Gość: darek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:32 Czy w naszym mieście dzije się coś pozytywnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: pozytywnie 26.02.05, 22:51 No . Ja przyjechałem na urlopa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doxa Re: pozytywnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:59 Miriam, tylko znowu się nie popłacz z byle powodu,chłoptasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirba Re: pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 08:47 Jak wszędzie są negatywy ,są pozytywy. Trzeba jednak te drugie dostrzegać. Jak Przemyśl długi i szeroki słychać głosy wskazujące że jest zle. Postawił bym nieco przewrotne pytanie - A co ty mieszkańcu tego miasta zrobiłeś by było lepiej. Są jednak tacy, co nie pytając się co z tego będą miali działają. Wiem, że choć robia żeczy dobre , bardzo dobre, często świetne są podawani krytyce. Wynika ona zapewne z zazdrości ot taki efekt psa ogrodnika - sam nie zje drugiemu nie da. Pomimo tego wiele jest pozytywów. Bynajmniej ja je widzę i odbieram. Rozważmy jeszcze jeden aspekt - aspekt formumowiczów. Jakiś czas temu przewijała sie dyskusja na forum, dotycząca reaktywowania kolejowego połączenia P-śl Ustrzyki przez Ukrainę. Zaproponowałem wzmocnienie nacisku na Urząd Miejski w postaci pisma pod którym były by podpisy setek mieszkańców miasta. Taki swoisty nacisk oddolny - w końcu "rządzić znaczy służyć". Jestem pewien ,że zupełnie inaczej urząd podchodziłby do zagadnienia gdyby wiedział, że ludzie tego chcą, że są zainteresowani tematem, że śledzą postępy prac nad wdrożeniem pomysłu (przypomnę pomysłu urzędu). Widać że byłem naiwny, bo liczyłem, że znajdzie sie grupa ludzi, którzy wesprą ten pomysł i zaangażują się w zbieranie podpisów. Tak się jednak nie stało. Nikt dosłownie nikt nie odpowiedział. To cała nasza przemyska rzeczywistość. Te przykład nie jest odosobniony - można by było mnożyć niemal w nieskończonosć. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Pozytywnie? Jak najbardziej! 28.02.05, 14:04 Proszę nie psiocz na wszystkich forumowiczów, czy też mieszkańców miasta. 1. Jesteś tu nowy (chyba, że zmieniasz nick, a to nieładnie) i możesz nie wiedzieć, że organizowałem akcję "tablicową", dotyczyła ona umieszczenia na naszym dworcu tablic z nazwą stacji "Przemyśl Główny". Tablice niedawno się pojawiły... 2. Kursowanie pociągów zostało zlikwidowane na linii o której wspominasz, ze względu na to, że koleje ukraińskie zażądały zbyt dużej opłaty tranzytowej. Obecnie już, gdy jesteśmy w UE sprawA jest o wiele bardziej skomplikowana. Osobiście jestem za tym, aby naciskać na władze miasta i powiatu w celu otwarcia przejścia DROGOWEGO w Malhowicach. Przejście to skraca drogę do Karpat Ukraińskich i na Bałkany. Wzmacnia też znaczenie tranzytowe Przemyśla i sens budowy obwodnicy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Pozytywnie? Jak najbardziej! IP: 80.51.255.* 01.03.05, 15:29 Ty, Rychu masz obsesje na temat "nickuw"Jak nie masz nic do powiedzenia, to spadaj.Mirek B. jest stałym gościem, więc po co szukasz dziury w calym.Miałem z tobą tez do czynienia, szkoda że zima się kończy, Bałwany topnieją, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 23:20 niech każdy zrobi coś pozytywnego nawet uśmiech, dobre słowo ,pozbieranie rozsypanych śmieci, posadzenie kwiatów na własnym balkonie,to też zmienia świat na lepsze i pozytywnie wpłynie na wygląd naszego miasta i samopoczucie mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś