Dodaj do ulubionych

tego powinni zabronić!

28.06.02, 14:37
przy ulicy Wałowej jest sklep spożywczy tuż przy postoju taxi, dzisiaj tamtędy
przechodziłem i zobaczyłem że cała fasada budynku zamalowana jest w stylu
grafitti, napisy: nabiał, pieczywo, warzywa itp zdobią na wiele kolorów cały
parter kamienicy.
Obserwuj wątek
    • gofa Re: tego powinni zabronić! 28.06.02, 20:21
      hmm...wiecie ze jest ktos taki jak..zaraz zaraz...chyba: esteta miejski albo
      jakos tak...ale podobno niewiele moze w takiej materii zdzialac...dla mnie
      oprocz tych napisow najstraszliwsza rzecza jest odnawianie kamienic do
      wysokosci pierwszego pietra... okropnosc, tego tez powinni zakazac...
    • lelum1 Re: tego powinni zabronić! 28.06.02, 20:31
      Całkowicie się zgadzam! Dodam jeszcze łatanie dziur i zostawianie baranka na
      płaskiej fasadzie (niepomalowanego oczywiście).

Graffiti są dla mnie okropnościa. Drażnią mnie napisy na murach (szczególnie
      głupie podpisy). Jakbym takiego złapał to nie wiem co bym mu zrobił. Gnojki
      zarzekają się że nie malują po świeżo pomalowanych domach a tymczasem jest masa
      nowych pobazgranych ścian. Powinien jeden z drugim oddać rodziców dwie pensje
      na pokrycie kosztów to może zaczęliby dbać (albo za karę pomazać im pod
      parapetami jakieś ich typu stwierdzenia).

Graffiti są też zmorą na wagonach pociągów i nikt nie powie mi że to artyzm.
      • wook Re: tego powinni zabronić! 28.06.02, 21:25
        wszystko ma swoje miejsce i na takie grafitti powinny być wyznaczone miejsca
        niech sobie tam marzą do woli, ale jak można w taki sposób reklamować sklep
        bądź co bądź w zabytkowej części miasta!
        • Gość: otho Re: tego powinni zabronić! IP: 217.97.141.* 29.06.02, 15:55
          Cały pic polega na malowaniu w miejscach zabronionych.
          • wook Re: tego powinni zabronić! 29.06.02, 16:42
            tak otho, ale w tym wątku nie chodzi o grafitii tylko o sposób w jaki
            właściciel sklepu na Wałowej pomalował parter kamienicy w której znajduje się
            sklep, chodzi o to że elewacje budynków są chyba chronione zgodą architekta, a
            tu przecież chodzi o obszar zabudowy zabytkowej.
            • Gość: otho Re: tego powinni zabronić! IP: 217.97.141.* 29.06.02, 18:34
              Ups. On tylko parter pomalował?
              • Gość: beskider Re: tego powinni zabronić! IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:33
                witam, jestem po krotkiej przechadzce po Przemyslu, po 3 miesiacach przerwy...
                I wiecie co? Zbulwersowal mnie szyld dyskontu odziezowgo "max" w Rynku. Wielkie
                jaskrawe wypukle litery... I jakis nowy bank na starym miescie pomalowany na
                kolor jaskrawo seledynowy... Skandal! Co robi konserwator zabytkow i architekt
                miejski????? I dlaczego Rynek zarasta trawą??? Jeszcze czegos takiego nie
                pamietam. Nie mowiac o tym ze jego czesc jest w remoncie, swietny pomysl na
                wakacje, szczyt sezonu turystycznego... Troche sie zalamalem... Pozdrawiam!
                • wook Re: tego powinni zabronić! 30.06.02, 07:29
                  przecież remont nawierzchni to jest dodatkowa atrakcja turystyczna, a kiedy
                  mają to robić w zimie?
                  • gofa Re: tego powinni zabronić! 01.07.02, 10:23
                    wook...przeciez mogli rozpoczac remont nawierzchni chocby w kwietniu...nie
                    bylo wtedy trzaskajacych mrozow...i wielu turystow...no i moze udaloby sie
                    skonczyc do lipca...
                    • wook Re: tego powinni zabronić! 01.07.02, 20:59
                      to nie jest remont nawierzchni, to jest całkowita wymiana, jest wszystko
                      wyrywane, wykopywane ładowane na samochody i wywożone, nawet kostka brukowa
                      która była połozona parę lat temu na chodniku od strony UM, bo nie pasuje do
                      ogólnego planu, widziałaś wizualizacje na stronce um? dla pieszych nie robi ta
                      aż tak wielkiego utrudnienia, właściwie dla pojazdów też, jest po prostu zmiana
                      organizacji ruchu wg.mnie to żadne utrudnienia, a dlaczego teraz rospoczęto
                      roboty? może dopiero teraz zostały uruchomione fundusze na ten cel, nie
                      czepiajmy się dlaczego teraz a nie na wiosnę, ważne że wreszcie ten projekt
                      wdrożono.
                      • wook Re: tego powinni zabronić! 01.07.02, 21:02
                        I jeszcze jedno, rynek zarasta trawą, dlaczego? nie wiem. Może UM myśli o
                        założeniu hodowli kóz albo królików.
                        • wook Re: tego powinni zabronić! 08.07.02, 17:43
                          nawiązując do pierwszego postu w tym wątku, fasada kamienicy została przemalowana
                          na biało zakrywając napisy a'la grafitii, jednak to była samowolka:)
                          • gofa Re: tego powinni zabronić! 08.07.02, 21:33
                            wook...moze to dzieki Tobie?...kto wie :)
                            • wook Re: tego powinni zabronić! 09.07.02, 15:37
                              haha, pewnie komuś podpadłem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka