jarek3252 28.12.15, 14:34 Czy polecacie ten internet i czy nie muli ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berig123 Re: internet toya 28.12.15, 16:20 Sie przekonaj. Każda informacja kosztuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Resz Re: internet toya IP: *.play-internet.pl 29.12.15, 11:44 Polecam, mialem kilka lat, niezla cena, b. rzadko byly przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: internet toya IP: 37.228.230.* 07.04.16, 20:44 Wieczny problem z internetem i telewizja predkosci pingi Do d.... a pozatym jeden wielki balagan w BOK i w fakturach placi sie a oni nie wiedza ktore faktury zaplacone, Lepiej DOplacic i wziac cos stabilnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: internet toya IP: *.toya.net.pl 09.04.16, 16:53 Posiadam Toyę nieprzerwanie od 2005 roku i nie ma się do czego przyczepić. W przypadku pingowania z kompa obcych kompów dzwonią z informacją o trojanie. Jak najbardziej polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: internet toya IP: *.toya.net.pl 10.04.16, 08:02 Internet bardzo stabilny. Posiadam od 2008 R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: internet toya IP: *.toya.net.pl 21.09.16, 14:07 Nie polecam firmy Toya. Awarie i brak serwisu w weekend'y 2 lata męczarni plus dodatkowe póó roku za uruchomione dodatkowe pakiety TV. Romans z ta firmą jest b. kosztowny i do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: internet toya IP: *.toya.net.pl 21.09.16, 16:17 Rzeknę krótko: pier-dolisz banialuki. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sinner_ntk Re: internet toya 04.10.16, 13:11 Co do działania usługi nie mam zastrzeżeń, ale załatwienie czegokolwiek w BOK graniczy z cudem, chyba że weźmiesz dzień wolny w pracy. Tylko zaopatrz się we wszystko czego potrzebujesz bo np. jeśli zapomnisz o jakimś świstku to mimo, że czekałeś 2 godziny w kolejce (nie)miła Pani i tak cofnie Cię do domu i będziesz musiał stać od nowa. Do tego dochodzą bardzo ciekawe paragrafy w umowie. 30 dniowy okres wypowiedzenia dotyczy również przypadków kiedy umowa po prostu Ci się kończy. Jeśli zapomnisz wypowiedzieć umowę, przejdziesz na standardowe "niepromocyjne" stawki. Jeżeli potem będziesz chciał skorzystać z innej oferty TOYA to musisz zrezygnować z usług całkowicie (nie wystarczy, że będziesz płacił wyższe stawki za usługi przez te dwa miesiące, musisz zrezygnować z usług w ogóle) na okres 2 pełnych miesięcy :) Po prostu firma stawia Cię do kąta za to że nie podobają Ci się warunki proponowane przez firmę jako dedykowane dla Ciebie. Jak mówiłem usługi śmigają dobrze. W ciągu 4 lat korzystania może z pięć razy zdarzyła się jakaś awaria, ale przerwa w dostawie usług nigdy nie trwała dłużej niż 24 godziny. Zwykle po kilku godzinach wszystko było ok. Jednak jeśli zależy Ci również na obsłudze klienta, to firma TOYA nie jest dla Ciebie. Przez telefon ciężko cokolwiek załatwić, reklamować sprzęt jeśli coś jest nie tak możesz do przysłowiowej usranej śmierci, wymienią dopiero jak wyślesz pismo, że rozwiązujesz umowę z powodu uporczywego utrudniania przez zleceniobiorcę właściwego dostępu do usług. Stawki za wypożyczenie sprzętu kiedy ja byłem klientem były dosyć wysokie, ale podobno się urealniły. Odpowiedz Link Zgłoś
crusher78 Re: internet toya 27.12.16, 12:58 Toya Mysłowice. Nie polecam. Drogo. Baaardzo częste spadki prędkości, 20 Mb/s często zamienia sie w 20Kb/s. Otwieranie strony graniczy wtedy z cudem. Olewanie klienta, stare modemy (z 2011 roku). Sprawe zgłosiłem - totalna olewka. Też oleję Toye jak mi się umowa skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: internet toya IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.17, 13:42 W Krakowie gdy zostawiają swoje ulotki w drzwiach, nagle nie ma internetu i kable są odłączone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: internet toya IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 05.07.17, 17:13 Fatalna obsługa klienta. Nic się nie da załatwić. Pracownicy nieuprzejmi. Ogólnie bałagan. Nie wystawiają faktury, po czym żądają zapłaty. Składasz reklamację, to grożą odłączeniem usług. Chcesz zgłosić skargę do kogoś "wyżej" odsyłają Cię do Łodzi (mieszkam w Krakowie). A technicznie też nie najlepiej - internet muli i bywają kilkugodzinne przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś