Dodaj do ulubionych

lotnisko koło Birczy

10.12.04, 08:37
www.worldaerodata.com/wad.cgi?id=PL00105
Czy coś wiadomo o jego losach - marzy mi się Aeroklub Przemyski ?
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: Lotnisko koło Birczy 10.12.04, 14:57
      darino, to ty nie wiesz nic o zamiarach UG w Birczy wobec lotniska?
      Mieli je przejac i stworzyc lotnisko dla turystyczne(?)
      • darino Lotnisko Łodzinka Górna - Krajna 10.12.04, 15:25
        , bo własciwie pomiędzy tymi miejscowościami sie znajduje.
        O zamiarach władz gminy słyszę od wielu lat, tymczasem nic się tam nie dzieje
        (oprócz tego że mężowie uczą żony na pasie startowym kierowania samochodami).
        Przydałaby się choćby szkoła szybowcowa lub paralotniarska lub spadochronowa ...
        • rychu_z_przemysla Re: Lotnisko Łodzinka Górna - Krajna 10.12.04, 17:14
          To lotnisko jest uzywane przez wojsko.
          • darino Re: Lotnisko Łodzinka Górna - Krajna 11.12.04, 03:33
            rychu_z_przemysla napisał:

> To lotnisko jest uzywane przez wojsko.
            >
            > Nie, zostało porzucone na przełomie lat 80 i 90. Zaczyna już zarastać trawą,
            a i asfalt poważnie spękał
            • mirba1 Re: Lotnisko Łodzinka Górna - Krajna 17.12.04, 17:41
              Nie zapominajcie, ze płyta lotniska była również wykorzystywana przy
              organizacji rajdów samochodowych. Były tam rozgrywane próby sportowe. A dwa
              lata temu na płycie była lokalizacja parku serwisowego podczas Rajdu
              Bieszczadzkiego . W tym roku na wakacjach odbyły się zawody starych pojazdów.
              trenował tam również swoim Subaru Leszek Kuzaj.Zapomniał bym jeździ sie tam
              również kartigiem.
              • Gość: aaa Re: Lotnisko - zabytek arłamowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:57
                Coś mi się zdaje że to lotnisko to zabytek po ośrodku arłamowskim kiedy
                wielkorzadcy pereelu mieli zwyczaj przybywać na polownia na dziki i jelenie
                przywiązywane do drzew przed odstrzałem :)))
                • darino Lotnisko - zabytek arłamowski 17.12.04, 19:23
                  Zgadza się, lotnisko zbudowano dla przyjmowania komunistycznych oficjeli,
                  którzy następnie przejeżdżali do Trójcy lub Arłamowa.
                  A co do znanych osób jeżdżących po lotnisku to również ja uczyłem tam moją żonę
                  jazdy samochodem !
            • rychu_z_przemysla Re: Lotnisko Łodzinka Górna - Krajna 20.12.04, 11:20
              darino napisał:

> Nie, zostało porzucone na przełomie lat 80 i 90. Zaczyna już zarastać trawą,
              > a i asfalt poważnie spękał

Asfalt spekal, ale wojsko i to nawet niepolskie uzywalo go w laatch 90.
              Nie zwrociles uwagi ze tam nadal jest rekaw?
    • darino IBEX - Usługi Lotnicze 18.12.04, 21:38
      Znalazłem ofertę przelotu z Warszawy do Arłamowa z lądowaniem na "lotnisku w
      Birczy".
      www.ibex-ul.pl/index.php?strona=7
      • rychu_z_przemysla Re: IBEX - Usługi Lotnicze 20.12.04, 11:21
        I po co się tłuc pociągiem?
        :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka