Gość: ul. jednokierunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.17, 13:30 Witam, czy dozwolone jest wjezdżanie tyłem (cofanie) z ulicy dwukierunkowej na jednokierunkową, ustawiony znak - B-2 zakaz wjazdu - Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abba jozef Re: zakaz wjazdu IP: *.toya.net.pl 19.06.17, 14:42 Jeżeli zaś chodzi o drogę jednokierunkową, to sprawa jest dosyć skomplikowana. Faktem jest, że nie ma zakazu cofania na drodze jednokierunkowej, ale to tylko dlatego, że... nie musi być! Jeżeli cofamy na drodze jednokierunkowej, to de facto jedziemy pod prąd. Jeżeli z kolei chcemy wjechać tyłem od strony zakazu wjazdu, to łamiemy ten zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul.jednokierunkowa Re: zakaz wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.17, 14:53 napisano - "Jeżeli cofamy na drodze jednokierunkowej, to de facto jedziemy pod prąd. Jeżeli z kolei chcemy wjechać tyłem od strony zakazu wjazdu, to łamiemy ten zakaz. " dokładnie chodzi o wjechanie tyłem z drogi dwukierunkowej na drogę jednokierunkową gdzie od strony drogi dwukierunkowej umieszczony jest znak B2 zakaz wjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba jozef Re: zakaz wjazdu IP: *.toya.net.pl 19.06.17, 15:32 napisałem że: <Jeżeli z kolei chcemy wjechać tyłem od strony zakazu wjazdu, to łamiemy > ten zakaz. " w tłumaczeniu na język potoczny znaczy ze ,,nie wolno,, Odpowiedz Link Zgłoś