuć kiedy trzeba coś załatwić w urzędzie.
                  Właściwie to nie wiem, czego oczekujesz po swoim poście. Jest Wam źle ale siedzicie cicho bo wiecie, że jak tylko coś fukniecie to wylecicie. Na wybory i tak wszyscy pójdziecie w sznureczku głosować na tych, co zwykle (tych, co Wam dali robotę) lub innych namaszczonych bo się boicie o swoje śmieszne posadki.
                  Ze swojej strony mogę Ci obiecać, że jeżeli kiedykolwiek będę mógł przyłożyć się do tego, by ulżyć Wam w cierpieniu tworząc rozwiązanie, które zastąpi 10 albo 100 urzędników w każdym mieście, to zrobię to z uśmiechem na twarzy a Tobie życzę, żebyś został w gronie tych niewielu, na prawdę przydatnych i kompetentnych.

Jak dla mnie większość z Was razem z całymi urzędami powinna już dawno znaleźć się w muzeum albo jakimś skansenie, pomiędzy smolarzem a gościem od ostrzenia nożyczek. Od dawna jesteście zbędni, trzymają Was tylko inni urzędnicy, bo wiedzą, że jak Wy polecicie to oni będą następni.

• Gość: Cypis Re: Za mało kompetentnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.17, 01:56
                  Gość portalu: urzędas napisał(a):

> pomysł przeniesienia wydziałów do byłej SP jest dobr
                  > y - OKIENKA BĘDĄ BLIŻEJ)

Okienka do czego?
                  Kto komu bronił przez kilkanaście lat zmodernizować budynek Ratuszowa 10a i tam właśnie przenieść wydziały położone najdalej od Rynek 1?
                  Jak nie wiadomo co robić, bo wszystko zawodzi, to najlepiej w urzędzie zrobić reorganizacje, remonty, modernizacje?

> Tymczasem, większość z nas nie jest ani rodzinnie ani politycznie powiązana z o
                  > becną władzą...

Znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że pracę w magistracie tracili albo nie dostali właśnie przez rodzinne czy polityczne powiązania, dlatego że ich nie mieli. Nie zapominajmy też, że istnieje coś takiego jak znajomości. Jeżeli w sklepach chętniej sięgamy po produkty nam znane, to trudno żeby do odpowiedzialnej pracy w urzędzie sięgano po osoby nieznane. Szczególnie w tak niewielkim mieście jak Przemyśl.

>...etaty z dużo tak krzyczeliście...owszem... zwolnili 4 g
                  > ońców... wow...oszczędności, ale k.... nikt się nie zapytał ile teraz urząd pła
                  > ci za polecone w mieście,które roznosi poczta, a gwarantuje że jest to trochę w
                  > ięcej niż tych czterech gońców zarabiało... tymczasem są Wydziały gdzie naprawd
                  > ę ludzi brakuje...

Kilka lat temu w zarządzaniu kryzysowym nie pracowało przypadkiem kilkanaście osób? A teraz ile?
                  Jako urzędnik nie znasz podobnych przykładów w innych wydziałach, na innych stanowiskach, w jednostkach organizacyjnych, spółkach?

O ile mniej wydajemy na Straż Miejską niż Rzeszów? Tylko o 100-300 tys zł, a stolica województwa ma 3x więcej mieszkańców i 3x większą powierzchnię?
                  I na co w większość tej kwoty idzie? Na wynagrodzenia?

Przecież wystarczy zajrzeć do budżetów z ostatnich kilkunastu lat i przyjrzeć się wydatkom na wynagrodzenia administracji i porównać z innymi miastami. Dlaczego u nas były wyższe? Komu te pieniądze płacono? Nieznajomym ludziom, którzy nie mieli ani rodzinnych ani politycznych powiązań z ówcześnie rządzącymi? I od kilkunastu lat ciągle rządzą ci sami?

Podobnie jak Ty mogą napisać pracownicy szkolnictwa, służby zdrowia, mundurówka, a także wielu pracowników sektora prywatnego. Wyżaliłeś się i tyle. Nie zmienia to jednak faktu, że przez lata mieliśmy kosztowną administrację, co miało i ma wpływ na finanse, rozwój miasta. Jak Wami kierowano, tak pracowaliście. Problem w tym, że efekty są odwrotne od zapowiadanych. Miał być rozwój, a jest cofanie się. Nie da się ciągle utrzymywać wydatków w pozycji administracja na podobnym poziomie. W zamierającym mieście kolejne modernizacje sprawiają wrażenie, że coś się jednak dzieje. Przedwyborcze złudzenie na kredyt, za który zapłaci społeczność lokalna.

Mniej mieszkańców - mniej wpływów do kasy miejskiej - mniej urzędników!

Jak chcesz wiedzieć co pisałem o urzędnikach magistratu, to na głównej stronie forum jest wyszukiwarka. O tym ze byłem przeciwny likwidacji Straży Miejskiej też powinno być.

PS Nie pracujesz dla mnie czy dla kogoś innego, tylko na rzecz społeczności lokalnej!
                  • Gość: Tutejszy Łzy udającego urzędnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.17, 11:41
                    Widzę tutaj skargę na swoją cięzką dolę "urzędas""
                    Ale z wypowiedzi jego oraz jak dokładnie przestrzega przepisów najczęściej bzdurnych i nie kieruje sie rozsądkiem wynika ,że to żaden kompetentny urzędnik samorządowy tylko pociotek robiący za obstawę uczonego czyli urzędnika kompetentnego.
                    Tacy właśnie w/g ich mniemania mają najwięcej pracy czyli nie robią nic włócząc sie po patologicznym świecie naszego miasta gdzie urzędnik kompetentny nigdy nie zajrzy skoro ma do tego niekompetentnych do spraw śmieciowych fizycznie i moralnie w których może przebierać jak w ulęgałkach.
                    Tacy jak "urzędas" są patologią urzędową naszego miasta.
                    Natomiast szanuję urzędników którzy wiedzą co robią,jak robią i dla kogo robią.
                    I wiem,że takich urzędników w naszym mieście jest o wiele za mało.
                    Wystrczy popatrzeć tylko na parkingi dla urzędników w centrum naszego miasta i to już wiele wyjaśnia.A wywieszek na płatnych też beza liku.Nic dziwnego,że miasto jest zakorkowane i znalezienie miejsca na parkingu graniczy z cudem skoro prawie w całości opanował je świat urzędniczy naszego miasta a dla mieszkańców zaczyna brakowac.
                    A może jest inaczej.
                    • Gość: rozs@dek Re: Łzy udającego urzędnika IP: *.play-internet.pl 06.09.17, 12:18
                      czyli to jego wina ze przepisy są durne? a on musi je przestrzegać? czyli jeżeli debil w sejmie uchwali że coś ma byc kwadratowe a jemu z rozsadku bedzie wychodzilo ze ma byc okragle to ma tak zrobic? wez sie chlopie opanuj... przecież on odpowiada za to co robi... przecież tam sa kontrole, ktore go rozliczaja wlasnie z wykonywania czesto bzdurnych przepisow... ale nie on te przepisy ustanawia on ma je wykonac i nie znaczy to ze jest pociotkiem od razu..
                      nie twierdzi ze wszystko jest ok... ale wiele z tego co napisał jestem w stanie zaakceptowac... i to on biedny ustanawia parkingi... ta wez idz na wybory zaglosuj na kompetentnych radnych posłów senatorow, prezydentow niech oni zajmą sie bzdurnymi przepisami aby on mogl je rozsądnie stosowac...
                      Zdroworozsadkowiec mi sie znalazl.... postosuj sobie orze chwile pie...... przepisy to Ci sie zdrowy rozsadek wyłączy... najlepiej qrwa siedziec i krytykowac nie mając pojecia...
                      • Gość: Cypis Re: Łzy udającego urzędnika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.17, 13:30
                        A sejm to uchwala inne przepisy dla Przemyśla niż dla pozostałych miast?

Udało się np. wyjaśnić jak zgodnie z prawem udało się wydać pieniądze na taki bubel jak remont Czuwaju i komu się ta sztuka udała?
                        Ostatnią "instancją" w sprawie był zespól składający się z dwóch radnych (obaj mają dziś samorządowe posadki?), który miał wyjaśnić sprawę?
                        I co ustalono?
                        Jakie popełniono błędy i na jakim etapie?

Magistrat przy każdej nadarzającej się okazji twierdzi, że "wszystko jest zgodnie z prawem". Jedną z głównych przyczyn takiego "rozwoju" jaki mamy jest fakt, że przez ostatnie kilkanaście lat przemyskiej samorządności głównie trwoniono czas i pieniądze?
                        Zgodnie z przepisami?
                        • Gość: Bu-ba Re: Łzy udającego urzędnika IP: 185.18.134.* 06.09.17, 13:44
                          Cypis a jaki mamy bubel na Czuwaju?
                          • Gość: Cypis Re: Łzy udającego urzędnika IP: 5.174.71.* 06.09.17, 14:13
                            KLIK
                            • Gość: Bu-Ba Re: Łzy udającego urzędnika IP: 185.18.134.* 06.09.17, 14:54
                              Cypis jest 2017 nie wrzucaj mi art z 2012 bo nic nie wnoszą. Aktualnie padają deszcze idź zobacz czy woda stoi na murawie.
                              • Gość: Cypis Re: Łzy udającego urzędnika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.17, 15:29
                                Czy Ciebie przypadkiem Bóg nie opuścił?
                                A może tylko pobiegać między drzewami potrzebujesz?

Jak nie wnoszą?
                                Wydano sporo pieniędzy na bubel?
                                Ma to wpływ na pracę samorządu, budżet?
                                Aby to naprawić w kolejnych latach trzeba było wydać kolejne pieniądze i marnować na to czas?
                                Czyli zamiast poświecić czas i pieniądze na inne sprawy trzeba było na stadion?
                                To nie jedyna tak sytuacja w ostatnich kilkunastu latach?
                                Z przyciąganiem inwestorów i turystów idzie podobnie?
                                Bez trudu znajdziemy wiele innych przykładów?

I jak tak od kilkunastu już lat pracuje samorząd, to dlaczego aktualnie ma pracować inaczej?
    • Gość: Tutejszy Najważniejsze inwestycje miejskie to błoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.17, 14:14
      Pieniądze wyrzucone w błoto tak powiadają mądrzy.
      A głupi i niekompetentni tak dokładnie robią.
      Inwestują w błoto i uważają to za sukces.
      Popatrzmy tylko ile zainwestowaliśmy w błoto dzięki geniuszom zatrudnionym w naszym Urzędzie Miejskim.
      -usuwający się stok.Wszyscy wiedzieli,że to teren usuwiska . Małego ale usuwiska.
      I co zaczyna się inwestycja i na zieloną warstwę chumusu sypie się ziemię i gruz.
      Jest pewne,ze po intensywnych opadach deszczu to pojedzie.Tak też się to stało.
      Nie wystarczyła nauczka na cmentarzu głównym gdzie zrobiono dokładnie to samo.
      Efekt zamknięty cmentarz i nowe koszty wielomilionowe o których nawet nikt nie chce mówić.

Przygotowania gruntu pod strefę inwestycyjną.
      Wszyscy wiedzieli,że to teren grząski starorzecze Wiaru o niestabilnym podłożu gdzie można owszem budować ale gniazdo dla ptaków a nie hale produkcyjne czy też inne budowle.
      I co się okazuje żadna poważna inwestycja nie wchodzi w grę ponieważ posadowienie każdej konstrukcji wymaga wielomilionowej inwestycji pod stabilizację gruntu.
      Efekt żadnej poważnej inwestycji a chętni na taką po zapoznaniu się z warunkami szybciej wyjeżdżają jak przyjechali.
      Stadion Czuwaju.
      Wiadomo,ze zawsze był w strefie zalewowej nawet gdy san podnosił sie tylko trochę.
      O budowie boiska na takim gruncie to może tylko sołtys gdzie chłopcy grają w piłkę kopaną dla przyjemności.
      Efekt kilka milionów w błoto dosłownie w błoto.Stadion praktycznie bezużyteczny.
      Ale tego mało.
      Ostatnia inwestycja to dwa boiska do siatkówki w celu podwuyższenia obrotów pobliskiego baru.
      Tak na bar jak też na boiska nie ma chętnych.A trochę kasy miejskiej na to poszło.
      Nie powiem,że to miejski interes.

Kto za to ponosi winę.
      Tylko i wyłącznie urzędnicy zatrudnieni w naszym Magistracie.
      Magistrat zatrudnia odpowiednie służby do kontroli celowości inwestycji ji prognozowania jak to będzie za kilka lat.
      Za inwstycje w błoto i to w dosłownym znaczeniu odpowiada tylko i wyłącznie nasz Magistrat.
      Zatrudnieni tutaj urzędnicy nawet nie posiadają minimum kompetencji do zajmowanych stanowisk.Oczywiście są wyjątki dobrych urzędników posiadających wiedzę i kompetencję ale tych można policzyć na palcach i to trzeba się zastanowić jednej czy też dwu rąk.
      I nie opowiadajcie mi o przepisach.
      Przepisy są dla wszystkich w miastach w całej Polsce.
      Tylko trzeba je umieć czytać i rozumieć.Ale u nas tej trudnej sztuki w Magistracie nie uświadczysz.
      Dlatego prawie pół urzędu zajmuje się szczątkową patologią naszego miasta.
      Dochgodzi już do tego,ze pianych szcz... prowadzają.Ale trzeba mieć jakieś zajęcie jeżeli się nie potrafi być urzędnikiem posiadającym wiedzę i kompetencje.
      • Gość: Cypis Re: Najważniejsze inwestycje miejskie to błoto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.17, 16:00
        Tylko w kluczowych sprawach kto podejmuje decyzje w samorządzie?
        Samorządowcy wybierani w wyborach powszechnych?
        I te wszystkie przykłady jakie przytoczyłeś, to zawdzięczamy zwykłym urzędnikom, którzy zrobili to bez uzyskania akceptacji albo wbrew woli samorządowców - wybrańców mieszkańców?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka